Tresorit

Tresorit je jedno od najbolje ocijenjenih rješenja za pohranu u oblaku s privatnošću i sigurnošću na prvom mjestu.

ProPrivacy.com Postići
8 od 10

Sažetak

Usluga sa sjedištem u Švicarskoj nudi gotovo neusporedivu razinu privatnosti na sve strane zahvaljujući strogim federalnim zakonima i propisima. Prema samoj kompaniji, Tresoritova sigurnost je nenadmašna, zadobivši povjerenje 10.000 organizacija širom svijeta. To redovno testiraju stručnjaci iz najpoznatijih institucija, a svaka ne može probiti enkripciju.

Voli

 • Šifriranje nulta znanja
 • Sjedište je u Švicarskoj
 • Zaštita integriteta na strani klijenta
 • User-friendly
 • Vodiči za usklađivanje s GDPR-om za tvrtke
 • 2-faktorska autentifikacija
 • Dobra podrška na više platformi
 • Verzija datoteke

ne sviđa

 • Nije open-source
 • Neke su značajke zaključane iza velike cijene

cijena

Besplatno

$ 0.00
na mjesec


Premija

$ 6,67
na mjesec

Solo

$ 16.00
na mjesec

Tresorit ima više paketa prilagođenih osobnim, profesionalnim i poslovnim korisnicima. Cijene pokrivaju sve krajeve tržišta, sa značajkama koje se mogu prilagoditi povećanju. Srećom, svi slojevi uključuju nulti znanje, dvofaktornu provjeru autentičnosti, ugrađenu en-end enkripciju i integraciju Outlooka. Tresorit obećava da će čvrsto držati ruke kod ključeva za šifriranje.

Vrhunski osobni sloj najjeftiniji je, osigurava pristup 200 GB prostora za pohranu do 5 zasebnih uređaja, oporavak verzija do 10 verzija i povijest aktivnosti u trajanju od 90 dana. Paket Solo, namijenjen freelancerima i profesionalnim korisnicima, uklanja poklopce za oporavak verzije i povijest aktivnosti, istovremeno povećavajući šifrirani prostor za pohranu do 2.000 GB na 10 uređaja. Ova razina omogućuje korisniku da kontrolira dopuštenja, dijeli datoteke s vezama zaštićenim lozinkom i pristupnim zapisnicima za praćenje.

Timovi korisnika željeli bi skrenuti svoju pažnju na razne poslovne i poslovne ponude koje uključuju većinu gore opisanih značajki. Bilo da tražite mogućnost integriranja aktivnog direktorija, dodavanja upravljanja digitalnim pravima, brisanja sustava na daljinu, dodavanja administrativnih API-ja ili igranja s prilagođenim značajkama, vrijedno je provjeriti pakete za sebe jer postoji velika razlika između njih.

Tresorit nudi besplatan paket koji se zove Basic, a također i besplatno 14-dnevno probno razdoblje sa 7-dnevnim jamstvom povrata novca za svoje Premium, Solo i Small Business pakete. Oni koji žele potpuno iskoristiti Enterprise razinu, morat će izravno kontaktirati tvrtku. Nažalost, Tresorit ne prihvaća kripto valute, načini plaćanja uključuju kreditne kartice (Visa, MasterCard i Amex) ili PayPal.

Značajke

 • Zero-znanje
 • Šifriranje od početka do kraja
 • Potpuno više platformi s sinkronizacijom mapa
 • U skladu s najnovijim ISO standardima
 • Verzija datoteke
 • Podrška za dijeljenje datoteka
 • Integracija OS-a (samo za Windows)

Verzija datoteke

Nekoliko je razloga zbog kojih bi korisnik mogao vratiti datoteku na prethodnu verziju: višestruki korisnici izvršavaju neželjene promjene u zlonamjerni softver koji prijeti vašem sustavu. Tresorit prati povijest verzije svake datoteke, omogućavajući korisnicima povratak pristupa prethodnim ponavljanjima. Vrijedi napomenuti da se značajka temelji na datoteci i ne može se izvršiti s cijelom mapom koja bi u nekim okolnostima mogla dugotrajno.

Tvrtka zadržava datoteke čak i nakon što su izbrisane, što bi moglo zabrinuti ljubitelje privatnosti vani, ali to ne znači da možete vratiti obrisane datoteke ako se predomislite..

Podrška za dijeljenje datoteka

Nevjerojatno je jednostavno dijeliti datoteke s drugima kada koristite Tresorit. Članovi se mogu izravno pozvati da se pridruže mapi ili dobiju pristup vezom. Ako se mapi pridruži putem e-pošte, primatelj se mora registrirati na Tresorit, ali mapu može vidjeti svatko tko ima pristup povezanoj verziji. Administratori mogu nametnuti brojna ograničenja na ove veze u ime sigurnosti, poput obavezne zaštite lozinke, zahtijevajući provjeru e-poruka prije pristupa, postavljanja roka valjanosti ili ograničavanja upotrebe na samoj vezi..

Cross-platforma

Tresorit ima nevjerojatno širok izbor podrške, a svaka može sinkronizirati mape i dodati nešto u miks. Aplikacije za radnu površinu dostupne su za Windows 7, 8, 8.1 i 10, macOS i Linux. Mobilne aplikacije uključuju Android i iOS, a podrška za Windows Phone završava u ožujku 2018. Naravno, korisnici uvijek mogu pristupiti nadzornoj ploči putem web-preglednika. Kao što se očekivalo, obavijesti se uvijek šalju na glavnu adresu e-pošte kada se vrši nova prijava, što administratorima omogućuje praćenje prihvaćenih uređaja i korisnika.

Integracija OS-a

Tresorit se u Windows izborniku integrira putem sustava Windows putem desnog klika i Androida. Opcija "Pretvori u Tresor" čini ono što piše na limenki, prenoseći datoteku ili mapu izravno u Tresorit. "Dijeli (stvori vezu)" automatski je prenosi na platformu kao vlastiti Tresor, stvarajući vezu drugim osobama s kojima mogu vidjeti mapu. Možete postaviti sve različite parametre kako biste mapu držali privatnom i sigurnom prije nego što je finalizirate.

tresorit put

Privatnost i sigurnost

Nadležnost

Nadležnost nije od velike važnosti za tvrtku koja ne koristi znanje koja pere ruke od bilo kakvih kompromitirajućih podataka, ali može pružiti sigurnost ako se nešto zabrlja..

Iako Tresorit ima nekoliko sigurnih Microsoftovih podatkovnih centara širom Irske, Velike Britanije, Njemačke, Švicarske, Francuske, SAD-a i Kanade, tvrtka je švicarska i stoga prvenstveno u nadležnosti Švicarske. To je namjerno, budući da mađarski osnivači hvale stav Švicarske o neutralnosti, privatnosti i zaštiti kupaca

Zero-znanje

Tvrtka obećava nultu znanje širom svijeta, a čak ju je i certificirao EY, što znači da čak i Tresorit ne može vidjeti sadržaj vaših datoteka. Iz sigurnosnih razloga, Tresorit čak i ne pohranjuje lozinke. To znači da ne postoji sustav oporavka za glavnu lozinku, ali zauzvrat pruža još jedan sloj sigurnosti.

Korisnici tvrtke i tvrtke dobivaju pristup Naprednoj kontroli koja omogućuje administratorima vraćanje korisničkih lozinki.

Tehnička sigurnost

Tresorit tvrdi da bi, "treba puno više od ljudskog vijeka da ispucate čak i jedan Tresor zahvaljujući upotrebi sigurnosnih algoritama koji su standardni".

Transakcija započinje šifriranjem podataka s AES-256-CFB šifrom na strani klijenta, koji se zatim ovjerava s RSA-2048 potpisima i hešira s HMAC-SHA-512 radi integriteta.

ATLS tunel se tada uspostavlja između klijentskog stroja i oblaka kako bi se osigurala potpuna sigurnost prilikom prijenosa i preuzimanja. Konačno, ovo je ovjereno digitalnim potpisom korisnika, koji oponaša strukturu udaljenog direktorija na strani klijenta kako bi se spriječili udaljeni napadi.

Naravno, sve je to dodatno zaštićeno kad se omogućuje dvofaktorska provjera autentičnosti na bilo kojem uređaju s pristupom Tresoritu.

pitanja

Kriptografija preglednika

Ispravljajući prethodnu verziju ovog pregleda, Tresorit ne koristi zastarjelu kriptografiju JavaScripta u verziji preglednika, već umjesto WebCrypto API-ja. Iz tvrtke su nam rekli da ključ generacije upravlja platformi CSPRNG, koji je sigurniji od prethodnika. Klijent sam verificira resurse Integritet integriteta subresa i ublažava napade ubrizgavanja podataka putem mjere poznate kao Content-Security Policies..

Iako to pomaže u provođenju politike nulte znanja u koju Tresorit psuje i verziju preglednika čini pouzdano sigurnom za radnu površinu i mobilne uređaje, postoji jedno veliko „ali“.

Iako je Tresorit naglasio svoju zakonsku obvezu da poštuje standarde šifriranja na svim platformama, web još uvijek nije najsigurnija platforma za dostavu aplikacija i zahtijeva da korisnik implicitno vjeruje onima koji upravljaju poslužiteljem. Spremnost tvrtke za komunikaciju je divna i ne optužujemo Tresorit za poticanje nametljivog ili zlonamjernog koda, ali bez ikakvih sredstava za provjeru i prošlih incidenata s drugim tvrtkama koje se svađaju s državnim službenicima bez obzira na zakon, više volimo aplikacije nego interakciju na temelju preglednika.

Zatvoreni izvor

Zbog prirode aplikacija zatvorenih izvora, nemoguće je zaviriti ispod haube kako bi se potvrdilo Tresoritove visoke tvrdnje. Unatoč tome, tvrtka je često dobrodošla kada je u pitanju testiranje sigurnosti i privatnosti, orkestrirajući brojna natjecanja koja izazivaju svjetski poznate stručnjake da provale svoje metode šifriranja podataka..

Jednostavnost korištenja

Upotreba Tresorita jednostavna je poput prijave u verziju web preglednika ili preuzimanja i prijave u jedan od podržanih programa. Korisničko sučelje je nevjerojatno čisto, a posebno cijenim što je kontrolni popis Explore tutorial neobvezan i nenametljiv.

Datoteka Tresors u aplikaciji

Desktop (Windows 7+, macOS i Linux)

Prvo što Tresorit preporučuje je preuzimanje aplikacije na radnu površinu. Bez obzira na verziju, sljedeći je korak izrada novog „Tresor“. Ovo je mapa utemeljena na oblaku koja se može sinkronizirati na povezane uređaje ako korisnik odabere.

Dijeljenje mape je posebno jednostavno uz opcije prikazane na desnoj strani. Korisnici također mogu desnom tipkom miša kliknuti datoteku ili mapu unutar Tresorita i odabrati "Dijeli". Izgled je identičan u svim operacijskim sustavima koji se temelje na radnoj površini, uključujući karticu Administrator centra za preusmjeravanje korisnika na njihov zadani preglednik. Trenutno se čini kao da je Windows jedina platforma za integraciju OS-a.

datoteke prikazane na Windows i Mac klijentima

Mobilno (Android i iOS)

Mobilna inačica Tresorita slična je stolu za stolnim računalima, iako malo pojednostavljena. Omogućuje pristup svim Tresors za učitavanje i preuzimanje bilo koje odabrane mape. Radi sigurnosti, aplikacija sprječava snimanje snimaka zaslona na mobitelu, ali napravili smo fotografiju kako bi se prikazalo što možete očekivati.

Android i iPhone aplikacija

Nažalost, mobilna aplikacija trenutačno nije u mogućnosti sinkronizirati se s mapama stvorenim na pametnim telefonima i tabletima, što znači da postoji mnogo ručnog rada za održavanje sigurnosnih kopija. Međutim, omogućuje prijenos automatski s kamere uređaja.

preglednik

Tresorit nudi uglavnom kompletnu verziju svojih usluga na preglednicima, iako Sync i Direct File Open trenutno nisu dostupni. Korisnici mogu izravno pristupiti administrativnom centru, omogućujući administratorima da vide s kojim su uređajima i korisnicima povezani, dodali potvrdu u 2 koraka, prilagodili marke s logotipa na sheme boja i promijenili različite postavke. Kao što je spomenuto u odjeljku Kriptografija preglednika, to nije tako sigurno kao aplikacije.

Vodiči za Tresorit

Završne misli

Tresorit je jedna od najpopularnijih dostupnih oblačnih usluga, a entuzijasti o privatnosti zasigurno će proslaviti svoju neutralnu švicarsku bazu poslovanja. Iako je tvrtka uspjela zadovoljiti većinu krajeva tržišta, nesumnjivo je to skupa ponuda u usporedbi s konkurencijom s nekim značajkama ograničenim na više pakete.

Postoji širok spektar podrške za trenutne i zastarjele operativne sustave, koji su svi jednako estetski i po izvedbi. Nedostatak mobilne sinkronizacije može se oprostiti kada ga uspoređujemo s ostatkom tržišta, što na sličan način izostavlja takvu značajku, ali ne možemo si pomoći, ali nadamo se da će se ove promjene promijeniti u budućnosti.

Ipak svakako dobivate ono što plaćate, što je vrlo sigurna, vrlo privatna alternativa Dropboxu i Google disku. To je potpomognuto pouzdanom podrškom koja nastoji odgovoriti na pitanja pravodobno. Posebno preporučujemo uparivanje Tresorita s pouzdanim upraviteljem lozinki kako biste maksimalno iskoristili sigurnost datoteka.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me