TorVPN

 • Cenitev

  Od 0,67 USD
  / mesec

ProPrivacy.com Rezultat
7 od 10

Povzetek

TorVPN je storitev VPN s sedežem v Veliki Britaniji, ki je poceni in ima nekaj zanimivih lastnosti. Spletno mesto naredi dober vtis in kupcu vliva zaupanje. Vendar pa ima servis številne tehnične pomanjkljivosti. Poleg tega TorVPN ne vključuje aplikacije po meri, zato obstaja več varnostnih funkcij VPN, ki jih ne more ponuditi. Preberite več o tem virtualnem zasebnem omrežju (VPN).

Hitre statistike

 • ProPrivacy.com SpeedTest (povprečno)
  26,3 Mb / s
 • Pristojnost
  UK
 • Hkratne povezave
  20
 • Države
  8

Lastnosti

 • Sedemdnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Brezplačna različica (velja 7 dni)
 • 11 strežnikov v osmih državah (na Madžarskem, v Združenem kraljestvu in v ZDA obstajata dva strežnika.)
 • Neodvisna aplikacija OpenVPN za Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android, Linux in usmerjevalnike
 • Protokol Tunneling od točke do točke (PPTP) za ročno nastavitev v sistemih Windows, Mac OS X, iOS, Android, Linux in usmerjevalniki
 • Tunel Secure Shell (SSH) za Windows in Linux
 • Ni dnevnikov dejavnosti
 • Dovoljenje do 20 sočasnih povezav
 • Za nekatere plačane načrte ni omejitev prenosa podatkov
 • P2P je dovoljen na Premium računih
 • Večjezično spletno mesto
 • Večjezična aplikacija

Hitrost in zmogljivost

Izvedla sem hitrostne teste s protokolom, nastavljenim na OpenVPN, z uporabo User Datagram Protocol (UDP). Za vsak primer sem opravil pet testov s pomočjo testmy.net v Veliki Britaniji (s stanovanjsko internetno storitev Virgin Media). S pomočjo IPLocation.net sem preveril lokacijo strežnikov TorVPN, ko sem šel zraven. Pariški strežnik je bil v Roubaixu, v bližini Lilleja - precej oddaljen od Pariza. Londonski strežnik je bil v Whitstableu v Kentu, ki je blizu Londona. Miamijev strežnik je bil v Miamiju.

Londonske in pariške strežnike sem preizkusil na testnem strežniku, ki se nahaja v Londonu. Hitrosti na povezavi do Londona sem primerjal tudi brez VPN-ja. Preskus strežnika v Miamiju je potekal na testnem strežniku v Miamiju in ga primerjal s testi na istem strežniku brez VPN-ja. Veliki strežnik v Veliki Britaniji je dosegel hitrost 37 Mbps. Francija je bila precej počasnejša v povprečju s približno 20 Mbps.


Brez VPN-ja je bila moja internetna povezava 50 Mbps zmanjšana na 32 Mbps na Miami testnem strežniku. Z VPN-jem, ki je padel na 12 Mbps. Čeprav je to precej velik padec, bi 12 Mbps uporabnikom dovolilo pretakanje ničesar drugega, razen visoke kakovosti HD.

Opravljal sem preizkuse tesnosti z ipleak.net. Na žalost sem odkril puščanje DNS, ki je razkril mojo resnično lokacijo. Moj ponudnik internetnih storitev ne uporablja naslovov IPv6, zato jih nisem mogel preizkusiti. Niso odkrili nobenih drugih uhajanj IP ali WebRTC, vendar puščanje DNS pomeni, da moram izključiti to VPN za namene zasebnosti.

Cenitev

1 mesec

0,67 USD
na mesec

TorVPN ponuja najbolj raznoliko in edinstveno cenovno strukturo, kar sem jih kdaj srečal. Brezplačni načrt je koristen za pridobivanje degustatorja storitve, vendar je omejen na samo en strežnik (po vaši izbiri). Možnost VPN po meri uporabnikom omogoča prilagoditev funkcij storitve, da storitev prilagodijo vašim potrebam.

Glavni naročniški načrti stanejo 1,90 £ za 30-dnevno naročnino, ki omogoča dve istočasni povezavi in ​​50 GB prometa na izbiri dveh strežnikov. 5,50 £ za pridobitev 90 dni s 3 sočasnimi povezavami na vse "osnovni" strežniki - z omejitvijo prenosa 100 GB.

GoldVPN velja eno leto, omogoča 4 hkratne povezave, dostop do vseh strežnikov in neomejen promet. To, kar dobite, je zelo poceni in zelo sem navdušen nad strukturo cen.

Naročniki lahko storitev plačajo s PayPal, Bitcoin in kreditnimi ali debetnimi karticami, ki jih obdeluje PayPal.

Zasebnost in varnost

TorVPN je ponudnik s sedežem v Veliki Britaniji, ki vodi dnevnike povezav. Dnevniki povezav v Združenem kraljestvu so zaskrbljeni, ker bi jih lahko uporabili za namestitev napada časovne korelacije. Zato tega VPN-ja ne priporočamo za zasebnost ali hudourništvo.

TorVPN nima svoje aplikacije. Namesto tega morate prenesti drugega odjemalca OpenVPN. PPTP je na voljo, vendar ni varen in ga je treba nastaviti ročno, zato priporočamo, da se ga ne držite stran.

OpenVPN se izvaja z robustno šifro AES-256. Pooblastilo za podatke se uporablja z varnim HMAC SHA1, stisk roke pa je varen RSA-4096. VPN zagotavlja tudi popolno tajnost za naprej prek DHE-4096. Najšibkejši del protokola je avtor SHA1, vendar to še vedno velja za varno, kar pomeni, da je ta VPN primeren za zasebnost.

Dobra novica: tretja aplikacija OpenVPN zdaj vključuje zaščito pred uhajanjem in zaščito pred puščanjem DNS, zato boste s to aplikacijo varni za povezavo.

Končne misli

TorVPN je neverjetno poceni VPN. Ker ima sedež v Veliki Britaniji in hranjenje dnevnikov povezav to izključuje zaradi zasebnosti, zato priporočam, da ga ne uporabljate za Torrenting. Ker pa mi je strežnik v Miamiju dovolil gledanje ameriškega Netflixa - je to zanimiv predlog - predvsem pri samo 26 dolarjih na leto. Po tem pa TorVPN ne odblokira BBC iPlayerja.

Brezplačna storitev je odličen način za preizkus TorVPN. Kljub temu boste verjetno hitro prišli do dodatka za podatke 2 GB. Podpora strankam v živo v klepetu bi bila odlična lastnost - če bi se je kdaj udeležila. In ugotovila sem, da so odzivi po e-pošti na podporne vozovnice počasni in trajajo dnevi, da se razrešijo. Na splošno dober VPN po še boljši ceni, kar bi bilo morda vredno preizkusne vožnje, odvisno od vaših osebnih potreb.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me