ВФЕмаил


ВФЕмаил је безбедни провајдер е-поште који је основан 2001. То је мали независни сервис који је био изузетно популаран код својих корисника све док није доживео катастрофалан хак у фебруару 2020. Тада је хакер убацио услугу и избрисао сваки сервер и резервну копију од ВФЕмаил. Као резултат тога, корисници су изгубили приступ својој примљеној пошти и целокупном садржају свог налога - укључујући њихове поруке, контакте, прилоге и сачуване датотеке.

Након напада, појавили су се извештаји да се вероватно никада неће вратити. Међутим, од овог тренутка изгледа да је покренут - и корисници су у могућности да се бесплатно пријаве или уплате на премиум рачун.

ПроПриваци.цом Резултат
8 од 10

Резиме

Питање да ли је мудро скинути претплату - или чак искористити бесплатни план - је фер. Уосталом, није тачно разумети зашто је неко одлучио да нападне и уништи службу (није било откупнине као што је то често случај са оваквим нападима). Имајући то у виду, отварање ВФЕмаил рачуна изгледа ризично и може довести до губитка целокупне поште.

Упркос очигледним проблемима - услуга се поново покреће. Дакле, мислили смо да би било најбоље да проверимо да ли можемо да осветлимо да ли је вредно размислити.

Колико кошта ВФЕмаил?

ВФЕмаил омогућава корисницима да бесплатно уживају у његовим услугама. Бесплатни план претплате "Бакар" пружа корисницима 10 Мб простора за е-пошту; што је веома ограничена количина складишног простора. Међутим, корисници добијају приступ функцијама као што су календар, белешка, управитељ задатака, адресар за контакте и мапа за учитавање и чување датотека. Бакар такође долази са СМТП / ПОП / ИМАП функционалношћу и неограниченим бројевима за једнократну употребу. Међутим, бесплатни корисници ће морати да трпе неке рекламе у интерфејсу за веб пошту. Поред тога, бесплатни корисници ограничени су на слање 10 порука е-поште дневно.

Премијски рачун може се купити или у бронзи, сребру, злату или платини. Бронза нуди све од Цоппер плус: ПГП енкрипција, искуство без огласа, ИП маскирање, 3 стална алиаса, филтрирање на страни сервера. Бронза кошта једнократну накнаду од само 24,95 долара и обезбеђује 1 Гб простора за складиштење.

Сребрни налог проширује оно што добијате са Бронзе-ом на 3 Гб складиштења, 400 е-порука дневне квоте за поруке, 8 променљивих псеудонима, систем одговора на изазов који потврђује да је пошиљалац стваран, поштанско сандуче које не послујемо у Холандији и две прилагођене домене по вашем избору. Сребро кошта 15 долара годишње.

Златни рачун кошта 30 долара годишње и побољшава се на Сребрном налогу додавањем 12 променљивих псеудонима, 5 прилагођених домена, 5 корисничких налога, функцију за ублажавање метаподатака која аутоматски „преписује вашу адресу пошиљатеља да бисте заштитили вашу приватност од жетве дневника“, ФТП складиштење, функцију на црној листи и ИМАП синхронизацију за два комплетна ИМАП поштанска пошта. Голд налог долази са 5 ГБ простора за складиштење, неограниченим пропусним опсегом и квотом од 600 порука дневно.

Коначно, Платинум - која кошта 50 долара годишње - пружа исто као и Голд, али са 15 променљивих псеудонима, 15 прилагођених домена, 15 појединачних налога, 750 порука дневне квоте и 20 Гб простора за складиштење.

Карактеристике

 • Компатибилност СМТП / ПОП / ИМАП за синхронизацију налога е-поште
 • Неограничене привремене адресе за једнократну употребу
 • Алиасес
 • Прилагођени домени
 • Календар
 • Складиште датотека
 • Контакти
 • Анти Спам
 • ПГП шифровање
 • Функција црне листе
 • До 20 Гб складиштења

Приватност

ВФЕмаил не захтијева од корисника да дају било какву идентификацију за пријаву. Није потребан посебан е-маил или телефонски број, што значи да се можете пријавити помоћу ВПН-а или Тор-а и стећи приватност или анонимност од услуге приликом пријаве.

Да бисте шифровали поруке е-поште ПГП-ом, биће неопходно купити претплату, што је под околностима (с обзиром на недавни хак) вероватно непромишљено. Бесплатни рачун е-поште неће пружати одредбе за слање сигурних порука е-поште. Међутим, ипак чува све поруке е-поште шифриране у мировању.

Исто важи и за чишћење ИП адреса. Ова значајка и јединствена техника обмањивања метаподатака ВФЕмаил-а доступна је само на плаћеним рачунима. Та замамност користи систем за прикривање адресе и отежавање (али не и немогуће) откривање.

Проверили смо политику приватности и са задовољством смо открили да сервис не бележи никакве конкретне податке о корисницима када се повежу на њега и користе га. Међутим, фирма истиче да је у ризику свако ко користи ПГП преко интерфејса веб поште, а не самосталног клијента, и да ће поштовати све законске захтеве владе САД за приступ својим серверима и корисничким налозима.

Сигурност

Чини се да фирма пружа безбедан ТЛС / ССЛ (ХТТПС) за комуникацију са својим серверима, мада, према Куалис ССЛ Лабс, фирма има само Б. Ово је низак резултат у поређењу са већином врхунских сервиса е-поште . Разлог који наводи Куалис је тај да „сервер подржава слабе параметре размене кључева Диффие-Хеллман (ДХ)“.

Међутим, вриједи напоменути да, колико можемо рећи, шифрантски комплети изгледају добро. А зато што се ДХ користи само за ФС (не и за саму заштиту размене, па Логјам не би требало да представља проблем); нисмо сигурни зашто је Куалис тако оштар.

Чињеница да је фирма недавно доживела критички хак - што је омогућило уљезу да избрише све што је фирма похранила на своје сервере - представља забрињавајући знак у погледу безбедности. Поред тога, признање фирме да су подаци о њеној веб пошти вероватно рањиви за напад од стране софистицираног актера, као што је НСА, вероватно је довољно да се многи оставе (мада то барем показује да је фирма искрена).

Употреба овог добављача е-поште путем трећег клијента са ПГП-ом ће дефинитивно бити много сигурнија и значи да (све док сте спремни да ризикујете да користите услугу која је недавно хакована) требало би да буде сигурно.

Такође је доступан и клијент с округлим кубом и корисници могу омогућити Маилвелопе овом опцијом. То значи да је могуће слање е-поште бесплатно са шифрирањем ПГП-а ако знате како да подигнете Маилвелопе и покренете роундцубе-ом (врло лако). Једном када га подесите, моћи ћете да делите и примате јавне кључеве, увозите их у кључ и употребљавате икону коверте из е-поште у клијенту роундцубе-а за шифровање и дешифровање е-порука помоћу лозинке.

дешифрујте лозинку

Међутим, упркос овој корисној функцији (која није ништа посебно јер је Маилвелопе компатибилан са већином добављача е-поште других произвођача); и даље се чини да постоји превише ризика повезаних са ВФЕмаил-ом да би га могли са сигурношћу препоручити.

Лакоћа коришћења

Покретање рачуна код ВФЕмаил-а је једноставно, а то је могуће и без предаје било каквих личних података. Бесплатно, корисници добијају приступ налогу е-поште са енкрипцијом у мировању, али без уграђене ПГП функције.

Пронашли смо да је вебмаил интерфејс лак за обилазак, а бесплатни корисници добијају употребу календара, адресара, функције задатака, белешки и менаџера датотека за сигурно учитавање и чување датотека на својим серверима.

увоз контаката

Увоз контаката може се обавити из адресара, а корисници могу да увезу преко ЦСВ датотеке било ког другог провајдера.

увоз контаката

Претплата на било који од плаћених планова омогућава корисницима да започну коришћење клијента са ПГП шифрирањем из интерфејса вебмаил. Међутим, корисници се могу одлучити за коришћење ПГП енкрипције путем самосталног клијента који користи ПОП или ИМАП (чак и на бесплатном налогу). Ово ће корисницима омогућити да локално рукују с кључевима и много сигурније користе услугу.

Корисницима је дата и могућност да се пријаве и користе РоундЦубе верзију интерфејса за веб пошту. Ово је клијент са отвореним кодом веб поште који многи корисници који поштују приватност можда више воле.

интерфејс за округла е-пошта

Нити једна ПГП енкрипција није забрањена у округли клијент, тако да ћете морати да користите Маилвелопе за слање ПГП шифроване поруке е-поште (а корисници то могу учинити бесплатно).

Кориснички сервис

Корисничка услуга доступна је само путем е-поште, и упркос покушајима два пута у потпуности нисмо били у могућности добити одговор од фирме. Ово је лош знак који вјероватно показује да, иако се сервис поново покреће, он није довољно особље од хака који је претрпио у фебруару.

На сајту се налази низ водича и често постављаних питања. Међутим, без могућности да се утврди да ли је фирма уверена да је закрпила оно што је рањивост омогућила да се искористи, веома је тешко препоручити ову услугу.

Ми бисмо генерално препоручили да не користите ову услугу - чак и ако сте довољно стручни да је користите без икакве комуникације са фирмом.

Закључак ВФЕмаил-а

Све у свему, овај налог е-поште сматрали смо релативно једноставним за употребу, а ако га недавно није претрпео катастрофалан вероватно, то би била услуга коју бисмо могли да препоручимо свима који желе да се одселе од Гооглеа или других инвазивних сервиса е-поште..

Што се тиче приватности и сигурности, недавни хак подиже звона аларма и чињеница да је сједиште у САД-у - и признаје да ће радити са америчким властима ако му се уручи налог - проблематична је. Чак и чување података на својим холандским серверима више није сигурна опција због исхода случаја Мицрософт ВС у САД-у.

Закључно, видимо превише рупа у овом сервису да бисмо га могли тренутно препоручити. Сви који се одлуче за употребу ВФЕмаил-а морају бити свјесни да им подаци е-поште могу бити изложени или нежељеном упаду или могућем губитку података због другог хака.

Штавише, чини се да је услуга е-поште потпуно без посаде. И, немогуће је никога пронаћи и добити одговоре у вези са статусом услуге након недавног хакирања. С обзиром на то шта је доступно другде по сличној цени, морамо вам препоручити да потражите негде друго место за бољег добављача е-поште.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me