Privatoria

 • cijena

  Iz $ 2.74
  / mjesec

ProPrivacy.com Postići
6.5 od 10

Sažetak

Činjenica da Privatoria uopće ne vodi trupce uvijek je dobar način da se nađete na desnoj strani mene. Neuobičajene brzine preuzimanja teško preporučuju uslugu.

Brza statistika

 • ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno)
  8 Mbps
 • Nadležnost
  Češka Republika.
 • Istovremene veze
  5
 • zemlje
  20

Kao što ćemo vidjeti u ovom pregledu Privatoria, ovaj češki VPN pružatelj usluga nudi jeftinu uslugu s nizom zanimljivih zvona i zvižduka. Također ima prilično cool Androidovu aplikaciju.

Posjetite Privatoria »


Značajke

Privatoria nudi servere na 20 lokacija širom svijeta. Neobičnije lokacije uključuju poslužitelje u Rusiji, Brazilu i Indiji.

Značajke uključuju:

 • Tijekom korištenja usluge možete istodobno povezati do pet uređaja
 • Uz VPN, Privatoria nudi Tor putem VPN-a bez potrebe za preglednikom Tor
 • Web proxy Tor
 • "Anonimni proxy"
 • "Anonimna e-pošta"
 • Aplikacija za Android

Razočarajuće, bujice su posebno zabranjene. Privatoria, međutim, tvrdi da ne vodi evidencije, pa kako je (i ako) to moguće izvesti u praksi ostaje otvoreno pitanje.

VPN Plus Tor

Ova značajka omogućuje Toru putem VPN-a.

Tvoje računalo -> VPN -> humka -> Internet

Molimo pogledajte zajedno korištenje VPN-a i Tor-a za cjelovitu raspravu o implikacijama ovoga. Uz Privatoria to se postiže transparentnim usmjeravanjem vaše veze s posebno konfiguriranog VPN poslužitelja na Tor mrežu.

No treba napomenuti da se Tor putem VPN-a može postići i jednostavno Tor preglednikom dok je spojen na VPN. To je puno sigurnije od korištenja prozirnog proxyja kakav nudi Privatoria, jer:

 • Torba enkripcija izvodi se end-to-end sa radne površine na Torovim poslužiteljima. Uz transparentne proxyje moguće je da je vaš VPN davatelj (npr. Privatoria) mogao presresti promet prije nego što ga šifriraju Tor-ovi poslužitelji..
 • Preglednik Tor očvrsnuo je protiv raznih prijetnji na način na koji to obično ne radi vaš uobičajeni preglednik.

U osnovi, mnogo vam je bolje ako koristite preglednik Tor dok ste povezani na VPN.

Web proxy Tor

To je slično "VPN Plus Tor", osim upotrebe HTTP proxyja.

Anonimna e-pošta

Privatoria nudi vlastiti poslužitelj e-pošte (POP3 / IMAP). Dolazne i odlazne e-poruke šifriraju se HTTPS vezom.

Prema zadanim postavkama pohranjuju se i na Privatorijev poslužitelj pomoću AES-256 enkripcije. Tu enkripciju izvodi tvrtka Privatoria. To će zaustaviti pristup e-maila od strane hakera i tako dalje, ali Privatoria im može pristupiti i predati ih policijskim službama, ako to zakonski zahtijevaju..

Dobra vijest je, međutim, da Privatoria e-pošta podržava potpunu PGP enkripciju. To je vrlo sigurno (iako su metapodaci zaglavlja još uvijek vidljivi) i trebalo bi osigurati da nitko osim pošiljatelja i predviđenih primatelja ne može čitati e-poruke (ili otvarati privitke).

Postavljanje PGP-a uvijek je pomalo uključen proces, ali Privatoria je to učinila što bezbolnijim. Zapravo je svojoj upravljačkoj ploči dodao izvrstan priručnik za šifriranje PGP-a. To je sjajno, ali kao i uvijek kod PGP-a, i pošiljatelj i primatelj moraju koristiti PGP da bi mogao raditi.

"Anonimni proxy"

Prvo što treba napomenuti jest da ta proxy usluga, u stvari, nije "anonimna". To je HTTP proxy-kodiran HTTPS proxy, sa lokacijama poslužitelja u 15 zemalja.

Kao i kod VPN-a, proxy će sakriti vašu stvarnu IP adresu s bilo kojeg web mjesta koje posjetite. HTTPS veza također će osigurati da vaš davatelj internetskih usluga ne može vidjeti što tražite na internetu. Tko god pokreće proxy poslužitelj (u ovom slučaju Privatoria), može vidjeti što tražite na internetu. Dakle, korištenje proxyja teško je "anonimno".

Dodatak preglednika Prixyia proxy sada je dostupan za Chrome i Opera. Kad ga koristim, nisam otkrio curenje DNS-a, iako je WebRTC otkrio moju stvarnu IP adresu. Američki Netflix blokirao me, ali uspio sam pomoću dodatka gledati BBC iPlayer.

Pogledajte Proxies vs. VPN - u čemu je razlika? za potpunu raspravu o punomoćnicima. Većina VPN korisnika malo će imati potrebu za proxyjem, ali neka značajka može biti korisna. Privatoria očito planira podržati i SOCKS punomoćnike u budućnosti.

Posjetite Privatoria »

Brzina i performanse

Privatori brzine preuzimanja

Brzine prijenosa Privatoria

Svi testovi izvedeni su na mojoj UK 50 Mbps / 3 Mbps vlaknoj vezi.

Grafikoni prikazuju najveću, najnižu i prosječnu brzinu za svaki poslužitelj i lokaciju. Pogledajte naše objašnjenje pune brzine ispitivanja za više detalja.

Ove su brzine preuzimanja iskreno strašne!

Yay! Nema propuštanja IP-a! WebRTC propuštanja moraju biti blokirana na strani poslužitelja. Imajte na umu da moj ISP (Virgin Media UK) ne podržava IPv6, pa ne mogu testirati na IPv6 propuštanja. Prema službenom dnevniku promjena OpenVPN-a, međutim, utvrđene su propuste za IPv6.

Američki Netflix odbio je igrati kada je spojen na američki VPN poslužitelj Privatoria, ali BBC iPlayer to učinio kada je spojen na VPN poslužitelj u Velikoj Britaniji..

Cijena

1 mjesec

$ 2.74
na mjesec

Za razliku od većine VPN usluga, Privatoria zahtijeva minimalnu kupovinu od tri mjeseca. S obzirom da tromjesečni plan košta vrlo ugodan džep od 12,99 USD (4,33 USD mjesečno), to se vjerojatno neće najviše brinuti.

Cijene padaju na jezivo niskih 2,74 USD mjesečno ako se kupi godišnji plan.

Ako se odjednom prijavite najmanje tri mjeseca, tada vam je na raspolaganju jednočasovno, potpuno besplatno probno razdoblje. Za to nisu potrebni detalji plaćanja.

Osim toga, neograničeno sedam-dnevno besplatno probno razdoblje trebalo bi biti više nego dovoljno da odlučite odgovara li vam usluga. Za to su potrebni podaci o plaćanju, ali naplatit će vam se samo ako ne otkažete u roku od sedam dana.

U roku od 30 dana možete zatražiti povrat novca ako naiđete na tehničke poteškoće koje Privatorijin tim za korisničku podršku ne može riješiti.

Podržane platforme za plaćanje

Jednostavnost korištenja

Prijaviti se

Za prijavu od vas se traži samo korisničko ime i adresa e-pošte. Dobivate lozinku, ali možete odabrati novu. Ovo je sigurno postavljanje, a ujedno znači i da adresa e-pošte koju navedete tijekom pokretanja ne mora biti valjana (čak ni privremeno). Ovo je super!

Kad se prvi put prijavite, prvih sat vremena nije potrebno davati nikakvu uplatu. To možda neće dugo trajati, ali trebalo bi biti dovoljno da provjerite radi li usluga za vas. Kao što je napomenuto ranije, besplatno probno razdoblje možete produžiti na sedam dana nakon što navedete podatke o plaćanju.

Privatia Windows VPN klijent

Ili bolje rečeno, nedostatak jednog. Vodiči za postavljanje dostupni su za konfiguriranje L2TP / IPSec putem VPN klijenta ugrađenog u Windows i za konfiguriranje OpenVPN-a putem službenog OpenVPN klijenta.

To se mene u početku tiče. Službeni OpenVPN klijent uvijek je bio dobar dio softvera na više načina, ali nije pružao nikakav oblik zaštite od propuštanja IPV4 ili IPv6 DNS. To se, međutim, promijenilo od OpenVPN verzije 2.3.9.

Svako dosadno, svaka .ovpn konfiguracijska datoteka preuzima se pod nazivom "openvpn" i mora se ručno preimenovati kako bi bila korisna..

Naravno, službeni klijent OpenVPN-a nema nijedno fantastično zvono i zviždaljke koje se nalaze u mnogim namjenskim aplikacijama (od kojih je najvažnija prekidač kill). Nešto je teže postaviti i od većine prilagođenih klijenata. Ali radi posao, i to dobro.

platforme

L2TP / IPsec vodiči za postavljanje dostupni su za Windows, Mac OSX, Android i iOS uređaje. OpenVPN vodiči za postavljanje dostupni su za Windows i Linux (naredbeni redak).

Konfiguracijske datoteke OpenVPN pružaju se za Windows i Mac OSX / Linux i nema razloga da se one ne mogu koristiti u bilo kojem sustavu koji može pokrenuti OpenVPN klijent.

Kao i priručnici na web mjestu za članove, blog sadrži dodatne vodiče za postavljanje. Na primjer, kako postaviti OpenVPN u Mac OSX pomoću Viscocity klijenta.

Aplikacija za Android

Iako nema prilagođenog desktop klijenta, Privatoria ima Android aplikaciju. Pored toga što djeluje kao VPN klijent, aplikacija uključuje sigurnog klijenta za chat i klijenta e-pošte za njegovu uslugu anonimne e-pošte (vidi dolje).

Aplikacija Privatoria Android potpuno je besplatna za korisnike, no za njezino korištenje potrebno je stvoriti dodatni račun.

Na stranu, aplikacija za Android je prilično dobra. Izgleda pametno, dobro funkcionira i otkrio sam da nema DNS ili WebRTC curenja dok ga koristim.

Služba za korisnike

Podrška za chat uživo dostupna je za vrijeme srednjoeuropskog ureda. Na moja su pitanja odgovarali brzo, a osoblje je bilo ljubazno i ​​željno je pomoglo. Iscrpno tehničko znanje osoblja u prvom redu djelovalo je pomalo tanko, no teška pitanja upućena su tehničkom timu i na njih su obično odgovarali u roku od nekoliko minuta.

Izvan čeških radnih sati uspostavljen je samo označeni sustav e-pošte. Odgovor je zajamčen u roku od 48 sati.

Privatnost i sigurnost

Privatoria podržava L2TP i OpenVPN VPN protokole. Kao i uvijek, preporučujem upotrebu OpenVPN-a gdje je to moguće. OpenVPN enkripcija koristi AES-128 šifru sa RSA-4096 rukovanjem i HMAC SHA-1 provjeru autentičnosti.

AES-256 se danas češće koristi, ali AES-128 ostaje siguran prema najboljim saznanjima. Zapravo, on ima snažniji ključni raspored od AES-256, za koji neki stručnjaci tvrde da ga čini sigurnijim.

U konfiguracijskoj datoteci OpenVPN nisu navedeni ključevi Diffie-Hellman, ali podrška Privatorija uvjerava me da je podržana Perfect Forward Secrecy. HMAC SHA-1 auth je u redu, a Privatoria mi kaže da planira prijeći na HMAC SHA-256 "uskoro." Stisak RSA-4096 je izvrstan.

Za pregled OpenVPN šifriranja i korištene izraze, pogledajte ovdje.

Paket šifriranja OpenVPN vrlo je dobar. Na prednjem dijelu privatnosti, Privatoria također dobro radi:

„Privatoria.net ne vodi zapise o aktivnostima korisnika. To uključuje pregledavanje, povijest preuzimanja i sve ostale zapisnike o prometu. "

Sjedište Privatoria je u Češkoj. Prema OpenDemokraciji,

"Češka država nema kapacitete za razvoj programa masovnog nadzora interneta u masovnim razmjerima - ali pribjegava se većim metodama nadzora" stare škole "."

Bez zakona o obveznom čuvanju podataka, nema posebnih veza s NSA-om ili GCHQ-om i bez vlastitog državnog nadzora, Češka je dobro mjesto za utemeljenje VPN usluge orijentirane na privatnost. Privatoria prihvaća plaćanje putem bitcoina, što također može poboljšati privatnost.

Završne misli

volio sam

 • Nema zapisnika uopće
 • Izvrstan paket za šifriranje OpenVPN
 • Nema propuštanja IP-a
 • jeftino
 • Pet istodobnih veza
 • Dobre probne ponude
 • Izvrsna Android aplikacija
 • Velika podrška
 • Usluga e-pošte podržava PGP
 • Vrhunski dodaci preglednika proxy
 • Prihvaća bitcoine

Nisam bila sigurna u to

 • VPN s Torom je sigurniji koristeći Tor Bowser dok ste povezani na VPN

mrzio sam

 • Strašne brzine za preuzimanje
 • P2P je zabranjen

Privatoria se može mnogo preporučiti. Ono što je najvažnije, uopće ne drži trupce i smiješno je jeftin. Iako ne nudi prilagođenu aplikaciju za stolna računala, službeni OpenVPN klijent radi vrlo dobro, a naišao sam na nepropusnost IP-a (barem u sustavu Windows).

OpenVPN enkripcija je odlična, a Android aplikacija je također prilično funky.

Dodatne besplatne usluge su lijepe, a nekima mogu biti korisne. U svim slučajevima, međutim, postoje i bolje usluge koje rade istu stvar vani (ili u slučaju Tor-a bolje je jednostavno koristiti Tor preglednik dok ste povezani na VPN).

Međutim, ogromna muha u mast su rezultati ispitivanja brzine preuzimanja, koji su apsolutno strašni. Zapravo, čineći ovu VPN uslugu sve osim neupotrebljivom ...

Posjetite Privatoria »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me