Shellfire VPN


 • cijena

  Iz $ 3,20
  / mjesec

 • Dostupno na:


  • Windows

  • MacOS

  • iOS

  • Android

ProPrivacy.com Postići
7.1 od 10

Sažetak

U ovom Shellfire VPN pregledu, pogledam "tradicionalne" VPN usluge temeljene na softveru koje nudi taj njemački pružatelj usluga. Molimo pogledajte moj pregled Shellfire Box da biste pogledali prijenosni VPN usmjerivač koji također nudi ova tvrtka. Kao što ćemo vidjeti, ovaj njemački VPN servis ima stvari koje bi ga mogli preporučiti, ali uglavnom ga iznevere vrlo slaba brzina veze.

Brza statistika

 • Nadležnost
  Njemačka
 • Istovremene veze
  1
 • zemlje
  35

Značajke

 • OpenVPN
 • Može se konfigurirati i za PPTP i L2TP / IPSec
 • Nema trupaca
 • Nema propuštanja IP-a
 • Android i iOS aplikacije
 • Podrška za Netflix i BBC iPlayer
 • Čvrsta enkripcija
 • Savršena tajna naprijed
 • P2P podrška

Brzina i performanse

Svi testovi izvedeni su korištenjem moje veze Virgin UK 50 Mbps / 3 Mbps. Moji testovi u SAD-u i Nizozemskoj koristili su PremiumPlus poslužitelje.

Moja ispitivanja u Velikoj Britaniji provedena su na „Premium“ poslužitelju ocijenjenom na maksimalnoj brzini od 10 Mbps. Međutim, rezultati koje sam dobio bili su bliži 25 Mbps. Ipak zabrinjavajuće, testirao sam i UK neograničeni PremiumPlus poslužitelj, i ustanovio da je znatno sporiji od poslužitelja "Premium" koji je ovdje testiran. Napravi od toga što hoćeš. Mislim da je fer opisati ove rezultate kao razočaravajuće.

Shellfire je imao puno bolje rezultate kada je riječ o propuštanju IP-a. Nisam otkrio nijednog. Nažalost, moj ISP (Virgin Media) ne podržava IPv6 veze, pa nisam uspio testirati IPv6 propuste.

Njihove DNS poslužitelje vodi Google. Međutim, ovo se u početku ne može dogoditi kao noćna mora o privatnosti, jer Shellfire šalje sve zahtjeve tako da Google ne zna tko je podnio DNS zahtjev.

Cijene i planovi

Shellfire VPN nudi tri plana cijena (ne uključujući usmjerivač, koji sam zasebno pregledao). Besplatni plan je dostupan, ali iznenađujuće je prilično ograničen (kao što su svi takvi besplatni planovi).

 • Propusna širina besplatnih korisnika ograničena je na 1 Mbps, a vi ste ograničeni na poslužitelje u samo dvije države (Njemačka i SAD). Također morate pričekati 25 sekundi da se nag ekran zatvori svaki put kad se povežete. Shellfire navodi da strujanje nije dostupno besplatnim korisnicima, ali uspio sam strujati čak i s američkog Netflixa koristeći besplatan račun.
 • Premium plan košta 4,00 USD mjesečno ili 3,20 USD mjesečno ako se plaća godišnje. Propusni opseg Premium korisnika ograničen je na 12 Mbps i imaju pristup do 20 poslužitelja
 • PremiumPlus plan košta 9,00 USD mjesečno ili 5,60 USD mjesečno ako se plaća godišnje. Korisnici PremiumPlus uživaju neograničenu propusnost i poslužitelje u 31 zemlji. Oni uključuju neke neobičnije opcije, poput Australije, Islanda (izvrsno za privatnost) i Južne Afrike. Međutim, imajte na umu da je potpuna neograničena propusnost "PremiumPlus" dostupna samo na nekim poslužiteljima.

Uz gore navedene prednosti, VPN šifriranje se poboljšava sa svakom nadogradnjom u planu (više o tome u nastavku). Razočarano, svi korisnici Shellfirea ograničeni su na jednu istodobnu vezu.

Ovaj pregled namijenjen je PremiumPlus planu.

Privatnost i sigurnost

Shellfire izjavljuje da "ne bilježimo nikakve podatke o vezi". Ali opet, također kaže da "surfate apsolutno sigurno i anonimno!" Stvarno želim da VPN provajderi prestanu ovo govoriti.

Shellfire točno zna tko ste putem vaše IP adrese i može voditi zapisnike kad god to odluči. Dakle, niste ni na koji način anonimni kada koristite uslugu.

Proučavajući pobliže svoju politiku privatnosti, Shellfire to kaže,

„Podaci o vezi i upotrebi (na primjer prijenosi datoteka, vremena povezivanja) prikupljaju se samo ako su potrebni kao računovodstveni načini. To se ne odnosi na paušalne tarife. "

S obzirom da svi njeni VPN planovi koriste paušalne tarife, čini se da je Shellfire izvorna usluga bez trupaca. Yay!

Shellfire je sa sjedištem u Njemačkoj, koji ima jedan od najjačih zakona o privatnosti na svijetu. No, novi zakoni o nadzoru i obvezno čuvanje podataka sada se oduzimaju. Mnogi se boje da će se situacija pogoršati.

Međutim, koliko ja razumijem, novi zakoni o obveznom čuvanju podataka trenutno se ne primjenjuju na davatelje VPN-a.

Pored gore navedenog pitanja, njemačka obavještajna služba (BND) aktivno nadgleda njemačke državljane i usko surađuje s GCHQ-om i NSA-om..

Zbog toga se u Njemačkoj obično ne smatra idealnim mjestom za utemeljenje privatne VPN usluge. Međutim, postoji određena rasprava oko toga zahvaljujući ugledu u zakonima o privatnosti.

P2P dopušta Shellfire, ali samo na Finskom poslužitelju.

Shellfire koristi zajedničke IP adrese.

„Mi koristimo OpenVPN sa AES-256-CBC kao šifri za Premium Plus, AES-192-CBC za Premium i AES-128-CBC za naše besplatne račune. Koristimo 2048-bitne RSA ključeve i certifikate. DHE se koristi za prosljeđivanje tajnosti. "

Ručni stisak nije određen u .ovpn config datotekama, pa ću pretpostaviti da je to standardni HMAC SHA-1, što je apsolutno u redu.

Ove postavke šifriranja nisu ništa što bi vas moglo posebno uzbuditi. PremiumPlus enkripcija odgovara našoj minimalnoj preporuci za "sigurnu" VPN vezu, koja bi trebala biti otporna na svaki poznati oblik napada u doglednoj budućnosti.

A enkripcija koja se koristi za druge planove trebala bi biti dovoljno dobra za većinu svrha.

Završne misli

Shellfireova VPN usluga gotovo da i nema zvona. Ali uopće ne drži zapisnike, koristi pristojno šifriranje i nisam u bilo kojem trenutku otkrio curenje IP-a dok ga koristim. To nisu stvari na koje se treba njuškati.

Činjenica da sam uspio usmjeriti američki Netflix koristeći čak i besplatni plan čini ovog pružatelja usluga vrijednim razmatranja od strane onih koji se bore za pronalazak VPN usluge koja nije blokirana. Međutim, samo je jedan uređaj istodobno iznenađujuće nesretan (mnogi rivali dopuštaju pet i više!), A ti rezultati u brzini su vrlo važni.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me