TorVPN


 • cijena

  Iz $ 0,67
  / mjesec

ProPrivacy.com Postići
7 od 10

Sažetak

TorVPN je VPN usluga sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja je jeftina i ima neke zanimljive značajke. Web stranica ostavlja dobar dojam i daje kupcu povjerenje. Međutim, servis ima niz tehničkih nedostataka. Uz to, TorVPN ne uključuje prilagođenu aplikaciju, tako da postoji nekoliko sigurnosnih značajki VPN-a koje ne može ponuditi. Čitajte dalje da biste saznali više o ovoj virtualnoj privatnoj mreži (VPN).

Brza statistika

 • ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno)
  26.3 Mbps
 • Nadležnost
  Velika Britanija
 • Istovremene veze
  20
 • zemlje
  8

Značajke

 • Sedmodnevna garancija povrata novca
 • Besplatna verzija (vrijedi 7 dana)
 • 11 poslužitelja u osam zemalja (Po dva poslužitelja su u Mađarskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u.)
 • Aplikacija treće strane za OpenVPN za Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android, Linux i usmjerivače
 • Protokol tuneliranja od točke do točke (PPTP) za ručno podešavanje na Windows, Mac OS X, iOS, Android, Linux i usmjerivač
 • Sigurni tunel (SSH) tunel za Windows i Linux
 • Nema zapisnika aktivnosti
 • Dopušteno do 20 istodobnih veza
 • Nema ograničenja propusnosti podataka za neke plaćene planove
 • P2P je dopušten na Premium računima
 • Višejezična web stranica
 • Višejezična aplikacija

Brzina i performanse

Proveo sam ispitivanja brzine s protokolom postavljenim na OpenVPN koristeći User Datagram Protocol (UDP). U svakom sam slučaju izvršio pet testova pomoću testmy.net-a u Velikoj Britaniji (s internetskom uslugom Virgin Media). Upotrijebio sam IPLocation.net da provjerim lokaciju TorVPN poslužitelja dok sam prolazio. Poslužitelj iz Pariza nalazio se u Roubaixu, u blizini Lillea - prilično udaljenost od Pariza. Londonski poslužitelj bio je u Whitstableu u Kentu, što je u blizini Londona. Poslužitelj Miami bio je u Miamiju.

Ispitivao sam londonske i pariške servere na testnom poslužitelju koji se nalazi u Londonu. Usporedio sam i brzinu na vezi s Londonom bez VPN-a. Test Miami poslužitelja pokrenuo se na testnom poslužitelju u Miamiju i uspoređivao s testovima na istom poslužitelju bez VPN-a. UK poslužitelj postigao je najbolju brzinu od 37 Mbps. U Francuskoj je znatno sporije prosječno iznosilo oko 20 Mbps.

Bez VPN-a moja je 50 Mbps internetska veza smanjena na 32 Mbps na Miami testnom poslužitelju. Uz VPN koji je pao na 12 Mbps. Iako je to velik pad, 12 Mbps dopušta korisnicima da emitiraju bilo što osim HD visoke kvalitete.

Proveo sam testove propuštanja pomoću ipleak.net. Nažalost, otkrio sam curenje DNS-a koji je otkrio moju stvarnu lokaciju. Moj ISP ne koristi IPv6 adrese, pa nisam mogao testirati te propuste. Nisu otkrivena druga curenja IP-a ili WebRTC, ali curenje DNS-a znači da moram isključiti ovaj VPN iz privatnosti.

cijena

1 mjesec

$ 0,67
na mjesec

TorVPN pruža najraznovrsniju i jedinstvenu strukturu cijena s kojom sam se ikada susreo. Besplatni plan koristan je za degustaciju usluge, ali je ograničen na samo jedan poslužitelj (po vašem izboru). Prilagođena VPN opcija omogućuje korisnicima da prilagodi značajke usluge kako bi uslugu prilagodili svojim potrebama.

Glavni planovi pretplate koštaju 1,90 funti za pretplatu od 30 dana koja omogućuje dvije istodobne veze i 50 GB prometa na izbor dva poslužitelja. £ 5.50 za dobivanje 90 dana s 3 istodobne veze na svim "Osnovni, temeljni" poslužitelji - s ograničenjem preuzimanja od 100 GB.

GoldVPN vrijedi godinu dana, omogućava 4 istodobne veze, pristup svim poslužiteljima i neograničen promet. To je vrlo jeftina cijena za ono što ste dobili, a ja sam duboko impresioniran strukturom cijena.

Pretplatnici mogu platiti uslugu PayPal-om, Bitcoin-om i kreditnim ili debitnim karticama koje obrađuje PayPal.

Privatnost i sigurnost

TorVPN je davatelj usluga iz Ujedinjenog Kraljevstva koji vodi evidencije veza. Dnevnici veze u Velikoj Britaniji zabrinuti su jer bi se mogli upotrijebiti za montiranje napada vremenske korelacije. Stoga ovaj VPN ne preporučujemo u privatnost ili bujicu.

TorVPN nema svoju aplikaciju. Umjesto toga, morate preuzeti OpenVPN klijent treće strane. PPTP je dostupan, ali je nesiguran i mora se postaviti ručno, pa preporučujemo da se držite podalje od njega.

OpenVPN je implementiran s robusnom AES-256 šifrom. Autorizacija podataka upravlja se sigurnom HMAC SHA1, a rukovanje je zaštićeno RSA-4096. VPN pruža i savršenu tajnu unaprijed putem DHE-4096. Najslabiji dio protokola je SHA1 auth, ali to se i dalje smatra sigurnim što znači da je ovaj VPN dobar za privatnost..

Također dobra vijest: aplikacija OpenVPN treće strane sada uključuje zaštitu od propuštanja i DNS-a, tako da ćete se pomoću ove aplikacije sigurno povezati.

Završne misli

TorVPN je nevjerojatno jeftin VPN. Sjedište je u Velikoj Britaniji i čuvanje dnevnika veza isključuje ih iz privatnosti, a ja bih preporučio da ga ne upotrebljavate za Torrenting. No, zbog činjenice da mi je poslužitelj u Miamiju omogućio gledanje američkog Netflixa - zanimljiv je prijedlog - pogotovo za samo 26 dolara godišnje. Rekavši to, TorVPN ne deblokira BBC iPlayer.

Besplatna usluga izvrstan je način isprobavanja TorVPN-a. Međutim, vrlo brzo ćete proći kroz dodatak od 2 GB. Podrška korisnicima uživo bila bi izvrsna značajka - ako je ikad prisustvovao. Otkrio sam da su odgovori e-poštom na karte za podršku slabi i da bi trebali riješiti nekoliko dana. Općenito, dobar VPN po još povoljnijoj cijeni, što možda vrijedi probnog trčanja, ovisno o vašim osobnim potrebama.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me