СуперВПН


 • Цене

  Фром $ 8,00
  / месец дана

ПроПриваци.цом Резултат
1 од 10

Резиме

СуперВПН је интернетска услуга приватности са сједиштем у Вилмингтону, Делаваре. Упркос пропуштеним енглеским обећањима на веб локацији сервиса, ова виртуелна приватна мрежа (ВПН) има неколико проблема. Не задовољава сасвим високе стандарде највишег нивоа ВПН провајдера. Боље услуге, као што су ЦиберГхост, НордВПН, ВПНАреа или ибВПН, нуде много више функција од СуперВПН по много нижим ценама. Ако вас и даље занима сазнати више о овом ВПН-у, прочитајте да бисте открили његове предности и слабости.

Куицк Статс

 • ПроПриваци.цом СпеедТест (просек)
  16 Мбпс
 • Надлежност
  САД
 • Истовремене везе
  3
 • Земље
  48

Веб локација СуперВПН обећава бесплатну верзију. Међутим, истраживање ове опције откриће један од недостатака у кодирању сајта ове услуге. То дугме само поново учита почетну страницу. Истражили смо преостале опције СуперВПН-а и проценили да ли се услуга исплати.

Прос за СуперВПН

 • Распон планова
 • Избор протокола тунелирања од тачке до тачке (ППТП) или ОпенВПН
 • Избор једне, три или пет истовремених веза
 • Апликација ОпенВПН треће стране за Виндовс, Мац ОС Кс, мацОС, Линук, иОС и Андроид
 • Специфични рачун за пеер-то-пеер (П2П)

ЦОНС

 • Веома скупо
 • Ручна обрада плаћања
 • Може да садржи злонамерни софтвер
 • Без прекидача
 • Нема ВиФи заштите
 • Непозната метода шифровања
 • Поновите наплату
 • Корисничка подршка аргументирана и споро реагује
 • Требате се борити за повраћај новца

Посетите СуперВПН »

Цене и планови

Цене различитих планова су високе у поређењу са ценама конкурената. Сваки план нуди другачији сет услуга са прогресивно већом ценом. Горњи пакет је невероватно скуп. 250% је виша од месечне цене коју нуди ЕкпрессВПН, који је лидер у индустрији. Надаље, већина ВПН компанија, укључујући ЕкпрессВПН, нуде дугорочне периоде претплате који корисницима дају нижу стопу мјесечно.

Компанија нуди 15-дневну гаранцију поврата новца. Међутим, потом на неколико страница веб странице објашњава да вероватно неће вратити новац. На страници Често постављана питања наведени период поврата је седам дана. Страница са ФАК-ом каже да имате право на поврат новца уколико услуга не ради или ако нисте задовољни. Међутим, такође показује сумњу према свима који би могли тражити поврат новца: "постоји много купаца који покушавају да користе наше услуге пар дана, а затим покушавају да поврате новац и то исто ураде са следећим ВПН провајдером."

Ово је још један знак упозорења да овај ВПН није заинтересован да држи стандарде које нуде његови конкуренти - посебно јер је напомена написана лоше.

Обрада плаћања

Исплату обрађује трећа компанија која се зове СВРЕГ. СВРЕГ је у власништву Дигитал Ривер-а и функционише преко веб странице плимус.цом. Начини плаћања прихваћени за претплату су Виса, Мастерцард, банковни пренос, чек и ПаиПал. Међутим, кредитном картицом можете плаћати директно директно на веб локацији. Ако желите да платите ПаиПал-ом, морате да се обратите служби за помоћ која ће вам послати е-пошту на линк за ПаиПал фактуру.

Постоји још једно изненађење на крају процеса плаћања. Ако имате банковни рачун или ПаиПал рачун у некој земљи ЕУ, стопа ПДВ-а те земље биће додата ценама које видите на веб локацији.

Имајте на уму да ће процесор за плаћање поставити налог за плаћање који се понавља на вашем рачуну. Ако желите прекинути претплату, то откажите. Обрада плаћања се врши ручно, тако да софтвер за апликације није одмах доступан након уплате.

Карактеристике

Пакети које нуди СуперВПН долазе с различитим нивоима услуге и различитим врстама шифрирања.

Карактеристике главног пакета укључују:

 • Могућа 15-дневна гаранција поврата новца (под строгим условима)
 • Неограничен проток података, осим на горњем пакету
 • Порт форвардинг
 • Апликација треће стране за повезивање слоја сигурних утичница (ССЛ)
 • Ручно подешавање за ППТП

СуперВПН користи сервере у шест градова у Сједињеним Државама. Најјефтинији план нуди ППТП заштиту путем сервера у 22 земље. Најефтинији план који укључује ОпенВПН заштиту делује преко сервера у 26 земаља. ОпенВПН план већих цена омогућава приступ серверима у 28 земаља и омогућава три истовременог повезивања. Најскупљи план даје приступ серверима у 36 земаља, иако почетна страница веб страница тврди да послужује сервере у 48 земаља.

Посетите СуперВПН »

Сигурност

Најјефтинији СуперВПН план користи протокол тунелирања од тачке до тачке. Ово је најстарији комерцијални ВПН систем около. Не сматра се баш сигурним. На сајту нема објашњења којим се методом шифровања користи ова ВПН услуга. Оператор корисничке подршке могао ми је рећи само да користи 128-битну генеричку капсулацију руте (ГРЕ). Међутим, дефиниција протокола ГРЕ не укључује ниједну методологију шифрирања, тако да не може бити тачна.

ППТП обично користи метод шифровања назван Мицрософт Поинт-то-Поинт Енцриптион (МППЕ). Мицрософт је измислио МППЕ за овај протокол (који је такође Мицрософтов изум). Међутим, можете да користите ГРЕ протокол без шифрирања. Како ми нико из СуперВПН-а није могао рећи који шифрирни шифрант се користи за имплементацију ППТП-а, постоји могућност да уопште није укључено шифрирање..

ОпенВПН

Сви преостали планови користе ОпенВПН, који веб локација СуперВПН назива ССЛ. То је зато што ОпенВПН користи библиотеку сигурносних функција под називом ОпенССЛ. Ово заправо имплементира сигурност транспортног слоја (ТЛС), наследника ССЛ-а.

ТЛС користи асиметрични систем шифрирања зван РСА за успостављање сесије и дистрибуцију кључева. Под ТЛС-ом, клијент се прво односи на сертификат који се држи на трећем серверу ради провере идентитета сервера. Овај сертификат садржи кључ за шифровање сервера. Клијент шифрује поруку на серверу помоћу РСА, користећи јавни кључ сервера који је наведен у безбедносном сертификату. Сервер би требао бити у могућности да дешифрује ову поруку и докаже да је то заправо рачунар на који се позива у сигурносном цертификату. Сервер такође проверава сертификат за клијента и шаље шифровану поруку назад. Клијент доказује свој идентитет својом способношћу да дешифрује ту поруку.

Објашњење ове фазе везе важно је јер је оно централно за ТЛС сигурност. Спречава хакере да се представљају као предвиђени сервер. Дневници везе показују да везе СуперВПН-а не проверавају сертификат сервера, па је тешко утврдити како две стране у вези могу да размењују кључеве.

Тим за корисничку подршку не сматра да је овај пропуст у безбедности довољан разлог за повраћај новца.

Шифровање

Страница са ценама на веб локацији објашњава да ВПН користи 4096-битну енкрипцију. Табела атрибута плана не објашњава за који се систем шифровања користи. Међутим, величина од 4096 бита типична је за РСА шифровање. Упркос томе, страница за често постављана питања на веб локацији каже да на једном месту кључ за шифровање износи 1024 бита. Иначе, на истој страници, наводи да је дужина кључа 2048 бита.

Када сам питао оператера техничке подршке коју дужину кључа користи систем, прво ми је рекао 2048 бита. Касније ми је рекао 1024 бита. Када сам нагласио да страница са ценама каже да је кључ био дужине 4096 бита, он је рекао да је то тачно. Тврдио је да корисник може одабрати дужину кључа. Међутим, у подешавањима ОпенВПН ГУИ програма који се користи као апликација за ову ВПН услугу не постоји опција која кориснику омогућава да дефинише дужину кључа који се користи за успостављање сесије..

На веб локацији се не помиње шифра која се користи за шифровање података који су прошли кроз тунел ВПН. Оператор корисничке подршке инсистирао је на томе да се за ту шифрирање користи РСА систем. Кад сам му објаснио да то није могуће и послао сам му линк до дефиниције система ОпенССЛ, у коме су биле наведене могућности шифровања података, он је само искључио.

ОпенВПН ГУИ

Многи ВПН сервиси користе ОпенВПН ГУИ интерфејс. Као такав, навикао сам се да читам конфигурацијске датотеке и датотеке дневника овог система. Шифра која се користи за шифрирање података у ВПН-у наведена је у линији конфигурацијске датотеке. Датотека дневника обично такође приказује који шифрирање шифрирања се користи током везе. Ове се линије не појављују у конфигурацијским датотекама СуперВПН-а. Нити један запис о шифру није пријављен у сесијама датотека датотека које води ВПН.

Организација за научна и индустријска истраживања Цоммонвеалтх у Аустралији објавила је истраживање ВПН-ова доступних на Гоогле Плаи-у. Извештај је ставио наслове почетком 2017. СуперВПН у овој студији добија препознатљиву позицију. Истраживачи су открили да је ово трећи најгори ВПН доступан за Андроид у погледу вируса. Студија је сваки од 283 ВПН-а размотрила путем интернетског провјеравања, званог ВирусТотал. Ово обједињује системе за откривање злонамјерног софтвера више од 100 антивирусних алата.

13 чланова вируса ВирусТотал открило је злонамјерни софтвер у СуперВПН-у. Само ОКВПН и Еаси ВПН су имали лошије резултате од СуперВПН. Обоје су од тада повучени са тржишта.

Апликација нема прекидач за искључивање, мрежни блок, фиревалл или аутоматску ВиФи заштиту.

Приватност

Компанија наводи да не прати активности корисника, али да води евиденције веза. Чува ове записе пет дана након што затворите везу. Ово је проблем јер адвокати за ауторска права могу да користе информације о вашој истинској ИП адреси и времену повезивања да би пратили ваше активности преузимања путем ове ВПН компаније и вашег ИСП-а. То би могло довести до тога да добију ваше име и адресу. Ово вас излаже кривичном гоњењу за преузимање материјала заштићеног ауторским правима.

Чињеница да је СуперВПН регистрован у САД-у такође је забрињавајућа. То је земља у којој су власници ауторских права најактивнији у потрази за преузимачима. Компанија наводи да не би предала евиденције веза без судског налога. Међутим, ово није стварна мјера заштите, јер би сваки правник за ауторска права могао лако добити судски налог за ове информације.

Подршка

Најбоља шанса за брзи одговор на ваша питања јесте да се обратите тиму за подршку путем ливе цхат-а. Систему за чет приступате преко дугмета у горњем десном делу веб локације.

Дугме за ћаскање има коментар на то са сатима током којих се систем одржава. Међутим, нисам се обратио агенту за подршку упркос покушајима током наведених сати. Уместо тога, проследио ме на веб страницу.

Након слања обрасца, примио сам поруку о погрешци у свом поштанском сандучићу Иахоо Маил. Очигледно, систем е-поште СуперВПН блокира Иахоо адресе е-поште. Поново сам послао образац користећи Хотмаил адресу.

СуперВПН "О нама" страна наводи:

"Наш тим за техничку подршку је један од најбољих у веб хостингу, ИТ и ВПН индустрији. Ми смо међу неколико компанија које решавају готово све веће техничке проблеме за мање од 15 минута. Супер ВПН бира своје запослене међу најталентованијим рачунарским и ИТ стручњацима."

Нажалост, нисам добио одговор у року од 15 минута.

Ухватила сам техничара за подршку другог дана.

Прво морате да изаберете да ли желите да разговарате са неким из Службе за кориснике или одељења за техничку подршку. Без обзира које одељење изаберете, добијате истог типа: Иан.

Иан ми није могао дати било какве значајне информације о шифрирању које СуперВПН користи. Замолио сам га да провери те информације и послао ми је е-пошту. Нажалост, све што ми је могао рећи у е-поруци било је да ППТП имплементација користи 128-битну ГРЕ енкрипцију. Ово није веродостојно јер ГРЕ није шифрирање шифрирања. Чини се да не зна много о томе како сервис функционише или уопште о ВПН-овима.

Процес

Пријавити се

Компанија не нуди бесплатно пробно време. Та чињеница чак наводи и на њеној страници са ценама:

Стога се можда питате зашто се на почетној страници налази дугме Бесплатно ВПН. Писац странице с ФАК-ом није могао то добро решити, па је покривао све основе са следећа два одговора:

Та веза за бесплатну пробну верзију само вас враћа на почетну страницу, тако да ако заиста желите да испробате СуперВПН, морате да платите.

На веб страници не можете платити услугу ако желите да платите ПаиПал-ом. Ако намеравате да платите кредитном картицом, боље је да не плаћате страницу. То је зато што ћете добити нижу цену ако прођете рутом понуђеном ПаиПал корисницима.

Морате рећи оператору за корисничку подршку (Иан) за који план желите да се пријавите. Послат ће вам везу до фактуре. Можете да платите фактуру кредитном картицом, тако да ПаиПал није ваш једини избор. Затражио сам Делуке ССЛ план који је на веб локацији коштао 15 долара. Међутим, на фактури је наведено на 14 УСД. Тако сам уштедио долар добивањем ручне фактуре умјесто плаћања путем странице. Даље на овом екрану налазе се поља која вам омогућавају да плаћате кредитном картицом.

Нежељени додаци

На рачун ће вам бити додан додатни предмет који није тражен. Ово је проширена услуга преузимања која каже да ће сачувати софтвер који ћете преузети у облаку две године ако платите 3,95 долара. Више о овој понуди можете прочитати кликом на "Шта је ово?" линк.

Ову ставку можете да се ослободите кликом на икону канте за смеће. Не морате да платите цену од 14 УСД јер када кликнете на дугме ПаиПал да бисте је платили, веб локација мисли да напуштате страницу без куповине и даје вам попуст.

Кликните на дугме у скочном прозору да бисте поновно израчунали рачун.

Кликните на дугме за плаћање путем ПаиПал-а да бисте наставили. Морате да се пријавите на ПаиПал, са кога ће систем наплате извадити вашу кућну адресу. На фактуру ће бити додан ПДВ државе у којој имате свој ПаиПал рачун.

Након што притиснете "Купи сада" дугмета, биће вам приказана потврда као доказ о куповини.

Потражите у пристиглој пошти е-пошту за добродошлицу од Суперб ВПН (уочите промену имена). Ово садржи везе до упутства за инсталацију и преузимања софтвера ОпенВПН ГУИ.

СуперВПН Виндовс ВПН клијент

Ако сте испробали друге ВПН услуге, можда већ имате ОпенВПН ГУИ систем на рачунару. У том случају једноставно преместите конфигурационе датотеке СуперВПН у цонфиг директоријум за ОпенВПН да бисте се повезали.

Када покренете интерфејс, на екрану се неће видети апликација. Уместо тога, потражите системску траку радне површине. Апликација се појављује као икона која приказује екран рачунара са катанцем на себи.

Десном типком миша кликните на икону да бисте приступили ВПН менију који садржи све доступне сервере. Задржите показивач изнад имена локације сервера да бисте приступили подменију наредби.

Када кликнете на Цоннецт, отвориће се прозор са прекривачем за пријаву. Срећом, корисничко име и лозинка за овај ВПН нису генерисани, већ су изрази за памћење. Потребно је да унесете своје корисничко име и лозинку сваки пут када се пријавите на сервер.

Једном када се ВПН повеже, икона ОпенВПН у системској траци постат ће зелена.

Перформансе (тестови брзине, ДНС-а, ВебРТЦ-а и ИПв6)

Тестирао сам СуперВПН везе помоћу тестми.нет. Обављао сам тестове на везама са серверима тестми.нет у Мајамију и Лондону. Миами тестови су се прво одвијали без ангажованог ВПН-а. Ово је успоставило основу за процену перформанси. ИПЛоцатион.нет је пријавио локацију СуперВПН америчког сервера као Вилмингтон, Делаваре. Откривено је да се канадски сервер налази у Монтреалу, а сервер у Великој Британији у Лондону.

Моја локална Интернет услуга није сјајна. Ово су врсте услова с којима бисте могли да се суочите када путујете у иностранство на одмор и треба вам ВПН да бисте се повезали са услугама кућне телевизије. Иако је услуга СуперВПН успорила везе у Северној Америци, перформансе сервера у Великој Британији су биле упоредиве са брзинама на незаштићеној линији. У сваком случају, перформансе преузимања СуперВПН-а биле су довољно добре за ХД видео стриминг.

Тестирао сам на ИП пропуштање са иплеак.нет-ом док сам био повезан са СуперВПН америчким сервером. Ова локација је открила да се моја локација налази у САД-у, али није могла прецизно прецизирати локацију. Сви позиви система домена (ДНС) упућени су серверима у Калифорнији и Ајови. Није било назнака моје праве локације, која се налазила у Доминиканској републици. Извештај о комуникацији у реалном времену (ВебРТЦ) није открио моју стварну локацију.

доилеак.нет је дошао до сличних резултата. Смјестили су ме у САД, али нисам могао прецизно одредити град. Није било пропуштања ДНС-а, а извештај ВебРТЦ није показао где се у ствари налазим.

Мој Интернет провајдер не користи адресирање Интернет протокола верзије 6 (ИПв6), тако да нисам могао да тестирам протицање ИПв6.

Стреаминг Сервицес

Повезао сам се са америчким сервером СуперВПН и тестирао способност ВПН-а приликом уласка у бројне сервере за видео стреаминг са седиштем у САД. Нетфлик је приметио ВПН и спречио ме да гледам видео записе. АБЦ.цом је такође блокирао приступ. Могао сам да гледам видео на НБЦ.цом.

Док сам повезан на СуперВПН УК сервер, тестирао сам веб локације УК ТВ канала и такође поново испробао Нетфлик. Нетфлик УК ми није допустио да гледам видео снимке, нити ББЦ иПлаиер. ИТВ Хуб и Цханнел 4 допуштају да гледам њихов садржај.

Остале платформе

Можете да инсталирате ОпенВПН ГУИ за употребу са СуперВПН на Виндовс, Андроид, Мац ОС Кс, мацОС и иОС уређаје. Такође можете инсталирати СуперВПН ОпенВПН имплементацију на Линук Убунту.

Добијање поврата новца

Веб локација СуперВПН јасно даје до знања да ћете се свађати ако желите повраћај новца.

С обзиром да изгледа да ВПН не укључује ниједно шифрирање, на првом месту се не треба пријавити за услугу. Међутим, ако погријешите, ево шта можете очекивати када затражите поврат новца.

Затражио сам поврат новца путем контакт обрасца на веб локацији СуперВПН, али једноставно сам добио одговор да налог ради добро, а то није оно што сам тражио.

Услугу сам платио преко ПаиПал-а, и препоручујем вам да урадите исто. Процес претплате поставља уговор о поновном наплати на вашем рачуну, тако да прво што требате да урадите је да то зауставите.

Корак 1

Пријавите се на ПаиПал и кликните на Профил у горњем десном углу екрана. Изаберите Профил и подешавања из падајућег менија Профил. Ово вас води до странице Мој профил.

Корак 2

Кликните на Мој новац у левом менију, а затим на ажурирање у "Моја унапред одобрена плаћања" одељак. Добићете листу уговора о понављању наплате.

3. корак

Кликните на име МиЦоммерце Инц - ово је уговор за наплату који имате за СуперВПН.

4. корак

На екрану Детаљи наплате кликните на Поништити, отказати у линији Статус.

Након што откажете споразум, СуперВПН ће знати да мислите на посао. Веб локација изјављује да ће вам компанија извршити поврат новца само ако сервис не ради. Ову изјаву намећу информације које су "без повратка новца" политику договара процесор плаћања, СВРЕГ. Одустајте од покушаја да извучете новац из СуперВПН-а и идите на СВРЕГ.

Емаил [адреса е-поште заштићена], давање вашег ИД-а наруџбе са ПДФ рачуна који вам је послала компанија. Само наведите: "Желим да откажем свој рачун и добијем поврат новца, јер услуга није онако како је рекламирана."

СВРЕГ ће послати е-пошту СуперВПН-у и копирати вас. Предмет ове поруке биће СВРЕГ 1. захтев за повраћај новца. СуперВПН ће вам послати неколико порука е-поште који ће вас покушати поново инсталирати. Занемарите их. Оставите то неколико дана, а затим пошаљите праљиви е-маил СВРЕГ "Тражио сам поврат новца, где је?" Требали бисте добити пуни поврат у року од око четири сата.

СуперВПН преглед: Закључак

СуперВПН има доста сумњивих аспеката на мене због чега сам се осећао непријатно. ВПН услуга има адресу и телефонски број у Вилмингтону, у држави Делаваре, али особље за корисничку подршку ради у централноевропском времену. Компанија се на рачунима пласира у Ирску.

Услуга се на цијелом веб мјесту зове СуперВПН, али се у е-порукама за подршку линија потписа односи на Суперб ВПН. Овај променљиви идентитет делује помало замагљено.

Чињеница да нико у компанији нема појма које методе шифровања ВПН користи необично је необична. Конфигурационе датотеке за ОпенВПН ГУИ интерфејс недостају у кодним линијама које укључују стандардне ОпенВПН имплементације. Поред тога, датотеке дневника за повезивање не показују ниједно шифрирање.

Софтвер за повезивање са клијентима не проверава сертификате сервера на које се повезује, па поставља све везе отворене нападима човека у средини. Ово је велики надзор над компанијом која управља интернетском службом заштите и приватности.

Компанија је отворена за чување дневника веза пет дана. Тај фактор чини овај ВПН лошим избором за оне који желе заштиту идентитета приликом преузимања торрентима. Неспособност сервиса да уђе у бројне видео стреаминг услуге значи да би много јефтинији ВПН-ови, као што су НордВПН или ВПНАреа, понудили много бољу понуду.

Свиђало ми се:

 • Вишејезична апликација
 • Општи ОпенВПН интерфејс
 • Пакет конфигурационих датотека
 • Дозвољено је до пет истодобних веза, зависно од плана
 • Добре брзине

Нисам била сигурна у:

 • Особље без знања о ВПН протоколима

Мрзео сам:

 • Задржавање дневника везе
 • Пријављени садржај злонамерног софтвера
 • Двојна енкрипција
 • Недостатак потврде сертификата
 • Збуњен корпоративни идентитет
 • Без прекидача
 • Нема аутоматске ВиФи заштите

Овдје се ради само о најскупљим ВПН-ом у послу. Међутим, не бисте га желели користити за преузимање П2П, струјање видео записа, заштиту идентитета, превенцију хакера или ВиФи заштиту. Вероватно је да купци које добије овај ВПН не знају ништа боље. Тешко је замислити да би неко ко је био на веб локацији као што је ПроПриваци.цом и прешао на препоручене ВПН-ове, одабрао да скине СуперВПН претплату.

Погледајте ЕкпрессВПН, а затим СуперВПН. Које бисте изабрали?

Посетите СуперВПН »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me