ТурбоВПН


ТурбоВПН је бесплатна ВПН услуга која има 4,7 од 5 звездица у Гоогле Плаи продавници. То је изузетно високо с обзиром да је ВПН прегледан скоро два милиона пута. У овом ТурбоВПН прегледу ми ћемо погледати да ли ТурбоВПН пружа водонепропусну дигиталну приватност. Поред тога, проверићемо његове перформансе да видимо да ли може да се надмеће са најбољим бесплатним ВПН-овима на тржишту.

ПроПриваци.цом Резултат
4 од 10

Резиме

ТурбоВПН је ВПН само за мобилне уређаје са седиштем у Сингапуру и Кини који је преузет око 50 милиона пута. Као и увијек код бесплатних ВПН услуга, важно је запамтити да ВПН-ови коштају пуно новца да би се наставило и радило. Из овог разлога је важно помно сагледати како ВПН ствара ток прихода. Током прегледа открили смо ВПН који послужује рекламе и дели податке са оглашивачима у циљу пружања бесплатне ВПН услуге.

Цена

Иако се примарно користи као бесплатан ВПН, потрошачи добијају могућност надоградње на ВИП верзију услуге. На располагању је и 7-дневно бесплатно пробно коришћење ВИП услуге. Потрошачи могу да плаћају 11,99 УСД месечно или да годишње приме претплату у износу од 2,99 УСД месечно. Међутим, из разлога о којима ћу касније расправљати у овом прегледу, углавном бих препоручио да не плаћате овај ВПН.

Бесплатна услуга

ТурбоВПН пружа бесплатну ВПН услугу која се може користити без ограничења. То је ВПН само за мобилне уређаје који се не може користити на десктоп рачунарима. Бесплатни трошкови ВПН-а су заиста изврсни. То значи да људи на локацијама где су блокови веб локација уобичајени, могу да деблокирају интернет како би повратили приступ вестима или мрежним услугама које су им потребне.

Иако је тачно да бесплатне ВПН услуге имају тенденцију да буду неприличне у погледу приватности (више о томе касније) - бесплатан ВПН може бити изузетно користан за људе који живе у нестабилном политичком окружењу који захтевају приступ блокираним вестима, апликацијама или услугама друштвених медија..

Деблокирајте Нетфлик?

Као што је случај с већином бесплатних ВПН услуга, ТурбоВПН не деблокира Нетфлик УС или ББЦ иПлаиер.

За свакога ко је спреман да плати ову услугу, премијска верзија деблокира Нетфлик УС са својим ВИП америчким серверима. Поред тога, поседује британски сервер који може да деблокира ББЦ иПлаиер у иностранству.

Карактеристике

  • Сервери у 9 земаља (бесплатно) или 16 земаља (ВИП)

  • Мобилне апликације за Андроид и иОС (безбедност ових протокола непроверива)

  • Шифрирање ОпенВПН, ИПСец или ИКЕв2

  • Бесплатно коришћење ВПН-а

  • Деблокирајте Нетфлик (само ВИП)

Брзина и перформансе

Овај ВПН намењен је само мобилним телефонима, што значи да смо морали да тестирамо овај ВПН помоћу мрежног алата за испитивање брзине (за разлику од нашег система за тестирање брзине заснованог на научном серверу).

Темељито смо тестирали брзинске перформансе овог бесплатног ВПН-а и открили да успорава моје везе око пола. Тестирао сам користећи везу од 50 Мбпс Виргин Медиа у Великој Британији и открио да је ВПН успорио моју везу за око 26 Мбпс..

То је заиста импресивно и значи да потрошачи могу да користе овај ВПН за пренос Интернета путем Интернета и деблокирање ИоуТубе видео снимака који су ограничени у вашој земљи или другим токовима широм света. То такође значи да би се овај ВПН вероватно добро снашао за обављање ВоИП позива.

ИП цурења

Тестирали смо на цурења на Виргин Медиа ИПв4 вези и открили да ВПН нема ИП пропуштања или ВебРТЦ цурења. Ово је супер.

Нажалост, тестна страница (иплеак.нет) је открила 61 ДНС сервер у Белгији - а сви су били Гоогле ДНС. Могуће је да се ВПН приближава тим захтевима, што би значило да Гоогле никад не зна ко поставља те захтеве.

С друге стране, такође је могуће да Турбо ВПН уопште не приступа тим захтевима. Ако је то случај, Гоогле ће тачно знати које веб локације посећујете. Добар ВПН обрађује ДНС захтеве са сопственим серверима или барем проки ДНС захтева пре него што их пошаље трећој страни као што је Гоогле.

Покушали смо да контактирамо фирму путем повратне поруке е-поште (нема подршку) како бисмо сазнали да ли се приближава тим ДНС захтевима, међутим, нисмо успели да добијемо никакав одговор из ВПН-а. Да бисмо били сигурни, а не жао, морамо претпоставити да Гоогле поступа са овим ДНС захтевима.

Приватност

Овај кинески ВПН регистрован је у Сингапуру, што се генерално сматра добрим за приватност. Међутим, његова политика приватности даје дозволу за слање свих података које прикупи на сервере са седиштем у Кини. Ово је помало забрињавајуће јер је кинеска влада једна од најинвазивнијих јурисдикција на свету. Поред тога, кинеске ВПН компаније морају имати лиценцу код владе, која омогућује влади приступ подацима на тим серверима. Ово изазива озбиљну забринутост, посебно за кинеске грађане.

Могуће је да, будући да је ВПН са сједиштем у Сингапуру, ТоталВПН не треба извлачити податке назад у Кину. Међутим, чињеница да политика каже да се подаци заиста могу вратити на кинеске сервере дефинитивно је сива зона.

Правила о приватности

Турбо ВПН тврди да брише све записе употребе на крају сваке сесије. То је добро јер значи да ће овај ВПН вероватно пружити одговарајућу сигурност за потребе већине људи.

Међутим, остатак политике приватности подиже звона аларма и тачно је да морате веровати да ВПН заправо брише записе за које каже да се не одржава.

Политика приватности каже да ниједан лични податак (као што је ИП адреса) не дели директно са оглашивачима. Међутим, ВПН признаје да оглашивачи можда прикупљају податке о корисницима и да могу убризгати колачиће у ваш претраживач. То значи да би оглашивачи реално могли пратити шта радите на мрежи и добити приступ вашој ИП адреси ван самог ВПН-а. Из тог разлога, морамо претпоставити да се неки ниво корпоративног надзора догађа када користите ТурбоВПН.

Испод можете видети снимку врсте података коју овај ВПН бележи. Као што видите, временске ознаке се чувају поред ИП адреса. То значи да је могуће покренути напад временске корелације на кориснике ТурбоВПН-а. Поред тога, ВПН даје себи дозволу за прикупљање огромне количине инвазивних података о уређајима људи, локалној мрежи, ИСП-у, идентификаторима оглашавања, идентификацијским бројевима уређаја и многим другим.

политика приватности турбовпн

То је огромна количина задржавања података која сигурно омогућава ТурбоВПН-у приступ много више података него што бисте се надали. Као резултат, изузетно је тешко препоручити ТурбоВПН купцима који плаћају. На тржишту постоји пуно ВПН-а који похрањују или неинвазивне евиденције веза; или уопште нема трупаца. Имајући то у виду, плаћање ове услуге изгледа бесмислено.

С друге стране, ако сте неко ко си не може приуштити претплату за премиум ВПН, а радије бисте ТурбоВПН, оглашиваче, (а можда чак и кинеску владу), да знате шта радите на мрежи - уместо своје. ИСП и влада - овај бесплатни ВПН може вам пружити неке истинске предности.

Међутим, могуће је да и овај ВПН заправо не пружа ту приватност.

Шифровање

ТурбоВПН тврди да пружа ОпенВПН и за Андроид и иОС. То се чини крајње мало вероватно јер велика већина иОС ВПН апликација не пружа ОпенВПН шифрирање. Према његовој веб локацији, он имплементира АЕС-256 енкрипцију. Међутим, зато што нема .овпн датотека и нема корисничку подршку - ми смо били у потпуности у могућности да то проверимо..

Нисмо могли да сазнамо никакве информације у вези са шифром, руковањем, аутх или је ли имплементирана Перфецт Форвард Сецреци. Под околностима, нисам у стању са поуздањем да тврдим да она имплементира ОпенВПН шифровање. Ако користите овај ВПН, бићете потпуно у мраку о томе какву сигурност добијате.

То значи да је могуће да овај ВПН уопште не шифрира ваше податке, што значи да вам овај ВПН можда даје лажни осећај сигурности - када је заправо ваш ИСП још увек у стању да прати све што радите на мрежи.

Кориснички сервис

Веб локација ВПН-а нема ресурсе, не пружа корисне информације, нема подршку за цхат уживо и не нуди начин директног контактирања ВПН-а. Веб локација у основи служи као оглас, а оно што фрустрира је да веб локација јасно имплицира да је корисничка подршка доступна; није.

Овај ВПН не садржи водиче за решавање проблема за рад ВПН-а и нема информације о томе како потрошачи могу да деблокирају садржај. Систем улазница за постављање питања на која се одговара путем е-маила био би у реду, али, нажалост, ВПН не пружа ништа слично.

Опет, бесплатно, то није превелики проблем - јер не плаћате услугу. Међутим, ово је још један разлог да се не надогради на плаћену верзију овог ВПН-а, што ми искрено не бисмо препоручили ни под којим условима. Чак смо покушали да контактирамо е-адресу за повратне информације у својој политици приватности - али нисмо добили одговор.

Корисничко искуство

Испробали смо и верзију апликације за иОС и Андроид и открили смо да добро делују на превари моје локације. Преузимање је једноставно, и не морате да предајете адресу е-поште или било које друге податке.

Андроид

У Андроид апликацији корисници могу бирати између ОпенВПН енкрипције и ИПСец. Корисници такође могу одабрати да се аутоматски повежу чим се ВПН покрене.

Тестирали смо ВПН брзине повезане преко ИПсец-а да видимо да ли ће то убрзати моје везе. Остали су идентични, што је помало изненађујуће. Очекивали бисмо промену брзине везе са другачијим протоколом шифрирања, због чега се питам да ли заиста мења поставке шифрирања.

На Андроид-у, корисници могу бирати између 9 сервера који се налазе у Великој Британији, САД-у (Њујорк или Сан Франциско), Канади, Индији, Сингапуру, Холандији, Француској и Немачкој.

иОС

Њихова иОС ВПН апликација може се преузети преко иТунес продаваонице. Турбо ВПН преузима се брзо и без напора. Корисници могу бирати између ИКЕв2 протокола (подразумевано), ОпенВПН УДП или ТЦП. За коришћење апликације корисници морају пристати на политику приватности, али након што то ураде, искуство је прилично добро. Служи за рекламе, али нисам имао искуства са послуживањем реклама за које бих сумњао да се послужују због својих навика прегледавања.

Нажалост, корисници иОС-а не добијају никакве могућности сервера. Корисници се морају повезати са сервером који им аутоматски додељује. За мене је то неко време био сервер у Немачкој, а већина у Холандији. То људима не даје прилику да деблокирају одређени садржај. Међутим, ово ће омогућити потрошачима да побјегну од сваке локализоване цензуре коју доживе.

Огласи се послужују готово сваки пут када нешто урадите на менију, а те рекламе обично те присиљавају да гледате око 5 секунди. Тестирали смо брзину током иОС апликације помоћу ИКЕв2, и обе поставке ОпенВПН; као на Андроиду, открили смо да промена поставки није учинила ништа мојом брзином.

Сматрамо да је ово врло сумњиво и заиста нас пита да ли су подешавања у апликацији само ту за приказ. Ако је то случај, могуће је да овај ВПН пружа ППТП енкрипцију за свако од његових подешавања. Чињеница да тако мало иОС апликација на тржишту (чак и водећи ВПН провајдери) имплементирају ОпенВПН енкрипцију изазива огромне количине сумње.

Наравно, можемо се надати да пружа ИКЕв2, што би било изврсно. Међутим, у датим околностима, морамо рећи да једноставно нема начина да са сигурношћу кажемо да се иОС или Андроид ВПН апликацијама може веровати у приватност.

Последње мисли

Као бесплатан ВПН који деблокира садржај, овај ВПН је свакако користан. Огласи који послужују не изгледају као да циљају користећи навике прегледавања људи. Међутим, политика приватности јасно даје до знања да оглашивачи могу уметати колачиће у ваш претраживач ради прикупљања података и праћења корпорације.

Упркос томе, открили смо да је ТурбоВПН користан за деблокирање садржаја којем обично не бих могао да приступим, али нажалост се чудимо какву приватност пружа овај ВПН, и морамо признати да то уопште не може бити.

Многе ствари око ВПН-а чиниле су се превише добрим да би биле истините и то нас је сигурно учинило сумњивим. Из тог разлога, ми бисмо препоручили овај бесплатни ВПН само за деблокирање садржаја, а не за приватност. На Андроиду су брзине биле нешто спорије него на иОС-у. Међутим, иОС корисници нису у могућности да одаберу где ће се повезати; функција која свакако чини Андроид ВПН привлачнијим.

Због лоше приватности, непостојеће корисничке подршке, непроверених поступака за обраду захтева ДНС-а и сумњивих опција шифровања, ни под којим условима не можемо препоручити плаћену верзију овог ВПН-а. Поред тога, не препоручујемо употребу овог бесплатног ВПН-а ако желите приватност свог даватеља интернетских услуга. Међутим, ако желите бесплатно деблокирати неки садржај; овај ВПН ће урадити трик.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me