SaturnVPN


 • Cenitev

  Od 1,40 USD
  / mesec

 • Na voljo v:


  • Windows

  • MacOS

  • iOS

  • Android

  • Linux

ProPrivacy.com Rezultat
2.5 od 10

Povzetek

SaturnVPN je majhna storitev VPN s sedežem v Houstonu v Teksasu. Posel so leta 2013 začeli štirje prijatelji, ki so bili vsi inženirji omrežij. Partnerstvo se je zdaj razširilo na pet članov in VPN se izvaja z majhnim številom strežnikov za zelo nizko naročnino.

Hitre statistike

 • Pristojnost
  United Staes
 • Hkratne povezave
  2
 • Države
  5

SaturnVPN je majhna storitev VPN s sedežem v Houstonu v Teksasu. Posel so leta 2013 začeli štirje prijatelji, ki so bili vsi inženirji omrežij. Partnerstvo se je zdaj razširilo na pet članov in VPN se izvaja z majhnim številom strežnikov za zelo nizko naročnino.

Ta VPN bi lahko ponudil ravno toliko za tiste, ki ne potrebujejo dostopa do strežnikov v več različnih državah. Kot boste prebrali v tem poročilu, je dvomljivo, da bi bil ta VPN uporaben vsem.

Obiščite SaturnVPN »

Cene in načrti

Z enim paketom lahko dostopate do vseh protokolov VPN, ki jih ponuja storitev. Naročniški načrti, ki jih ponuja podjetje, vključujejo enomesečno obdobje ali tri in šestmesečno naročnino. Obstajata tudi enoletni in dvoletni načrt. Daljša obdobja naročnine delujejo ceneje na mesec. Vendar morate plačati celotno obdobje vnaprej.

Cene so podane v ameriških dolarjih in lahko plačujete s kreditnimi karticami, PayPal-om, Bitcoin-om, Webmoney-om in Perfect Money.

Vsaka naročnina imetniku računa omogoča, da se hkrati poveže v omrežje na dveh ločenih napravah.

Lastnosti

Značilnosti paketa podjetja so:

 • Strežniki v šestih državah
 • Tridnevna garancija za vračilo denarja
 • Anonimni računi
 • P2P je dovoljen na večini strežnikov
 • Dovoljenje dveh sočasnih povezav
 • Ni omejitev prenosa podatkov

Podjetje ima strežnike v različnih državah za vsak protokol, ki ga podpira.

PPTP: ZDA, Velika Britanija, Poljska, Francija, Nemčija

L2TP: ZDA, Velika Britanija, Kanada, Poljska, Francija, Nemčija

Kerio VPN: ZDA, Združeno kraljestvo, Nemčija

Cisco AnyConnect: ZDA, Združeno kraljestvo

OpenVPN: Kanada, Velika Britanija, Nemčija

Obiščite SaturnVPN »

Varnost

VPN protokoli, ki jih ponuja SaturnVPN, so PPTP, L2TP, SSTP in OpenVPN. Na voljo sta tudi dve lastniški izvedbi, ki sta Cisco AnyConnect in Kerio.

Na žalost skupina za podporo strankam ni dobro seznanjena z metodami, ki jih uporablja VPN, zato kakršne koli informacije, ki niso na spletnem mestu ali jih ni mogoče sklepati z ogledom datotek dnevnika, preprosto niso na voljo.

Implementacija OpenVPN v podjetju ni zelo uspešna. Uporablja šifriranje Blowfish s 128-bitnim ključem. Podjetje uporablja Diffie Hellman za izmenjavo ključev, kar je standardna metodologija, ki se uporablja za OpenVPN. Postopki vzpostavitve seje so zajeti v 1028-bitnem RSA šifriranju. To je zelo šibko, zato RSA ne priporoča uporabe tako kratkega šifrirnega ključa, ker se pojavljajo govorice, da številne oblasti, vključno s kitajskimi varnostnimi službami, lahko porušijo to raven šifriranja. Večina VPN-jev uporablja 2048-bitni ključ za RSA, najboljši VPN-ji pa 4096-bitni ključ.

Zasebnost

SaturnVPN prepoveduje prenos P2P na svoje strežnike v Združenem kraljestvu in ZDA, vendar to omogoča na nemških strežnikih podjetja.

Na žalost podjetje vodi dnevnike povezav, vendar ne navede, v katerem obdobju se ti zapisi hranijo. Podjetje bo te podatke izročilo, če bo predloženo s sodno odločbo. Pravilnik o zasebnosti SaturnVPN tudi navaja, da bodo spremljali vaše dejavnosti, če bo podjetje prejelo sodni nalog.

Podpora

S klepetom v živo se lahko pogovarjate s podporo za stranke. Če si ogledate polje s sporočili v spodnjem desnem kotu zaslona, ​​lahko vidite, ali je klepet urejen.

S klikom na to sporočilo se odpre zaslon za klepet. Najprej se morate identificirati in napisati vprašanje.

Ko je na voljo operater za podporo, se lahko pogovor nadaljuje.

Žal operativci za podporo 1. vrstice niso zelo dobro seznanjeni, zato se boste morali, če imate zapleteno vprašanje, obrniti na tehnično podporo. Stran s stiki na spletnem mestu vsebuje e-poštni naslov za podporo, na to stran pa lahko pošljete tudi sporočilo.

Za uporabo brezplačne preskusne različice ne potrebujete računa na spletnem mestu. Vendar pa lahko ustvarite račun, ki vas bo preusmeril v odjemalsko območje spletnega mesta.

Vendar pa na območju strank ni nobenih zmogljivosti za uporabo.

Druge funkcije za podporo spletnega mesta vključujejo stran s pogostimi vprašanji.

Spletno mesto vsebuje tudi veliko knjižnico nastavljenih vodnikov.

Postopek

Brezplačni račun

SaturnVPN ponuja dve ravni brezplačnega računa. Prva je dostopna s klikom na "Brezplačni račun VPN" v glavnem meniju spletnega mesta.

Vendar ta možnost omogoča samo dostop do PPTP in L2TP, ki ju je treba nastaviti ročno. Če želite pravilno razumeti storitev SaturnVPN, morate preiti na drugo vrsto brezplačnega preskusnega obdobja, ki jo dobite z izpolnitvijo obrazca, ki je dostopen na strani Brezplačni račun VPN. Kliknite na "Zahtevajte brezplačno preizkusno različico za 1 dan" gumb, da pridete do njega.

V eni uri in pol sem prejel e-poštno sporočilo s svojim poverilnikom za prijavo za enodnevno brezplačno preskusno različico, ki natančno modelira celotno storitev.

Odjemalec VPN SaturnVPN za Windows

SaturnVPN ima tri mamljive aplikacije z zelo razvitim šifriranjem. Najljubša metodologija VPN ProPrivacy.com je OpenVPN - ki jo ponuja SaturnVPN. Podjetje še ni ustvarilo lastne aplikacije, ampak namesto tega uporabnike poziva, naj prenesejo program OpenVPN GUI. To je zelo osnovni vmesnik, ki ga je ustvarila organizacija, ki upravlja s standardom OpenVPN. S tem vmesnikom ni nič narobe, le da deluje le v zmanjšanem načinu iz sistemske vrstice. Po prenosu vmesnika morate nato naložiti konfiguracijske datoteke s spletnega mesta SaturnVPN in jih nato premakniti v imenik config območja, kjer je shranjena programska oprema OpenVPN..

Že sem imel nameščen GUI OpenVPN, zato sem pravkar prenesel konfiguracijske datoteke. To mi je omogočilo dostop do enega strežnika v Kanadi, enega strežnika v Veliki Britaniji in dveh strežnikov v Nemčiji. Na žalost s preskusnim računom, ki mi ga je dal podpornik, se nisem mogel povezati s kanadskim strežnikom. Lahko sem se povezoval z britanskim in nemškim strežnikom, vendar so mi v celoti blokirali dostop do interneta in nisem mogel vzpostaviti povezave do nobenega spletnega mesta, medtem ko sem imel vzpostavljeno VPN povezavo.

Datoteke dnevnika povezave VPN so pokazale napako med poskusom preverjanja pristnosti strežnikov Združenega kraljestva in Nemčije med postopki povezave. Ko sem poskušal obiskati katero koli spletno mesto z vklopljeno VPN, med spletnim dostopom ni uspel "Vzpostavitev varne povezave" faza dostopa do spleta.

Nadaljeval sem in se odločil, da bom namesto tega pregledal izvajanje Cisco AnyConnect. Vendar je bila povezava za prenos v priročniku za namestitev prekinjena in programske opreme v računalniku nisem mogel dobiti.

Moja naslednja možnost je bil Kerio VPN, ki ga je ponudil SaturnVPN. Čeprav sem pregledal številne storitve VPN, za Kerio še nisem slišal, tako da je bila to zame nova izkušnja. Odločil sem se, da obiščem spletno mesto Kerio, če želite izvedeti več o metodologiji VPN. Stran se ne bo naložila.

Sledil sem navodilom za namestitev na spletnem mestu SaturnVPN in dobil vmesnik v računalniku. Če se prijavite, se moram obrniti na stran z imeni strežnika na spletnem mestu SaturnVPN.

Poskusil sem vsa imena strežnikov, vendar se nisem mogel povezati s poverilnicami, ki so mi jih dali za brezplačno preskusno različico. Ko sem na to opozoril skupino za podporo, so mi rekli, da morajo ta dostop vklopiti zame. Vendar sem se po opravljenih vseh drugih testih vrnil v Kerio in še vedno ni šlo.

Zdelo se je, da z identifikacijskim certifikatom strežnika nekaj ni v redu.

Preveril sem certifikat in ugotovil, da mu je že zdavnaj potekel rok veljavnosti.

Imel sem še eno možnost. SaturnVPN ponuja SSTP. To je dober sistem VPN, ki je bil ustvarjen za nadomeščanje PPTP. Torej, kliknil sem povezavo, da sem dobil navodila za namestitev sistema Windows 10 in to sem dobil:

Vsi zgoraj omenjeni sistemi uporabljajo povezave s strežnikom za varnostni postopek transportnega sloja. TLS zahteva, da se strežnik identificira s certifikatom in v vsakem primeru strežnik SaturnVPN ni imel veljavnega potrdila. To verjetno pojasnjuje, zakaj se nisem mogel povezati z OpenVPN ali Kerio. V primeru SSTP, tudi če bi lahko v računalnik dobil programsko opremo za vzpostavitev povezave, se še vedno ne bi mogel varno povezati zaradi te težave s certifikatom.

Od podporne mize sem dobil delujočo povezavo za prenos Cicso AnyConnect in jo je bilo mogoče namestiti. Vendar sem naletel na varnostno sporočilo o napaki, ko sem se poskušal povezati z njim.

Napako sem zavrnil in nadaljeval s povezavo. To mi je omogočilo preizkus hitrosti pri Cisco AnyConnect implementaciji SaturnVPN.

Stran s statistiko sistema nastavitev aplikacije je ponudila nekaj zanimivih informacij, vključno s šifro, ki se uporablja za povezavo - AES s 128-bitnim ključem.

Uspešnost (preskusi hitrosti, DNS, WebRTC in IPv6)

Preskusi uspešnosti ProPrivacy.com običajno vključujejo hitrostne preskuse, ki se povežejo prek strežnikov VPN v treh različnih državah. Ti testi se običajno izvajajo pri izvedbi OpenVPN. Aplikacija Cisco AnyConnect za varnostne ukrepe uporablja knjižnico OpenSSL, kar je popolnoma enak sistem, kot ga uporablja OpenVPN. Torej, ti testi so bili opravljeni s Cisco AnyConnect z vsemi strežniki SaturnVPN, ki so namenjeni tej metodologiji - en v ZDA in dva v Veliki Britaniji..

Preskusi hitrosti so bili opravljeni s storitvami testmy.net. V Veliki Britaniji so bili testi na strežniku v Londonu, ameriški pa v strežniku v Miamiju.

S pomočjo IPLocation.net sem odkril dejansko lokacijo strežnikov SaturnVPN, ki sem jih preizkusil. Ameriški strežnik cisco2.saturnvpn.com se je nahajal v mestu Kansas City v Misuriju. IPLocation prikazuje rezultate lokacije petih različnih storitev. V Veliki Britaniji sta poročala, da sta cisco3.saturnvpn.com in cisco4.saturnvpn.com na istem mestu. Vendar na seznamu rezultatov za oba strežnika dve podporni storitvi IPLocation nista mogli zaznati natančne lokacije, dva sta strežnika postavila v Gosport, Hampshire in eden je mislil, da sta strežnika v Kentu.

Verjetno boste imeli hitrejšo internetno storitev v vašem domu. Če pa se zaradi počitnic odpravite v revnejšo državo, vam hitrosti interneta, prikazane v nezaščitenih povezavah teh testov, pokažejo pogoje, ki jih lahko pričakujete, ko vas ni. Medtem ko ste na dopustu, se boste morali bolj zanesti na VPN, da se boste lahko na televizijska spletna mesta odpravili od doma.

HBO priporoča hitrost 2 Mbps za udobno gledanje video posnetkov SD. Za predvajanje HD videoposnetkov priporoča 3 Mbps - vsa HBO-jeva spletna knjižnica je upodobljena v HD. Škoda, da je Saturn VPN strežnik zmanjšal hitrosti na liniji. Kakor boste videli v razdelku Streaming Video v tem poročilu, to v resnici ni predstavljalo težav.

Med preskusom povezave s strežnikom SaturnVPN Cisco v Kansas Cityju je bilo opravljenih več testov z ipleak.net, da sem preveril puščanje DNS in napako WebRTC. Spletno mesto je poročalo o moji lokaciji v Kansas Cityju. Preveril je tudi vse klice DNS, ki jih je izdal moj brskalnik, in odkril dostop do 71 različnih DNS strežnikov. Vsi ti strežniki so bili v Kaliforniji in Iowa, ki so skladni z lokacijo v Kansas Cityju, zato je SaturnVPN uspešno skril mojo resnično lokacijo, ki je bila v Dominikanski republiki.

Medtem ko sem še vedno povezan s strežnikom SaturnVPN v Kansas Cityju, sem pristopil do testnega mesta doileak.net, ki je zaznalo tudi mojo lokacijo v Združenih državah Amerike. To poročilo je preverilo tudi razliko med časovnim pasom mojega operacijskega sistema in časovnim pasom moje prijavljene lokacije in ugotovilo, da sta skladni. To je vrsta anomalije, ki vam lahko izda skrivnost, da uporabljate VPN. Vendar je SaturnVPN to težavo uspešno zakril in ni bilo znakov, da dejansko nisem v Kansas Cityju.

Moj ponudnik internetnih storitev ne uporablja naslovov IPv6, zato nisem mogel preizkusiti puščanja IPv6.

Storitve pretakanja

Preizkusil sem vsakega od treh strežnikov Cisco AnyConnect podjetja SaturnVPN, da sem videl, ali me lahko spravijo v storitve pretakanja videov v Veliki Britaniji in ZDA. Medtem ko sem bil povezan z ameriškim strežnikom SatuenVPN, sem si lahko ogledal videoposnetke, ki so pretočni iz Netflixa, ABC in NBC. To je izjemna predstava.

Oba strežnika VPN v Veliki Britaniji sta imela popolnoma enake rezultate s storitvami v UK. Niti nisem mogel dobiti dostopa do videov na Netflixu, a oba sta me spravila v BBC iPlayer in videoposnetke na spletnem mestu Channel 4.

Druge platforme

SaturnVPN ponuja več različnih odjemalcev in ima tudi strežnike VPN, do katerih lahko dostopate prek različnih protokolov z ročno nastavitvijo. Spodnja tabela prikazuje, kdo bo deloval v katerem operacijskem sistemu.

PPTP L2TP SSTP Kerio OpenVPN GUI Cisco AnyConnect
Windows
Mac OS X X
macOS X X
Android X X
iOS X X
Linux X X X X

Zaključek pregleda SaturnVPN

SaturnVPN je odličen za vstop na spletna mesta za pretakanje videov v tujini. Kljub temu, da hranjenje dnevnikov povezav za nedoločen čas pomeni, da se pri nalaganju zaščitene identitete ne smete zanašati na to zasebno zasebno omrežje za zaščito identitete..

všeč mi je bilo

 • Cisco AnyConnect, ki je enostaven za uporabo
 • Brezplačen preizkus
 • Dobra zaščita pred uhajanjem DNS in IP
 • Vstopi v Netflix USA

Nisem bil tako prepričan

 • Dnevniki povezav
 • Samo dve hkratni povezavi

Sovražil sem

 • Napaka varnostnega potrdila
 • Povezave, ki ne delujejo
 • Nizke hitrosti

Napake potrdila o pristnosti pri vsakem poskusu povezave z vsemi aplikacijami na vseh strežnikih, ki jih ponuja SaturnVPN, pomeni, da te storitve ne smete uporabljati. Ta neuspeh vas izpostavlja tveganju napadov človeka v sredini, kjer se kot strežnik postavlja interloper. Ti goljufi so lahko hekerji, ki želijo ukrasti vaše bančne podatke, ali odvetniki za avtorske pravice ali policija, ki vohuni za vaše dejavnosti.

Oglejte si ocene na ProPrivacy.com drugih ponudnikov VPN, da najdete boljšo storitev.

Obiščite SaturnVPN »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me