РобоФорм


 • Цене

  Фром $ 1,79
  /месец дана

ПроПриваци.цом Резултат
8 од 10

Резиме

РобоФорм је изузетно углађен и свеобухватан менаџер лозинки који, иако је затворен извор (али шифриран од краја до краја), успева да задиви.

Куицк Статс

 • Земља
  САД

Цене

Примарни лични РобоФорм производ је РобоФорм Еверивхере, њихов најјефтинији план кошта 1,99 долара месечно, а наплаћује се годишње. Овај план омогућава појединцу потпуни приступ свим основним карактеристикама РобоФорма. Породични план проширује план Свугде на пет људи.

Трогодишњи

$ 1,79
/месец дана

12-Монтх

$ 1,99
/месец дана

РобоФорм такође нуди бесплатан план. Ово нема интернетске резервне копије, пријаве за дељење и неких функција подршке. Његово главно ограничење је ипак што не подржава синхронизацију на различитим уређајима.

Ово је прилично велико ограничење, али чињеница да РобоФорм не намеће временско ограничење или ограничење броја лозинки које се могу сачувати чини га савршено функционалним бесплатним управљачем лозинки за оне који углавном користе само један уређај.

Оно што се на веб локацији не спомиње је да ако се пријавите на РобоФорм Фрее, бићете надограђени на РобоФорм Еверивхере бесплатно током 30 дана. Плаћање се врши картицом (укључујући Амек), ПаиПал или УСД чек или новчани налог.

Поред личних планова, РобоФорм нуди и пословне планове. У срцу њих је централизована управљачка конзола за распоређивање лозинки међу члановима тима, управљање дозволама и слично. Овај се преглед, међутим, фокусира на лични план Еверивхере.

Карактеристике (РобоФорм Еверивхере)

 • Шифровање на страни клијента (е2ее)
 • Међусобно платформско синхронизовање
 • Интеграција у прегледач
 • Попуните лозинке у апликацијама
 • Онлине резервне копије
 • Безбедно делите пријаве
 • обележивача
 • Сафенотес
 • Контакти
 • Идентитети / попуњавање формулара
 • Подршка за 2ФА

Међусобно платформско синхронизовање

РобоФорм је доступан са потпуном функционалношћу за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС / иПадОС. Постоји чак и Аппле Ватцх апликација, иако је нисмо испробали.

Корисници Линука и ЦхромеОС-а могу да користе посебне верзије додатака за прегледач, али немају приступ Центру безбедности. Наравно, власници новијих Цхромебоокова такође имају могућност коришћења Андроид апликације.

Поред свега тога, лозинкама, белешкама, контактима и било чему другом сачуваном на вашем РобоФорм налогу може се приступити путем веб конзоле на било којој платформи која подржава веб претраживач..

Интеграција у прегледач

У Виндовс-у се РобоФорм интегрише са прегледницима Фирефок, Цхроме и Едге, пружајући алатну траку за приступ свим функцијама РобоФорма.

интеграција бросвер-а

У режиму Виндовед ова трака са алаткама повољно се налази испод прозора прегледача, али у режиму целог екрана заузима мало простора на дну прегледача.

То је ствар личне склоности, али ми то сматрамо мало наметљивим. Срећом, можете да онемогућите алатну траку, а обични додаци претраживача пружају сву функционалност алатне траке, а истовремено неупадљиво остају без пута када се не користе.

У мацОС-у РобоФорм само користи уобичајене додатке за прегледач за Фирефок и Цхроме. Такође нуди додатак за Сафари, који дискретно седи у траци менија мацОС.

раде у претраживачу

Већина основних функција РобоФорма доступне су на алатној траци и додацима прегледача. Ово укључује сигурни генератор лозинки који може бити прилагођен за креирање лозинки за веб локације са строгим захтевима.

Генератор лозинки

О интеграцији мобилног прегледача разговарамо касније у овом прегледу.

Онлине резервне копије

Бесплатни купци могу сигурносно копирати своје базе података локално, али свугдје корисници добијају и аутоматску израду сигурносних копија на мрежи.

онлине бацк уп

Међутим, ништа не може спречити бесплатне кориснике да аутоматски праве резервне копије својих РобоФорм контејнера у своју Дропбок мапу...

Сигурно дељење и слање пријава

Значајка која се много оглашава је могућност лаког и сигурног дељења пријава са другим РобоФорм корисницима. Ако прималац није корисник РобоФорма, добиће поруку е-поште која их позива да се придруже (бесплатан налог је у реду за примање е-поште).

Ако синхронизујете пријаву, она ће се синхронизовати са примаоцима ако је промените, а приступ може бити опозван у било ком тренутку. Алтернативно, можете одлучити да пошаљете пријаву, након чега то више није под вашом контролом.

Ознаке, Сафеноти и контакти

Поред пријављивања, РобоФорм може да чува и синхронизује ознаке, самосталне „Сафенотес“ и контакте преко платформи и прегледача. Напомене се такође могу приложити за пријаву и већину осталих врста уноса.

Идентитети

Идентитети су функција за аутоматско попуњавање путем веб обрасца са свим врстама корисних предложака, као што су лични подаци, адреса, банковни подаци и детаљи аутомобила. Као што му име каже, можете да поставите онолико „идентитета“ или персонала колико желите за то да бисте испунили обрасце на различите начине.

веб образац идентитета

Приватност и сигурност

Надлежност

РобоФорм је развила америчка компанија Сибер Системс. Захваљујући шокантним нивоима масовног надзора који се врши на купцима америчких технолошких компанија (подједнако и америчких грађана, као што је изложио бивши НСА-ин звиждач Едвард Сновден), генерално препоручујемо да не користите америчке компаније ако приватност изазове велику бригу.

Међутим...

Шифрирање од почетка до краја (е2ее)

Теоретски, надлежност не би требало да буде превише важна јер су све лозинке и други подаци шифрирани и дешифрирани само на страни клијента. Другим речима, уређаји никада не остављају нешифриране. Дакле, без ваше лозинке је бескорисно, чак и ако НСА добије своје рукавице на њој!

Затворени извор

Софтвер РобоФорм користи власнички затворени изворни код.

Једина муза у масти је та што сав софтвер РобоФорм користи власнички затворени изворни код. То значи да само морамо вјеровати Сибер Системс-у да је његов софтвер сигуран и да је све на нивоу.

Нема неког посебног разлога да му не верујете, осим што је опште неповерење у америчке (или било које, по том питању) технолошке компаније здраво.

Трупци

Као што смо већ напоменули, ваше лозинке и други подаци похрањени у контејнерима РобоФорм-а сигурно су заштићени од краја до краја, тако да им можете приступити само ви (и они са којима сте их одлучили да делите). Они се могу смештати на сервере Сибер Системс, али Сибер Системс не може да им приступи.

Међутим, он чува разне записе који се односе на добровољне податке о клијентима и детаље о плаћању. Поред овога чувају се и следећи:

„Јединствени ИД (ГУИД), ИД рачунара (генерисан једносмерном функцијом из неких рачунарских атрибута), ИД диска (генерисан једносмерном функцијом из ИД-а диска системског диска) за активирање лиценце и периодичну проверу лиценце.“

Тако Сибер Системс дефинитивно зна доста о својим купцима. Ако имате анонимно управљање лозинком, онда РобоФорм није за вас. Али с обзиром да заправо не могу видети ваше лозинке, не мислимо да подаци који евидентирају Сибер Системс заиста представљају велику бригу о приватности већине људи

Техничка сигурност

Као и КееПасс .кбдк датотеке, РобоФорм чува све ваше податке у самосталном контејнеру. То значи да без обзира где се контејнер поставља, он остаје сигурно шифрован.

Сваки контејнер је шифрован помоћу АЕС-256. Кључеви се шифрују помоћу ПБКДФ2 поновљеног 4000 пута, са СХА-256 хасх функцијом и дугом случајном соли (32-бајт). Трансфери на РобоФорм Сервер су осигурани помоћу ХТТПС.

Подаци се деле путем криптографије јавног кључа, где се јавни кључеви смештају и синхронизују на РобоФорм Серверу како би им други корисници могли да пошаљу пријаве или мапе користећи сопствене приватне кључеве.

Овде је доступан бели папир који објашњава високе криптографске праксе РобоФорма.

Двофакторна аутентификација (2ФА)

Ако желите да осигурате своје податке са више него само главном лозинком, РобоФорм подржава двофакторну аутентификацију једнократном лозинком (ОТП). Ово се може послати е-поштом, СМС-ом или Гоогле Аутентификатором (далеко најсигурнија опција, мада би и алтернативе аутентификатора као што су опен соурце андОТП требало да раде).

Подршка муштеријама

Веб локација РобоФорм пружа огромну количину професионално представљених информација. У срцу овог је исцрпни мрежни приручник који детаљно описује све карактеристике РобоФорма и прилагођен је свакој потпуно подржаној платформи.

Поред овога, постоји опсежан центар за помоћ који садржи веома велики број чланака који покривају готово сваки предмет о којем бисмо могли размишљати.

Ако вам и даље треба помоћ, подршка е-поште заснована на обрасцу доступна је свим корисницима 24/7365. Свугде, купци примају приоритетну подршку на мрежи и подршку за ливе цхат током радног времена ЕСТ.

Лакоћа коришћења

Можете да увезете лозинке са Цхроме-а, Фирефока, иЦлоуд кеицхаин-а и из већине менаџера лозинки преко извезене ЦСВ датотеке. Ознаке се могу увести само са Сафарија. Лозинке се могу извести у облику ЦСВ датотеке.

Виндовс & мацОС

Као што смо већ видели, већини РобоФорм функција може се приступити на алатној траци прегледача и / или додацима прегледача. Међутим, срце РобоФорма на радној површини (осим за Линук машине) је сигурносни центар.

апликација за Виндовс

Одавде можете у потпуности приступити свим функцијама и функцијама РобоФорм-а.

Андроид и иОС / иПадОС

Апликације за Андроид и иПхоне су у основи идентичне једна другој, с тим да апликација иПад има само мање модификације како би се задовољила већим факторима форме. Апликације се могу осигурати ПИН кодом и / или откључавањем отиска прста, синхронизовати са свим другим уређајима повезаним на ваш налог и пружити пун приступ свим функцијама РобоФорм-а.

Ако у апликацији изаберете пријаву, отвориће се у уграђеном прегледачу (погледајте доле).

иос апп

Занимљива карактеристика за мобилне уређаје је могућност да приквачите омиљене ставке (попут пријава) на почетну страницу.

приквачене ставке у апликацији

Интеграција мобилног прегледача и ОС-а

РобоФорм се интегрише са системом Андроид 8+ Аутофилл Фрамеворк Сервице и оквиром за услуге иОС 12+ Аутхентицатион Сервицес за бежично аутоматско попуњавање на новијим уређајима у већини прегледача и многих апликација.

Алтернативно, а посебно користан за кориснике старијих уређаја, наменски прегледач у оквиру РобоФорм апликације долази са уграђеном функцијом аутоматског попуњавања.

образац за пријаву

Последње мисли

РобоФорм је свеобухватан, елегантан и високо полиран производ који све (укључујући кухињски судопер) доноси у табелу са менаџерима лозинки.

Такође користи снажну енкрипцију од краја до краја и неприметно синхронизује све своје уређаје, не захтевајући додатни унос осим инсталације софтвера..

Није бесплатно, али цене су врло разумне. Наша једина стварна брига је да се ради о комерцијалном производу затвореног кода, па ако су актери на државном нивоу део вашег модела претњи, уместо тога можда желите да погледате отворени изворни КееПасс или Битварден.

Али ако вас затворени извор не брине, РобоФорм вам се јако препоручује.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me