СатурнВПН

 • Цене

  Фром 1,40 долара
  / месец дана

 • Доступно на:


  • Виндовс

  • МацОС

  • иОС

  • Андроид

  • Линук

ПроПриваци.цом Резултат
2.5 од 10

Резиме

СатурнВПН је мала ВПН услуга са седиштем у Хјустону у Тексасу. Посао су 2013. године започела четворица пријатеља који су сви били инжењери мреже. Партнерство се сада проширило на пет чланова и ВПН се води са малим бројем сервера за врло ниску накнаду.

Куицк Статс

 • Надлежност
  Унитед Стаес
 • Истовремене везе
  2
 • Земље
  5

СатурнВПН је мала ВПН услуга са седиштем у Хјустону у Тексасу. Посао су 2013. године започела четворица пријатеља који су сви били инжењери мреже. Партнерство се сада проширило на пет чланова и ВПН се води са малим бројем сервера за врло ниску накнаду.

Овај ВПН могао би понудити довољно за оне којима не треба приступ серверима у многим земљама. Међутим, као што ћете прочитати у овом извештају, двојбено је да би овај ВПН могао бити од користи било коме.


Посетите СатурнВПН »

Цене и планови

Можете да приступите свим ВПН протоколима које нуди услуга једним пакетом. Планови претплате које нуди компанија укључују период од једног месеца, односно претплате од три и шест месеци. Постоји и једногодишњи и двогодишњи план. Дужи рокови претплате јефтиније су месечно. Међутим, морате платити за цео период унапред.

Цене су дате у америчким доларима и можете плаћати кредитним картицама, ПаиПал-ом, Битцоин-ом, Вебмонеи-ом и савршеним новцем.

Свака претплата омогућава власнику рачуна да се истовремено повеже на мрежу на два одвојена уређаја.

Карактеристике

Карактеристике пакета компаније су:

 • Сервери у шест земаља
 • Тродневна гаранција поврата новца
 • Анонимни рачуни
 • П2П је дозвољен на већини сервера
 • Допуштање две истовремене везе
 • Нема ограничења пропусности података

Компанија има сервере у различитим земљама за сваки од протокола које подржава.

ППТП: САД, Велика Британија, Пољска, Француска, Немачка

Л2ТП: САД, Велика Британија, Канада, Пољска, Француска, Немачка

Керио ВПН: САД, Велика Британија, Немачка

Цисцо АниЦоннецт: САД, Велика Британија

ОпенВПН: Канада, Велика Британија, Немачка

Посетите СатурнВПН »

Сигурност

ВПН протоколи које нуди СатурнВПН су ППТП, Л2ТП, ССТП и ОпенВПН. Доступне су и две власничке имплементације, а то су Цисцо АниЦоннецт и Керио.

Нажалост, тим за корисничку подршку није баш добро упознат са методама које користи ВПН, па било какве информације које нису на веб локацији или се не могу закључити гледањем датотека дневника, једноставно нису доступне.

Имплементација ОпенВПН-а компаније није веома успешна. Користи Бловфисх енкрипцију са 128-битним кључем. Компанија користи Диффие Хеллман за размену кључева, што је стандардна методологија која се користи за ОпенВПН. Процеси успостављања сесије су покривени 1028-битном РСА енкрипцијом. Ово је врло слабо и РСА не препоручује употребу тако кратког кључа за шифровање, јер се шушка да ће велики број власти, укључујући кинеске безбедносне службе, пробити овај ниво шифровања. Већина ВПН-ова користи 2048-битни кључ за РСА, а најбољи ВПН-ови користе 4096-битни кључ.

Приватност

СатурнВПН забрањује преузимање П2П-а на својим серверима у Великој Британији и САД-у, али то допушта на немачким серверима компаније.

Нажалост, компанија води евиденције веза, али не наводи у којем периоду се ти подаци чувају. Компанија ће те податке предати ако им се предочи судски налог. Политика приватности СатурнВПН такође каже да ће надгледати ваше активности ако се компанији достави судски налог да то учини.

Подршка

Можете да разговарате са корисницом за корисничку подршку путем ливе цхат-а. Можете да видите да ли се ћаскање одржава ако погледате оквир за поруке у доњем десном углу екрана.

Кликом на ову поруку отвара се екран за ћаскање. Прво се морате идентификовати и написати питање.

Када је доступан оператор за подршку, ваш разговор може да се настави.

Нажалост, оперативи за подршку 1. линије нису баш добро познати, па ако имате компликовано питање, морат ћете се обратити техничкој подршци. Страница контаката на веб локацији даје адресу е-поште за подршку и такође можете послати поруку са ове странице.

За употребу бесплатне пробне верзије вам није потребан налог на веб локацији. Међутим, можете да креирате налог који ће вас довести у клијентску област веб локације.

Међутим, у простору клијента нема могућности коришћења.

Остале карактеристике подршке на веб локацији укључују страницу са ФАК-ом.

На сајту се налази и велика библиотека постављених водича.

Процес

Бесплатан налог

СатурнВПН нуди два нивоа бесплатног налога. Први је доступан кликом на "Бесплатан ВПН налог" у главном менију веб локације.

Међутим, ова опција вам омогућава само ППТП и Л2ТП, који се морају подесити ручно. Да бисте добили одговарајућу представу о СатурнВПН услузи, морате да пређете на другу врсту бесплатног пробног периода, коју добијате испуњавањем обрасца, који је доступан на страници Бесплатно ВПН налог. Кликните на "Затражите бесплатну пробну верзију за 1 дан" дугме да бисте дошли до њега.

Добио сам е-пошту у року од сат и по са својим поверљивим подацима за пријаву за једнодневно бесплатно пробно време које тачно моделира комплетну услугу.

СатурнВПН Виндовс ВПН клијент

СатурнВПН има три примамљиве апликације са високо развијеном енкрипцијом. Фаворизована ВПН методологија ПроПриваци.цом је ОпенВПН - коју СатурнВПН нуди. Компанија није креирала сопствену апликацију, већ уместо тога позива кориснике да преузму ОпенВПН ГУИ програм. Ово је врло основни интерфејс који је креирала организација која управља ОпенВПН стандардом. Са овим интерфејсом нема ништа лоше, осим што он ради само у минимизираном режиму из системске траке. Након преузимања интерфејса следеће морате да преузмете конфигурационе датотеке са веб локације СатурнВПН, а затим их преместите у цонфиг директоријум где се чува ОпенВПН софтвер..

Већ сам имао инсталиран ОпенВПН ГУИ, тако да сам управо преузео конфигурационе датотеке. То ми је омогућило приступ једном серверу у Канади, једном серверу у Великој Британији и два сервера у Немачкој. Нажалост, са пробним рачуном који ми је дао оперативац за подршку, нисам могао да се повежем на канадски сервер. Могао сам да се повежем на британски и немачки сервер, али они су ми у потпуности блокирали приступ интернету и нисам био у могућности да се повежем на ниједан веб сајт док сам имао успостављену ВПН везу.

Датотеке дневника ВПН везе показале су грешку приликом покушаја аутентификације сервера Велике Британије и Немачке током поступака повезивања. Када сам покушао да посетим било коју веб локацију са укљученом ВПН, приступ вебу није успео током "Успостављање сигурне везе" фаза приступа Интернету.

Наставио сам и одлучио да преиспитам имплементацију Цисцо АниЦоннецт. Међутим, веза за преузимање у водичу за инсталацију је прекинута и нисам могао добити софтвер на рачунару.

Моја следећа опција био је Керио ВПН који нуди СатурнВПН. Иако сам прегледао многе ВПН услуге, никад нисам чуо за Керио, тако да је ово било ново искуство за мене. Одлучио сам да прегледам сајт Керио да бих сазнао више о ВПН методологији. Страница се не учитава.

Следио сам упутства за инсталацију на веб локацији СатурнВПН и добио сучеље на свом рачунару. Пријављивање захтева да се упутим на страницу са именом сервера на веб локацији СатурнВПН.

Покушао сам са свим именима сервера, али нисам био у могућности да се повежем са акредитивима који су ми дати за бесплатно пробно време. Када сам упозорио тим за подршку о томе, речено ми је да им треба омогућити приступ. Међутим, након завршетка свих осталих тестова, вратио сам се у Керио и он још увек није успео.

Чинило се да нешто није у реду са идентификационим сертификатом сервера.

Проверио сам сертификат и открио да је давно истекао.

Имао сам још једну опцију. СатурнВПН нуди ССТП. Ово је добар ВПН систем који је створен да замени ППТП. Дакле, кликнуо сам на везу да бих добио упутства за инсталацију за Виндовс 10 и ево шта сам добио:

Сви горе наведени системи користе сигурносне поступке транспортног слоја за успостављање везе са сервером. ТЛС захтева да се сервер идентификује са сертификатом, а у сваком случају СатурнВПН сервер није имао валидан сертификат. Дакле, ово вероватно објашњава зашто се нисам могао повезати са ОпенВПН-ом или Керио-ом. У случајевима ССТП-а, чак и да сам могао да добијем софтвер за успостављање везе на рачунар, још увек не бих могао да се безбедно повежем због овог проблема са сертификатом..

Добио сам радну везу за преузимање за Цицсо АниЦоннецт са стола за подршку и успио сам је инсталирати. Међутим, наишао сам на поруку о безбедносној грешци када сам покушао да се повежем са њом.

Отпустио сам грешку и наставио са везом. Ово ми је омогућило да извршим тест брзине на Цисцо АниЦоннецт имплементацији СатурнВПН.

Страница Статистика система подешавања апликације пружила је неке занимљиве информације, укључујући шифру која се користи за везу - АЕС са 128-битним кључем.

Перформансе (тестови брзине, ДНС, ВебРТЦ и ИПв6)

ПроПриваци.цом тестови перформанси обично укључују тестове брзине који се повезују преко ВПН сервера у три различите земље. Типично се ови тестови изводе на ОпенВПН имплементацији. Апликација Цисцо АниЦоннецт користи ОпенССЛ библиотеку за безбедносне мере, што је потпуно исти систем који ОпенВПН користи. Дакле, ови тестови су изведени са Цисцо АниЦоннецт са свим СатурнВПН серверима посвећеним овој методологији - једном у САД-у и два у Великој Британији..

Тестови брзине изведени су са услугама тестми.нет. Тестови у Великој Британији прошли су на серверу у Лондону, а амерички тестови на серверу у Мајамију.

ИПЛоцатион.нет користио сам да откријем стварну локацију СатурнВПН сервера које сам тестирао. Амерички сервер цисцо2.сатурнвпн.цом био је смештен у граду Кансас Цити у Мисурију. ИПЛоцатион приказује резултате локације пет различитих сервиса. У Великој Британији пријављено је да се цисцо3.сатурнвпн.цом и цисцо4.сатурнвпн.цом налазе на истој локацији. Међутим, на листи резултата за оба сервера, два пратећа ИПЛоцатион сервиса нису могла да открију тачну локацију, два су поставила сервере у Госпорт, Хампсхире, а један је сматрао да су сервери у Кенту.

Вероватно ћете имати бржи интернет сервис у свом дому. Међутим, ако на одмор одете у сиромашнију земљу, брзине интернета приказане у незаштићеним везама ових тестова показују вам услове које можете очекивати док сте у иностранству. Док сте на одмору, више ћете се морати поуздати у ВПН да бисте могли да се вратите на ТВ веб локације од куће.

ХБО препоручује брзину од 2 Мбпс ради удобног гледања СД видео записа. Препоручује 3 Мбпс за стриминг ХД видеозаписа - сва ХБО-ова онлине библиотека приказана је у ХД-у. Штета што је Сатурн ВПН сервер смањио брзину на линији. Међутим, као што ћете видети у одељку Стреаминг Видео у овом извештају, ово заиста није представљало проблем.

Још тестова је обављено с иплеак.нет док сам био повезан са СатурнВПН Цисцо сервером у Кансас Цитију, како бих провјерио цурење ДНС-а и грешку ВебРТЦ. Сајт је пријавио моју локацију у граду Кансас. Провјерио је и све ДНС позиве које је објавио мој прегледач и открио приступ 71 различитим ДНС серверима. Сви ти сервери били су лоцирани у Калифорнији и Ајови, који су у складу са локацијом у Кансас Цитију, тако да је СатурнВПН успешно сакрио моју праву локацију, која се налазила у Доминиканској Републици.

Док сам још повезан са СатурнВПН сервером у Кансас Цитију, приступио сам тестном месту доилеак.нет који је такође открио моју локацију као у Сједињеним Државама. Овај извјештај је такође провјерио разлику између временске зоне мог оперативног система и временске зоне моје пријављене локације и установио да су конзистентни. Ово је врста аномалије која може одавати тајну коју користите ВПН. Међутим, СатурнВПН је успешно прикрио тај проблем и није било назнака да заправо нисам у Кансас Цитију.

Мој провајдер интернетских услуга не користи ИПв6 адресе и нисам могао да се тестирам на ИПв6 пропуштање.

Стреаминг Сервицес

Тестирао сам сваки од три Цисцо АниЦоннецт сервера СатурнВПН-а да видим да ли би ме могли увести у услуге стреаминга у Великој Британији и САД-у. Док сам био повезан са америчким сервером СатуенВПН, био сам у прилици да гледам видео записе који се стримују са Нетфлика, АБЦ-а и НБЦ-а. Ово је изванредан перформанс.

Оба УК ВПН сервера имала су потпуно исте резултате са УК стреаминг услугама. Нити ми је могао приступити видео снимцима на Нетфлику, али оба су ме увукла у ББЦ иПлаиер и видео снимке на веб локацији Цханнел 4.

Остале платформе

СатурнВПН нуди неколико различитих клијената, а такође има и ВПН сервере којима се може приступити кроз различите протоколе преко ручног подешавања. У доњој табели је приказано шта ће радити на оперативном систему.

ППТП Л2ТП ССТП Керио ОпенВПН ГУИ Цисцо АниЦоннецт
Виндовс
Мац ОС Кс Икс
мацОС Икс Икс
Андроид Икс Икс
иОС Икс Икс
Линук Икс Икс Икс Икс

Закључак прегледа СатурнВПН

СатурнВПН је одличан за приступ страним видео страницама у иностранству. Међутим, њихово задржавање евиденција веза за неодређено време значи да се не треба поуздати у ову ВПН ради заштите идентитета приликом преузимања материјала заштићеног ауторским правима..

свиђало ми се

 • Цисцо АниЦоннецт једноставан за употребу
 • Бесплатна реклама
 • Добра ДНС и ИП заштита од цурења
 • Улази у Нетфлик УСА

Нисам био тако сигуран у то

 • Дневници везе
 • Само две истовремене везе

Мрзео сам

 • Грешка сигурносног сертификата
 • Везе које не функционишу
 • Мале брзине

Неуспјеси цертификата за провјеру аутентичности при сваком покушају повезивања са свим апликацијама на свим серверима које нуди СатурнВПН значи да не бисте требали користити ову услугу. Овај неуспех вас излаже ризику напада човека у средини где интерлопер представља сервер. Ти преваранти могу бити хакери који желе да вам украду банковне податке, или адвокати за ауторска права или полиција која шпијунира ваше активности.

Погледајте рецензије на ПроПриваци.цом других ВПН провајдера да бисте пронашли бољу услугу.

Посетите СатурнВПН »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me