RememBear


RememBear je upravitelj gesel, ki so vam ga prinesli razvijalci VPN TunnelBear. Kanadski upravitelj gesla je tisto, ki obljublja, da bo poskrbel, da bo varovanje vaših spletnih računov bolj obvladljivo. Kot aplikacije TunnelBear VPN, razvite pred njo, je glavna naloga RememBear-a, da varno upravljanje gesla postane dovolj enostavno za začetnike.

ProPrivacy.com Rezultat
8 od 10

Povzetek

Zato je RememBear zasnovan tako, da potrošnikom omogoča varno varovanje spletnih računov brez glavobola, ki je včasih povezan z obstoječimi skrbniki gesel. Ali je ta storitev tako enostavna, kot naj bi bila? Ali nudi vrednost za denar? In ali je tako varen kot njegovi glavni konkurenti, ko gre za zaščito gesel?

RememBear

Hitre statistike

  • Država
    Kanada

Pregled RememBear

Čeprav gre za povsem novo storitev, ki je iz beta šele prišla, je RememBear že na voljo za Mac, Windows, iOS in Android. Poleg tega je že izdal integrirane razširitve za Chrome, Firefox in Safari (čeprav, seveda, Opera in Edge trenutno niso zastopani).

RememBear trdi, da gesla ščiti na popolnoma varen in zaseben način. Storitev je že temeljito revidirala zunanja varnostna družba (Cure53) - da bi zagotovila, da se šifriranje od konca do konca pravilno izvaja.

Če še vedno uporabljate isto geslo za več računov, je upravitelj gesel, kot je RememBear, verjetno dobra možnost, saj vam bo omogočil, da nastavite močna edinstvena gesla za vse svoje račune - ne da bi si jih morali zapomniti vsi.

Cenitev

Dobra novica je, da je - kot večina njegovih konkurentov - RememberBear brezplačno na voljo za enkratno uporabo. Prosti načrt lahko uporablja en naročnik v eni napravi - in uporabniku omogoča shranjevanje in odpoklic neomejenega števila gesel. Vendar pa brezplačni uporabniki ne morejo varnostno kopirati gesel v oblak. Namesto tega so njihova gesla šifrirana in shranjena lokalno - kar pomeni, da če izgubijo svojo napravo ali če se pokvari ali pokvari, bodo potencialno izgubila vsa gesla. Poleg pomanjkanja varnostnih kopij brezplačni uporabniki programa RememBear morda ne bodo sinhronizirali gesla v napravah.

Dobra novica pa je, da vsi uporabniki ob prvi prijavi prejmejo 30-dnevno brezplačno premijo, kar pomeni, da lahko celotno različico občutite brez plačila. Ker so brezplačni uporabniki RememBear omejeni na eno samo napravo, je vredno zapomniti, da gesla, sinhronizirana s sekundarno napravo, prenehajo delovati, ko se konča 30-dnevno preskusno obdobje. K sreči je nadgradnjo na premijski naročninski načrt za samo 3 USD na mesec neverjetno poceni, po tem pa bodo lahko varnostno kopirali gesla in jih varno sinhronizirali na vseh svojih napravah.

Cene RememBear

Uporabniki Premium prejmejo tudi prednostno storitev za stranke, čeprav upravljavci gesel niso takšna storitev, ki običajno zahteva veliko rokovanja. Po drugi strani pa je ta pomoč uporabnikom, ki se želijo naučiti, kako narediti varnostno kopiranje, sinhronizacijo, samodejno izpolnjevanje in samodejno shranjevanje gesel..

Na splošno se 36 $ na leto ne zdi pretirano drago. Točno enaka cena kot na primer priljubljeni upravitelj gesel LastPass. Cena je pravična, saj je bila ta storitev revidirana in ima vse pomembne lastnosti, ki bi jih pričakovali od upravitelja gesel višjega cenovnega razreda. In imate možnost, da ga brezplačno uporabljate za nedoločen čas, dokler niste uporabnik energije s tonami naprav.

Po drugi strani pa lahko dolgotrajna uporaba brezplačne različice povzroči precej hud glavobol, če ste uporabnik mobilnih ali tabličnih računalnikov, ki nadgrajujejo pogosto ali so nagnjeni k izgubi in poškodovanju svoje naprave. In pomanjkanje kakršne koli varnostne kopije v brezplačni različici je mogoče šteti kot omamno - saj tekmeci, kot sta NordPass in Myki, zagotavljajo varnostne kopije tudi na brezplačnih, posamičnih različicah naprav.

Poleg tega RememBear brezplačnim uporabnikom ponuja shemo nagrajevanja, ki jo lahko izkoristite za pridobitev 6 USD od plačane naročnine. Ta popust je mogoče pridobiti z odklepanjem 5-ih dosežkov - ki vključujejo deljenje RememBear-a v družabnih - in različnih drugih pozitivnih dejavnosti, kot je povabilo prijateljev k upravitelju gesel.

Nazadnje se lahko uporabniki odločijo za plačilo z Mastercard, Visa ali AMEX. Vendar Paypal in Bitcoin nista na voljo za plačilna sredstva, kar lahko nekatere ljudi odvrne.

Lastnosti

Nastaviti

Pridobitev računa pri RememBearu je tako enostavno, kot če se odpravite na spletno mesto in prenesete potrebno različico. Odločili smo se za različico sistema Windows in namestili razširitev za Chrome - da bi preizkusili funkcije samodejnega izpolnjevanja in samodejnega shranjevanja gesla.

RememBear krom podaljšek

Samostojni odjemalec Windows se je v nekaj sekundah prenesel in po odobritvi precej standardnih pogojev storitve se je brez težav namestil. Kot vedno velja za izdelke TunnelBear, so namestitev spremljali zabavni medvedki, ki so povezani z medvedom.

Po namestitvi se uporabnike prosi, da ustvarijo račun. Če želite to narediti, boste morali navesti e-poštni naslov in glavno geslo.

ustvari račun

Kot vedno velja za upravljavce gesel z ničelnim znanjem, vas RememBear močno opomni, da se prepričate, da si zapomnite glavno geslo, saj ga ne morete obnoviti v primeru izgube ali pozabe. Poleg tega zagotavlja rezervno kodo, ki je poleg glavnega gesla priložena računu. To vam omogoča, da obnovite gesla, če slučajno pozabite svoje glavno geslo.

pripravi rezervni komplet

Zavedajte se le, da če kdo pridobi dostop do te obnovitvene kode, bi lahko enostavno ponastavil vaš račun in dostop do vseh vaših geslov. Torej, kje in kako shranjujete to kodo, je pomembno za varnost vaših geslov in priporočamo, da jih zapišete ali natisnete in shranite nekje diskretno brez povezave.

Nato vam RememBear ponuja možnost uvoza prijav iz računalnika. To je dober način, da prihranite čas in zagotovite, da boste vsa predhodna gesla zaklenjena v RememBear od začetka. Uporabniki imajo možnost uvoza iz svojega brskalnika ali uvoza iz prejšnjega upravitelja gesel s pomočjo datoteke CSV. Odločili smo se za uvoz prek CSV-ja.

povleci in spusti datoteko CSV

Všeč nam je bilo dejstvo, da je del tega postopka vključeval vodnik o izvozu datotek CSV, kar je dokaz, da se ta skrbnik gesla osredotoča na začetnike. Z uspešno uvoženimi gesli (in sprejela se je še ena šaljiva šala medveda) nas je upravitelj gesel spodbudil, da namestimo razširitev brskalnika. Tako smo šli naprej in namestili razširitev za Chrome.

Ko je nameščena razširitev za Chrome, boste morali potrditi, da se obe kodi (ena v oknu aplikacije in ena v oknu brskalnika) ujemata. To je zaščitna funkcija, ki zagotavlja, da se aplikacija seznanja brez zunanjih vplivov. S tem je namestitev končana in pripravljeni ste začeti uporabljati RememBear za zaščito računov.

Enostavnost uporabe

Odjemalec RememBear je dobro zasnovan in enostaven za ogled. S klikom na 'prijave' na desni strani lahko vidite vse prijave, ki so bili uvoženi v fazi namestitve. Nato smo se odločili, da nadaljujemo z ogledom, kako dobro je RememBear uspel pri samodejnem shranjevanju gesel v trezor. Da bi to naredili, smo se napotili na Facebook in z veseljem ugotovili, da končnica opravlja svoje delo (vidno, ker se je v obrazcih za prijavo pojavila ikona medveda). Vnos e-poštnega naslova in gesla je povzročil, da nas je razširitev spodbudila, da geslo shranimo v trezor.

Facebook Prijava

Z shranjenim geslom smo se vrnili na Facebook, da smo preizkusili funkcijo samodejnega izpolnjevanja in veseli smo, da nam je s klikom na prijavni obrazec takoj omogočen dostop do gesla iz našega trezorja.

se prijavite v facebook

RememBear vam ponuja tudi možnost ustvarjanja novih varnih gesel s pomočjo svojega generatorja gesel. Odločili smo se, da bomo iz trezora izbrisali svoje geslo za Facebook, da bi ga preizkusili.

Ta gesla so lahko ustvarjena iz znakov ali besed, uporabniki pa se lahko odločijo, da bodo v gesla, dolga do 50 znakov, vključili toliko zgornjih in malih črk, simbolov in števil. To je odlična funkcija, ki bo zagotovo olajšala ustvarjanje novih varnih gesel za račune.

generator gesel

Druga značilnost, ki nam je bila všeč, je bila možnost preverjanja moči gesla v vašem trezorju. Kot lahko vidite spodaj, je z rdečo vrstico prikazano geslo, ki je v celoti sestavljeno iz malih črk, dolgih samo štiri znake, kar pomeni, da je to geslo nujno treba izboljšati.

tester za geslo

Za tiste, ki jo potrebujejo, je na voljo tudi funkcija za delitev gesla. Če pa uporabljate brezplačno različico, kliknite na Delite medveda bo omogočil le delitev GIF medveda. Za skupno rabo gesel boste morali nadgraditi na premijski načrt. Poleg tega lahko gesla delite le z drugimi uporabniki RememBear-a, zato bodo morali prejeti in namestiti brezplačno različico, da bodo prejeli geslo s svojega plačanega računa.

Tako kot pri drugih skrbnikih z gesli vam tudi funkcija varnih beležk omogoča shranjevanje zapiskov zase v trezorju. Ta funkcija deluje brez težav in vam omogoča, da si zapisujete nedoločeno dolžino.

varne opombe

The Kreditne kartice funkcijo (tik spodaj Varne opombe) omogoča shranjevanje podatkov vaše kartice za uporabo v spletu in pomeni, da vam ni treba skrbeti za vnos podatkov o kartici vsakič, ko naletite na spletni obrazec za nakupovanje.

Končno kliknite na Dodajte novo napravo omogoča sinhronizacijo računa na drugem računalniku. Če želite preizkusiti to funkcijo sinhronizacije, smo se odločili za namestitev različice iOS. Na srečo smo QR kodo Windows odjemalca zlahka uporabili za sinhronizacijo gesel v šifrirani obliki - pripravljeno za uporabo v našem iPadu.

skenirajte podatke o računu

Čeprav je v nastavitvah na voljo funkcija izvoza, brezplačni uporabniki ne morejo varnostno kopirati svojih geslov s to funkcijo, zaradi česar varnostne kopije v oblaku in izvoz datotek CSV niso popolnoma na voljo, razen če plačate naročnino. Omeniti velja, da izvozna funkcija v 30-dnevnem preizkusu premije ni na voljo.

spomnite se premije

Na splošno smo ugotovili, da je RememBear programska oprema, ki zlahka izpolni svoje obljube, da bo primeren upravitelj gesel za začetnike.

Vse najpomembnejše funkcije so takoj na voljo, zaradi brezhibne integracije razširitve in samostojnega odjemalca pa lahko uporabniki brez napora začnejo shranjevati in priklicati svoja gesla v obrazce..

Pomanjkanje deljenja gesla in varnostne kopije v oblaku za brezplačne uporabnike je malo muka. Vendar je to razumljivo in precej standardno pri brezplačnih upravljalcih gesel, kar pomeni, da bi bilo nepošteno kritizirati tega skrbnika. Kljub temu spodbujamo vse, ki zahtevajo te funkcije (in kot npr. Uporabljate RememBear), da prejmejo plačano naročnino.

Zasebnost in varnost

E2EE

RememBear je storitev ničelnega znanja s šifriranjem od konca do konca (e2ee)

RememBear je storitev z ničelnim znanjem s šifriranjem od konca do konca. Gesla so shranjena v šifrirani obliki bodisi na uporabnikovem lokalnem računalniku bodisi na strežnikih v oblaku, ki jih nadzira RememBear. Prosti uporabniki ne dobijo varnostnih kopij v spletu, kar pomeni, da se gesla samo varno shranijo samo lokalno. Ta gesla so šifrirana z močno šifriranjem AES-256.

Poleg nastavitve glavnega gesla za upravitelja gesel uporabnikom samodejno dodeli nov ključ naprave (NDK). Ta zapletena koda uporabnikom omogoča obnovitev gesla, če slučajno pozabijo glavno geslo. Zaradi dodatne varnosti se lahko uporabniki prijavijo v svoj račun in zahtevajo nov NDK. To je koristno, če uporabnik verjame, da je morda na nek način ogrožena varnostna kopija.

Močna varnost transportnega sloja

Poleg močne šifriranja od konca do konca, ki se uporablja za zaščito in sinhronizacijo gesel, RememBear uporablja močno varnostno zaščito transportnega sloja (https). RememBear smo testirali z uporabo Qualy SSL Labs in z veseljem smo ugotovili, da je dosegel A +. To pomeni, da podjetje izvaja robustno šifriranje SSL, ki bo pomagalo ohraniti vaše podatke še bolj varno, ko se bodo prenesli na strežnike RememBear, ko so varnostno kopirane ali sinhronizirane.

Zaprti vir, vendar strokovno revidiran

ResemBear je platforma z zaprtimi viri, kar pomeni, da ga ni mogoče prosto revidirati in sproti preverjati. Za izogibanje posledicam programske opreme iz zaprtega izvora je podjetje sodelovalo s strokovnim revizijskim podjetjem iz Nemčije, imenovanim Cure53. To varnostno podjetje je revidiralo platformo RememBear, da bi preverilo izvajanje svojih aplikacij, infrastrukture, strežnikov in šifriranja - da bi zagotovilo, da vse deluje, kot mora.

Glede na poročilo, ki je na voljo na spletnem mestu Cure53, je bila med revizijo odkrita le ena kritična napaka. Ta napaka bi lahko napadalcu omogočila, da izkoristi funkcijo samodejnega izpolnjevanja. Vendar smo se pogovarjali z RememBearom in sporočili so nam, da je bila ta ranljivost od takrat popravljena zaradi dela, ki ga je opravil Cure53.

 

Strokovni preizkus penetracije strokovnjakov, kot je Cure53, je veliko temeljitejši, takojšen in na zahtevo.

RememBear

Zaradi te revizije se zdi pošteno reči, da lahko uporabniki kljub zaprtemu viru začutijo prepričanje, da je ta platforma pod nadzorom resničnega revizijskega podjetja. Kot RememBear poudarja, da je "namenski test penetracije s strani strokovnjakov, kot je Cure53, veliko temeljitejši, takojšen in na zahtevo" kot testiranje z odprtokodnimi kodami - kar lahko traja veliko dlje, da se določijo ranljivosti (ker nihče dejansko ni plačan za temeljito revizijo revizije platforma).

Seveda lahko nekateri še vedno raje uporabljajo popolnoma odprtokodno platformo. Vendar se zdi pošteno sklepati, da je zasebnost in varnost, ki jo zagotavlja ta platforma, več kot primerna za potrebe večine ljudi.

Politika zasebnosti

Nato smo preverili pravilnik o zasebnosti in se prepričali, da ne vsebuje ničesar, kar bi se mu zdelo neprimerno. Najprej je treba omeniti, da ima TunnelBear (matično podjetje RememBear) sedež v Kanadi, zato mora upoštevati zakone te države. To ni idealen kraj za podjetje, usmerjeno v zasebnost, vendar pa RememBear zaradi svoje ničvredne naloge ne skrbi..

V pravilniku je zapisano, da bodo uporabniki RememBear-ja zabeležili svoj IP-naslov - tako, ko bodo uporabljali spletno mesto RememBear, in ko bodo uporabljali storitev RememBear. To ni nujno problematično, vendar je vredno upoštevati, če ste tudi uporabnik TunnelBear (kot uporabnik VPN vam bo morda bolj všeč, da vaš IP sploh ne beležijo). Na splošno pa, če IP-ji niso nikoli neposredno vezani na vaše dnevnike povezav VPN - ne bi smelo biti težav.

Funkcija zaklepanja

Končno je za RememBear na voljo funkcija zaklepanja, ki zagotavlja, da upravitelj gesla ne bo dolgo prijavljen. Uporabniki lahko upravljalnika gesel ročno zaklenejo ali pa se zaklenejo, ko se računalnik spremeni, na primer zaklepanje, spanje ali izklop.

Poleg tega se lahko uporabniki odločijo, da bodo RememBear zaklenili po določenem času. Za ta test smo ga nastavili na 5 minut, da bi dobili kar največjo varnost. Podobno so nastavitve brskalnika nastavljene tako, da samodejno zahtevajo glavno geslo po 5 minutah in bodo zahtevale glavno geslo vsakič, ko boste znova zagnali brskalnik..

Brez preverjanja pristnosti z dvema faktorjema

Žal RememBear trenutno ne dovoljuje uporabnikom, da bi postavili dvofaktorno overjanje. To je odlična funkcija, ki uporabnikom omogoča, da v svoje račune dodajo močno dodatno varnost.

Pomoč strankam

Kadar gre za potrebo po podpori strankam za enostaven upravljalnik gesel, je resnično malo, kar lahko gre narobe. RememBear je zasnovan od začetka, da vas vodi skozi postopek uvažanja in shranjevanja gesel v trezor, na spletnem mestu pa je na voljo veliko število spletnih dnevnikov, ki pojasnjujejo nekatere bolj tehnične podrobnosti in osnove uporabe storitve.

podpora

To bi moralo biti dovolj virov, da bi lahko večina uporabnikov brez težav delala storitev. Za tiste, ki jo potrebujejo, pa je e-poštna podpora (s prednostno podporo pri plačilu uporabnikov) na voljo prek spletnega mesta. Postavili smo vprašanje in dobili odgovor v 14-urnem oknu z uporabo brezplačnega paketa.

Zaključek

RememBear je upravitelj gesel, ki omogoča varno in enostavno shranjevanje in odpoklic gesel. Zasnova tega upravitelja gesla je vsekakor dobra izbira za začetnike in vse, ki iščejo geslo brez samodejnega izpolnjevanja gesla med brskanjem po spletu..

Razpoložljivost razširitev in samostojnih odjemalcev za najbolj priljubljene platforme je to dobra možnost za večino potrošnikov. In ker je RememBear na voljo brezplačno, lahko večina ljudi takoj začne razvrščati gesla. Vendar ne pozabite, da če to brezplačno uporabljate v daljšem časovnem obdobju - se boste morda odkrili pred tveganjem, da boste izgubili gesla, saj se le ta shranijo lokalno in se nikoli ne vrnejo nazaj..

Dejstvo, da je ta skrbnik gesla zaprt vir, lahko nekatere ljudi onemogoči. Zaprte izvorne kode ni mogoče prosto analizirati, kar pomeni, da je težko preveriti, ali je RememBear popravil ranljivosti, odkrite med revizijo Cure53. To pomeni, da morate podjetju zaupati, da je storil, kar trdi (kar zadeva odpravljanje teh prej odkritih težav). Vendar upoštevamo besedo RememBear, ko je dejal, da je te težave zakrpal, ker se zdi, da jih ne bi rešili. Ali se strinjate, je popolnoma odvisno od vas.

Na splošno smo ugotovili, da je to odličen upravitelj gesel, ki delo opravi z močnim šifriranjem od konca do konca in ga je vredno preizkusiti z brezplačnim računom.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me