ВПН.Асиа


 • Цене

  Фром $ 4,17
  / месец дана

ПроПриваци.цом Резултат
7.9 од 10

Резиме

ВПН.асиа је солидан ВПН провајдер са углавном повољном дистрибуцијом сервера широм света. За кориснике који не захтевају посебно софистициране или напредне функције, добар је избор који је релативно једноставан за употребу. Међутим, нажалост, постоји неколико недостатака којих бисте требали бити свјесни прије него што се претплатите. Хајде да погледамо …

Куицк Статс

 • Надлежност
  Белизе
 • Истовремене везе
  5
 • Земље
  30
 • ПроПриваци.цом СпеедТест (просек)
  61.06 Мбпс

Карактеристике

ВПН.асиа нуди исте функције на свим плановима. Према њиховој веб страници, то укључује:

 • Преко 40 сервера у 30 земаља у Северној Америци, Европи, Азији и Аустралији
 • ВПН клијентски софтвер
 • Стеалтх ВПН режим
 • 256-битна енкрипција војног нивоа
 • Нема евидентирања
 • Доступни протоколи укључују ППТП, Л2ТП, ОпенВПН (ТЦП / УДП)
 • Једна претплата омогућава вам да повежете сваки тип личног уређаја
 • Корисничка подршка са доступном 24/7 интернетском четом

Већина горњих понуда је стандардна са било којег ВПН-а, међутим, овај скуп функција је веома свеобухватан - што је добро. Ако су истините за своју реч, овај ВПН провајдер треба да адекватно покрива захтеве већине корисника. Што се тиче П2П услуга, мада на веб локацији није одмах јасно да ли је бујица дозвољена или подржана - међутим, проверили смо за вас и јесте. Неке додатне карактеристике укључују:

Потпуна заштита

Занимљива карактеристика ВПН клијента је Потпуна заштита режим. Иако то није описано нигде на веб локацији, из нашег испитивања параметара доступних на клијенту и из наших свеобухватних тестова, уверили смо да ова функција доприноси заштити вашег уређаја од потенцијалних прислушкивача на вашем локалном ЛАН-у..

Када је омогућена потпуна заштита, повезаност са локалним ЛАН уређајима је блокирана. Додавање изузетака овом режиму омогућава вам повезивање у листу смештаја са одређеним локалним уређајима по вашем избору.

ДНС контрола

ДНС контрола омогућава вам употребу скупа ДНС сервера по вашем избору, надјачавајући задани ДНС који користи ВПН.асиа. Ако то не конфигуришете, ВПН.асиа ће користити свој ДНС сервер.

Могућност употребе ДНС сервера треће стране можда се допадне неким људима, али као опште правило преферирамо солидан ВПН који ДНС-ове захтеве захтева преко сопствених сервера (јер је то боље за приватност).

Једна од најважнијих карактеристика коришћења ВПН услуге је приватност која се пружа. То, наравно, може увелико варирати у зависности од локације ВПН сервера на који се повезујете, јер на то утичу релевантни закони који постоје у тој земљи.

Што се тиче њихове политике приватности, јасно се каже да ВПН.асиа не прикупља или евидентира било какав промет, нити користи своју ВПН услугу. Једине задржане информације су подаци рачуна који укључују име, адресу е-поште, корисничко име и податке о плаћању. Изричито је наведено и како се користе ове информације.

Ова смерница укључује одељак о колачићима који објашњава да ли их и како треће стране могу користити, као што је Гоогле Аналитицс. Коначно, ВПН.асиа укључује сет сигурносних мера које су успостављене да би заштитиле своје системе од спољних напада.

Политика је свеобухватна и јасна, јасно на разумљивом језику описује шта се пружа. Под претпоставком да се фирма придржава ових политика, пружене услуге изгледају адекватно непропусно за зрак.

Правна ситуација

ВПН.асиа има сервере у најразличитијим земљама. Они за које се зна да су најпопуларнији и најприкладнији за ВПН су Швајцарска, Холандија у Европи, Мексико у Северној Америци и Малезија и Сингапур у Азији..

ВПН.асиа има сервере у свим овим земљама као и друге који би вас могли занимати. У сваком случају, покривеност локација „сигурним уточиштем“ је више него довољна.

Процесор плаћања

ВПН.асиа користи ПаиПал и ПаиВалл за обраду плаћања. Као што је већ споменуто, начини плаћања приказани на главној страници мало су погрешни. Иако је наведено на многим кредитним картицама, плаћање се може вршити само путем ове двије услуге плаћања.

ПаиВалл пружа више нивое анонимности било да користите кредитну картицу, битцоин или чак Минт. То је зато што, према веб локацији ПаиВалл, „брише осетљиве податке о клијентима одмах након успешне трансакције“.

Имајте на уму, међутим, да без обзира колико се анонимно регистровали или платили, ВПН провајдер - као и услуга плаћања коју користите - увек ће имати ваш стварни ИП као и неке информације добијене од вас током трансакције. Дужни сте да верујете њиховим тврдњама о брисању података о клијентима и нивоу приватности коју пружају.

Сада имајте на уму да иако је ВПН.асиа са седиштем у Белизеу, Централна Америка, и подлежу законима те земље, пружене услуге плаћања налазе се у САД-у и подлежу америчким законима..

Наравно, куповина ВПН претплате није илегална у већем делу света, тако да ово не представља ниједно правно питање. Међутим, за оне који су изузетно бескомпромисни када је у питању лична приватност, важно је знати да се услуге плаћања налазе у Сједињеним Државама..

Брзина и перформансе

У наставку ћемо прегледати перформансе саме ВПН услуге. Ови тестови брзине изведени су користећи нашу ажурирану методологију испитивања брзине.

Конкретно, са просечним вредностима брзине преузимања која се приближавала 23 Мбпс, била је знатно изнад брзине НордВПН-а од 17,8, али је пратила ЦиберГхост и ВипрВПН за око 10 Мбпс. Нигде није било близу ЕкпрессВПН-ових феноменалних 41,7 Мбпс. Међутим, ВПН.асиа је пружала ову брзину релативно стабилно током дана тестирања за разлику од ЦиберГхоста и ВипрВПН-а који су били нешто погрешни.

С друге стране, брзина претраживања ДНС-а била је другачија прича. Изузев последњег дана тестирања, ВПН.асиа је била веома брза са ДНС тражењима мање од 0,3 секунде. Као што се види из графике доле, ова вредност је била упорно и константно бржа од осталих прегледаних провајдера. Као резултат тога, ВПН.асиа пружа одлична времена одзива идеална за прегледавање веба и времена одзива на веб страници.

Коначно, забележене вредности времена везе, колико траје време од тренутка када притиснете дугме за повезивање до тренутка када имате приступ Интернету преко ВПН-а, били су одлични за ВПН.асиа. Још једном, осим последњег дана тестирања, ВПН.асиа је надмашила све остале провајдере који су укључени у ово поређење.

ИП пробни тестови

За овај тест користили смо сервер ЦХ Зурицх у Швајцарској. Кориштењем услуга које пружа иплеак.нет, успјели смо провјерити да ли је ИП адреса заиста ВПН сервер у Зурицху и да није откривен прослијеђени ИП. Захтеви ВебРТЦ-а не пропуштају се, нити захтеви ДНС-а. Детекција торрент адресе, као и детекција геолокације, такође су прошли тест.

Једина критика коју овде треба додати је чињеница да изгледа да опција контроле ДНС-а не делује. Иако смо ручно додали алтернативни ДНС, иплеак.нет је назначио да се подразумевани ДНС сервер ВПН.асиа и даље користи. То није масиван проблем, јер ми више волимо да ДНС захтјеве рјешава ВПН. Можда би ВПН-у било боље да изгубите сувишну карактеристику.

С изузетком ДНС функције контроле, ВПН.асиа је прошла све тестове на пропуштање летећим бојама. Као такав, можемо то учинити палцем због приватности.

ВоД Сервицес

ВПН.асиа је такође тестирана са ББЦ иПлаиер-ом, као и са УС Нетфлик сервисом. ББЦ иПлаиер је био одмах успешан, али амерички Нетфлик сервис у почетку није. Нетфлик је то назначио "изгледа да користите деблокатор или проки." То значи да је откривена употреба ВПН-а. Након тестирања још неколико америчких ВПН сервера доступних са ВПН.асиа, ипак, успешно сам се повезао. Није сигурно колико је ово подешавање стабилно јер сервиси попут Нетфлик-а могу да промене или побољшају своје технике детекције ВПН-а и блокирају услугу која је у једном тренутку била доступна.

Цена

ВПН.асиа нуди три плана за избор: месечни, полугодишњи и годишњи план. Први је доступан за 5,99 УСД месечно, док годишњи план, најисплативији од ове три, рачуна на 4,17 УСД месечно.

Ниво услуге за сва три плана је исти. Уз њих долази седмодневна гаранција поврата новца која вам омогућава тестирање и процену услуга ВПН.асиа пре него што се у потпуности обавежете на њихову услугу.

Када смо прегледали ВПН.асиа пре неколико година, понудили су 24-сатно бесплатно ВПН пробно прилагање без струне. Међутим, од тада је ова опција уклоњена.

Према главном сајту, плаћање се може извршити на више начина.

Међутим, када заиста дођете да платите, једине доступне опције су ПаиПал и ПаиВалл услуге плаћања. Иако су горе наведени начини плаћања индиректно доступни преко ове две услуге, неугодно је што сте погрешно добили утисак да имате могућност плаћања директно без употребе посредничке услуге плаћања.

Лакоћа коришћења

Десктоп клијент

Клијент је једноставна и једноставна апликација, која у почетку приказује листу доступних сервера, њихових капацитета и тренутна времена одзива. Корисници могу да бирају своје фаворите и држе их на посебној листи. ВПН софтвер бира а "препоручује се" сервер на основу ваше локације и времена пинг одговора коју примите.

Вриједно је напоменути да су откривене неке нестабилности мрежног клијента. Ако из неког разлога повезивање на одређени сервер не успе, нема назнака зашто није успело. Статус се враћа на „није повезано“. Дакле, ако постоји проблем са повезивањем на један од сервера, обично је то прилично тешко решити.

Уз то, приликом покушаја употребе опције контроле ДНС-а није се чинило успешном. Ово је детаљније описано у одељку за тестирање ИП пропуштања (касније у овом прегледу).

Можда је вредно напоменути да у клијенту постоји неколико правописних и граматичких грешака. (Бруссел уместо Брисела, „промена ових поставки“ уместо „промена ових подешавања“). Ово очигледно неће утицати на функционалност услуге, међутим, може довести у питање квалитету услуге. Ако могу уочити тако једноставне грешке - које би скривене непознате грешке могла да направи ова фирма у стварној имплементацији услуге? У целини, то је вероватно само језичка баријера, али моја питања изгледају валидна.

Све у свему, сматрао сам да је ВПН једноставан и релативно интуитиван / једноставан за коришћење ВПН клијента.

Платформе

ВПН.асиа пружа ВПН клијенте за Виндовс, Линук, Аппле радне површине, као и иОС и Андроид мобилне уређаје. Тренутно нису доступне екстензије прегледача.

Андроид апликација је умањена верзија десктоп апликације са мање опција. Наши тестови су изведени на Самсунг Галаки С8 +. Почетни екран вам пружа поља за уношење корисничког имена и лозинке, као и протокол и порт који ћете користити. Били смо импресионирани да је корисницима омогућено да прегледавају поставке портова чак и на Андроид клијенту - јер је ово нешто ретка функција.

Затим вам једноставно пружа листу сервера, њихове локације и њихове капацитете.

Ви бирате сервер на који се желите повезати и добићете упозорење у вези са надгледањем вашег саобраћаја.

Коначно, након што сте повезани, на дну екрана појављују се информације о вези и дугме за искључивање. Када то одлучите, тапните, искључите везу. То је то!

Једине додатне функције које апликација нуди је страница за подршку са информацијама о томе како користити клијент.

Кориснички сервис

Нажалост, изгледа да подршка нема довољно у поређењу с оним што се оглашава. ВПН.асиа јасно каже да њихова корисничка подршка са 5 звездица пружа 24/7 представнике Интернет цхат-а. Међутим, моје искуство је било да иако је страница за подршку имала опцију Ливе Цхат са индикатором - Онлине: ДА - нико заправо није био тамо.

Кликом на дугме за ћаскање уживо, послала ми је поруку у којој се то наводи "нико није доступан за разговор са вама." Тада су ме обавијестили да бих требао оставити поруку која описује моје питање или проблем и они ће одговорити у року од 24 сата. Одговор сам добио е-поштом нешто више од 72 сата након мог почетног захтева. Поставио сам два питања, а они су делимично одговорили на само једно. Ви сте судија.

Приватност и сигурност

Приватност

Политика приватности ВПН.асиа јасно каже да „не пратимо корисничке активности изван наше Веб локације, нити пратимо активности прегледавања корисника који су пријављени у нашу ВПН услугу.“ Међутим, они указују на то да „можемо ангажовати треће стране , као што је Гоогле Аналитицс, ради праћења и анализирања података о веб локацији које нису личне идентификације. "

Јасно им је јасно да се то ради само на њиховој веб локацији и да се информације о корисницима не шире. Корисницима је дата и могућност да се искључе из праћења Гоогле Аналитицса кликом на везу. Оно што је свакако занимљиво јесте да они „могу ангажовати треће стране“ само дају могућност искључивања Гоогле-овог праћења. Постоје ли друге треће стране које се не спомињу?

Провели смо сајт користећи Бадгер приватности и пронашли 24 потенцијална пратилаца, укључујући Фацебоок и Гоогле Аналитицс. Ово није нужно кршење приватности јер ВПН.асиа то изричито наводи у својој политици приватности и обавезан је да се придржава заштитних мера које су сами успоставили..

Ако остану верни својој речи, не треба се бринути, међутим, важно је знати које информације се могу прикупљати.

Посетите ВПН.асиа »

Сигурност

Као и увек, користимо детаље ОпенВПН енкрипције коју провајдер користи за процену нивоа његове сигурности. Испитали смо подешавања ОпенВПН везе коју пружа веза са ВПН сервером који се налази у Цириху у Швајцарској.

ВПН.асиа користи следећа подешавања шифрирања ОпенВПН:

АЕС-256-ЦБЦ шифри за канал података и СХА256 хасх аутентификација.

Шифра контролног канала, Контрола Аутх, Руковање и Напредна тајност нису могли да се утврде ни у једном подешавању клијента или .опвн датотека које пружа услуга.

Издао сам карту за подршку постављајући сва одговарајућа питања да бих сазнао више, међутим на мене никада није задовољан одговор - погледајте одељак Подршка у наставку за више детаља о тој малој авантури.

Под претпоставком да су подразумевана подешавања ОпенВПН-а на снази, шифра управљачког канала користи помало сумњиву Бловфисх-128, Цонтрол Аутх ХМАЦ СХА1, солидну РСА-2048 за Руковање и на жалост не постоји конфигурисана Форвард Сецреци. Ако ВПН услуга пружа нешто више од ових подразумеваних подешавања, претпоставите да би желели да је ефикасније рекламирају.

Оно што са сигурношћу можемо рећи је да је канал података веома снажно шифрован, што би могло значити да је контролни канал такође снажно имплементиран (то подразумева), али једноставно не знамо дефинитивно.

ВПН.Асиа Логс

Према њиховој политици приватности, ВПН.асиа не прикупља и не бележи било какав промет или употребу своје услуге Виртуал Привате Привате Нетворк. Ми разумемо "употреба" као записе веза, али то треба посматрати с мало скепсе, дакле зелено светло, а не звезда.

Коначно, посао је смештен у Белизеу, земљи која је углавном фаворизована за компаније као што су ВПН провајдери због високог нивоа пружања слободе Интернета и строгог судског надзора потребног за обављање било каквог интернетског пресретања комуникације.

За детаљније техничке информације о питањима безбедности ВПН-а и за даље разумевање горе споменуте терминологије и технологија, погледајте ВПН шифрирање: Комплетан водич како бисте сазнали више.

Последње мисли

Свидело нам се:

 • Брзи и једноставни поступци наручивања, плаћања и инсталације
 • Интуитивни и једноставни клијенти
 • Нема велике везе са ББЦ иПлаиер-ом
 • Политика приватности је јасна, сажета и лако разумљива
 • Политика приватности на задовољавајући начин покрива важна питања безбедности

Нисмо сигурни у:

 • Донекле (иницијално) проблематична веза с УС Нетфлик сервисом
 • Погрешне информације у вези са могућностима плаћања
 • Недостатак информација о свим функцијама услуге на њеној веб локацији
 • Спарсе ФАК и странице за подршку

Мрзели смо:

 • Недостаје оглашена 24/7 услуга подршке за ћаскање
 • Неадекватни и непотпуни одговори на наша питања
 • Неприхватљиво време преговора за одговоре на карте за подршку

ВПН.асиа је ВПН услуга која ради већину ствари које се постави. Клијенти се понашају онако како је предвиђено и пружају свеобухватан ниво сигурности, укључујући војну енкрипцију и довољну брзину за стриминг. С изузетком подршке - за коју бисмо очекивали да је цена ВПН-а знатно боља - ВПН.асиа је задовољавајући ВПН који већини људи пружа одговарајућу приватност и сигурност. Са серверима смештеним широм света и добрим нивоима приватности, овај ВПН је добар за деблокирање и бујицу.

Посетите ВПН.асиа »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me