Супернет

ПроПриваци.цом Резултат
5 од 10

Резиме

Ажурирање: Ова ВПН услуга више није у функцији.

Фрееваре непрестано доноси тренутке ужурбаности у глави, посебно када се ради о ВПН-овима - Супернет није изузетак. Замислили бисте да је и најекономичнија опција такође најбоља. Па, то је тачно, али ВПН услуге имају тенденцију да у одређеној мери корелирају квалитет са ценом. Наставите да читате како бисте сазнали о односу између цене и перформанси и више о Супернету.

Карактеристике

Прегледавајући веб локацију Супернет, чини се да је услуга под матичном компанијом званом Впнстер, која је понудила сличан производ као Супернет. Ево где ствари постају мало мутне. Впнстер је под још једном матичном фирмом, Роибак ЛЛЦ, која је такође користила трећу ВПН услугу (Хидениња). Не брините се ако је овај параграф унео извесну несигурност - без журбе са нагађањима - чини се да ова слојевита конфузија ко тачно ради и за шта је одговорна по било ком питању може бити намерна од стране особе или људи који су задужени за то. Можда то можда и није, међутим, конфузија остаје непромењена.


Тренутно су једини доступни сервери са седиштем у ЕУ и Русији, на жалост остављајући велики део света у прилично далекој географској близини било ког оптималног сервера сваког појединца, у погледу перформанси. Сјајна страна је та што се чини да нема ограничења за истовремено повезивање или, барем, два уређаја могу истовремено да се повежу. Користила сам Андроид телефон и Гоогле Цхроме на свом лаптопу истовремено, без икаквих проблема, вероватно због непостојећег процеса регистрације.

Брзина и перформансе

Добре вести, Супернет је током тестирања имао одличан учинак, и на Великој Британији и на америчком серверу. За прву, просечна брзина низводне снаге од 15 Мбпс, уз скоро 5 Мбпс узводно је више него адекватна, и није лоше одустајање од пробне везе од 30 Мбпс нашег тестног ИСП-а..

Америчке брзине биле су - како се очекивало спорије - али ипак довољно пристојне за већину потреба прегледавања и стриминга, са просечном брзином преноса од 9 Мбпс и брзином преноса од 4Мбпс (са само грубим слајдом од један до два Мбпс са теста америчког сервера без ВПН-а ). У целини, Супернет је у средњем и горњем слоју са ВПН брзином, са само два сервера која деле оптерећење, што заслужује неке похвале.

Повезивање и прекид везе у Цхроме прегледачу или Андроиду било је готово тренутно, а везе су се показале стабилним путем стреаминга једносатне епизоде ​​ХБО-овог западног класика, Деадвоод.

1 месец

0,00 УСД
месечно

Цена

Супернет је потпуно бесплатна ВПН услуга, без скривених накнада у апликацији или нивоа претплате. Софтвер можете пронаћи и преузети у продавници Гоогле Плаи или преко веб локације Супернет. Ево зашто је услуга бесплатна: рекламе. Међутим, током ове рецензије нису објављене рекламе, што је било освежавајуће изненађење у пренасићеном маркетиншком окружењу 2016. године.

Многи конкуренти нуде бесплатне планове, али само као привремене пробне понуде које после захтевају куповину пуне верзије. Шта више, ови „бесплатни“ планови често имају ограничења података, ограничења брзине или мање сервера.

Ретко наиђете на ВПН провајдера који нуди потпуно забрањену апликацију без забране. Стога би могло бити вриједно узети ствари са зрном соли или размислити о томе како друга компанија жели или треба уновчити ВПН услуге - бити изнад пансиона и пружити висок ниво приватности и сигурности - док Супернет успијева да ове услуге нуди бесплатно.

Наставите да читате како бисте сазнали зашто или погледајте наш преглед неких од најбољих јефтиних (испод 7 УСД месечно) ВПН-ова.

Лакоћа коришћења

Веб странице Супернет биле су изузетно једноставне за навигацију, а информације су углавном биле добро изложене на једној континуираној страници. Једна глупа ствар би била преоптерећеност графике на почетној страници. Ако то повежете са чињеницом да се страница одредишне странице неко време помиче, то може отежати учитавање споријим брзинама везе или када користите мобилни уређај.

Супернет се покреће на минималним недељно ажурираним страницама на: Фацебоок, Гоогле+, Твиттер и ВК (од средине фебруара 2016., од када су поново објављене 3.9.2016). Кратко прегледање старих постова показује фокус на општу безбедност и вести на мрежи, поред интерних прекида рада сервиса или ажурирања ПСА.

Кориснички сервис

Нажалост, ЛивеЦхат подршке тренутно не постоји. Шта више, навигација до контактног подручја ради подршке са главне странице такође је помало замршена. Прво морате да одете у Гоогле Плаи продавницу, а затим да нађете везу за помоћ на Зендеску. Сама веза је била активна када сам први пут започео писање овог дела, али тренутно је доле. Е-маил који сам претходно послао преко везе за помоћ потврђен је, али нисам добио одговор.

Било би добро да се Супернет снажно усредсреди на побољшање њихове подршке, јер као да тренутно изгледа да га нема (или је из неког разлога умањен).

Приватност и сигурност

Супернет је базиран у Русији и теоретски би могао да буде подвргнут руским упадима или другом надзору (мада је већина ВПН провајдера ограничена истим могућностима.

Супернет тренутно нуди само пет сервера, од којих по један у САД-у, Великој Британији, Луксембургу, Русији и Холандији. Географски танак одабир за већи део Азије, Аустралије, Јужне Америке, Африке, иако се планирају ажурирања!

Гледајући Хола фијаско (из перспективе приватности и транспарентности), важно је бити опрезан да компаније понекад делују без најбољег интереса својих корисника. У тој конкретној инстанци, пропусна ширина за кориснике била је распродана без њиховог знања, потенцијално их остављајући одговорним за злочине почињене коришћењем њихове ИП адресе, упркос томе што су наведени корисници инсталирали Хола у доброј вјери и понашали се као такви током коришћења услуге. Ово нема за циљ да вас одстрани од Супернета или их некако изједначи са Холом (прекрижених прстију), само због подсетљивости.

Хајде да сада размотримо шифровање према оним закључцима који се могу извући из Супернетових протокола шифрирања, као како се не откривају, а одговори су без одговора. Будући да је део софтвера из затвореног извора (и због неодговора), нејасно је који се облици шифрирања користе у Супернет екстензијама и мобилним клијентима. Преузимање АПК датотеке показало се бескорисним као и скенирање веб странице и преузимање продавница у вези с тим.

На тој напомени, корисници који се тичу приватности, али још увек желе бесплатан ВПН, требало би да траже добављаче који користе ОпенВПН, по могућности са СХА-2 аутентификацијом и АЕС-256 битом, мада је подразумевана БФ шифра и СХА-1 аутентификација података боља од не користите ВПН за почетак.

Било је изненађујуће сјајно не видети једноставне цурења ДНС-а. Међутим, развојни тим Супернета није правилно утврдио ИПв6 и ВебРТЦ. Ова пропуштања била би нешто што би требало одмах узети у обзир ако се истински баве анонимношћу и сигурношћу - тим више када су у питању обећани високи нивои. Идите на тест-ипв6.цом да бисте проверили претходно, док ће иплеак.нет приказати било какво цурење ВебРТЦ-а или друго цурење ДНС-а.

Они који су недавно ажурирани на Виндовс 10, требало би посебно да пазе на цурења ДНС-а која су последица фабричких поставки.

Последње мисли

Корисници који траже висок ниво приватности и сигурности, за разлику од деблокирања и потреба у покрету, требали би детаљно размотрити остале сервисе јер тренутна мутна правна и компанијска ситуација оставља неколико важних ВПН добављача који се преламају око Супернета. Ако тражите ВПН решење које је интуитивно и лако подесити (не заборавите бесплатно!), Супернет је можда прави за вас. Додирните доњу везу да бисте их испробали сами или слободно проучите наш скуп врхунских бесплатних ВПН-а за даље опције.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me