UnoTelly


  • cijena

    Iz $ 4,93
    / mjesec

UPDATE: Čini se da UnoTelly trenutno nije aktivan.

ProPrivacy.com Postići
5 od 10

Sažetak

UnoVPN je dio pretplate na UnoTelly Gold. To je ograničena virtualna privatna mreža (VPN) koju UnoTelly prodaje kao uslugu privatnosti i sigurnosti. U stvari, UnoTelly određuje da je VPN namijenjen samo privatnosti i da se "ne smije koristiti u druge svrhe". Kao takav, ovaj VPN nije prikladan ako želite VPN za P2P torrent. UnoVPN pruža OpenVPN enkripciju, što je dobro. Međutim, VPN ima previsoke cijene s obzirom na sporost svojih poslužitelja. Sve u svemu, ovo je ispod par VPN usluga koju toplo preporučujemo da izbjegavate.

Značajke

UnoTelly je kanadska tvrtka najpoznatija po svojoj pametnoj DNS usluzi. VPN usluga dodatak je koji je UnoTelly osmislio kako bi poboljšao svoju glavnu uslugu. Prošle godine VPN je pružao ponajprije protokol tuneliranja od točke do točke (PPTP), što je vrlo nesigurno. Međutim, sada nudi i OpenVPN, koji je puno sigurniji.

Poslužitelji su locirani u samo šest zemalja: SAD-u, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Kanadi, Njemačkoj i Švicarskoj. Ovo je prilično ograničeno s obzirom na cijenu usluge. Peer-to-peer (P2P) izričito je zabranjen na američkom poslužitelju i ne preporučuje se na bilo kojem drugom poslužitelju na temelju savjeta VPN-a..

Ako želite da VPN sakrije vaš identitet prilikom bujice, preporučujemo da pogledate naš najbolji vodič VPN za torrent stranice.

UnoTelly ne nudi prilagođeni VPN softver. To znači da korisnici moraju koristiti OpenVPN softver treće strane za povezivanje s njegovim poslužiteljima. Prednost ovoga je što je OpenVPN softver vrlo dobar, a danas dolazi sa DNS zaštitom od propuštanja.

Nažalost, to znači da ne postoji prekidač za zaustavljanje, nevidljivi način rada i ostale važne značajke koje nude VPN usluge. To je razočaravajuće, posebno uzimajući u obzir cijenu ovog VPN-a.

UnoVPN dozvoljava istovremeno povezivanje s onoliko uređaja koliko je potrebno. Uz to, omogućuje se bilo kojem broju izvornih IP adresa da se povežu na onoliko poslužitelja koliko želite. Ovo je suludo velikodušna odredba, pogotovo uzimajući u obzir da vam omogućuje samo jedan IP na Smart DNS usluzi.

Usluga Smart DNS omogućuje pristup preko 300 kanala za streaming televizije. To se postiže davanjem pristupa više od 30 DNS poslužitelja velike brzine. Kao takav, Smart DNS usluga posebno se prodaje za deblokiranje, dok se VPN treba koristiti za privatnost.

Brzina i performanse

Brzina veze bila je vjerojatno najveće razočaranje svih u vezi s ovom uslugom. Testirao sam ih na OpenVPN koristeći vlaknastu vezu od 50 Mbps. Testirao sam servere Velike Britanije, Nizozemske i SAD-a.

Kao što vidite, VPN se stvarno mučio. Vjerojatno bi bilo malo lagano za streaming u HD-u. Kad to kažete, vjerojatno biste se izvukli s streamingom u bilo čemu osim najvišim razinama HD-a. Ipak, ovo nije bio vrhunski nastup.

Unotelly Uploads

Upotrijebio sam ipleak.net da provjerim funkcionira li VPN kako treba. Drago mi je što mogu izvijestiti da nisam otkrio curenje IP-a ili DNS-a. Osim toga, nisam otkrio nikakvo propuštanje komunikacije putem weba u stvarnom vremenu (WebRTC) na svom sustavu. Ovdje je sve jasno, što je jedna od rijetkih dobrih stvari u vezi s uslugom.

Cijene i planovi

UnoTelly pruža samo UnoVPN kao dio svoje pretplate na Gold. UnoVPN je dostupan na četiri plana, u rasponu od 7,95 USD mjesečno do 4,93 USD mjesečno. Planovi se plaćaju mjesečno, kvartalno, pola godine ili godišnje - s popustima koji se dodjeljuju za počinjenje na duže vremensko razdoblje.

Trošak VPN-a otprilike je prosjek u usporedbi s drugim uslugama. Međutim, malo je skupo za razinu usluge koju pruža. Korisnici mogu plaćati putem Visa, Mastercard ili PayPal. Na raspolaganju je trodnevno besplatno probno razdoblje, kao i sedmodnevno, bez pregovora, garancija povrata novca.

unotelly_pricing

Možete isprobati UnoVPN za besplatne duete uz 14-dnevnu garanciju povrata novca. Uz to, primate naknadu za preporuku za svakog prijatelja za kojeg uvjerite da se pridružuje (od 4,95 USD).

Privatnost i sigurnost

Šifriranje na UnoVPN pruža se bilo PPTP enkripcijom (128-bitni MPPE) ili OpenVPN. PPTP nije siguran, pa vam preporučujemo da koristite OpenVPN.

UnoVPN implementira OpenVPN sa 128-bitnim Blowfishom (zadani šifra ugrađena u OpenVPN). To se općenito smatra sigurnim ako se izbjegnu poznate slabosti. Tri puta sam pitao UnoVPN za cjelovite detalje njegove OpenVPN implementacije, ali nije mi dao ono što sam tražio. Kao takvo, sve što znamo je web stranica:

  • Podaci: BF-CBC sa 128-bitnim ključem
  • Auth: TLS sa 1024-bitnim ključem

Nažalost, 1024-bitna provjera autentičnosti više se ne smatra sigurnom. Na ProPrivacy.com tražimo najmanje 2048. Stoga UnoVPN ne smatramo sigurnom VPN za privatnost.

Sukladno svojim pravilima o privatnosti, UnoVPN vodi dnevnike veza. Srećom, to su samo minimalni zapisi, poput vremena povezivanja i isključivanja s usluge. Pored toga, tvrtka bilježi koliko propusnog opsega koristite (vjerojatno da provjeri događa li se preuzimanje P2P).

Te su informacije povezane s podacima vašeg računa, a ne s vašom IP adresom. To nije idealno. Ako kanadske vlasti pristupe UnoTellyju s nalogom, morat će predati IP adrese svojih pretplatnika. To bi omogućilo napad vremenske korelacije koji bi mogao otkriti koje ste web stranice posjetili.

UnoTelly izjavljuje da ne bilježi ništa "osim u skladu s lokalnim zakonima zemlje domaćina poslužitelja." Drugim riječima, može prikupljati zapisnike upotrebe ako zemlja poslužitelja na koji se povežete ima zakone o obveznom čuvanju podataka. Ovo čini privatnost koju pruža UnoVPN pomalo dirljivu točku.

Čini se da čak i DNS usluga vodi evidencije o svojim korisnicima:

"Pri korištenju naših DNS poslužitelja prikuplja se vaša IP adresa i svi DNS zahtjevi proizašli iz podešavanja uređaja s UnoDNS poslužiteljima. Te se informacije koriste isključivo za provjeru autentičnosti na našim poslužiteljima i za usmjeravanje na odgovarajuće veze."

Ako vam treba snažna privatnost, UnoTelly je daleko od idealnog. Postoje mnogo bolja pravila o privatnosti vani za sličnu cijenu, pa zašto se slagati s tim?

Jednostavnost korištenja

Web stranica UnoTelly usredotočena je prvenstveno na Smart DNS uslugu. To je jasno web mjesto koje objašnjava kako pristupiti geo-ograničenom streaming sadržaju iz cijelog svijeta. Nakon pretplate dobivate pristup korisnom području nadzorne ploče. Također ćete dobiti vodič kroz dostupne sadržaje. Ovo je izvrstan dodatak koji vam omogućuje da brzo vidite što možete učiniti s DNS uslugom.

unotelly_website

Nažalost, UnoVPN ne pogleda tijekom te turneje. Ako želite informacije o upotrebi VPN-a, morate koristiti bazu znanja.

Na web stranici nisu dostupni tehnički detalji o VPN usluzi (poput detalja implementacije enkripcije). To pokazuje stvarni nedostatak transparentnosti i ogroman je nedostatak, što je šteta.

Web stranica UnoTelly također ima blog. Međutim, još jednom se koncentrira na deblokiranje pomoću UnoDNS usluge, s vrlo malo informacija o VPN-u.

Na web mjestu ima puno korisnih videozapisa za rad UnoDNS-a na mnogim različitim uređajima. Ako su takvi vodiči za strujanje ono što vam treba, UnoTelly vas je pokrivao.

podrška

Registrirani korisnici imaju pristup 24/7 podršci za chat uživo. Ovo je koristan dodatak bazi znanja i svakako nadoknađuje nedostatak podataka o VPN-u na web mjestu.

Smatrao sam da je vrijeme reakcije tima izvrsno. Nikada nisam morao čekati mnogo duže od minute ili dvije da bih razgovarao s predstavnikom službe za korisnike. Osim toga, na ulaznice za podršku razine 1 odgovorili smo prilično brzo.

Jedino sam morao čekati duže kad sam tražio detalje o šifriranju. Čak i tada nisam trebao čekati više od nekoliko sati. Otkrio sam da su službenici za korisnike korisni i ljubazni.

Baza znanja nije loše, ali nije ni najbolje s čime sam se susrela. Funkcija pretraživanja dobro funkcionira, ali glavna je stranica pretrpan popis kategorija i pitanja. Nažalost, to onemogućava pregledavanje kategorija. To znači da je pretraga potrebna - malo je vjerojatno da ćete jednostavno ugroziti informacije koje su vam potrebne.

Također pomalo iritantna je činjenica da morate ponovno unijeti svoju adresu e-pošte kako biste otvorili ulaznicu za podršku (čak i kada klikate s područja glavne nadzorne ploče). Otkrio sam da je iskustvo nezgrapno i zveckano.

Postupak

Prijaviti se

Registracija za UnoTelly zahtijeva samo ime, adresu e-pošte i lozinku. Ovo vam omogućava pristup trodnevnom besplatnom suđenju UnoDNS-a. Potvrdite svoju adresu e-pošte kako biste dobili još pet dana besplatnog UnoDNS pristupa. To se razdoblje može produljiti za mjesec dana koristeći „UnoCredits“ za upućivanje prijatelja.

Štoviše, moguće je dobiti besplatnu probnu inačicu UnoVPN-a. Da biste to postigli, slijedite vezu u bazi znanja koja vašoj košarici dodaje stavku "UnoVPN trodnevno probno razdoblje"..

Ovaj besplatni artikal tada mora biti "plaćen" za. Ako plaćate kreditnom karticom, tada morate unijeti detalje svoje kartice, iako zapravo ništa ne naplaćujete. Ako plaćate besplatnu probnu verziju s PayPalom, ne morate ništa raditi (čak se ne morate prijaviti na PayPal).

Pretplatio sam se na mjesec dana UnoVPN-a kako bih testirao uslugu i bio siguran da poštuje 14-dnevnu garanciju povrata novca. Platio sam s PayPalom, ali frustrirajuće sam ipak morao dati adresu za naplatu. Nažalost, nije bilo mogućnosti plaćanja u Bitcoinima.

Klijent Windows

Nažalost, UnoVPN ne radi na naručivanju VPN softvera. Ovo je prilično loše. Međutim, povezivanje s bilo kojim VPN-om putem softvera OpenVPN treće strane obično je danas vrlo dobro iskustvo. OpenVPN je jednostavan za upotrebu i besplatan za preuzimanje. Uz to, najnovija verzija nudi DNS zaštitu od propuštanja, što je čini sigurnom za upotrebu.

UnoTelly pruža podršku za povezivanje putem TunnelBlick-a (prvenstveno za Mac korisnike) i redovnog OpenVPN-a (.ovpn). Iz tog razloga morate biti sigurni da ste preuzeli ispravne datoteke za klijenta koji koristite. To možete učiniti gledanjem završetaka datoteke (.ovpn ili .tblk).

Osobno nemam ništa protiv korištenja softvera OpenVPN treće strane (posebno zato što imam puno iskustva s tim). No, s obzirom na cijenu pro usluge, to definitivno nije pozitivan aspekt usluge. Uz to, imao sam neobičnih problema s postavljanjem kod prijave na UnoVPN poslužitelje koji koriste OpenVPN. Morao sam navesti tvrtku da promijeni svoje vjerodajnice za prijavu da popravim problem. To je dodalo dodatnu frustraciju već postojećoj usluzi.

Ostale platforme

Zbog činjenice da UnoVPN od strane UnoTelly nema prilagođene klijente, svi pretplatnici na svim platformama moraju koristiti OpenVPN softver treće strane za povezivanje s VPN-om. Zbog toga u ovom dijelu pregleda nema ništa drugo za prijaviti. Dobre vijesti dolaze u obliku UnoTelly-ove baze znanja, koja uključuje upute za postavljanje na različitim platformama. To uključuje OS X (preko Tunnelblick za OpenVPN), Android i iOS (putem OpenVPN Connect za OpenVPN).

Ostale / besplatne usluge

UnoTelly je možda najpoznatiji po svojoj Smart DNS usluzi. Ovako firma preferira da ljudima omogući pristup geo-ograničenom sadržaju. Za detaljniji pregled pametne DNS usluge pogledajte ovdje.

Završne misli

UnoVPN od strane UnoTelly posebno se prodaje kao usluga zaštite privatnosti. To je bolta značajka za glavni pametni DNS servis tvrtke. Smart DNS usluga ono je što bi potrošači trebali koristiti za deblokiranje sadržaja web mjesta i strujanje TV-a s ograničenim geološijama. S druge strane, VPN treba koristiti samo u svrhu zaštite podataka web pretraživanja enkripcijom.

Unatoč tome što je o tome vrlo jasno, UnoVPN je usluga kojoj nedostaje robusna enkripcija koja je potrebna da bi bio siguran VPN. Iz tog razloga UnoVPN od strane UnoTelly u potpunosti ne uspijeva obaviti jedini zadatak koji mu je namijenjen. To je spora, nespretna VPN usluga koja pati od propuste, male brzine veze i loše implementiranih standarda šifriranja..

Ako želite uslugu Smart DNS, onda bi UnoTelly možda bila karta. Međutim, ako tražite cjelovito rješenje o privatnosti i deblokadi, potražite pouzdano drugo mjesto za pouzdane vrijednosti za novac, vrhunskog VPN pružatelja usluga. Ima puno toga za izabrati.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me