LiquidVPN


 • cijena

  Iz $ 4,99
  / mjesec

 • Dostupno na:


  • Windows

  • MacOS

  • iOS

  • Android

  • Linux

ProPrivacy.com Postići
8.5 od 10

Sažetak

LiquidVPN je VPN pružatelj usluga koji od svoje baze u SAD-u djeluje od 2013. Pokrenuo ga je inženjer za umrežavanje nazvan Dave Cox. Gospodin Cox je još uvijek vlasnik tvrtke i on upravlja uslugom na vrlo praktičan način. Dubina tehničkog znanja g. Coxa osigurava da ova tvrtka pod vodstvom tehničara pruža najkvalitetniju uslugu dostupnu po povoljnoj cijeni.

Brza statistika

 • ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno)
  58 Mbps
 • zemlje
  11
 • Nadležnost
  NAS
 • Istovremene veze
  2

Značajke

Svi planovi imaju sljedeće značajke:

 • Poslužitelji u 11 zemalja
 • Vlasnička aplikacija za Windows, Mac OS X i Android
 • Aplikacija treće strane za iOS
 • Instalacija skripte za usmjerivače, televizijske prijemnike i Linux
 • Nema zapisnika aktivnosti
 • P2P je dopušten
 • 1 Gbps i 10 Gbps poslužitelja
 • Kombinirani prekidač za isključivanje i vatrozid, nazvan "Tekuća brava"
 • Sustav naziva domena (DNS) i IP zaštita od curenja
 • Izbor OpenVPN-a, Protokola tuneliranja sloja 2 (L2TP), Protokola tuneliranja od točke do točke (PPTP) i Sigurnog protokola za tuneliranje u utičnicu (SSTP)
 • Testovi brzine poslužitelja

Mreža poslužitelja tvrtke vjerojatno je najveća slaba točka ove usluge. Ima puno poslužitelja u SAD-u, a također i nekih u Kanadi. Ostale zemlje s domaćinima LiquidVPN poslužitelji su Velika Britanija, Nizozemska, Njemačka, Švedska, Španjolska, Švicarska, Češka, Rumunjska i Singapur.

Posjetite LiquidVPN »

Brzina i performanse

Za ispitivanja brzine povezao sam se s Karibima u New Yorku u SAD-u bez uključenog VPN-a. Zatim sam testirao vezu s istim odredištem, ali s tekućim serverom LiquidVPN na Floridi, a zatim i s LiquidVPN serverom u New Jerseyju koji posreduje vezu.

Također sam testirao vezu s Londonom u Velikoj Britaniji bez VPN-a, a zatim s LiquidVPN UK serverom primijenjenim na liniju.

U svakom sam slučaju testirao vezu pet puta, koristeći web stranicu testmy.net. Grafikoni prikazuju najveću, najnižu i prosječnu brzinu za svaki poslužitelj i lokaciju. Pogledajte naše objašnjenje pune brzine ispitivanja za više detalja.

Tekuće VPN brzine

VPN je napravio neznatna poboljšanja u brzini i za preuzimanje i za prijenos. Međutim, ove razlike u brzini nisu bile tako velike i mogle su samo biti uzrokovane varijabilnim učinkom osnovnih Internet usluga.

Kad maskirate IP adresu računala s VPN-om, očekujete da vam se stvarna adresa nikad neće otkriti tijekom veze. Ako ta stvarna adresa postane vidljiva, situacija se naziva "an" "IP propuštanje."

ProPrivatnost testova za IP propuštanja uključuje usluge nekoliko web stranica. To su ipleak.net, test-ipv6.com, IPv6 propuštanja i doileak.net. Pristupio sam svim tim poslužiteljima dok sam imao OpenVPN vezu s Londonom putem LiquidVPN UK servera. Služba je prošla sve moguće testove. Moj davatelj internetskih usluga ne uključuje prijevod IPv6, tako da ti testovi nisu bili mogući.

Cijene i planovi

LiquidVPN ima bazen od 2.168 IP adresa. Najjeftiniji od triju cjenovnih planova LiquidVPN daje pristup samo onima 564. Koncept zajedničkih IP-ova je da vam VPN poslužitelj dodjeljuje jedan prilikom prijave. Ta IP adresa ide na sve pakete podataka koji ostavljaju poslužitelju krajnje odredište. Adresa se unosi kao adresa izvora svakog paketa. Stoga, kada pokušate pristupiti usluzi streaming, vjerovat će da se povezuje s računalom u zemlji na koju IP adresa govori. Neće shvatiti da ste pravi začetnik zahtjeva.

Tekuće VPN cijene

Broj IP adresa koje su vam na raspolaganju je važan jer mnogi mehanizmi kontrole pristupa web-u pokušavaju zaustaviti VPN promet. Ako jedan od ovih "proxy sustavi za otkrivanje" utvrđuje da je zahtjev primio putem VPN-a, zabranjuje tu IP adresu. Stoga, ako VPN tvrtka ima malo dostupnih IP adresa i ne obnavlja ih često, uskoro biste mogli utvrditi da su usluge u koje želite ući zaključale gotovo sve dostupne IP adrese.

Jedina druga varijabla između tri plana cijene na LiquidVPN je broj istodobnih veza koje vam omogućava. Softver VPN možete preuzeti na koliko god uređaja želite. Međutim, određeni broj njih možete istovremeno spojiti samo na VPN uslugu.

Ako otkažete uslugu u roku od sedam dana, dobit ćete puni povrat. Pretplatu za LiquidVPN možete platiti kreditnim karticama, PayPal-om i Bitcoin-om.

Privatnost i sigurnost

Iako tvrtka navodi da je u redu s kupcima koji koriste uslugu preuzimanja P2P-a, lokacija LiquidVPN nije idealna za one koji žele besplatno dobiti materijal zaštićen autorskim pravima. Sjedište tvrtke je u Michiganu u SAD-u. U SAD-u ne postoje zakoni o zadržavanju podataka koji se odnose na VPN-ove. Međutim, poznato je da vlasnici autorskih prava u SAD-u i vladine sigurnosne agencije oslanjaju se na američke tvrtke s prijetnjama sudskim postupcima kako bi ih natjerali da pomognu u prepoznavanju aktivnosti pojedinih korisnika.

Tekući VPN kaže da ne zadržava zapise aktivnosti. Prema izjavi tvrtke o politici privatnosti, zapisi transakcija brišu se iz memorije čim se korisnik isključi s poslužitelja. Kako nema podataka o aktivnostima koji se čuvaju, nema onoga što advokat za autorska prava može prisiliti tvrtku na otkrivanje.

Šifriranje

Korisnici prilagođene aplikacije za Windows, Mac OS X i Android mogu unutar sučelja odabrati željeni VPN protokol. Ovo daje izbor OpenVPN, SSTP, PPTP i L2TP s sigurnosti internetskog protokola (IPSec).

Kupci koji žele koristiti VPN na iOS uređaju moraju preuzeti standardni OpenVPN klijent koji je besplatno dostupan s web stranice organizacije koja pokreće OpenVPN protokol. Ovo je malo teže postaviti i ne daje vam mogućnost isprobavanja drugih protokola, poput SSTP-a.

Ključna sigurnost distribucije i uspostave sesija implementacije OpenVPN-a su neke od najjačih u industriji. Šifre za šifriranje AES šifre obnavljaju se svakih 30 minuta.

Jednostavnost korištenja

Web-mjesto LiquidVPN započinje dugom, pomičnom početnom stranicom koja sadrži većinu prodajnih podataka tvrtke. Gornji izbornik ostaje vidljiv dok se krećete. Iznad trake izbornika vidjet ćete izjavu koja prikazuje vašu IP adresu i adresu "Upravljačka ploča" gumb koji vas vodi do nadzorne ploče klijentskog područja. Područje klijenta uključuje pristup preuzimanju datoteka i sustavu podrške.

Vidjet ćete i vezu do kanarice naloga. Ovo je sustav koji koristi više VPN-a kako bi obavijestili svoje kupce je li VPN primio sudske naloge u kojima se zahtijevaju informacije o korisničkim aktivnostima. Standardni je uvjet sudskih naloga da onima koji ih primaju nije dopušteno objavljivanje postojanja naloga. Kanarski sustav naloga redovito objavljuje izjave da nisu zaprimili potjernice. Ako nedostaje standardna izjava o razdoblju, čitatelj zna da je za tvrtkom za to vrijeme raspisana potjernica.

Korisnička podrška

Poruku s timom za podršku možete ostaviti unutar aplikacije ili na nadzornoj ploči u klijentskom području web stranice LiquidVPN.

U aplikaciji kliknite na simbol zupčanika u gornjem desnom kutu sučelja i na padajućem izborniku odaberite Podrška. Nakon što poruku pošaljete putem standardnog web obrasca, LiquidVPN će vas putem e-maila obavijestiti da je karta za podršku podignuta. Trenutni status vašeg zahtjeva možete pogledati klikom na "Moje ulaznice za podršku" na nadzornoj ploči.

Kad god dobijete odgovor od tima za podršku, prikazat će se na ovom zaslonu. Također ćete primiti e-poruku s porukom službe za pomoć u njoj.

Softver

Prijaviti se

Imate sedam dana da isprobate VPN i dalje vratite svoj novac ako se predomislite. Da biste to učinili, kliknite na "Prijavite se" gumb ispod vašeg željenog plana kako biste platili uslugu. Predstavit će vam mogućnost pretplate na mjesec ili godinu dana. Ako mjesečno uzmete godišnju pretplatu, dobivate nižu cijenu mjesečno, ali morate platiti cijelu godinu unaprijed.

Ovaj ugovor vas obvezuje na ponavljanje naplate, tako da će vam se automatski naplatiti ponovno na kraju razdoblja pretplate - osim ako ne požurite i otkažete sporazum prije nego što istekne vaš trenutni plan. Nakon što se plaćanje ukloni, LiquidVPN će vas odvesti na područje klijenta na web mjestu. Obično se morate prijaviti u ovo područje, ali nakon prijave, automatski ćete se prijaviti. Odjeljak za preuzimanje naći ćete na nadzornoj ploči. Ovo je softver koji morate instalirati kako bi VPN radio na vašem računalu.

Tekući VPN Windows VPN klijent

Kada se otvori aplikacija, već će biti odabran poslužitelj. To možda nije nužno lokacija koju želite koristiti. Lokaciju možete promijeniti klikom na simbol markera pored trenutne lokacije poslužitelja.

Prebacivanje VPN protokola je s ovom aplikacijom vrlo jednostavno. Na zaslonu s popisom poslužitelja odaberete drugi protokol. Ne morate se prijaviti u aplikaciju dok ne odaberete poslužitelj i ne pokušate se povezati. Korisničko ime i zaporka za aplikaciju nisu isti kao vjerodajnice za prijavu za područje klijenta na web mjestu. Akreditivima za prijavu na aplikaciju možete pristupiti u pojedinostima vašeg korisničkog računa na web lokaciji LiquidVPN.

Pazite na tekuću bravu. Ovo je vrlo korisna značajka. Blokirat će internetsku vezu vašeg računala ako VPN nije uključen. Ako zaboravite ovu značajku, možete panično vidjeti da internet ne radi. Ako želite koristiti Internet bez VPN-a, morate isključiti tekućinu za zaključavanje.

Ostale platforme

Aplikacija LiquidVPN dostupna je za Windows, Mac OS X i Android. Korisnici s iOS uređajima moraju preuzeti aplikaciju treće strane, koja se zove OpenVPN GUI, i zatim proći kroz neke postupke za ručno postavljanje kako bi u sustav dobile adrese svih LiquidVPN-ovih poslužitelja. Ovo nije idealna situacija. Također ograničava vaš izbor na samo OpenVPN, bez opcije STTP ili L2TP kojem korisnici LiquidVPN imaju pristup. Skripte su dostupne na web mjestu LiquidVPN za instaliranje VPN-a na usmjerivač, set-top box i Linux strojeve.

Završne misli

Tekući VPN djeluje vrlo dobro. Čak može zaobići proxy sustave za otkrivanje Netflixa. Međutim, korisnici iOS uređaja ne ostvaruju u potpunosti prednosti prilagođene aplikacije koju LiquidVPN pruža drugim operativnim sustavima.

Mala poslužiteljska mreža možda je jedan od čimbenika koji vas onemogućava da se prijavite za uslugu LiquidVPN. Ako želite zaobići regionalna ograničenja streaming usluga, morate se povezati putem VPN poslužitelja u istoj zemlji kao i na ciljanu web stranicu. Kao takav, ako želite ući u poslužitelje u Japanu, Australiji, Novom Zelandu, Indiji ili Južnoj Africi, LiquidVPN neće vam biti od koristi. Ako tvrtka ima poslužitelj u zemlji kojoj najviše želite pristupiti, tada će vam LiquidVPN dobro služiti.

Posjetite LiquidVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me