Sync.com


 • cijena

  Iz $ 5.00
  / mjesec

ProPrivacy.com Postići
7.5 od 10

Sažetak

Sync.com je kanadska internetska kopija sigurnosnih kopija i multi-platforma za sinkronizaciju s jakim naglaskom na privatnost. U ovom pregledu Sync.com detaljno pogledajte svaki aspekt ove usluge pohrane u oblaku.

prozodija

 • Snažna enkripcija od početka do kraja
 • Lijepo se sinkronizira na uređajima i platformama
 • Trezor omogućuje 100% internetsku pohranu (ali može se poboljšati)
 • Potpuno opremljene mobilne aplikacije
 • Verzija datoteke

kontra

 • Kanada je član Five Eyes-a
 • Aplikacije nisu otvorenog koda (iako je web portal)
 • Otkrili smo da je značajka slanja mobilnih kamera nespretna
 • Nema Linux podrške

cijena

200 GB

$ 5.00
na mjesec

3TB

$ 10.00
na mjesec

4TB

$ 15.00
na mjesec

Plan Sync Starter košta svima najdražu cijenu: ništa. Ovo vam daje 5 GB sigurne pohrane datoteka. Kao usporedbu, Dropbox besplatno dijeli priličnu pohranu od 2G, dok Google Drive nudi vrlo izdašnu pohranu od 15 GB besplatno.

Osobni Pro planovi za osobnu i obiteljsku upotrebu počinju od 500 GB pohrane, ali to se može proširiti i do 2TB. Jedan od potencijalnih ulova je to što se planovi moraju plaćati godišnje jer ne postoji mogućnost mjesečnog plaćanja. Pri tome, posebno cijena od 2TB godišnje predstavlja dobru vrijednost za novac.

Prijavite se za sync.com

Besplatni plan omogućava pristup većini značajki, ali postoje neke značajke koje su dostupne samo osobnim članovima Pro Pro.

Također su dostupni i razni poslovni planovi, koji nisu u fokusu ovog pregleda.

Plaćanje se može izvršiti karticom ili PayPalom. Sync.com također prihvaća potencijalno anonimno plaćanje u Bitcoin / Bitcoin Cashu koji obrađuje BitPay.

Značajke

 • Neograničen prijenos podataka (samo osobni Pro računi)
 • Nula znanja
 • Stvarno sigurnosno kopiranje i sinkronizacija
 • Sinkronizirajući trezor
 • Dvofaktorska provjera autentičnosti (2FA)
 • Podrška za više platforme s mobilnim aplikacijama
 • Verzija datoteke (ograničena na povrat od 30 dana za Sync Starter račune)
 • Dijeljenje veza zaštićeno lozinkom
 • Napredne kontrole dijeljenja (samo osobni Pro računi)
 • Zahtjevi za datoteke (samo za osobne profesionalne račune)
 • Zajedničke mape (korisnici Sync Startera imaju samo osnovni pristup ovoj značajci)
 • Prijenos fotografija i videa za mobilne uređaje

Sinkronizirajte sigurnosne kopije samo putem interneta

Umjesto sinkronizacije datoteka na svim uređajima, značajka trezora Sync.com omogućuje vam prijenos datoteka samo u oblak. Lokalna verzija datoteke ostaje na originalnom uređaju iz kojeg je prenesena, ali se ne sinkronizira automatski s drugim uređajima, osim ako se posebno ne odlučite za sinkronizaciju izvan mreže.

Ovo je sjajna značajka za one s ograničenim diskovnim prostorom na nekim svojim uređajima, omogućava vam jednostavan pristup datotekama bez potrebe za preuzimanjem cijele mape za dijeljenje na svaki uređaj. Ovdje je vrijedno napomenuti da se na mobilnim uređajima sve datoteke pohranjuju samo na mreži dok se aktivno ne preuzmu ili lokalno sinkroniziraju ("Sinkronizirano izvan mreže").

Verzija datoteke

Sync.com pohranjuje spremljene verzije datoteka tako da ih možete oporaviti ako se oštete, zaraze virusom (poput ransomwarea) ili ako samo želite pristupiti povijesnoj verziji datoteke. Besplatni korisnici mogu oporavljati datoteke samo do 30 dana, dok osobni Pro računi nemaju vremensko ograničenje.

Dijeljenje veza

Pojedinačne datoteke mogu se dijeliti korištenjem veze koja se u bilo kojem trenutku može izbrisati. Čak i besplatni korisnici mogu postaviti lozinku za dijeljenje, iako korisnici Pro uživaju u hrpi dodatnih značajki veze kao što su datumi isteka, ograničenja preuzimanja, pregled dokumenata, obavijesti o aktivnostima e-pošte i još mnogo toga.

Dijeljenje veza

Jedna značajka koja nam se stvarno sviđa je zahtjev za datotekama, koji vam omogućuje slanje veze za prijenos kako bi primatelji mogli slati dokumente na vaš račun bez zajedničkih mogućnosti pristupa mapiji tima.

Dijeljene mape tima

Možete dijeliti timsku mapu s drugima. Na besplatnim računima članovi tima mogu čitati i uređivati ​​sve datoteke u zajedničkoj mapi, iako vam Pro računi omogućuju određivanje dozvola samo za čitanje. Članovi tima moraju se prijaviti na Sync.com račun ako ga već nemaju, iako je besplatan račun sve što je potrebno za pristup zajedničkoj mapi.

dijeljenje mapa tima

Cross-platforma

Aplikacije su dostupne za Windows, macOS, Android i iOS. Linux nije podržan. Na stolnim platformama aplikacije prvenstveno samo sinkroniziraju određene mape s oblakom, a detaljnije upravljanje vrši se putem web sučelja kojem se može pristupiti na bilo kojoj platformi koja podržava pregledavanje web stranica.

kopirati za sinkronizaciju trezora sa radne površine

Windows (ali ne i macOS klijent) sadrži neke osnovne značajke integracije OS-a. Mobilne aplikacije prema zadanim postavkama ne sinkroniziraju datoteke s lokalnom pohranom, iako to možete odabrati.

Prijenos fotografija i videa za mobilne uređaje

Mobilne aplikacije mogu automatski prenositi fotografije i videozapise u oblak, što je vrlo korisna značajka. Ako želite učitati postojeći medij pohranjen na vaš uređaj, aplikacija će prenijeti sve što nađe jer ne postoji način za izuzimanje navedenih mapa.

sync.com mobilna aplikacija

U našem slučaju to je značilo da se troši dragocjena propusnost i kapacitet pohrane za prijenos velikih filmskih datoteka namijenjenih samo za upotrebu na našem telefonu. Također nismo uspjeli spriječiti da učita u našu biblioteku 2000+ fotografija, osim što smo potpuno onemogućili tu značajku.

Privatnost i sigurnost

Nadležnost

Sync.com i njegovi poslužitelji nalaze se u Kanadi i vjerojatno su obuhvaćeni zakonodavstvom o zaštiti podataka o osobnim podacima i elektroničkim dokumentima (PIPEDA). To kupcima daje pravo na pristup osobnim podacima koje posjeduje Sync.com i zahtijeva Sync.com da zatraži dozvolu prije prikupljanja, korištenja ili otkrivanja podataka trećoj strani.

Čini se da se politika privatnosti Sync.com pridržava PIPEDA-e i potvrđuje posvećenost Sync.com privatnosti. Međutim, priznaje da će tvrtka objaviti informacije kada to zahtijeva zakon, što nas dovodi do činjenice da je Kanada temeljni član špijunskog saveza Five Eyes, kojeg predvodi NSA, Sjedinjene Države..

Ovoj situaciji ne pomaže izuzetno kontroverzni Zakon o terorizmu iz 2015. (Bill C-51) koji je uvelike proširio nadzorne službe Kanadske sigurnosne obavještajne službe (CSIS) i dao joj široke ovlasti za hakiranje ili na drugi način pristup bilo kojem uređaju povezanom s Internetom (koji vjerojatno uključuje poslužitelje pohrane u oblaku).

Uz to, postoji Zakon o zaštiti Kanađana od internetskog kriminala iz 2014. godine koji zahtijeva da ga policija posjeduje "razumne osnove sumnje" kako bi se dobio nalog za pristup mrežnim podacima, ali traka za koju se navodi da je vrlo niska.

Teoretski, ništa od toga ne bi trebalo biti važno, jer Sync.com koristi enkripciju od početka do kraja (e2ee) ...

Tehnička sigurnost

E2ee znači da šifrirate datoteke na računalu ili mobilnom uređaju prije nego što ih pošaljete u oblak, a samo ih možete dešifrirati. Drugim riječima, bez obzira na pravnu situaciju mogao ili ne, Sync.com (ili NSA) jednostavno ne mogu pristupiti vašim podacima. Zbog toga se tvrdi da je usluga „nule znanja“.

Podaci se šifriraju pomoću AES-256-GCM šifre koji je osiguran privatnim ključem RSA-2048 i vašom lozinkom. PBKDF2 ključ koji se proteže s velikim brojem ponavljanja koristi se da bi se slabe lozinke učinile kriptografski sigurnijim.

Šifrirani privatni ključevi pohranjuju se na poslužitelje Sync.com i preuzimaju ih aplikacije ili web ploča nakon uspješne provjere autentičnosti. Za ovo je potrebna lozinka, ali to je jednosmjerno hešište pomoću Bcrypta i nikad se ne pohranjuje. Sync.com nikad nema pristup vašem privatnom ključu ili vašoj stvarnoj zaporki koji se koristi za lokalno dešifriranje datoteka.

Web-ploča je otvorenog koda i koristi najnovije biblioteke kriptografije JavaScript. Međutim, kao i kod svih kriptografija zasnovanih na pregledniku, postoji opasnost da se zlonamjerni kod može gurnuti s poslužitelja koji će vaš preglednik automatski prihvatiti. Dodatni detalji dostupni su u bijelom papiru i sve izgleda dobro.

Nije otvoreni izvor

Problem je, međutim, što su osim web-portala, Sync.com aplikacije zatvorene. Nema načina da samostalno provjerite jesu li datoteke u stvari e2e šifrirane prije nego što je prenesete.

Jednostavnost korištenja

Ako se prijavite s valjanom adresom e-pošte i zaporkom, dobivate pristup besplatnoj usluzi od 5 GB. Jednostavno preuzmite i instalirajte aplikacije i krenite! Možete nadograditi na premium račun s web portala.

Klijenti Desktop-a

Bar manje razlike u sučelju OS-a (i činjenica da Windows klijent ima neke značajke integracije OS-a, kao što je gore spomenuto), klijenti za Windows i macOS manje su više identični. Fantastična podrška za korisnike Mac-a čini ovu najbolju uslugu sigurnosne kopije u oblaku za korisnike Mac-a.

Sync.com za Windows i Mac

U osnovi samo održavaju sinkronizaciju mape Sync s sinkronizacijskim mapama drugih povezanih uređaja i vašom internetskom pohranom. Dodatnijim značajkama pristupa se putem web portala.

postavke unapređenja upravljačke ploče sync.com

Vrijedno je napomenuti da se datotekama pohranjenim u Sync trezoru ne može pristupiti putem radne mape Sync na radnoj površini - samo putem web portala. Ovo je nešto sramotno, jer su značajke poput nove pametne sinkronizacije Dropbox-a koja prikazuje datoteke u mapi Sync, ali ih preuzima lokalno kad je potrebno, vrlo su korisne.

Internetski portal

Internetski portal otvorenog koda srce je ovog proizvoda i pruža pristup cijelom nizu funkcija Sync.com. Ovdje možete lako prenositi datoteke u trezor, stvarati zajedničke mape, nadzirati dijeljenje datoteka i još mnogo toga.

web portalu sync.com

Mobilne aplikacije

Aplikacije za Android i iOS pružaju pristup gotovo svim značajkama Sync.com, uključujući izravan pristup Vagu, nadgledanje dijeljenja i još mnogo toga. Jedino što bismo mogli primijetiti je mogućnost stvaranja mapa zajedničkih dijelova.

Android aplikacija za sync.com

Datoteke i mape mogu se sinkronizirati ili jednostavno preuzeti lokalno.

Završne misli

Sync.com je vrlo glatko i jednostavno za korištenje rješenje u oblaku za pohranu koje koristi robusno en-end šifriranje za maksimalnu privatnost. Osobito su njegove mobilne aplikacije osvježavajuće u potpunosti predstavljene nakon našeg razočaranja mobilnim aplikacijama SpiderOak samo za čitanje. Međutim, na kraju smo morali onemogućiti prijenos fotografija, što nije bilo idealno.

Nadzor u NSA-i nije briga za sve, ali ne možemo si pomoći priželjkivanjem da ovo nije usluga široko zatvorenog izvora sa sjedištem u Kanadi.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me