RoboForm


 • Cenitev

  Od 1,79 dolarja
  / mesec

ProPrivacy.com Rezultat
8 od 10

Povzetek

RoboForm je zelo izpopolnjen in izčrpen upravitelj gesel, ki kljub zaprtemu izvoru (vendar šifriranem od konca do konca) uspe narediti vtis.

Hitre statistike

 • Država
  ZDA

Cenitev

Primarni osebni izdelek RoboForm je RoboForm Everywhere, njihov najcenejši načrt stane 1,99 USD na mesec, ki se zaračuna letno. Ta načrt omogoča posamezniku popoln dostop do vseh glavnih funkcij RoboForma. Družinski načrt razširja načrt Povsod na pet ljudi.

3-letno

1,79 dolarja
/ mesec

12-mesečni

1,99 USD
/ mesec

RoboForm ponuja tudi brezplačen načrt. Za to ni na voljo spletne varnostne kopije, prijave v skupno rabo in nekaterih funkcij podpore. Njegova glavna omejitev pa je, da ne podpira sinhronizacije med napravami.

To je precej velika omejitev, a dejstvo, da RoboForm ne postavlja nobene omejitve števila gesel, ki jih je mogoče shraniti, naredi popolnoma funkcionalen brezplačni upravitelj gesel za tiste, ki večinoma uporabljajo samo eno napravo.

Kar na spletni strani ni omenjeno, je, da se boste, če se prijavite na program RoboForm Free, za 30 dni brezplačno nadgradili na RoboForm Everywhere. Plačilo je s kartico (vključno z Amex), PayPal ali čekom na papirju ali denarnim nakazilom.

RoboForm poleg osebnih načrtov ponuja poslovne načrte. V središču teh je centralizirana upravljalna konzola za nameščanje gesel med člani skupine, upravljanje dovoljenj in podobno. Ta pregled pa se osredotoča na osebni načrt Everywhere.

Značilnosti (RoboForm Everywhere)

 • Šifriranje na strani odjemalca (e2ee)
 • Medetažno sinhronizacijo
 • Integracija brskalnika
 • Izpolnite gesla v aplikacijah
 • Spletna varnostna kopija
 • Varno delite prijave
 • Zaznamki
 • Safenotes
 • Stiki
 • Identitete / izpolnjevanje obrazca
 • Podpora 2FA

Medetažno sinhronizacijo

RoboForm je na voljo s popolno funkcionalnostjo za Windows, macOS, Android in iOS / iPadOS. Obstaja celo aplikacija Apple Watch, čeprav je še nismo preizkusili.

Uporabniki Linux in ChromeOS lahko uporabljajo posebne različice dodatkov za brskalnik, vendar nimajo dostopa do varnostnega centra. Seveda imajo lastniki novejših Chromebookov tudi možnost uporabe aplikacije Android.

Poleg vsega tega lahko do gesla, beležk, stikov in vsega drugega, shranjenega v vašem računu RoboForm, dostopate prek spletne konzole na kateri koli platformi, ki podpira spletni brskalnik.

Integracija brskalnika

V operacijskem sistemu Windows se RoboForm združuje z brskalniki Firefox, Chrome in Edge in tako ponuja orodno vrstico za dostop do vseh funkcij RoboForma.

integracija broswerja

V okenskem načinu ta orodna vrstica priročno stoji zunaj pod oknom brskalnika, vendar v celozaslonskem načinu zavzame nekaj prostora na dnu brskalnika..

Gre za osebne želje, vendar se nam zdi to nekoliko vsiljivo. Na srečo lahko onemogočite orodno vrstico in običajni dodatki brskalnika zagotavljajo vso funkcionalnost orodne vrstice, medtem ko ne uporabljate nevsiljive poti, ko je ne uporabljate.

V macOS-u RoboForm uporablja le običajne dodatke za brskalnik za Firefox in Chrome. Ponuja tudi dodatek za Safari, ki diskretno sedi v menijski vrstici macOS.

dela v brskalniku

Večina glavnih funkcij RoboForma je na voljo v orodni vrstici in dodatkih brskalnika. To vključuje varen generator gesel, ki je prilagojen za ustvarjanje gesel za spletna mesta s strogimi zahtevami.

Generator gesel

O integraciji brskalnikov mobilnih telefonov bomo razpravljali pozneje v tem pregledu.

Spletna varnostna kopija

Brezplačne stranke lahko varnostno kopirajo svoje baze podatkov lokalno, vendar povsod uporabniki dobijo tudi samodejno varnostno kopiranje v spletu.

spletno varnostno kopijo

Vendar pa ničesar ne more uporabnikom preprečiti samodejnega varnostnega kopiranja vsebnikov RoboForm v mapo Dropbox...

Varno delite in pošljite prijave

Značilnost, ki se veliko oglašuje, je možnost enostavne in varne rabe prijav z drugimi uporabniki RoboForma. Če prejemnik ni uporabnik RoboForma, bo prejel e-poštno sporočilo, v katerem jih bo povabil k sodelovanju (brezplačen račun je v redu za prejemanje e-poštnih sporočil).

Če sinhronizirate prijavo, bo sinhroniziran s prejemniki, če ga spremenite, dostop pa lahko kadar koli prekličete. Lahko pa se odločite za pošiljanje prijave, po katerem ni več pod vašim nadzorom.

Zaznamki, Safenotes in Stiki

Poleg prijav se lahko RoboForm shrani in sinhronizira zaznamke, samostojne »Safenotes« in stike prek platform in brskalnikov. Opombe je mogoče priložiti tudi prijavam in večini drugih vrst vnosov.

Identitete

Identitete je funkcija za samodejno izpolnjevanje spletnih obrazcev z vsemi vrstami uporabnih predlog, kot so osebni podatki, naslov, bančni podatki in podatki o avtomobilu. Kot že ime pove, lahko za to nastavite toliko identitet ali osebnih oseb, da lahko na različne načine samodejno izpolnite obrazce.

spletni obrazec za identiteto

Zasebnost in varnost

Pristojnost

RoboForm je razvilo ameriško podjetje Siber Systems. Zahvaljujoč šokantnim stopnjam razširjenega množičnega nadzora, ki ga izvajajo kupci ameriških tehnoloških podjetij (podobno kot državljani ZDA in zunaj ZDA, kot je izpostavil nekdanji žvižgač NSA Edward Snowden), na splošno priporočamo, da ne uporabljate ameriških podjetij, če zasebnost vzbuja veliko skrb.

Vendar pa...

Šifriranje od konca do konca (e2ee)

Teoretično naj pristojnost ne bi bila preveč pomembna, ker so vsa gesla in drugi podatki šifrirani in dešifrirani samo na strani stranke. Z drugimi besedami, vaše naprave nikoli ne puščajo šifriranih. Torej brez gesla je neuporabno, tudi če NSA dobi svoje rokavice na njem!

Zaprti vir

Programska oprema RoboForm uporablja lastniško zaprto izvorno kodo.

Edina muha mazila je, da vsa programska oprema RoboForm uporablja lastniško zaprto izvorno kodo. To pomeni, da moramo Siber Systems zaupati le, da je njegova programska oprema varna in da je vse na nivoju.

Ni posebnega razloga, da mu ne bi zaupali, le da je splošno nezaupanje do ameriških (ali kakršnih koli) tehnoloških podjetij zdravo.

Dnevniki

Kot smo že omenili, so vaša gesla in drugi podatki, shranjeni v vsebnikih RoboForm, varno od konca do konca, tako da lahko do njih dostopate le vi (in tisti, ki ste jih izbrali za skupno rabo). Lahko so shranjeni na strežnikih Siber Systems, vendar Siber Systems do njih ne morejo dostopati.

Kljub temu hrani različne dnevnike, ki se nanašajo na prostovoljne podatke o strankah in podatke o plačilu. Poleg tega se hranijo:

»Edinstven ID (GUID), ID računalnika (ustvarjen z enosmerno funkcijo iz nekaterih računalniških atributov), ​​ID diska (ustvarjen z enosmerno funkcijo iz ID-ja diska sistemskega diska) za aktiviranje licence in občasno preverjanje licence.«

Tako Siber Systems vsekakor ve kar veliko o svojih kupcih. Če uporabljate anonimno upravljanje gesla, potem RoboForm ni za vas. A glede na to, da gesla dejansko ne more videti, ne verjamemo, da podatki Siber Systems beležijo, da večina skrbi za zasebnost pri večini ljudi

Tehnična varnost

Tako kot datoteke KeePass .kbdx tudi RoboForm hrani vse svoje podatke v samostojnem vsebniku. To pomeni, da ne glede na to, kam je posoda nameščena, ostane varno šifrirana.

Vsak vsebnik je šifriran s pomočjo AES-256. Ključi so šifrirani s ponovitvijo PBKDF2 4000-krat, s SHA-256 hash funkcijo in dolgo naključno soljo (32-bajt). Prenosi na strežnik RoboForm so zavarovani s HTTPS.

Podatki se delijo s kriptografijo z javnim ključem, kjer so javni ključi uporabnikov shranjeni in sinhronizirani na strežniku RoboForm, tako da jim lahko drugi uporabniki pošljejo prijave ali mape s svojimi zasebnimi ključi.

Tukaj je na voljo bela knjiga, ki razlaga visoke kriptografske prakse RoboForma.

Dvofaktorna avtentikacija (2FA)

Če želite svoje podatke zaščititi z več kot le glavnim geslom, potem RoboForm podpira dvofaktorno preverjanje pristnosti z enkratnim geslom (OTP). To lahko pošljete po e-pošti, SMS-ju ali Googlovem avtentikatorju (daleč najbolj varna možnost, čeprav bi morale delovati tudi druge možnosti za preverjanje pristnosti, kot sta npr. Open source andOTP).

Pomoč strankam

Spletno mesto RoboForm ponuja ogromno strokovno predstavljenih informacij. V središču tega je izčrpen spletni priročnik, ki podrobno opisuje vse funkcije RoboForma in je prilagojen vsaki popolnoma podprti platformi.

Poleg tega obstaja obsežen center za pomoč, ki vsebuje zelo veliko člankov, ki pokrivajo skoraj vsako temo, na katero bi lahko pomislili.

Če še vedno potrebujete pomoč, je e-poštna podpora na obrazcu na voljo vsem uporabnikom 24/7365. Povsod stranke prejmejo prednostno spletno podporo in podporo Live Chat v času uradnih ur EST.

Enostavnost uporabe

Gesla lahko uvozite iz Chroma, Firefoxa, iCloud keychain in iz večine upraviteljev gesel prek izvožene datoteke CSV. Zaznamke je mogoče uvoziti samo iz Safarija. Gesla je mogoče izvoziti v datoteko CSV.

Windows & macOS

Kot smo že videli, je do večine funkcij RoboForma mogoče dostopati z brskalniško orodno vrstico in / ali dodatki brskalnika. Kljub temu, da je srce RoboForma na namizju (razen Linux naprav), je varnostni center.

aplikacija za Windows

Od tu lahko v celoti dostopate do vseh funkcij in funkcij RoboForma.

Android in iOS / iPadOS

Aplikaciji Android in iPhone sta v bistvu enaki med seboj, pri čemer ima aplikacija iPad le manjše spremembe, da lahko poskrbi za svoj večji oblikovni faktor. Aplikacije lahko zaščitite s kodo PIN in / ali odklepom prstnega odtisa, sinhronizirate z vsemi drugimi napravami, povezanimi z vašim računom, in zagotovite popoln dostop do vseh funkcij RoboForma.

Če v aplikaciji izberete prijavo, se bo odprla v vgrajenem brskalniku (glejte spodaj).

aplikacija za ios

Zanimiva funkcija, značilna za mobilne naprave, je možnost pripenjanja priljubljenih predmetov (kot so prijave) na začetno stran.

pripeti predmeti v aplikaciji

Integracija mobilnega brskalnika in OS

RoboForm se združuje s sistemom Android 8+ Autofill Framework Service in okvirom iOS 12+ Authentication Services za brezhibno samodejno izpolnjevanje na novejših napravah v večini brskalnikov in številnih aplikacij.

Posebej brskalnik v aplikaciji RoboForm je še posebej uporaben za uporabnike starejših naprav in ima vgrajeno funkcijo samodejnega izpolnjevanja.

prijavi se v obrazec

Končne misli

RoboForm je celovit, eleganten in izredno poliran izdelek, ki vse (vključno s kuhinjskim pomivalnim koritom) pripelje v tabelo upravitelja gesel.

Uporablja tudi močno šifriranje od konca do konca in se brezhibno sinhronizira v vseh vaših napravah, pri čemer ni treba dodatno vnašati razen namestitve programske opreme..

Ni brezplačno, vendar je cena zelo razumna. Naša edina resnična skrb je, da gre za komercialni izdelek iz zaprtega izvora, zato če so akterji na državni ravni del vašega modela groženj, boste morda namesto tega želeli pogledati odprtokodni KeePass ali Bitwarden.

Če pa vas zaprti vir ne skrbi, je RoboForm zelo priporočljiv.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me