ВПНБоок


ВПНБоок је бесплатан ВПН који је препун неколико сјајних изненађења. Иако сервис нема сопствену апликацију и недостаје му велики број локација сервера, веома је добар у приступу услугама видео стриминга. Дакле, ако само желите да ВПН уђе у Нетфлик УСА, ово би могао бити најбољи за вас!

ПроПриваци.цом Резултат
6 од 10

Резиме

Компанија је са седиштем у Швајцарској, а њен одељење за подршку купцима налази се у Цириху. Швајцарска је добра локација за ВПН јер је легално тамо преузети материјал заштићен ауторским правима без плаћања, колико је намењен само за лично гледање. Уз то, сервис има ограничења за преузимање П2П.

ПРОС

 • Бесплатна услуга (уз подршку оглашавања)
 • Апликација ОпенВПН треће стране за Виндовс, ОС Кс, иОС, Андроид и Линук
 • Могућност употребе УПД или ТЦП
 • Побољшана приватност
 • Добре брзине

ЦОНС

 • Мала серверска мрежа
 • Записници веза чувани су једну недељу

Карактеристике

Карактеристике пакета компаније су:

 • Сервери у четири земље
 • Потпуно бесплатно
 • Нема дневника активности
 • П2П је дозвољен на два сервера
 • Нема ограничења пропусности података
 • Вишејезични интерфејс

Велики проблем Британаца у иностранству је што ВПН нема ниједан сервер у Великој Британији. Доступни сервери налазе се у Манассасу у Виргинији, Монтреалу у Канади, Франкфурту у Немачкој и Букурешту у Румунији..

Компанија не користи сопствену апликацију, већ се ослања на кориснике који преузимају ОпенВПН ГУИ. Ово је бесплатни комад софтвера који пружа организација која администрира ОпенВПН стандард. Један проблем овог интерфејса је што он захтева да унесете корисничко име и лозинку сваки пут када се повежете са сервером.

Сигурност

ВПНБоок нуди ППТП за ручно подешавање и ОпенВПН путем ОпенВПН ГУИ интерфејса. Имплементација ОпенВПН користи АЕС енкрипцију са 128-битним кључем. Већина ВПН-ова користи 256-битни кључ за АЕС енкрипцију. Они који заговарају 128-битне кључеве објашњавају да шифрирање никада није пробијено 128-битним кључем. Као такав, мало је смисла стварати пуно додатног посла када ова енкрипција пружа довољну заштиту.

АЕС је симетрични систем кључева. То значи да се исти шифри користи за шифрирање и дешифровање порука. То значи да обје стране везе морају имати исти кључ. У ОпенВПН имплементацијама стандардно је користити РСА енкрипцију за заштиту дистрибуције тих кључева.

Већина ВПН-ова користи 2048-битни кључ за РСА енкрипцију, а водеће ВПН компаније у свету почеле су да користе кључ од 4096 бита. Дакле, ВПНБоок је мало иза овог пакета у том погледу.

Иако није посебно лоше што се ВПНБоок ослања на бесплатни ОпенВПН ГУИ програм за свој интерфејс, недостатак прилагођене апликације значи да компанија није била у стању да угради додатне мере безбедности које су уобичајене међу ВПН услугама. Главна безбедносна карактеристика коју треба додати интерфејсу је прекидач за заустављање да апликације онемогуће приступ интернету, а да ВПН не буде активан на линији. Следећа корисна мера безбедности коју укључују и други ВПН је аутоматска ВиФи заштита, коју ВПНБоок нема.

Да ли ВПНБоок води евиденције?

Компанија наводи да не води евиденције активности. Нажалост, води евиденцију веза, која укључује ИП адресу и временске ознаке. Ове су информације све што би адвокати за ауторска права требали да прате вашу активност до врата. Компанија чува те евиденције веза једну недељу и упркос њиховим часним намерама, те податке би им требало предати ако им се предочи судски налог.

Анонимни су оптужили ВПНБоок да је медена лопта, коју су америчке власти поставиле да би заробиле преступнике. То је зато што су се записи о везама путем ВПНБоок-а појавили на суђењу одређеном броју чланова те организације. Међутим, може бити само лоша срећа да су власти током недеље успеле да добију судско решење ради евиденције да ВПНБоок задржава евиденцију својих веза..

Брзина

Испитивања брзине ВПНБоок услуге проведена су током коришћења компаније ОпенВПН имплементације, користећи УДП преко порта 53. У сваком случају, проведено је пет покусних испитивања с тестми.нет-ом с локације на Карибима. Веза са САД остварена је на серверу у Мајамију, а тестови из Немачке отишли ​​су на сервер у Франкфурту.

Користила сам ИПЛоцатион.нет за тестирање стварне локације ВПНБоок сервера којима сам приступио. УС1 сервер није био доступан, па су тестови на везама са САД-ом текли без ВПН-а, а затим повезивањем на ВПНБоок УС2 и Цанада сервере. Трансатлантски тестови прошли су преко ВПНБоок сервера у Франкфурту на Мајни.

Графикони показују највећу, најнижу и просечну брзину за сваки сервер и локацију. Погледајте наше објашњење потпуне пробе брзине за више детаља.

Када користите ВПН за приступ прекоморским услугама преноса видеа, морате бити сигурни да ВПН не успорава везу толико да је преспор за удобну гледање видео стриминга. За гледање СД видео записа требате око 2 Мбпс и 3 Мбпс за ХД видео.

Као што можете видети из резултата, амерички сервер је успорио везу на испод потребне брзине за стриминг видео записа. Међутим, успео сам да гледам видео снимке са америчких сајтова - требало им је дуго да се учитају. Локалне брзине интернета нису биле баш брзе, па ако сте на локацији са нешто бољим основним интернетом, тада оштећење ВПНБоок-а не би онемогућило гледање стримованих видеа из САД-а..

Брзина преузимања путем канадског сервера била је много боља и омогућила би гледање СД видео записа путем интернета. Међутим, брзине преноса на истој вези биле су необјашњиво споро. Прекинуо сам везу и поново се повезао и сваки пут поново тестирао брзину незаштићене линије како бих био сигуран да овај наступ није последица грешака у основној интернетској услузи. Међутим, ове мале брзине слања учитавале су се сваки пут када сам био повезан на ВПНБоок канадски сервер, а не на незаштићену линију.

Још тестова је обављено с иплеак.нет док сам био повезан са ВПНБоок сервером УС2, како бих провјерио цурење ДНС-а и грешку ВебРТЦ. Ова локација је пријавила моју локацију као Манассас, Виргиниа и све ДНС сервере које је тестно место забележено у Сједињеним Државама. Дакле, ВПНБоок је успешно сакрио мој идентитет.

Док сам још повезан са УС2 сервером, приступио сам тестном месту доилеак.нет који је такође открио моју локацију као у Сједињеним Државама. На овом тестном месту не могу се наћи недоследности ВебРТЦ-а или цурења ДНС-а.

Мој провајдер интернетских услуга не користи ИПв6 адресе и нисам могао да се тестирам на ИПв6 пропуштање.

Закључак

ВПНБоок није савршен, али његова способност да уђе у Нетфлик УСА је изванредно достигнуће које ову услугу ставља испред многих веома скупих ВПН-ова.

Било би лијепо када би компанија могла осмислити властиту апликацију и укључити прекидач килл и аутоматску ВиФи заштиту. Било би такође лепо када би могли да поставе на располагање УК сервер. Јача енкрипција и за РСА и АЕС била би добра идеја ако компанија жели да привуче кориснике из Кине и Блиског Истока.

Компанија је веома отворена по питању задржавања дневника конекција недељу дана. Било би добро када би могли пронаћи начин да надгледају своје системе, а да не морају да воде те записе. Такође је добро да компанија на веб локацији јасно каже који сервери се могу користити за преузимање П2П, а који не.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me