СхадеИоу

 • Цене

  Фром $ 2,16
  / месец дана

ПроПриваци.цом Резултат
7.6 од 10

Резиме

Иако је основан у Украјини, СхадеИоу је ВПН услуга са седиштем у Великој Британији која је базу преселила у Шкотску 2017. Овај ВПН има сјајну прилагођену апликацију, али доступан је само за Виндовс.

Сазнајте више о снагама и слабостима СхадеИоу-а у овом детаљном прегледу.

Куицк Статс

 • ПроПриваци.цом СпеедТест (просек)
  13 Мбпс
 • Надлежност
  Украјина
 • Истовремене везе
  5
 • Земље
  15

Карактеристике

Карактеристике услуге компаније су:


 • Једнодневни бесплатни пробни рок
 • Седмодневна гаранција поврата новца
 • Једноставан за инсталацију и употребу
 • Додатна сигурност за Кину
 • Килл прекидач
 • Улази у Нетфлик УСА
 • П2П је дозвољен
 • Прихваћа ПаиПал и Битцоин као и кредитне картице
 • ОпенВПН, Л2ТП и ППТП
 • Прилагођена апликација за Виндовс
 • Апликација треће стране за ОпенВПН за Виндовс, Мац ОС Кс, мацОС, иОС, Андроид, Линук и рутере

СхадеИоу ВПН има сервере у 15 земаља. Претплатници добијају приступ серверима у 12 земаља: САД, Велика Британија, Холандија, Немачка, Украјина, Канада, Шпанија, Хонг Конг, Француска, Шведска, Русија и Румунија.

СхадеИоу сервериПретплатници на Премиум план добијају приступ додатном серверу у САД-у, Шведској и Русији. Такође имају приступ серверима у Аустралији, Сингапуру и Финској.

Преузимања торрента дозвољена су на серверима у Канади, Хонг Конгу, Холандији и Шведској. Један сервер у Великој Британији и Украјини може се користити за преузимање, а два од четири сервера у САД-у (Чикаго и Њујорк) могу се користити за П2П активност.

Брзина и перформансе

Извештај ВПН тестирање брзине извршено тачно објашњава нови систем за тестирање брзине ПроПриваци.

Кад унесете веб адресу у свој претраживач, прво мора пронаћи одговарајућу интернет адресу за домаћина који чува ту страницу. Ова радња се изводи референцањем на ДНС сервер. Брзина ове унакрсне референце може да утиче на време учитавања веб странице у вашем прегледачу. Графикон испод приказује ДНС време приступа за СхадеИоу ВПН у поређењу са лидерима у индустрији ЕкпрессВПН и ИПВанисх и још једним водећим ВПН.

СхадеИоу ДНС брзине приступа

Као што видите, брзине које искусују сви за ове ВПН варирају из дана у дан. Схаде Ви успевате да се држите близу брзине ЕкпрессВПН и ИПВанисх током већег дела периода испитивања.

Међутим, СхадеИоу ВПН не делује баш добро у погледу успостављања везе. Док су лидерима у индустрији потребно само неколико секунди да функционишу ВПН везу, СхадеИоу је требало много дуже, гурајући је, готово буквално, са листе.

СхадеИоу времена успостављања везе

Повезао сам се са ВПН сервером Уједињеног Краљевства 2 из Нотингема у Великој Британији, док сам користио услугу стамбеног интернета коју пружа Виргин Медиа. Веб локација ИПЛоцатион.нет референцира пет база података ИП локације за извештавање о стварној локацији адресе. Те су базе података идентификовале локацију сервера као Лондон. Затим сам се повезао са сервером СхадеИоу Нев Иорк. Четири референтне базе података ИПЛоцатион-а лоцирале су овај сервер у НИ, али једна је рекла да се налази у Нигерији.

Пробна страница иплеак.нет испитује ДНС позиве које рачунар врши путем интернета, као и његову пријављену локацију. УК сервер је открио да се налази у Лондону, а један ДНС сервер такође је био у Великој Британији. Ово није био мој редовни ДНС сервер, па је ВПН добро сакрио мој идентитет. Пробна локација је такође потврдила да је њујоршки сервер СхадеИоу поставио моју локацију као да је у САД-у, а ДНС сервер који користи моја веза потврдио је овај утисак. Друга тест локација, доилеак.цом, потврдила је резултате са иплеак.нет

Мој провајдер интернетских услуга не користи ИПв6 адресе и нисам могао да се тестирам на ИПв6 пропуштање.

Цене и планови

СхадеИоу ВПН управља с два различита сервисна плана. Приступите свим серверима ВПН-а са Премиум планом. Стандардни план је много јефтинији и мало се разликује од Премиум плана. Јефтинији план омогућава приступ серверима у само 12 земаља уместо 15. Такође, добијате нешто слабију енкрипцију са Стандардним планом и добијате само допуштење за три истовремене везе, уместо пет са Премиум планом. Иначе су предности ове две услуге исте.

СхадеИоу цене

Иако нема велике разлике између два плана када плаћате једногодишњу претплату, месечни план претплате са стандардним планом износи нешто мање од половине цене Премиум плана.

СхадеИоу месечне цене

Компанија прихвата импресиван спектар начина плаћања.

СхадеИоу врсте плаћања

На горњој слици ћете видети да можете платити Битцоин-ом, што вам пружа одличну прилику да заштитите свој идентитет.

Приватност и сигурност

Власници Виндовс рачунара и лаптоп рачунара имају довољно среће да добију прилагођену апликацију за СхадеИоу ВПН. Ова апликација није доступна на другим оперативним системима. ОпенВПН везе са ВПН могу се остварити на Мац рачунарима, мобилним уређајима и Линук машини, али само помоћу трећих клијената. Те друге апликације немају толико функција као СхадеИоу ВПН клијент, али они ће посао обавити. Може се само надати да раде на верзијама за друге оперативне системе.

Овај преглед се фокусира на прилагођену апликацију за СхадеИоу ВПН. Међутим, вриједно је напоменути да су ОпенВПН повезивање и ОпенВПН ГУИ клијенти изузетно ефикасни и дозвољавају свима да се безбедно повежу на СхадеИоу..

Клијенти СхадеИоу корисницима омогућавају приступ Л2ТП и ППТП протоколима, али ми ћемо се фокусирати на ОпенВПН, што је најбоље од три ВПН протокола које можете користити у апликацији. (ППТП се сматра несигурним, па бисте требали остати подаље од њега.)

Одлична безбедносна карактеристика уграђена у клијент је могућност укључивања прекидача. Прекидач за заустављање зауставља податке да путују изван ВПН тунела: што спречава да нешифрирани подаци не прођу на ваш ИСП. То такође значи да је ваша стварна ИП адреса увек прикривена

Шифровање

ОпенВПН користи две врсте шифрирања - једну за успостављање сигурности везе помоћу система шифрирања јавних кључева - звану РСА. И главни шифар канала података, који се користи за шифровање и дешифровање података. СхадеИоу ВПН користи АЕС енкрипцију за шифровање података.

Веб локација СхадеИоу ВПН тврди да РСА енкрипција за стандардни план користи 2048-битни кључ и Премиум чланови добијају 4096-битни РСА кључ. Међутим, док сам користио стандардну услугу, проверио сам датотеку дневника и показао да веза користи 1024-битни кључ. То је проблем јер се 1024-битни кључ више не сматра сигурним.

АЕС шифрирање података користи 256-битни кључ. Ово је врло добро и одговара нивоу сигурности који користе најбољи ВПН-ови. Међутим, слаба безбедност која се користи за енкрипцију РСА контролног канала значи да ће свако ко пробије кључ за енкрипцију сесијске сесије моћи да ухвати АЕС кључ док је послан клијенту, чинећи све преносе доступним снооперима упркос наизглед јака енкрипција која се користи за податке.

Политике

Политика приватности услуге је сасвим јасна да уопште не води евиденције. Ово би објаснило зашто компанија има довољно поверења да омогући преузимање П2П-а на серверима у САД-у, Великој Британији и Канади. Ове земље имају врло проактивне агенције за спровођење закона које су спремне да изведу дељенике датотека на суд и такође помажу власницима ауторских права у потицању оних који приступе забави без плаћања.

Људи који илегално преузимају датотеке ризикују. Иако се преузимање филма може чинити поприлично безопасним, то крши закон. Торренти морају да покрију своје трагове, а ВПН је идеалан алат за заштиту идентитета. Међутим, ако ВПН чува евиденцију веза и активности својих купаца, ти записи могу упозорити вашу насловницу. Није важно да ли особље компаније ВПН изјављује да никада неће предати ове записнике, јер ако им се предочи судски налог, они морају.

Ситуација коју је СхадеИоу ВПН створио је идеална. Ако адвокати за ауторска права или полиција дођу куцати на врата, нема информација за одузимање. Дакле, ваш идентитет је ефикасно заштићен овим ВПН услугом.

Лакоћа коришћења

Почетна страница веб странице је атрактивна и садржи презентацију која садржи застрашујуће чињенице да мотивишу посетиоце сајта да скину ВПН претплату.

СхадеИоу Ревиев

Информације на веб локацији дотичу се свих важних питања приватности и објашњавају околности где ће људима требати ВПН и како би услуга могла да помогне. Продајни програм на почетној страници не описује много детаља о начину функционисања ВПН-а, али то није неочекивано на страници продаје. Сајт је добро испланиран и очигледно га је саставила професионална компанија за веб дизајн. Главни навигациони канал за локацију је кратак мени на врху сваке странице. Неке ставке менија воде у падајуће подменије који садрже више ставки за навигацију.

Док прелазите по страници, мени остаје фиксиран у прозору. Постоји више линкова, а такође и контакт информације у подножју странице.

СхадеИоу фоотер

Све у свему, веб локација поседује убедљиво професионалан тон. Још једна лепа карактеристика је могућност преласка језика странице са енглеског на руски.

Сајт укључује блог, којем се приступа из подменија „Суппорт“ (подршка), где се и зове "Вести."

Блог не функционише као вест, али садржи занимљиве чланке о индустрији безбедности и приватности, као и обавештења о проширењима услуге.

Када се пријавите за услугу, можете се пријавити на веб локацију. Међутим, за разлику од многих ВПН услуга, СхадеИоу ВПН нема клијентску област. Све што пријава пружа је приступ линку за преузимање апликације који се појављује на врху веб локације изнад менија. Ово није велика предност јер се апликација може преузети са странице која је доступна свима у "Повежи се" подручје горњег менија.

Подршка

Ставка менија за подршку пружа приступ свим информацијама и страницама за контакт веб локације. Овде се може наћи веза до блога. На страницу са ФАК-ом можете доћи и из подменија Суппорт.

Страница са ФАК-ом би била сјајно место за компанију да пружи дубље, техничке информације о услузи - информације које би биле непримерено детаљне за продајне сврхе Почетна страница. Међутим, у одговорима на најчешћа питања не постоји такав детаљ.

Подножје обухвата адресу е-поште одељења за подршку. Међутим, можете да пошаљете и поруку са веб локације. Ставка Повратне информације у подизборнику Подршка води до једноставног контакт обрасца.

Одговор можете очекивати е-поштом у року од једног дана.

На Веб локацији СхадеИоу ВПН постоји цхат цхат. Приступ му се врши преко зелене картице која је видљива у доњем десном углу странице. Ова картица остаје на месту док се крећете по горе и доле по веб страницама на веб локацији. Када нико не ради на служби за помоћ, налепница на картици за цхат гласи "Пошаљите нам поруку." Нажалост, након неколико дана посећивања странице, никада нисам видео активни објекат за ћаскање.

Отвара се прозор са поруком када кликнете на зелену картицу.

Ова порука неће стићи тиму подршке ништа брже од порука које унесете на страницу Феедбацк. Добићете одговор путем е-поште на упите које унесете у прозору за ћаскање.

Бесплатна реклама

Услугу Стандард можете испробати 24 сата користећи бесплатну пробну пробну верзију. Да бисте то постигли, кликните на дугме бесплатне пробне верзије на почетној страници.

Дугме вас води до врло једноставног облика. Да бисте се пријавили, само морате да створите корисничко име, унесете адресу е-поште и креирате лозинку. Можете да поставите нови налог за веб пошту ако не желите да дате своју уобичајену адресу е-поште. Међутим, не унесите само направљену адресу е-поште. То мора да буде налог е-поште коме имате приступ.

Добићете емаил. Кликните на везу за потврду у пошти да бисте активирали свој налог.

Апликацију можете преузети и инсталирати пре него што се пријавите за бесплатни рачун или плаћене планове. Међутим, нећете моћи да користите апликацију све док немате активни налог.

Пријавити се

Да бисте преузели претплату, морате да поставите налог. Ако сте испробали бесплатно пробно време, већ имате налог. Ако не, ово је ваш први задатак након што притиснете "Придружите се ВПН-у" дугме испод описа плана који желите. Они су приказани доле на почетној страници, до којих можете брзо доћи кликом на "Цене" у менију. Образац за пријаву потпуно је исти као онај за бесплатно пробно време.

Након креирања или пријаве на ваш налог, враћате се описима планова. Одаберите трајање и план који желите и затим притисните "Придружите се ВПН-у."

Изаберите жељени начин плаћања да бисте наставили. Следећи екран зависи од одабраног начина плаћања. Међутим, примит ћете поруку е-поште с потврдом плаћања након што је уплата очишћена.

Ако већ нисте преузели апликацију, то бисте требали учинити у овој фази.

Виндовс ВПН клијент СхадеИоу

Инсталатер креира пречицу на радној површини. Кликните на ово да бисте отворили апликацију.

Када први пут отворите апликацију, мораћете да се пријавите. Кликните на "Сети ме се" да бисте убудуће више морали да уносите своје акредитиве.

Апликација је веома мала, али има сву потребну функционалност.

Велики клизач на врху апликације његова је најпривлачнија карактеристика. Пре него што укључите ВПН, морате да проверите неколико подешавања. Први аспект ВПН који сте добили да промените је протокол шифровања. Опције су ОпенВПН, ППТП и Л2ТП. Боље је да ово оставите као ОпенВПН.

Затим погледајте поставку Порта. Ако ћете преузимати, играти онлине игрице, гледати видео записе или користити апликацију за интернет телефонију, било би боље да ово подешавање промените у УДП порт јер је УДП бржи од ТЦП.

СхадеИоу избор порта

Локација сервера коју одаберете је важна ако желите да уђете на локације са ограниченом геолошком доступношћу. Морате одабрати сервер који се налази у истој жупанији као и веб локацију или видео сервис којем желите приступити.

СхадеИоу избор сервера

Ако желите да преузмете са БитТоррент системом, обавезно одаберите сервер који има реч "бујица" поред тога.

Постоји још неколико поставки које бисте требали размотрити прије укључивања ВПН-а. Они су удаљени на другој страници апликације и до њих дођете притиском на симбол зупчаника у доњем десном углу прозора. Изаберите Поставке из менија зупчаника.

Подешавања апликације СхадеИоу

Прекидач килл доступан је на овом екрану. Требали бисте га укључити. Такође можете променити језик апликације на овом екрану. Кликните на "Сигурно" (што вероватно треба да буде "сачувати") да се вратите на главни екран апликације. Сада можете да кликнете на клизач да бисте укључили ВПН.

Апликација СхадеИоу је повезана

Кликните поново на клизач да бисте искључили ВПН.

Стреаминг Сервицес

Док сам повезан са сервером СхадеИоу-а Уједињеног Краљевства 2, тестирао сам приступ британским видео страницама. ВПН је прошао преко проки система за откривање ББЦ иПлаиера. Такође сам могао да гледам видео записе на веб локацијама ИТВ и Цханнел 4. Нажалост, Нетфлик УК није дозволио да гледам видео записе.

Повезали сте се на њујоршки сервер компаније СхадеИоу и затим испробали америчке видео странице. Успео сам да уђем у Нетфлик УСА. Међутим, АБЦ је открио ВПН и блокирао ме. НБЦ и ЦБС ме пусте да гледам видео записе.

Остале платформе

Апликација СхадеИоу доступна је само за Виндовс. Корисници Виндовс-а могу такође да ручно поставе Л2ТП и ППТП у мрежним подешавањима оперативног система, а могу да одаберу и употребу апликације треће стране под називом ОпенВПН ГУИ. Ову су апликацију написали људи који су развили ОпенВПН протокол, што значи да је веома сигурна. Међутим, нема баш добро корисничко сучеље и не укључује прекидач килл.

СхадеИоу оперативни системи

Ако имате Мац ОС Кс, можете ручно подесити Л2ТП и ППТП. С мацОС-ом не можете имати ППТП, али можете створити Л2ТП ВПН везу ручно. Уз оба ова оперативна система, можете да бесплатно инсталирате Туннелблицк да бисте користили ОпенВПН.

На Андроид и иОС можете да инсталирате ОпенВПН Цоннецт, који је, као и ОпенВПН ГУИ, креирана од стране организације ОпенВПН. Такође можете подесити ППТП и Л2ТП везе ручно на оба ова оперативна система, осим за иОС верзије 10 и новијих, који не подржавају ППТП.

На Линук машинама може се поставити верзија ОпенВПН-а. Можете поставити ОпенВПН везу на ДД-ВРТ и Томато рутерима, а Л2ТП и ППТП ВПНс протоколи доступни су за ручно подешавање на Синологи рутерима.

Последње мисли

СхадеИоу има сјајну малу апликацију и биће сјајна када се представи на свим оперативним системима. Компанија је храбра да понуди П2П заштиту на серверима у САД-у, Канади и Великој Британији, али њихова политика приватности је довољно свеобухватна да заштити бујице.

Одељење за корисничку подршку спушта ову ВПН услугу. Објект за разговор уживо је одлична карактеристика, или би то напокон било, да је икада присуствовао. Чини се да тим за подршку не ради нон-стоп и предуго је потребно да се од њих добије одговор.

СхадеИоу има језгро одличне услуге и ако могу да додају на још неколико сервера, врло вероватно ће стећи велику корисничку базу.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me