ВорлдВПН

 • Цене

  Фром 3,50 УСД
  / месец дана

ПроПриваци.цом Резултат
6 од 10

Резиме

ВорлдВПН је функционални ВПН провајдер који нуди низ земаља са ОпенВПН и ППТП везама, и иако имају неке послове у вези са учинком доступности и поузданости своје услуге, у последњим месецима су направили нека побољшања.

Куицк Статс

 • ПроПриваци.цом СпеедТест (просек)
  10 Мбпс
 • Надлежност
  Летонија
 • Истовремене везе
  5
 • Земље
  47

Карактеристике

 • Преко 100 локација сервера широм света
 • 3 до 10 симултаних веза у зависности од плана цена
 • Планови за пословне кориснике
 • Планови хостова веб локација
 • Реселлер програм
 • П2П је дозвољен на Холандији, Румунији и руским серверима
 • ОпенВПН
 • Нема записа о употреби
 • ДНС заштита од цурења

Брзина и перформансе

Имали смо веома мешане резултате са нашим тестовима перформанси ВорлдВПН-а. Користећи нарученог клијента и рачун који смо добили за потребе тестирања, установили смо у просеку око 80% смањење пропусне ширине док смо били повезани на најближе сервере у Великој Британији првог дана тестирања. Неки од наших америчких тестова сервера дошли су са заиста грозним резултатом од 500Кбпс низводно, док су били повезани са ВПН-ом у поређењу са 25Мбпс на нашој незаштићеној вези. Неколико дана касније наши тестови су враћали много боље резултате без скоро губитка брзине на лондонском ОпенВПН наменском ИП профилу испорученом у сврху тестирања шифровања и брзини сервера у Великој Британији углавном око 26Мбпс регије. Никада нисмо имали великог успеха са америчким серверима, а са нашим најбољим резултатом смо управљали са слабих 6,6Мбпс.

Имали смо неких проблема са поузданошћу ВПН-а: неки покушаји повезивања нису успели да заштите наш интернет саобраћај упркос томе што је клијент рекао да је повезан, а повремени прекид или замрзавање нису били ретки. Нисмо имали проблема са цурењем ДНС-а, што указује да клијент пружа одређену заштиту против тога. ВорлдВПН користи Гоогле-ове ДНС сервере.


Цене и планови

ВорлдВПН нуди четири плана цена од којих су два намењена просечном кориснику и два која су више усмерена на предузећа. Иако се то не оглашава на главној веб локацији, попусти су доступни и за дуже периоде претплате. То значи да је најјефтинија месечна цена заправо 3,50 УСД за годишњу претплату на Буџетну услугу, што је прилично јефтино ако вам није потребно више од дозвољених пропусних 15 ГБ. Куповање неограничене претплате на понављајућој месечној основи је нешто скупље, и износи 9,95 УСД.

Доступно је бесплатно пробно раздобље, иако то можда нећете примијетити на веб мјесту док не кликнете да бисте истражили могућности одређивања цијена. О бесплатном суђењу није пуно детаља, али према подршци ограничено је на само 60 минута повезаног времена. Уз то, нови корисници могу затражити поврат из било ког разлога у року од седам дана од куповине претплате. Плаћање се може извршити на различите начине, укључујући кредитне картице, ПаиПал, ВебМонеи и - угодно - БитЦоин.

Приватност и сигурност

ВорлдВПН се фокусира на ОпенВПН протокол, са 256-битном АЕС енкрипцијом података обезбеђеном РСА-256 за руковање руком и СХА-1 за хасх идентитет (СХА256 на контролном каналу). Ово је побољшање у односу на задати БловФисх-128 шифру. ППТП и Л2ТП опције су такође доступне помоћу 128-битне енкрипције. Очигледно, с обзиром на ограничења пропусности у Буџетском плану, употреба пропусне ширине корисника се бележи на њихов рачун, а то се може видети на страници налога. Према подршци, ништа друго се не бележи и не задржавају се ИП адресе.

Неке црвене заставе су подигнуте општим потешкоћама у добијању информација о услузи. Такође имамо забринутости због лакоће праћења било ког клијента додељеног једном јединственом наменском ИП-у "Посвећено" план претплате.

Последње мисли

Лепо је видети да ВПН провајдер ради на својим манама, а ВорлдВПН је недавно побољшао свој сервис: решио је проблем са недоследним предностима шифровања и додао на своју веб страницу Политику приватности и Услове коришћења. Међутим, постоји још простора за побољшање: постоји питање поузданости - посебно оних забрињавајућих времена када смо установили да ВПН уопште не штити нашу везу - као и збрка када смо покушали да добијемо информације о услузи. Међутим, када ради, функционише добро, без пропуштања ДНС-а, велике потенцијалне брзине и великог броја сервера и локација са којих бирати. Са три уређаја за која је предвиђено чак и у буџету и повољним ценама потпомогнутим (кратким) бесплатним пробним временом и гаранцијом поврата новца, на вама је да ли желите да испробате ВорлдВПН.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me