VPNGate

ProPrivacy.com Postići
6 od 10

Sažetak

VPNGate je VPN mreža koju volontira. Osmišljen je za istraživanje "dobro distribuiranog VPN sustava", i sporedni je projekt SoftEther VPN-a. Ovo je besplatni i otvoreni izvorni softver s više protokola, koji je u Japanu razvilo Sveučilište Tsukuba. Korisnici VPN vrata mogu se povezati pomoću SoftEther VPN protokola ili pomoću konvencionalnijih VPN protokola.

Značajke

Korisnici se mogu slobodno povezati s bilo kojim od tisuća poslužitelja vođenih od strane volontera širom svijeta. Dok ovo pišem, postoji 9.111 registrirani javni VPN relejni poslužitelji, od kojih je 96 na mreži. Taj će se broj svakodnevno malo razlikovati, ali uvijek će ih biti puno.


popis poslužitelja

Poslužitelji se nalaze svugdje! Potpuni i ažurirani popis poslužitelja je uvijek dostupan.

Softver poslužitelja SoftEther koji koriste VPN relejni poslužitelji VPN mogu prihvaćati veze pomoću SoftEther VPN protokola (vidi dolje), OpenVPN, L2TP / IPsec, SSTP i još mnogo toga.

U praksi su SoftEther i OpenVPN najbolje podržani VPN protokoli.

SoftEther

SoftEther je besplatna i otvorena izvorna alternativna VPN platforma. SoftEther VPN protokol također se naziva i SSL-VPN. To je zato što se temelji na HTTPS-u i zato koristi SSL / TLS enkripciju i TCP port 443.

Zbog toga se SoftEther VPN promet ne razlikuje od uobičajenog sigurnog HTTPS prometa. Stoga je vatrozidove vrlo teško blokirati. SoftEther SSL-VPN protokol je stoga sjajan za prevladavanje različitih oblika VPN blokova.

SoftEther

Pored korištenja vlastitog VPN protokola, SoftEther VPN Server softver se može povezati s korištenjem raznih drugih VPN protokola.

SoftEther VPN dostupan je za Windows, Linux, Mac, FreeBSD i Solaris. Ostali uređaji mogu se povezati s SoftEther VPN poslužiteljima koristeći drugi podržani protokol. To uključuje Android, iOS i druge uređaje.

Njegovi programeri tvrde da je SoftEther brži od OpenVPN-a.

Brzina i performanse

Svaki VPN poslužitelj Gate privatno vodi volonter, što znači da možete očekivati ​​ne dosljednost u radu između poslužitelja. A to je i prije nego što uzmete u obzir čimbenike poput zemljopisne udaljenosti.

Stoga bi ove rezultate trebalo promatrati samo kao grubi pokazatelj brzina koje biste mogli očekivati ​​pri korištenju VPN vrata. Poslužitelji su odabrani nasumično manje ili više na temelju podataka o lokaciji i oglašavanim performansama.

Imajte na umu da nisam uspio povezati otprilike polovicu svih poslužitelja na koje sam pokušao povezati. Poslužitelji koje sam testirao bili su:

  • Japan (brzina linije 207,7 Mbps, Ping 21,21)
  • Sjedinjene Države (linija brzine 32,7, Mbps Ping 11,11)
  • UK (Brzina linije 16,1, Mbps Ping -, -)

Preuzmite brzineBrzina prijenosa

Grafikoni prikazuju najveću, najnižu i prosječnu brzinu za svaki poslužitelj i lokaciju. Pogledajte naše objašnjenje pune brzine ispitivanja za više detalja.

Ovi rezultati vjerovatno neće održati niti jednog komercijalnog VPN pružatelja noću! Zapravo su u mojim testovima svi VPN poslužitelji Gatea bili znatno sporiji nego kod Tor mreže. Brzina preuzimanja često se spuštala na samo nekoliko Kbps!

Treba, međutim, napomenuti da se najbrži poslužitelji nalaze u Istočnoj Aziji. Dakle, ako ste geografski bliži mjestima poput Japana i Južne Koreje, performanse mogu biti puno bolje.

IP testovi na curenje

Otkrio sam da nema protoka IPv4 DNS-a ili WebRTC-a tijekom upotrebe SoftEther VPN-a. Imajte na umu da moj ISP (Virgin Media UK) ne podržava IPv6, pa ne mogu testirati na IPv6 propuštanja.

Ako se povezujete putem OpenVPN-a, možete odabrati .ovpn datoteke koje specificiraju odgovarajući DNS poslužitelj kako bi se spriječilo curenje DNS-a.

Američki Netflix nije me blokirao prilikom korištenja američkog poslužitelja koji sam testirao, iako je brzina veze bila toliko slaba da je reprodukcija videozapisa u praksi bila nemoguća. Ako ste u mogućnosti pronaći američki poslužitelj koji je dovoljno brz za streaming video sadržaja, vjerojatno ćete to moći koristiti putem VPN Gate-a.

Cijena

1 mjesec

$ 0.00
na mjesec

"VPN kapija više neće biti usluga plaćanja u budućnosti."

Kao i Tor mreža, sve VPN poslužitelje Gate-a vode volonteri. To znači da je VPN Gate potpuno besplatan za upotrebu.

„Osim toga, japanski Zakon o telekomunikacijama zahtijeva da se bilo koja„ usluga plaćanja mreže “registrira na vladu i da se pridržava naredbe ministra unutarnjih poslova i komunikacija. Dakle, ako VPN kapija postane usluga plaćanja, nametnut će japanska vlada. Da bismo to izbjegli, ne želimo biti usluga plaćanja. Čimbenik koji VPN Gate čini puno volontera širom svijeta trebao bi otežati situaciju postati uslugom plaćanja. "

Dakle, "besplatno" stvarno znači besplatno! Ovo je svima omiljena cijena. Yay!

Jednostavnost korištenja

Prijaviti se

Nije potrebna prijava ili osobni podaci. Dostupni poslužitelji navedeni su na stranici Popisa VPN poslužitelja. Svaki poslužitelj nudi vodič i sve relevantne konfiguracijske datoteke potrebne za povezivanje s njim putem bilo kojeg protokola koji podržava.

Statistika poslužitelja

Popis poslužitelja prikazuje sažetak statistike, kao što je vrijeme ping-a propusnog poslužitelja, kako bi vam pomogao da odaberete odgovarajući poslužitelj..

Windows SoftEther VPN klijent

Najlakši način za korištenje VPN vrata preuzimanje datoteka i instalirati posebnu verziju SoftEther VPN klijenta. Ovo je ono "VPN klijent klijenta vrata" konfigurirana. To vam omogućuje povezivanje s VPN poslužiteljima vrata pomoću softEther VPN protokola.

Voditelj klijenta

Jednom instaliran, jednostavno odaberite "VPN javni VPN relejni poslužitelji vrata" ...

Javni VPN relejni poslužitelji

A vama je predstavljen popis poslužitelja! Dostupne su različite statistike, a poslužitelji se mogu sortirati ovisno o vašim prioritetima.

Status veze

Nakon što se odlučite, samo dvaput kliknite na unos poslužitelja da biste se povezali s njim

Najnoviji poslužitelji

Prilikom pokretanja mnogim ključnim funkcijama SoftEther VPN-a može se pristupiti desnim klikom na njegovu ikonu obavijesti

Jedan problem koji sam primijetio jest da kad se prekine s VPN poslužitelja, moje DNS postavke ne vraćaju svoje prethodne zadane postavke. Stoga sam trebao resetirajte ih ručno svaki put kako bi pristupili internetu.

Internet stranica

VPN Gate sporedni je projekt SoftEther VPN koji je u Japanu razvilo Sveučilište Tsukuba. Stoga nije iznenađujuće da je web stranica (i srodna SoftEther VPN web stranica) puna korisnih tehničkih podataka. Uostalom, dečki sa Sveučilišta Tsukuba jako se žele pokazati svojom tehnologijom!

Informacije su dobro organizirane, a ključni pojmovi su dobro objasnjeni. Infografika i snimke zaslona velikodušno se koriste kao ilustracija postignutih točaka.

Iako su se Englezi povremeno malo kolebali, nikad nisam imao problema s razumijevanjem onoga što se priča.

podrška

VPN vrata nisu komercijalne usluge. Dakle, ne postoji tim za podršku koji bi vam pomogao ako naiđete na probleme. No, postoji VPN forum korisničkih vrata na kojem možete postavljati pitanja.

Ovo je prilično aktivno, a na najinteligentnija (ne-spam) pitanja izgleda odgovor. Imajte na umu da je pomoć članova foruma dobrovoljna.

Privatnost i sigurnost

Privatnost

Najvažnija stvar koju treba shvatiti o VPN kapiji je da njime upravljaju volonteri. To znači da svatko može dobrovoljno upravljati VPN serverom vrata. Stoga svaki dobrovoljac može špijunirati vašu internetsku aktivnost (osim ako to HTTPS ne sakrije).

Na stranici Popis VPN poslužitelja svaki unos jasno navodi da se pravila prijavljivanja poslužitelja.

Pravila prijavljivanja

U praksi je to obično dva tjedna. Međutim, ne postoji način da se zajamči da se slijede ove politike evidentiranja, a sasvim je moguće da neki poslužitelji djeluju kao saksije.

Pored toga, Sveučilište Tsukuba, kao dio svoje politike protiv zloupotrebe, evidencije veza (a ne zapise o korištenju) čuva "tri ili više mjeseci". Ti dnevnici uključuju:

  • Datum i vrijeme
  • ID, IP adresa i ime domaćina odredišnog VPN poslužitelja
  • Vrsta radnje (spajanje ili prekid veze)
  • Sirova IP adresa i ime računala izvornog VPN računala klijenta
  • Vrsta VPN protokola (SSL-VPN, L2TP, OpenVPN ili SSTP)
  • Naziv softvera VPN klijenta, verzija i ID (ako je dostupan)
  • Broj paketa i bajtova tijekom VPN veze i informacije o uklanjanju pogrešaka u komunikacijskim pogreškama

Ti se podaci automatski prijavljuju na svaki prijavljeni server sveučilišta na VPN poslužitelju.

"Analiza dnevnika VPN veze korisna je za istraživanje njegove globalne IP adrese. Objavit ćemo evidencije veza putem VPN-a policajcu, tužitelju, odvjetniku ili sudu koji je ovlašten primjenjivim zakonima. "

VPN kapija stoga nije prikladna za one koji žele privatnost (a kamoli „anonimnost!). Ako želite privatnost, umjesto toga upotrijebite dobru komercijalnu VPN uslugu bez reklamacije ili Tor. Da biste stekli potpunu privatnost, preporučujemo vam upotrebu Tor VPN usluge. Iskreno, privatnost nije ono čemu VPN vrata jesu. To bi umjesto toga trebalo biti protumačeno kao sredstvo protiv cenzure i protiv javnog hakiranja putem WiFi.

Tehnička sigurnost

SoftEtherVPN prihvaća različite mogućnosti šifriranja.

Načini šifriranja

Svaki operator poslužitelja VPN Gate može slobodno odabrati opcije šifriranja na svom poslužitelju.

Selektor šifriranja

Do 256-bitne AES šifre s RSA 4096-bitnom enkripcijom ključa, podržava se SHA-1 HMAC hash autentifikacija s Perfect Forward Secrecy (razne Diffie Hellman grupe)..

Međutim, teško je reći koju šifriranje koristi svaki poslužitelj u praksi. Za ono što vrijedi, preuzeo sam i pregledao brojne OpenVPN konfiguracijske datoteke sa poslužitelja slučajnih VPN vrata. U svim je slučajevima korišten AES-128 sa SHA-1 HMAC provjerom autentičnosti.

Teoretski, tada, VPN poslužitelji Gate mogu koristiti vrlo jaku enkripciju. Međutim, u praksi je najsigurnije pretpostaviti da nemaju. S obzirom na to da se VPN vrata zapravo ne tiče privatnosti, svejedno, to većini korisnika vjerojatno neće predstavljati veliki problem.

ogledala

Jedna od najboljih upotreba VPN vrata kao sredstvo protiv cenzure. Budući da zaštitni zidovi nekih vlada (poput onih u Kini, Sjevernoj Koreji, Iranu i Siriji) blokiraju pristup web stranici VPN vrata, broj zrcalna mjesta dostupni su (vidi također ovdje).

Kina posebno redovito blokira IP adrese poznatih VPN poslužitelja vrata. očigledno bilo koji poslužitelj koji je online više od nekoliko sati vjerojatno će biti blokiran. Korisnicima u Kini stoga se savjetuje da prijavite se za dnevne obavijesti e-poštom koje sadrže popis ogledala (koristeći međunarodnu uslugu e-pošte).

Zrcalni poslužitelji

Torrenting

Je li dopušteno preuzimanje P2P torrenta nešto kao sivo područje (sudeći prema forumima na web stranici). Sustav to dopušta, ali tehnološki pametni operateri čvorova mogu ga blokirati koristeći softver treće strane.

Torrentno korištenje poslužitelja na kojima je preuzimanje P2P nezakonito moglo bi dovesti do problema s operaterima, pa se čini vrlo nepristojnim. A operateri će vjerojatno prenijeti IP adrese uvrijediti tijela za provođenje autorskih prava ako im se uruči DMCA ili slične obavijesti. Međutim, preuzimanje s poslužitelja u zemljama u kojima je to legalno može biti u redu.

Završne misli

Kao besplatan alat protiv cenzure, volonterski vođen, VPN kapija je teško pokucati. Stoga, poštujte VPN programere na Sveučilištu Tsukuba i sve dobrovoljce na poslužiteljima VPN Gatea. Nažalost, u praksi sam smatrao da VPN Gate postaje previše spor da bi ikada bio vrijedan mog korištenja.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me