RoboForm

 • cijena

  Iz $ 1,79
  /mjesec

ProPrivacy.com Postići
8 od 10

Sažetak

RoboForm je vrlo sjajan i sveobuhvatan upravitelj lozinki koji, iako je zatvoren izvor (ali šifriran od kraja do kraja), uspijeva impresionirati.

Brza statistika

 • Zemlja
  NAS

cijena

Primarni osobni RoboForm proizvod je RoboForm Everywhere, njihov najjeftiniji plan košta 1,99 dolara mjesečno, a koji se naplaćuje godišnje. Ovaj plan omogućuje pojedincu puni pristup svim temeljnim značajkama RoboForma. Obiteljski plan proširuje plan Svugdje na pet ljudi.


3 godine

$ 1,79
/mjesec

12-mjesečni

$ 1,99
/mjesec

RoboForm nudi i besplatni plan. Ovo nema internetske sigurnosne kopije, dijeljenje prijava i neke značajke podrške. Glavno mu je ograničenje to što ne podržava sinkronizaciju na uređajima.

To je prilično veliko ograničenje, ali činjenica da RoboForm ne nameće vremensko ograničenje ili ograničenje broja lozinki koje se mogu pohraniti čini ga savršeno funkcionalnim besplatnim upraviteljem lozinki za one koji uglavnom koriste samo jedan uređaj.

Ono što se na web stranici ne spominje jest da ako se prijavite na RoboForm Free, 30 dana ćete biti nadograđeni na RoboForm Everywhere. Plaćanje se vrši karticom (uključujući Amex), PayPal ili čekom na papiru ili novčanim nalogom.

Uz osobne planove, RoboForm nudi i poslovne planove. U srcu njih je centralizirana upravljačka konzola za razmjenu lozinki među članovima tima, upravljanje dozvolama i slično. Ovaj se pregled, međutim, fokusira na osobni plan Everywhere.

Značajke (RoboForm Everywhere)

 • Šifriranje na strani klijenta (e2ee)
 • Sinhronizacija na različitim platformama
 • Integracija preglednika
 • Unesite lozinke u programima
 • Online izrada sigurnosnih kopija
 • Sigurno dijelite prijave
 • Oznake
 • Safenotes
 • kontakti
 • Identiteti / ispunjavanje obrasca
 • Podrška za 2FA

Sinhronizacija na različitim platformama

RoboForm je dostupan s punom funkcionalnošću za Windows, macOS, Android i iOS / iPadOS. Postoji čak i Apple Watch aplikacija, iako je nismo isprobali.

Korisnici Linuxa i ChromeOS-a mogu koristiti posebne verzije dodataka preglednika, ali nemaju pristup Centru sigurnosti. Naravno, vlasnici novijih Chromebooka također imaju mogućnost korištenja Androidove aplikacije.

Uz sve to, lozinkama, bilješkama, kontaktima i svim ostalim pohranjenim na vašem RoboForm računu može se pristupiti putem web konzole na bilo kojoj platformi koja podržava web preglednik.

Integracija preglednika

U sustavu Windows RoboForm se integrira s preglednicima Firefox, Chrome i Edge, pružajući alatnu traku za pristup svim funkcijama RoboForma.

integracija broswera

U načinu Windowed ova alatna traka povoljno stoji ispod prozora preglednika, ali u načinu cijelog zaslona zauzima malo prostora na dnu preglednika..

To je stvar osobne preferencije, ali smatramo da je to malo nametljivo. Na svu sreću, možete onemogućiti alatnu traku, a uobičajeni dodaci preglednika pružaju svu funkcionalnost alatne trake, a istovremeno se nenametljivo maknu s puta kad se ne koristi..

U macOS-u RoboForm koristi obične dodatke preglednika za Firefox i Chrome. Također nudi dodatak za Safari, koji diskretno sjedi u traci izbornika macOS.

radeći u pregledniku

Većina osnovnih funkcija RoboForma dostupne su na alatnoj traci i dodacima preglednika. To uključuje sigurni generator lozinki koji se može prilagoditi za izradu lozinki za web mjesta sa strogim zahtjevima.

Generator lozinki

O integraciji mobilnog preglednika raspravljamo kasnije u ovom pregledu.

Online izrada sigurnosnih kopija

Besplatni kupci mogu sigurnosno kopirati svoje baze podataka lokalno, ali svugdje korisnici dobivaju i automatsku mrežnu izradu sigurnosnih kopija.

internetska kopija

Međutim, ništa ne može spriječiti slobodne korisnike da automatski izrađuju sigurnosnu kopiju svojih RoboForm spremnika u svoju Dropbox mapu...

Sigurno dijelite i šaljite prijavu

Značajka koja se mnogo oglašava je mogućnost lakog i sigurnog dijeljenja prijava s drugim korisnicima RoboForma. Ako primatelj nije korisnik RoboForma, tada će dobiti e-poštu s pozivom da se pridruže (besplatan račun je u redu za primanje e-pošte).

Ako sinkronizirate prijavu, sinkronizirat će se s primateljima ako je promijenite, a pristup može biti opozvan u bilo kojem trenutku. Alternativno, možete odlučiti poslati prijavu nakon čega to više nije pod vašom kontrolom.

Oznake, Safenoti i Kontakti

Uz prijave, RoboForm može pohraniti i sinkronizirati oznake, samostalne „Safenotes“ i kontakte na svim platformama i preglednicima. Bilješke se također mogu priložiti prijavama i većini ostalih vrsta unosa.

identiteti

Identity je značajka automatskog popunjavanja putem web obrasca sa svim vrstama korisnih predložaka, poput osobnih podataka, adrese, bankovnih podataka i podataka o automobilu. Kao što mu ime govori, za to možete postaviti onoliko identiteta ili persona kako biste mogli ispuniti obrasce na različite načine.

web obrazac identiteta

Privatnost i sigurnost

Nadležnost

RoboForm je razvila američka tvrtka Siber Systems. Zahvaljujući šokantnim razmjernim masovnim nadzorom koji se vrši na kupcima američkih tehnoloških kompanija (podjednako i građanima Sjedinjenih Američkih Država i Sjedinjenih Država, kao što je izložio bivši NSA-in zviždač Edward Snowden), općenito preporučujemo da ne koristite američke tvrtke ako privatnost izazove veliku zabrinutost.

Međutim...

Šifriranje od početka do kraja (e2ee)

Teoretski, nadležnost ne bi trebala biti previše jer su sve lozinke i drugi podaci šifrirani i dešifrirani samo na strani klijenta. Drugim riječima, uređaji nikad ne ostavljaju kodiranje. Dakle, bez vaše lozinke beskorisno je, čak i ako NSA dobije svoje rukavice na njemu!

Zatvoreni izvor

Softver RoboForm koristi vlasnički zatvoreni izvorni kod.

Jedina muha u mast je da sav softver RoboForm koristi vlasnički zatvoreni izvorni kod. To znači da samo moramo vjerovati Siber Systems da je njegov softver siguran i da je sve na razini.

Nema određenog razloga da mu ne vjerujete, osim što je opće nepovjerenje američkim (ili bilo kojim drugim tim) tehnološkim tvrtkama zdravo..

drva

Kao što je već napomenuto, vaše lozinke i ostali podaci pohranjeni u spremnicima RoboForm-a sigurno su zaštićeni od kraja do kraja, tako da im možete pristupiti samo vi (i oni koji ste ih odlučili podijeliti). Oni se mogu pohraniti na poslužitelje Siber Systems, ali Siber Systems im ne može pristupiti.

Međutim, ipak čuva razne zapise koji se odnose na dobrovoljne podatke o klijentima i podatke o plaćanju. Pored ovoga čuvaju se:

"Jedinstveni ID (GUID), ID računala (generiran jednosmjernom funkcijom iz nekih računalnih atributa), ID diska (generiran jednosmjernom funkcijom iz ID-a diska sistemskog diska) za aktiviranje licence i periodičnu provjeru licence."

Tako Siber Systems definitivno zna dosta o svojim kupcima. Ako imate anonimno upravljanje lozinkom, tada RoboForm nije za vas. No s obzirom da zapravo ne mogu vidjeti vaše lozinke, ne mislimo da podaci koji se bilježe u Siber Systems-u zapravo predstavljaju veliku brigu o privatnosti većine ljudi

Tehnička sigurnost

Kao i KeePass .kbdx datoteke, RoboForm čuva sve vaše podatke u samostalnom spremniku. To znači da bez obzira na to gdje se spremnik nalazi, on ostaje sigurno šifriran.

Svaki se spremnik šifrira pomoću AES-256. Ključevi su šifrirani pomoću PBKDF2 ponovljenog 4000 puta, sa SHA-256 hash funkcijom i dugom slučajnom soli (32-bajt). Prijenosi na RoboForm Server osigurani su HTTPS-om.

Podaci se dijele pomoću kriptografije s javnim ključem, gdje se javni ključevi korisnika pohranjuju i sinkroniziraju na RoboForm poslužitelju kako bi im drugi korisnici mogli poslati prijave ili mape koristeći vlastite privatne ključeve.

Ovdje je dostupan bijeli papir koji objašnjava visoke kriptografske prakse RoboForma.

Dvofaktorska provjera autentičnosti (2FA)

Ako želite zaštititi svoje podatke s više nego samo glavnom lozinkom, RoboForm podržava dvofaktornu provjeru identiteta jednokratnom lozinkom (OTP). To se može poslati e-poštom, SMS-om ili Google Autentifikatorom (daleko najsigurnija opcija, mada bi i alternativni izvornici poput otvorenog koda andOTP trebali raditi).

Korisnička podrška

Web stranica RoboForm pruža ogromnu količinu profesionalno predstavljenih informacija. U središtu ovog je iscrpni internetski priručnik koji detaljno opisuje sve značajke RoboForma i prilagođen je svakoj potpuno podržanoj platformi.

Pored ovoga, postoji i opsežni centar za pomoć s vrlo velikim brojem članaka koji gotovo sve teme mogu smisliti.

Ako i dalje trebate pomoć, tada je podrška putem e-pošte utemeljena na svim korisnicima 24/7365. Svugdje korisnici primaju prioritetnu internetsku podršku i podršku uživo putem EST radnih sati.

Jednostavnost korištenja

Možete uvesti lozinke iz Chromea, Firefoxa, ključa iCloud i od većine upravitelja lozinki putem izvezene CSV datoteke. Oznake se mogu uvesti samo iz Safarija. Lozinke se mogu izvesti u obliku CSV datoteke.

Windows & MacOS

Kao što smo već vidjeli, većini RoboForm funkcija može se pristupiti na alatnoj traci preglednika i / ili dodacima preglednika. Srce otkucaja RoboForma na radnoj površini (osim Linux strojeva) sigurnosni je centar.

aplikacija za Windows

Odavde možete u potpunosti pristupiti svim značajkama i funkcijama RoboForma.

Android i iOS / iPadOS

Aplikacije za Android i iPhone u osnovi su jednake jedna drugoj, s tim da iPad ima samo manje izmjene za postizanje većeg faktora oblika. Aplikacije se mogu osigurati PIN kodom i / ili otključavanjem otiska prsta, sinkronizirati sa svim ostalim uređajima povezanim s vašim računom i pružiti potpuni pristup svim značajkama RoboForma.

Ako u aplikaciji odaberete prijavu, otvorit će se u ugrađenom pregledniku (vidi dolje).

aplikacija za ios

Zanimljiva značajka specifična za mobilne uređaje je mogućnost prikvačenja omiljenih predmeta (kao što su prijave) na početnu stranicu.

prikvačene stavke u aplikaciji

Integracija mobilnog preglednika i OS-a

RoboForm se integrira s Android 8+ Okvirnom uslugom automatskog popunjavanja i okvirom Usluge provjere autentičnosti iOS 12+ za besprijekorno automatsko popunjavanje na novijim uređajima u većini preglednika i mnogim aplikacijama.

Alternativno, a posebno koristan za korisnike starijih uređaja, namjenski preglednik unutar aplikacije RoboForm dolazi s ugrađenom funkcijom automatskog popunjavanja.

prijavite se u obrazac

Završne misli

RoboForm je sveobuhvatan, moderan i vrlo poliran proizvod koji sve (uključujući kuhinjski sudoper) donosi u tablicu upravitelja lozinkom.

Također koristi snažnu enkripciju od početka do kraja i neprimjetno sinkronizira na svim svojim uređajima, ne zahtijeva dodatni unos osim instalacije softvera..

Nije besplatan, ali cijene su vrlo razumne. Naša je jedina briga to što je riječ o komercijalnom proizvodu zatvorenog koda, pa ako su akteri na državnoj razini dio vašeg modela prijetnji, tada biste mogli umjesto toga pogledati otvoreni izvorni KeePass ili Bitwarden.

Ali ako vas to ne brine, RoboForm se jako preporučuje.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me