PROMIJENILI SMO KAKO SMO ISTRAŽIVATI REVIJU!
Nedavno smo ažurirali postupak bodovanja za sve recenzije na ProPrivacy.com. Detalje o našim novim kriterijima bodovanja možete pronaći ovdje

Surfshark

 • cijena

  Iz $ 1,99
  / mjesec

 • Dostupno na:


  • Android

  • iOS

  • Windows

  • MacOS

  • Linux
 • deblokira:


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

Sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima, Surfshark je VPN usluga bez evidentiranja s velikom tehničkom sigurnošću, hrpom korisnih značajki i izvrsnom podrškom 24/7..

ProPrivacy.com Postići
9.5 od 10

Sažetak

Brza statistika

 • ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno)
  77.26 Mb
 • Nadležnost
  Britanski djevičanski otoci
 • Istovremene veze
  1000
 • zemlje
  60

Značajke

Odabir priključka
Istovremene veze 1000
Ukupno poslužitelja 1000
zemlje 60
Podrška za usmjerivač
Ruteri se podržavaju DD-WRT, paradajz, AsusWRT, Netgear, TP-Link, Linksys.
Goli metal ili virtualni poslužitelji Goli metal
Torrenting

Surfshark ima više od 1000 poslužitelja u preko 60 županija. Impresivno, tvrdi kako su sve to fizički poslužitelji golih metala s jednom zauzetom pozicijom. Pored svih uobičajenih lokacija, Surfshark ima snažnu prisutnost u Aziji, Latinskoj Americi, Bliskom Istoku i Africi.


Još impresivnije, Surfshark dopušta neograničene istodobne veze. To znači da pomoću istog računa možete povezati koliko god uređaja želite.

Surfshark traži da korisnici ograniče pristup članovima obitelji i ne dijele pojedinosti računa s drugima, ali kaže da mora vjerovati svojim korisnicima. Ne zadržava zapisnike koji mogu prepoznati zloupotrebu u tom pogledu. Veliki smo obožavatelji ovoga.

Torrent je dopušteno na svim poslužiteljima, a Surfshark automatski usmjerava P2P promet na svoje kanadske ili nizozemske servere, koji su posebno konfigurirani za tu svrhu.

Podijeljeno tuneliziranje ("Popis dopuštenih" i obrnuti bijeli popis)

Podijeljeno tuneliranje korisna je značajka trenutno je dostupna u aplikacijama za Windows i Android. Omogućuje vam usmjeravanje samo odabranih programa / aplikacija putem VPN-a ili njihovo oslobađanje od VPN veze na cijelom sustavu. Windows aplikacija omogućuje vam izuzeće odabranih web stranica i IP-ova iz VPN-a.

Značajka podjele tunela

Pametan DNS

Surfshark nudi Smart DNS uslugu svim korisnicima. Ovo je vrlo korisno za podmetanje lokacije na uređajima koji ne mogu pokrenuti VPN klijent. Kao što su pametni televizori, igraće konzole i Apple TV. Samo imajte na umu da to ne pruža nikakve privatnosti ili sigurnosti.

Statički IP

SurfSharkova statička IP značajka dostupna je u Windows i Android aplikacijama. Ako se povežete s popisom poslužitelja sa sjedištem u Njemačkoj, Japanu, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji ili SAD-u, tada će vam se, kad se povežete s istim poslužiteljem, dodijeliti ista IP adresa. To je vrlo korisno ako pokrenete FTP poslužitelj, poslužitelj igara, medijski poslužitelj ili se na neki drugi način trebate povezati s računalom s interneta dok VPN radi..

Statička IP značajka

Deblokiranje Netflixa i iPlayera

Netflix
iPlayer
Amazon Prime
Hulu

Surfshark deblokira širok izbor strujnih usluga, uključujući Netflix u 16 različitih zemalja. Što je prilično postignuće. U našim je testovima deblokirao američki Netflix i BBC iPlayer kako su oglašeni.

Ako vam je pristup ovim uslugama vaš glavni cilj, provjerite najbolje VPN-ove za Netflix i najbolje VPN-ove za BBC iPlayer za više informacija.

Brzina i performanse

ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno) 77,26
Otkriveno je istjecanje IPv6?
Otkriveno je curenje WebRTC-a?
Otkriveno je istjecanje IPv4?
Ograničenja podataka
Ograničenja propusne širine
ProPrivacy.com SpeedTest (max / rafala) 202,87

U vrijeme ažuriranja ovog pregleda, Surfshark je najbrži VPN u našim knjigama u pogledu prosječne brzine. Što je dobro. Maksimalna brzina brzine praska nije baš impresivna, ali nema što prigovoriti i bit će više nego dovoljno brza za gotovo sve VPN korisnike.

IP testovi propuštanja

Otkrili smo nulti propust IPv4, IPv6, WebRTC ili DNS (IPv4 ili IPv6). Najbolje ocjene.

Vrijedi napomenuti da Surfshark jamči zaštitu od propuštanja WebRTC-a samo ako upotrebljavate njegove dodatke Chrome i / ili Firefox preglednika, iako smo bez njih otkrili propuštanja.

Za više informacija o opasnosti koju predstavlja propuštanje IP-a, pogledajte naš cjeloviti vodič o IP propuštanjima.

cijena

24 mjeseca

$ 1,99
na mjesec

12 mjeseci

$ 5,99
na mjesec

Kao što je to uobičajeno u današnje vrijeme, svi Surfsharkovi kupci uživaju iste značajke. Mjesečne cijene pomalo su na višem kraju ljestvice, ali strmi su popusti dostupni za jednogodišnju i dvogodišnju pretplatu. Također ako se pretplatite na uslugu pomoću ove veze
dodatni popust na ponudu.

Ako ste korisnik macOS-a, Androida ili iOS-a, možete sudjelovati u 7-dnevnoj besplatnoj probnoj inačici, iako se morate prijaviti za račun i navesti podatke o plaćanju da biste iskoristili prednost. Plaćanje se zapravo neće izvršiti ako otkažete u roku od 7 dana.

Surfshark sada nudi značajke HackLock i BlindSearch (o kojima ćemo vidjeti kasnije u ovom pregledu) kao dodatnu opremu za dodatnih 0,99 USD mjesečno za obojicu..

Svi korisnici mogu iskoristiti i izdašnu 30-dnevnu garanciju povrata novca. Surfshark nas uvjerava da u vezi s tim nema ograničenja, što je izvrsno, ali imajte na umu da se plaćanja automatski obnavljaju, tako da se morate poništiti da biste se obratili podršci..

Podržane platforme za plaćanje

Surfshark prihvaća plaćanje putem PayPala, kreditne / debitne kartice i Alipaya, koje obrađuje Stripe. Ostali načini plaćanja podržani su putem usluga obrade plaćanja Tenpay i Unionpay.

Plaćanja s Bitcoin-om, Litecoin-om i Etheriumom također su podržana ili putem Coingate-a ili CoinPayments-a. Plaćanje u Bitcoin-u ili Litecoin-u može pružiti određeni stupanj anonimnosti, ali zapamtite da će Surfshark uvijek moći vidjeti vašu IP adresu.

Jednostavnost korištenja

Osim podataka o plaćanju, jedini podaci koji se traže prilikom prijave za uslugu su vaše ime i adresa e-pošte. Ako se želite anonimno prijaviti, to možete učiniti tako da anonimno kupite Bitcoin ili Litecoin i upotrebite jednokratnu e-adresu.

Poslat ćemo vam potvrdnu e-poštu s korisnim vezama, ali sve što trebate ionako je lako dostupno na web mjestu.

Klijent Windows

Sve Sursharkove aplikacije nedavno su doživjele veliki UI dizajn, a sada izgledaju sjajno. Windows VPN aplikacija koristi IKEv2 prema zadanim postavkama, ali također podržava OpenVPN.

Windows klijent

Klijent sadrži prekidač za ubijanje i podijeljeno tuneliranje ("Whitelister"), "CleanWeb" i multihop. Također podržava Hacklock i BlindSearch ako ste platili za te značajke.

dodane značajke

Mi mislimo da je novi Mini način prilično žilav.

spojen na čileanski poslužitelj

IPv4 i IPv6 zaštita od propuštanja je ugrađena, iako Surfshark kaže da biste trebali koristiti njegove dodatke za preglednik kako biste spriječili curenje WebRTC-a. Iako nismo otkrili curenja na testiranju, ovo je još uvijek dobar savjet.

Prekidač kill nije omogućen po defaultu, ali dobro je funkcionirao na našim testovima. Simulirani test sudara pokazao je da prekidač kill mijenja pravila vatrozida sustava Windows, što znači da i dalje radi čak i ako Surfshark klijent i demon OpenVPN pretrpe neočekivani pad..

Korisnici mogu prijeći s OpenVPN UDP-a na OpenVPN TCP (port 443) kako bi VPN promet izgledao kao uobičajeni HTTP-ov promet. Ovo je korisno za izbjegavanje VPN blokova, ali neće zavarati sofisticirane tehnike otkrivanja.

Klijent macOS

Surfsharkova macOS VPN aplikacija dostupna je putem Apple App Store-a i kao samostalna .dmg datoteka s web mjesta. Aplikacija koristi IKEv2. Trenutno je prilično lagan za značajke, iako nam Surfshark kaže da će se dodavati onoliko brzo koliko ih može odobriti restriktivna pravila App Store.

Zadovoljni smo što vidimo da aplikacija Mac sadrži prekidač kill. Kao i kod Windows klijenta, i ovaj upotrebljava pravila zaštitnog zida sustava i tako ostaje na snazi ​​čak i ako Surfshark klijent doživi pad. Kao i u svim ostalim aplikacijama Surfsharka, Mac klijent nudi svoju značajku "CleanWeb". Također sadrži mogućnosti "WiFi povezivanje."

Aplikacija za Android

Surfsharkova Android VPN aplikacija za Android također koristi IKEv2 prema zadanim postavkama, ali također podržava OpenVPN (UDP i TCP). I radi ono što piše na limariji. Prekidač za uklanjanje (koji nije omogućen prema zadanim postavkama), Popis za bijelu listu, CleanWeb i Shaodowsocks pojeli su sve prisutne i ispravne.

Android aplikacija

Vrlo cool je značajka koja nadjačava ugrađenu funkciju GPS lokacije vašeg Android uređaja, čineći aplikacije koje koriste GPS misle da ste na VPN lokaciji.

Ostale platforme

Prilagođene aplikacije dostupne su za Windows, macOS, Android, Android TV / Amazon Fire TV i iOS. Zanimljivo je da iOS VPN aplikacija sadrži prekidač kill i sada podržava i IKEv2 i OpenVPN. Sve aplikacije (uključujući dodatke preglednika) sada koriste isto korisničko sučelje pametnog izgleda koje možemo vidjeti gore.

Aplikacija naredbenog retka za Linux sada je također dostupna. Dobri vodiči za ručno postavljanje dostupni su i za sve platforme, uključujući macOS i Linux (Ubuntu, koristeći NetworkManager). Pored ovoga, dostupni su vodiči za postavljanje za DD-WRT, Tomato i brojne popularne usmjerivače koji imaju ugrađene OpenVPN klijente (AsusWRT, Netgear, TP-Link i Linksys).

Dodaci preglednika

Osim podrške za platformu, Surfshark nudi dodatke preglednika za Chrome i Firefox koje je nezavisna revizija utvrdila ranjivosti od zaštitarske tvrtke Cure53. Oni stvaraju sigurne HTTPS proxy veze u pregledniku i Surfsharkove poslužitelje.

Također pružaju zaštitu od WebRTC-a. Sada ... stvarno želimo da VPN usluge učine više kako bi upozorile svoje kupce na problem WebRTC-a i upozorile ih da se trebaju zaštititi od nesvjesnog izlaganja njihovih IP adresa putem interneta prilikom upotrebe VPN-a..

To uključuje Surfshark, iako ne možemo biti prestrogi jer ionako nismo otkrili curenje WebRTC-a pomoću njegovog softvera. Ipak, još uvijek je najsigurnije instalirati te dodatke ili ručno onemogućiti WebRTC u vašem pregledniku.

Dodaci preglednika nude opciju "CleanWeb" (vidi kasnije).

Služba za korisnike i podrška

Besplatno probno razdoblje 7 dana (macOS i mobilne aplikacije)
Povrat novca zagarantovan
24-satna podrška
Live chat
Trajanje garancije povrata novca 30

Podrška za chat uživo dostupna je 24 sata dnevno ili možete poslati zahtjev putem e-pošte s ulaznicom. Otkrili smo da su vremena reakcija uživo na Chat gotovo trenutna i bila impresionirana kompetencijom i kvalitetom odgovora.

Postoji i baza znanja. Nije ogroman, ali uključuje koristan FAQ, članke o postavljanju i druge praktične bitove i bob.

Privatnost i sigurnost

DNS sa vlastitim hostom / proxy-om Self-domaćin
Ubojiti prekidač
Zamagljivanje (nevidljivost)
IPv4 zaštita od curenja
IPv6 zaštita od propuštanja
Zaštita od propuštanja WebRTC-a

Nadležnost

Surfshark je registriran na Britanskim Djevičanskim otocima (BVI), a Uvjeti pružanja usluge na njemu jasno govore da će svi sporovi biti rješeni na BVI sudovima. Britanski Djevičanski otoci su britanski prekomorski teritoriji. On regulira vlastite unutarnje poslove i nema zakone o obveznom čuvanju podataka, ali ostaje pod jurisdikcijom i suverenitetom vlade u Velikoj Britaniji. To znači da je razumno pretpostaviti da bi Velika Britanija mogla izvršiti pritisak na vladu BVI-a i bilo koja poduzeća koja se tamo bave.

Iako je sa sjedištem u BVI-u vjerojatno sigurnije od sjedišta u zemlji s 14 očiju, još uvijek nije idealno.

drva

Surfshark lako udovoljava našim zahtjevima za VPN bez trupaca:

"Ne prikupljamo IP adrese, povijest pregledavanja, podatke o sesijama, upotrijebljenu širinu pojasa, vremenske oznake veze, mrežni promet i druge slične podatke."

Njegove aplikacije prikupljaju neke anonimne podatke o dijagnostici i pad sustava, iako to može biti onemogućeno. To uključuje agregirane podatke o izvedbi, koliko često koristite njegove usluge, neuspješne pokušaje povezivanja i druge slične informacije koje se ne mogu prepoznati..

Osnovne informacije o računu i računu se pohranjuju u potpunosti u skladu s GDPR-om za europske kupce.

Praćenje web mjesta

Iako se web-aktivnost ne prati kada se koristi VPN, web stranica Surfshark provodi prilično praćenje. To uključuje evidentiranje IP adresa i obavljanje otiska prsta preglednika na posjetiteljima.

Surfshark koristi brojne pratioce drugih proizvođača, uključujući Google Analytics.

Tehnička sigurnost

IKEv2
OpenVPN

Surfshark je veliki obožavatelj IKEv2, koji koristi kao zadani VPN protokol u svim svojim aplikacijama. IKEv2 nije bitno testiran kao OpenVPN, ali smatra se vrlo sigurnim i sve je popularniji kod VPN usluga jer je mnogo brži od OpenVPN šifriranja.

Kao i uvijek, detaljno ćemo pogledati postavke OpenVPN koje ovaj pružatelj koristi. Ne samo da pružaju dobar pokazatelj skrbi o kojoj usluzi preuzima šifriranje, već je to i najbolji način za usporedbu poput za VPN usluge. Surfshark koristi sljedeće postavke OpenVPN u aplikacijama koje ga podržavaju:

Podatkovni kanal: AES-256-GCM šifra. Nije potrebna dodatna provjera autentičnosti jer autentifikacijom kojom upravlja AES-GCM.

Kontrolni kanal: AES-256-GCM šifra s TLS razmjenom ključeva osigurana korištenjem RSA-2048. Nije potrebna dodatna provjera autentičnosti jer provjerom autentičnosti kojom upravlja AES-GCM, a savršenu tajnu prema naprijed omogućuje razmjena ključeva ECDH- (384?).

Ovo je vrlo sigurno postavljanje. Pogledajte šifriranje VPN-a: Potpuni vodič za više informacija o ovoj temi. Kao što smo već raspravljali, Surfshark Windows, macOS i iOS aplikacije sadrže prekidače za ukidanje. Također nismo otkrili nikakve propuste IP adrese na bilo kojoj platformi,

Vrijedno je napomenuti da Surshark postiže dogovor oko provjere sigurnosti od Cure53, ali samo da bude jasno: na ovaj način je izvršena revizija samo proširenja preglednika Chrome i Firefox..

Ostale sigurnosne značajke

Sjajna vijest je da na bilo kojoj testiranoj platformi nismo otkrili nikakve propuste IP adrese, mada je još uvijek najsigurnije koristiti jedno proširenje preglednika Surfshark kako bi se osiguralo od curenja na WebRTC-u. Windows, macOS i iOS klijenti sadrže prekidače za uklanjanje na razini sustava.

Surfshark koristi gole metal poslužitelje. Neke su lokacije virtualne lokacije bez fizičke prisutnosti poslužitelja, ali to su a) jasno označene u aplikacijama i b) izvode se na poslužiteljima kojima upravlja Surfshark te se stoga s gledišta privatnosti smatraju serverom golog metala. Također sam rješava sve DNS zahtjeve na poslužitelju na koji se povezujete, što je idealno.

CleanWeb

Sav softver tvrtke Surfshark sadrži opciju "CleanWeb". To se reklamira kao blokiranje oglasa, pratilaca, krađe identiteta, napada i zlonamjernog softvera, a gotovo sigurno je skup pravila vatrozida koji blokiraju veze na temelju jednostavnog popisa blokova. Što bi trebalo raditi dovoljno dobro.

Multihop

Ova je značajka dostupna u Windows klijentu. Omogućuje vam da „povežete“ VPN poslužitelje tako da vaši podaci budu usmjereni između dva VPN poslužitelja dok putuju između vas i interneta.

Vaše računalo -> VPN poslužitelj 1 -> VPN poslužitelj 2 -> Internet

Surfshark nudi nekoliko dvostrukih VPN kombinacija, ali ne možete povezati nijedna dva poslužitelja.

popis poslužitelja

Multihop VPN može pružiti određenu zaštitu od vremenskih napada na krajnjem poslužitelju, ali uvijek će rezultirati velikim gubitkom brzine. Smatramo da su prednosti privatnosti / sigurnosti multi-hop VPN-a ograničene, ali znamo da to nekim korisnicima može biti važnije od drugih.

Shadowsocks

Opet ovu neobičnu anticenzorsku značajku podržavaju Windows i Android aplikacije. Shaowsocks "aplikacija otvorenog proxyja, široko korištena u kontinentalnoj Kini kako bi se zaobišla internetska cenzura. "U osnovi to je proxy SOCKS5. Da biste ga koristili, morate preuzeti open-source Shadowsocks aplikaciju i konfigurirati je tako da se povežete sa Shadowsocks putem Surfshark VPN poslužitelja. Ovaj je postupak malo izmišljen, ali trebao bi biti učinkovit pri izbjegavanju VPN blokova.

WiFi povezivanje

Ova značajka dostupna na Windows klijentu omogućuje vam da odlučite kako funkcionira VPN aplikacija kada se povežete s novim WiFi mrežama - pitajte, štite ili uvijek zaštitite.

HackLock

Dostupno sa BlindSearch kao dodatni pribor, HackLock skenira web tražeći da li je vaša adresa e-pošte uključena u povredu podataka. Kao takav, on je vrlo sličan našem alatu za kršenje podataka, osim što pruža redovita automatizirana skeniranja. Dostupna je u aplikacijama za Windows i Android.

BlindSearch

Ovo je privatna tražilica za klijente tvrtke Surshark koja ne sadrži oglase i ne bilježi vaša pretraživanja. Pretpostavljamo da je to SearX instanca, a dobro funkcionira.

Slijepa pretraga

Povjerenje DNS-u

Ova Android aplikacija dostupna je besplatno svima iz Trgovine Play. Šalje DNS upite s vašeg uređaja na Surfshark umjesto davatelja internetskih usluga kako bi se poboljšala privatnost i pomoglo poraziti cenzuru. Ovi su podaci zaštićeni od znatiželjnih očiju pomoću DNS protokola HTTPS (DoH) (prema zadanim postavkama) ili DNS preko TLS (DoT) enkripcijskih protokola.

Zaključak

Surfshark je izvrsna VPN usluga. Ne zadržava trupce, razumno je brz i nudi veliku tehničku sigurnost bez IP propuštanja. Činjenica da nudi velik izbor poslužitelja je dobra, ali činjenica da su svi sigurni serveri golog metala je još bolja.

Neograničene istovremene veze su također fantastične, a mi smo impresionirani kvalitetom Surfshark-ove 24/7 Live Chat podrške.

Dodaci u ponudi, kao što su multihop VPN, “Cleanweb” i WiFi-connect, dostojni su dodaci. Iako nijedno od njih nije ubojito obilježje, lijepo ih je posjedovati, a kolekcija neprestano raste, što poboljšava već vrijednu ponudu Surfsharka.

Surfshark je vrlo dobra VPN usluga prilagođena privatnosti koja lako označava sve važne kutije.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me