Туннелр


 • Цене

  Фром 5,00 УСД
  / месец дана

Ажурирање: Ова ВПН услуга више није у функцији.

ПроПриваци.цом Резултат
6.8 од 10

Резиме

Ажурирање: Ова ВПН услуга више није у функцији.

Туннелр је ВПН услуга са седиштем у САД којом управља Цлоудси.цом. Компанија задржава свој идентитет приватним и врло је тешко сазнати било какве информације о њему. Идентитет власника услуге само је један од аспеката услуге који случајни посетилац веб локације не може открити - цене су такође чуване тајна.

У овом прегледу, дубоко смо открили све битне податке о Туннелр-у како бисмо вам помогли да одлучите да ли желите да преузмете ову ВПН услугу.

ПРОС

 • Поврат је могућ
 • Улази у Нетфлик УСА
 • ОпенВПН, Л2ТП, ССХ тунел и ППТП
 • Дозвољено пет истовремених веза
 • Два и по сата бесплатне пробне пробе

ЦОНС

 • Сервери у само пет земаља
 • Без прекидача

Цене и планови тунела

Туннелр има један пакет, али нуди га у три периода претплате. Цена услуге делује јефтиније месечно ако се пријавите на дуже временско раздобље. Међутим, морате платити целокупни период претплате унапред.

Компанија нуди бесплатну пробну верзију, што је неизбежно. Услугу не можете да платите док се не пријавите за бесплатно пробно време, које траје само два и по сата.

Плаћањем се бави трећа компанија, која се зове стрипе.цом. То значи да Туннелр не мора да чува никакве личне податке купаца на својим рачунарима. Систем прихвата плаћање путем кредитних картица и ПаиПал-а. Детаљи промоције око ВПН-а изјављују да можете платити с Битцоин-ом. Међутим, ова опција се не појављује када се заиста претплатите.

Добијате додатак од пет истодобних веза. Међутим, дељење налога није дозвољено.

Карактеристике тунела

Карактеристике пакета компаније су:

 • Два и по сата бесплатне пробне пробе
 • Дозвољено пет истовремених веза
 • ОпенВПН, Л2ТП, ССХ тунел и ППТП протоколи
 • Нема трупаца
 • Прихваћа ПаиПал као и кредитне картице
 • Нема ограничења пропусности података
 • П2П је дозвољен
 • Ради на Виндовс, Мац ОС Кс, мацОС, иОС, Андроид и Линук
 • Може се инсталирати на рутере и сет-топ боке

Локације сервера ове услуге укључују само присуство у пет земаља. У Сједињеним Државама постоји шест локација сервера: Атланта, Даллас, Неварк, Нев Иорк (која се заправо налази у Нев Јерсеију), Сеаттле и Сан Францисцо. Постоје две локације у Великој Британији.

Изненађење неких главних земаља на том списку, попут Канаде, Француске и Јапана, изненађује.

Туннелр Сецурити

Туннелр тврди да је титула света "премијер ОпенССХ провајдера." Међутим, ССХ протокол није тако безбедан као ССЛ. Такође, метода за имплементацију система кроз Туннелр је компликована и не пружа једноставно коришћење. Дакле, боље је користити ОпенВПН код овог провајдера. ОпенВПН користи ОпенССЛ за своје безбедносне операције. ССЛ ради на нижем нивоу од ССХ-а, што значи да је то теже изиграти - на рачунару је мање нивоа услуге који би могли бити отети између мрежне картице и сигурносне апликације. Л2ТП имплементација Туннелр-а је заправо сигурнија од његове ОпенВПН услуге.

Шифровање тунела

На ПроПриваци.цом преферирамо ОпенВПН систем. Међутим, ОпенВПН је библиотека процедура и пружа пуно различитих могућности шифровања. Најпопуларнији шифрирање шифрирања за ОпенВПН је АЕС, а наручила га је влада САД-а и најшире се користи у шифри ВПН-а. Туннелр користи АЕС енкрипцију за своје Л2ТП ВПН везе и користи је 256-битним кључем. То нуди веома добар ниво сигурности и представља систем шифрирања који су одабрали најбољи ВПН сервиси за њихову ОпенВПН имплементацију.

Туннелр не користи АЕС у свом ОпенВПН-у. Уместо тога, користи Бловфисх. Неки људи сумњају у АЕС јер је он створен за америчку владу. Они се брину да би АЕС могао имати тајну заштиту која омогућава тајним службама да уђу у све шифриране поруке. Бловфисх је добар алтернативни шифар за оне који би радије избјегавали АЕС.

Бловфисх је у реду. Међутим, није тако фино као АЕС. Главна сигурносна карактеристика било којег шифрираног шифрирања лежи у дужини кључа за шифровање. Што је тастер дужи, то је теже пробити се покретањем програма који испробава сваку могућу комбинацију тастера. Неки тврде да је 128-битни кључ довољно дуг и да би предуго трајало да се пукне. Туннелр користи 128-битни кључ за Бловфисх у свом ОпенВПН систему. Међутим, сумње изазивају датотеке евиденције веза услуге. Оне издају поруке упозорења које настају током поступка повезивања. Ова упозорења наводе да је кључ мањи од 128 бита несигуран. Они сугерирају да Туннелр користи кључ од 64 бита. Ово је врло несигурно и далеко испод нивоа сигурности који нуди готово свака друга ВПН услуга на свету.

Желите знати више о шифрирању ВПН-а, зашто не провјерити водич за шифрирање ВПН-а.

И Бловфисх и АЕС користе исти кључ за шифрирање и дешифровање порука. То значи да и пошиљалац и прималац морају имати исти кључ. Координација кључева за шифрирање потенцијална је сигурносна слабост јер се шифре не могу шифрирати поруке које испоручују кључеве. Из тог разлога, ОпенВПН користи систем под називом Сигурност транспортног слоја за заштиту дистрибуције кључева за шифровање података. ТЛС такође помаже у успостављању веза и потврђује идентитет сваког рачунара у вези.

ТЛС ради са системом енкрипције јавним кључем, званим РСА. Код РСА, кључ који дешифрује податке разликује се од оног који га шифрира. Не можете добити кључ за дешифровање само познавањем кључа за шифровање. Шифрирање се може учинити јавним јер би све треће стране икад могле да ураде са њим шифрирање поруке да би само власник приватног кључа могао икада да дешифрује.

Још једном, снага РСА шифре лежи у дужини његових кључева. РСА-у су потребни много дужи кључеви од АЕС-а и Бловфисх-а. ВПН-ови обично користе РСА кључеве од 1024, 2048 или 4096 бит. 1048-битни РСА кључ не пружа довољну заштиту. Већина ВПН-ова користи 2048-битни кључ за своју РСА енкрипцију. Туннелр је у овој категорији. Најбољи ВПН-ови на свету користе 4098-битну РСА енкрипцију.

Туннелр не нуди сопствену апликацију. То значи да пропуштате прилику за пружање додатних мера безбедности које укључују и најбољи ВПН-ови. Најважније од ових недостајућих функција су аутоматска ВиФи заштита и прекидач.

Аутоматска ВиФи заштита спречит ће ваш уређај да се повеже на ВиФи вруће точке без вашег знања. Сваки ВПН заштитит ће вас од снајперса и лажних ВиФи жаришта након што укључите ВПН. Међутим, хакери постављају отворене приступне тачке за које није потребна лозинка и ваш уређај се може аутоматски повезати с њима без вашег знања. Како је ВПН-у потребна стална веза да би била ефикасна, пролазак кроз сигнални отисак неколико врућих тачака док шетате градом значи да ће ВПН веза бити прекинута када напустите свој дом.

Прекидач за убиство ће такође радити као аутоматска ВиФи заштита јер блокира приступ Интернету на вашем уређају када ВПН није активан. Ова функција је корисна и за сценарије у којима ваша интернетска веза накратко опада. Апликације ће и даље покушавати да добију одговоре на њихове поруке, тако да ако прекид везе не траје, на крају ће добити своје поруке. Ако Интернет падне довољно дуго, изгубит ћете ВПН везу, тако да ће оне апликације које наставе са интернетском комуникацијом слати поруке с ваше стварне ИП адресе на њима и тако покрити своју насловницу. Дакле, прекидач за убиство би био веома корисна функција и она која би Туннелр учинила сигурнијом.

Приватност Туннелр-а

Чини се да Туннелр има веома добре мере приватности. Међутим, веб локацији није у потпуности јасно која је тачно информација похрањена. Једна ствар која се добро саопштава је чињеница да Туннелр не задржава податке о плаћању. Сва плаћања обрађује друга компанија и тако све информације које се налазе на вашем банковном рачуну, као што је ваша адреса, не стигну до компаније Туннелр. Ово ће затворити један канал који би тужиоци могли да вас прате до ваших врата.

Веб локација не изричито наводи да сервис не бележи вашу ИП адресу и сачува је као идентификатор у својим записима. Ако служба води такве записнике, тада ће судски позив за њихову евиденцију доставити пут којим ће вас тужиоци тражити. То је зато што ваша ИП адреса заиста припада вашем даватељу интернетских услуга, а та компанија ће одустати од евиденције о томе ко је у којој то време користио ИП адресу, заједно са именом и адресом клијента..

Снага политике приватности увелико се примењује Условима коришћења ВПН-а. Ово је законско обећање, па компаније обично обавезно консултују адвоката када га пишу. Туннелр на својој ФАК страници даје неколико изјава које се односе на услове услуге. Стварном документу доступан је само кроз малу везу за штампање на дну обрасца за пријаву. Политика приватности садржана у овој изјави је кратка и нејасна.

Желите знати више о шифрирању ВПН-а, зашто не провјерити Ултимате Водич за приватност.

Нигде се на месту не спомиње да ли је преузимање П2П дозвољено. Међутим, Изјава о приватности ФАК о приватности изјављује да компанија не практикује дубинску инспекцију пакета. ДПИ би био потребан како би компанија утврдила да ли клијенти користе БитТоррент протокол. Дакле, ако сервис нема метод за откривање активности дељења датотека, нема могућности да га забрани.

Ваши подаци су рањиви на заплене где год да су смештени. Туннелр изјављује да се на његовим ВПН серверима не чувају евиденције веза или корисничке информације. Међутим, компанија прикупља информације у свом седишту у сврху осигурања квалитета услуге. Правни уговор мора да садржи имена укључених страна. Изјаве на веб локацији могу се тумачити као правно обавезујућа обећања. Међутим, на веб локацији нема трага адресе или чак имена компаније, тако да нема ко би стао иза тих обећања. Услови коришћења услуге наводе да је надлежност уговора она у којој пребивају власници компаније Туннелр. Међутим, не наводи се ко су ти људи ни где су.

Обавештење о ауторским правима на дну странице Туннелр каже да је веб локација у власништву Цлоудси.цом. Цлоудси адреса је веб страница на једној страници која управо каже "Ми (често) градимо ствари." Провера регистрације имена домена за обе веб локације показује да су њихова власништва Каила Селанс из Апопке, Флорида. Веб локације су регистроване на адреси становања. То подразумева да је услуга можда понестала резервне собе, што значи да мало вероватно да ће провајдер имати сопствено правно одељење.

САД су лоша локација за заштиту приватности, посебно у погледу дељења датотека. Преузимање материјала заштићеног ауторским правима без одобрења незаконито је у Сједињеним Државама и може се процесуирати као кривично дело. Операција једног трговца вероватно неће поднијети притисак агенција за спровођење закона или адвоката за кршење ауторских права, уколико се изврши притисак. Дакле, боље је да се надамо да компанија не бележи ИП адресе у својим евиденцијама.

Туннелр подршка

Не морате бити претплатник да бисте стигли на страницу са ФАК-ом на веб локацији.

Систем ФАК садржи доста информација у њему, али пропушта неке важне чињенице, попут тога да ли је дозвољено преузимање П2П или дужина кључа за шифровање за Бловфисх.

Страница туторијала је индексирана оперативним системом. Међутим, чињеница да не постоји категорија за Виндовс 10 показује да се сајт не ажурира веома често.

Водичи за инсталацију не покривају цео поступак подешавања. На пример, нема информација о томе како набавити све ОВПН датотеке за ОпенВПН систем у десној мапи на рачунару. Одустао сам од покушаја инсталације вискозитета јер није било упутстава о томе како да унесете конфигурационе датотеке у систем.

Не морате бити претплатник да бисте послали поруку тиму за корисничку подршку. Постоји линк до екрана карата у подножју странице. Након што поставите налог, можете приступити обрасцу за контакт са надзорне плоче.

Након што пошаљете свој захтев, добићете е-пошту у коме се потврђује његов поднесак. Статус своје карте можете проверити кликом на линк у имејлу. Међутим, приступ запису је мало збуњен. Морате да унесете своју адресу е-поште и број карте, а затим захтевате да вам се пошаље приступна веза.

Тада добијате е-пошту са везом до карте.

Никад нисам добио одговор на горње питање. У ствари, никада нисам добио одговор ни на једну карту за подршку, упркос чекању три недеље пре него што сам завршио ову рецензију.

Процес

Пријавити се

Чак и ако сте се одлучили да се пријавите за плаћену претплату, морате да преузмете бесплатно пробно време. Кликните на један од бесплатних пробних тастера на веб локацији да бисте поставили налог.

Након што испуните овај образац, прећи ћете на контролну таблу рачуна. Корисничко име и лозинка које сте креирали у обрасцу за пријаву су ваше пријаве за надзорну плочу и ВПН апликацију. Први пут када дођете на контролну таблу, бићете обавештени када ће бесплатно пробно време истећи - трајаће два и по сата.

Када сте спремни за куповину, морате да одете на "Извршити уплату" страници, којој приступате преко везе у "Наплате & Плаћања" мени.

Одаберите период претплате и притисните дугме Даље. Затим уносите своје податке о плаћању. Можете платити кредитном картицом или путем ПаиПала.

Једном када се уплата обради, добит ћете потврдни е-маил и плаћена фактура ће бити видљива на картици "Погледајте плаћене рачуне" одељак командне табле. Ако сте пристали на понављајући уговор о плаћању, ово је видљиво у пољу "Управљање претплатама" одељак командне табле.

Туннелр Виндовс ВПН клијент

Добијате избор апликација које су ОпенВПН ГУИ и Висцосити. Вискозност је бесплатна 30 дана, али тада је морате купити за 9 долара. Иако је вискозитет бољи изглед и осећај у односу на ОпенВПН ГУИ програм, није га лако поставити. И ОпенВПН ГУИ није тако лако подесити.

Слиједите везу на надзорној плочи до странице с ФАК-ом која објашњава поступак инсталације. Ово има неколико веза за преузимање ОпенВПН ГУИ програма. Најбоља опција је да кликнете на први од ових линкова.

Ова веза вас води до странице на веб локацији ОпенВПН организације. Кликните на .еке датотеку у табели која је приказана у доњем делу ове странице. Овим се преузима инсталациона датотека.

Кликните на преузету датотеку да бисте инсталирали програм. За завршетак кликните чаробњака за инсталацију.

Вратите се на контролну таблу и кликните на "Преузмите пакет." Ово започиње преузимање. Кликните на преузету датотеку да бисте отворили зип фасциклу која садржи подешавања за ОпенВПН везу. Издвојите четири датотеке које почињу са "тунелр" у директоријум Ц: \ Програм Филес \ ОпенВПН \ цонфиг.

Инсталатер треба да креира пречицу ОпенВПН на радној површини.

Кликните на ово да бисте покренули апликацију. Нећете видети апликацију отворену у прозору на радној површини. Уместо тога, апликација се покреће у минималном режиму. Видећете у системској траци према времену и датуму икону која изгледа као екран рачунара са катанцем на себи. Ако је не видите, кликните стрелицу горе у системској траци да бисте открили скривене иконе.

Десним кликом на икону отворите мени апликације.

Нећете видети листу локација сервера, јер сте у овом тренутку преузели само конфигурациону датотеку за један сервер. Ова прва конфигурациона датотека повезује вас са Туннелр сервером у Нев Иорку, што је подразумевано.

Кликните на Повежи да покренете ВПН. Појавит ће се прозор у којем је потребно унијети корисничко име и лозинку које сте навели приликом креирања налога.

Ако желите да изаберете повезивање са другим сервером, савет места Туннелр је да измените ОВПН датотеку коју сте копирали у ОпенВПН \ цонфиг директоријум када је извлачите из преузете зип датотеке. Водич препоручује да погледате страницу статуса сервера да бисте добили име сервера и ИП адресу, замењујући ове детаље у ОВПН датотеци. До датотеке ћете доћи тако што ћете изабрати "Едит Цонфиг" из менија апликације.

Две информације које усмеравају сервер да се повежу су истакнуте горе. У ствари, требате само да промените име сервера, а то је ниц.туннелр.цом на слици изнад.

Ново име сервера добијате са странице Статус сервера клијентске области на веб локацији Туннелр.

Ово није баш практично решење и може бити дуготрајан процес који успорава процес замене сервера.

Постоје две боље методе за креирање засебних датотека тако да можете имати све сервере наведене у менију ОпенВПН ГУИ.

Прва од њих је одлазак у зип датотеку и екстрахирање ОВПН датотеке у нову фасциклу. Преименујте оригиналну датотеку у туннелр-ниц.овпн. Кликните десним тастером миша на датотеку и изаберите "отворити са" из контекстног менија и номинирајте Нотепад. Замените име сервера и ИП адресу у датотеци за оне приказане на страници Статус сервера за други сервер. Кликните на Мену и затим "Сачувај као," дајући ново име које замјењује "ниц" са идентификатором за нову локацију сервера. Обавезно подесите врсту датотеке на "Све датотеке." Понављајте овај поступак све док не имате ОВПН датотеку за сваки сервер. Затим морате да преместите ових 11 датотека у мапу ОпенВПН \ цонфиг у директорију програма датотека.

Алтернативно, набавите веб локацију Туннелр да напише све те ОВПН датотеке за вас. Идите на надзорну таблу и изаберите локацију сервера из поља изнад одељка за преузимање.

Изаберите сервер и притисните тастер "Преузмите пакет" дугме. Кликните на преузету зип датотеку и извуците ОВПН датотеку у привремену мапу. Преименујте ову датотеку тако да има име локације сервера. Поновите овај поступак за све локације. На крају ћете имати пуно зип датотека у мапи Преузимања. Међутим, можете их обрисати након што из сваког издвојите ОВПН датотеку. Копирајте све датотеке ОВПН у директориј ОпенВПН \ цонфиг.

Овај процес је озбиљна негација за услугу. Остале ВПН компаније које се ослањају на ОпенВПН ГУИ као интерфејс укључују одвојене ОВПН датотеке за сваки од својих сервера. Тунелр их је лако могао креирати и заједно их укључити у пакет конфигурација који чине доступним на страници надзорне плоче своје веб локације.

Када имате више ОВПН датотека, ОпенВПН мени изгледа другачије. Садржи ставке менија за све локације сервера са ВПН контролама доступним у подизборницима.

Брзина тунела (тестови ДНС, ВебРТЦ и ИПв6)

Вршио сам тестове брзине Туннелр ВПН-а користећи ОпенВПН. Користила сам ИПЛоцатион.нет да откријем физичку локацију сервера којима је приступио тест. ИПЛоцатион је известио да је њујоршки ВПН сервер био у Северном Бергену, северно од Унион Цитиа у Њу Џерсију, преко Худсона из Њујорка. Потврђено је да је сервер Атланте у Атланти. Сви тестови у Северној Америци мерени су на вези од Доминиканске републике са тест сервером у Мајамију. Тестирање до Миамија без активног ВПН-а пружало је основну линију за ВПН перформансе.

За тест прекооцеанских перформанси повезао сам се са тест сервером у Лондону. Након покретања тестова за проналажење просечне брзине на вези без ВПН-а, тестирао сам брзине на вези која пролази кроз лондонски сервер Туннелр-а, за који је ИПЛоцатион известио да је у Лондону.

У сваком случају, са тестми.нет извршено је пет пробних циклуса.

Графикони показују највећу, најнижу и просечну брзину за сваки сервер и локацију.

Туннелр се одлично снашао. У северноамеричким тестовима, брзина је смањена за само око десет процената. На трансатлантском тесту у Лондону, веза заштићена ВПН била је мање од пет процената спорија од незаштићене везе.

Пробне странице иплеак.нет и доилеак.цом су добри алати за провјеру да ли је ВПН промијенио корисничку ИП адресу. Они такође показују ДНС сервере за које се види да ваш рачунар користи. Ово је важно јер би се те информације требало променити и када укључите ВПН.

ИПЛеак је известио да се моја ИП адреса променила када сам се повезао на лондонски сервер ВПН услуге. Нажалост, показало се да мој рачунар и даље приступа истом ДНС серверу. Спајањем на Нев Иорк сервер из Велике Британије успешно сам променио своју ИП адресу у ону са те локације. Међутим, ИПЛеак је и даље открио приступ мом редовном ДНС серверу у Великој Британији и није позвао ниједан ДНС сервер у Сједињеним Државама. ДоИЛеак је потврдио све ове резултате и такође приметио да је временска зона мог рачунара неспојива са временском зоном моје пријављене локације.

Мој провајдер Интернет услуга не користи ИПв6 адресе, тако да нисам могао да се тестирам на ИПв6 пропуштање.

Стреаминг Сервицес

Док сам био повезан са лондонским сервером Туннелр, проверио сам да ли ће ми географски ограничени сервиси за стреаминг видео садржаја омогућити гледање садржаја. ББЦ иПлаиер ми није дозволио гледање ниједног видеа. Међутим, када сам прешао са прегледача на Коди, успео сам да гледам ББЦ иПлаиер преко додатка Ливе Хуб. ИТВ и Цханнел 4 су ме пустили да гледам видео записе, али нисам имао среће са Нетфликом у Великој Британији.

Након што сам прешао на њујоршки ВПН сервер, покушао сам да приступим видео записима на америчким локацијама. Могао сам да гледам видео записе у Нетфлику САД, али не и у АБЦ-у. И НБЦ и ЦБС дозвољавају ми да гледам забаву на њиховим локацијама.

Остале платформе

Велика предност што нема матичне апликације је то што се Туннелр може инсталирати на било који оперативни систем. ППТП није подржан у верзијама мацОС или на иОС-у након издања 10. Међутим, можете да поставите ППТП везу ручно на Мац ОС Кс, Виндовс, иОС пре верзије 10, Андроид, Линук, сет-топ бок и флеш рутера. Л2ТП се може подесити ручно на Виндовс, Мац ОС Кс, мацОС, иОС, Андроид и Линук.

Можете користити ОпенВПН путем ОпенВПН ГУИ и Висцосити апликација на Виндовс-у. Такође можете да користите вискозност на Мац рачунарима или се одлучите за Туннелблицк. Власници Линука могу да инсталирају ОпенВПН ГУИ. ОпенВПН Цоннецт функционише на иОС уређајима, а верзију ОпенВПН апликације можете добити и са Гоогле Плаи-а за Андроид уређаје. ОпенССХ можете користити на Виндовс рачунарима и Мац рачунарима.

Закључак прегледа тунела

Мада нема "О нама" странице на вебсајту Туннелр, Каила Селанс, власница услуге, има страницу на адреси абоут.ме. Ето, она објашњава да је одустала од рачунарског рада 2010. године како би се концентрисала на каријеру фотографа и имала још мање времена за ИТ након рођења детета 2012. Пошто је ВПН можда нестао из њене куће, тамо вероватно нема пуно особља. Ово би могло објаснити зашто се блог, Твиттер феед и Фацебоок страница веома ретко ажурирају. Ово би такође објаснило зашто странице помоћи на веб локацији нису ажуриране на рачун Виндовс 10 и зашто се на улазнице за подршку никада не одговара.

свиђало ми се

 • Дозвољено пет истовремених веза
 • Кратко бесплатно пробно време
 • Прихваћа ПаиПал
 • Анонимност рачуна
 • Нема трупаца
 • Улази у Нетфлик УСА

Нисам био тако сигуран у то

 • Локација у САД-у

Мрзео сам

 • Без прекидача
 • Тешко за инсталирање
 • Непотпуна упутства
 • Нема одговора од службе за помоћ

Туннелр има повољну цену, али не би био погодан за оне у земљама као што су Француска, Шпанија, Канада или Аустралија ако желе да уђу у кућну телевизију док су у иностранству. С обзиром на локацију оперативне базе ВПН-а и наизглед малу посаду која га води, не би било пуно заштите за оне који желе да преузму торренте.

Већа мрежа сервера, прилагођена апликација и власник на лицу места учинили би ову ВПН услугу много атрактивнијом.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me