PrivatePackets.io


 • cijena

  Iz $ 3.00
  / mjesec

ProPrivacy.com Postići
7.1 od 10

Sažetak

Kao što ćemo vidjeti u ovom pregledu PrivatePackets.io, ovo nije uobičajena VPN usluga gdje se spajate na Internet putem VPN poslužitelja kojim upravlja i upravlja VPN davatelj. PrivatePackets.io umjesto toga olakšava postavljanje vlastitog privatnog VPN-a na virtualnom privatnom poslužitelju (VPS) koji pokreće pružatelj usluga oblaka DigitalOcean.

Značajke

Instalacija PrivatePackets.io koristi Linux Ubuntu kao OS i navodno podržava OpenVPN, L2TP / IPsec, SSL i SSTP protokole. Upute za postavljanje, međutim, dostupne su samo za L2TP / IPsec, a nisu naznačeni kako postaviti SSL ili SSTP.

Možete odabrati jednu od 7 lokacija (New York, Amsterdam, San Francisco, Singapur, London, Frankfurt i Toronto) za bazu podataka "Droplet". Imajte na umu da je nakon odabira ove lokacije to fiksno - to ste VPS posudili. Za razliku od uobičajene VPN usluge, ne možete jednostavno preskakati između različitih poslužitelja.

Stoga je važno pažljivo odabrati mjesto svog VPS poslužitelja. Budući da je vaš poslužitelj, nema ograničenja broja istodobnih uređaja s kojima se možete povezati, što ovo čini velikom sigurnosnom opcijom za veliku obitelj, mala poduzeća ili širu grupu prijatelja.

Brzina i performanse

Ispitivanja brzine provedena su na širokopojasnoj vezi od 50Mbps / 3Mbps UK.

PrivatePackets.io brzine

Grafikoni prikazuju najveću, najnižu i prosječnu brzinu za svaki poslužitelj i lokaciju. Pogledajte naše objašnjenje pune brzine ispitivanja za više detalja.

Pri znatno nižoj od pola brzine preuzimanja bez VPN-a, ovi su rezultati iskreno razočaravajući.

Imajte na umu da kao kod pokretanja vlastitog VPN-a, ovo postavljanje ne uključuje DNS rezoluciju, pa DNS zahtjeve rješava vaš zadani davatelj (obično vaš ISP). Promjena na Google DNS (8.8.8.8) koristit će Google DNS poslužitelj koji se nalazi u blizini lokacije koja je naznačila IP adresu vašeg VPN-a ili možete odabrati mjesto svog DNS poslužitelja koristeći OpenNIC. Također ćete morati sami popraviti bilo kakve probleme sa propuštanjem WebRTC IP adrese. Kao što se očekivalo, nisam imao problema s pristupom BBC iPlayeru kad sam bio spojen na VPN

Cijene i planovi

1 mjesec

$ 3.00
na mjesec

Cijene dolaze u dva dijela:

 • Jednokratna naknada za postavljanje na PrivatePackets.io od 3 USD
 • Najam VPS-a od DigitalOcean-a (imajte na umu da DigitalOcean označava VPS kao "kapljicu"). Ako već unajmite DigitalOcean Droplet, možete je koristiti, ili je zakup osnovna cijena 5 USD mjesečno.

Novim kupcima PrivatePackets.io pruža se preporučni kod za besplatni kredit od 10 USD (2 mjeseca) uz DigitalOcean, što je definitivno povoljna ponuda.

Imajte na umu da se zbog vrlo niskog troška koji naplaćuje PrivatePackets.io, naknada od 3 USD ne vraća.

Jednostavnost korištenja

VPN VS VPS

VPS je manje ili više točno kako zvuči - iznajmljujete neke resurse na fizičkom poslužitelju kojim upravlja VPS tvrtka (u ovom slučaju DigitalOcean). To osigurava zatvoreno okruženje koje djeluje kao da je potpuni udaljeni fizički poslužitelj. Na VPS možete instalirati bilo koji operativni sustav (sve dok dobavljač to dopušta) i VPS tretirati kao svoj osobni udaljeni poslužitelj.

Prije smo pogledali kako prebaciti vlastiti VPN na VPS, a korištenje PrivatePackets.io nudi većinu istih prednosti i nedostataka ove u usporedbi s korištenjem običnog VPN-a.

Prednosti virtualnog privatnog poslužitelja

 • Upravljate vlastitim VPN serverom, tako da se ne morate pouzdati u treće strane (iako fizički poslužitelj vodi i održava DigitalOcean).
 • VPN djeluje kao proxy poslužitelj, tako da je savršen za pristup geo-ograničenim uslugama sve dok se VPS nalazi u zemlji iz koje želite pristupiti uslugama.
 • VPS pruža privatnu IP adresu. To ga čini izvrsnom anticenzorskom opcijom (i dobro će djelovati protiv IP blokova u mjestima poput Kine, iako se neće braniti od drugih mjera cenzure, poput dubokog njuškanja paketa)
 • Sav promet između vašeg računala i VPS-a prolazi kroz šifrirani VPN tunel. Sve dok se VPS nalazi izvan područja utjecaja protivnika (na primjer, ako netko u Iranu želi izbjeći vladinu cenzuru i tako postaviti VPS poslužitelj sa sjedištem u Europi), pružit će visoku razinu privatnosti
 • VPN na VPS-u štiti i od hakera pri korištenju javnih WiFi žarišta
 • Vi ste jedini korisnik, pa je propusnost poslužitelja teoretski 100 posto vaša, premda ograničenja propusnosti i opterećenja koja doživljava DigitalOcean podatkovni centar mogu utjecati na to (kao što se čini na poslužiteljima DigitalOcean-a s obzirom na naše brzinske rezultate!).

Nedostaci VPS-a

 • Budući da VPS pruža statičku IP adresu koja vam pripada, globalni protivnik (poput NSA ili policijskih snaga s međunarodnim dosegom) može vam lako pratiti internetske aktivnosti (tj. Oni mogu zatražiti da DigitalOcean preda sve informacije koje prikupi. )
 • Nije pogodno za autorska prava piratstva - vlasnici autorskih prava poslati će DMCA obavijesti (i slične) DigitalOcean-u. Za razliku od pružatelja VPN-a koji često ne drže zapisnike i koriste zajedničke IP adrese da bi zaštitili kupce od njih, DigitalOcean će gotovo svi prikazivati ​​vrlo nejasan prikaz piratstva i vjerojatno će ugasiti vaš račun (i vrlo vjerojatno proslijediti vaše podatke vlasniku autorskih prava)
 • Rezolucija DNS-a ovisi o vašem davatelju internetskih usluga ili trećoj strani (poput Google DNS-a ili OpenNIC-a).

Naravno, velika je razlika u pokretanju vlastitog VPN-a u tome što PrivatePackets.io radi sve naporan posao. Ovo se ne smije šmrkati, jer postavljanje vlastitog VPN-a na VPS-u je vrlo tehnički izazovno.

Web stranica

Web-lokacija PrivatePackets.io relativno je jednostavna stvar, ali izgleda pametno i objašnjava većinu onoga što trebate znati na način usmjeren prema povremenim korisnicima, a ne tehničarima (za bolje ili lošije). Dostupan je FAQ koji daje odgovore na mnoga pitanja ili možete poslati e-poštu. Međutim, vrijeme odgovora prilično je sporo (sljedeći dan), a moja pitanja o korištenju enkripcije jednostavno su zanemarena.

PrivatePackets.io pregled

Ako naiđete na probleme s postavkom VPN-a, možete poslati e-poštu ili obnoviti VPN poslužitelj iz svježe slike pomoću veze poslane u vašoj postavi e-pošte.

Postupak

Prijaviti se

Prvi je korak prijava na DigitalOcean račun putem preporuke. Nakon što učinite, od vas će se zatražiti da potvrdite svoju adresu e-pošte, koja vas vodi do stranice za plaćanje DigitalOcean, gdje morate unijeti podatke o kreditnoj kartici (bez naplate) ili izvršiti plaćanje u iznosu od 5 USD putem PayPala prije nego što se aktivira vaš račun.

Samo ponavljanje, korištenje poslužiteljskog prostora DigialOcean sigurno nije anonimno!

Iz nekog razloga DigitalOcean nije bio zadovoljan mojim podacima o prijavi i zahtijevao mi je da pošaljem fotografski dokaz o ID-u prije autorizacije računa (10 sati kasnije!). Nepotrebno je reći da me to nije impresioniralo. Nakon aktiviranja, dobit ćete e-poruku s podacima za prijavu VPS-a itd.

Tada možete zatražiti PrivatePackets.io da postavi svoj VPN poslužitelj. Stranica portala traži vaše dopuštenje za pristup vašem VPS-u, na koje mjesto poslužitelja želite postaviti VPS, te vašim podacima o kreditnoj kartici za naknadu od 3 USD.

Za ovaj pregled odabrao sam londonski poslužitelj kako bih najbolje pokazao radnu snagu za svoje brze testove temeljene na UK (vidi kasnije)

Tada ćete dobiti e-poštu koja sadrži vaše podatke o prijavi VPN-a (u otvorenom tekstu) i vezu do unaprijed konfiguriranih konfiguracijskih datoteka OpenVPN (.ovpn) za vaš poslužitelj..

Korištenje PrivatePackets.io VPN-a

Iako privatno web mjesto Packets.io kaže da su podržani SSL i SSTP, za to se ne daju upute (čak i nakon što sam e-poštom poslao podršku oko problema). Na web stranici nalaze se upute za konfiguriranje L2TP / IPsec, ali prepušteni ste sami sebi kada je u pitanju postavljanje OpenVPN-a pomoću priloženih .ovpn datoteka.

Takva OpenVPN dokumentacija, kakva postoji, je teška žargona, i zbunio me je koju datoteku trebam koristiti (a ja sam konfigurirao OpenVPN stotine puta!). U sustavu Windows pomoću generičkog otvorenog koda OpenVPN klijenta jednostavno raspakirajte .ovpn datoteke u mapu "config" OpenVPN-ove mape (upute su dostupne ovdje.)

Nakon malo pokušaja i pogreške otkrio sam da je "Remote Access L3" konfiguracija koju želimo. Dakle, ovdje smo spojeni na moj VPN poslužitelj smješten na londonskom DigitalOcean VPS-u.

Ostale platforme

Detaljni vodiči za postavljanje L2TP / IPsec za povezivanje s VPN-om dostupni su za Windows, Mac OSX, iOS, Android i generički Linux. Moguće je i povezivanje putem SoftEther VPN klijenta, a teoretski se bilo koji uređaj koji podržava L2TP / IPsec može postaviti na sličan način.

Kao što je gore spomenuto, međutim, podrška uopće nije data SSL ili SSTP konfiguracija, a podrška za OpenVPN gotovo da i nema (osim isporuke neobrađenih .ovpn datoteka).

Sigurnost i privatnost

Prvo što treba naglasiti je da iako je VPN o postavljanju VPS-a prilično dobar za sigurnost (budući da je veza između vaših uređaja i VPS / VPN poslužitelja sigurno šifrirana), nije sjajna za privatnost.

PrivatePackets.io ne vodi evidenciju o bilo kojoj vašoj aktivnosti (i možete opozvati njegov pristup svom VPS-u nakon što je postavljanje dovršeno), ali VPS iznajmite od DigitalOcean-a, koji nema motivaciju da zaštiti svoju privatnost. To također znači da je ovo postavljanje neprikladno za preuzimanje P2P.

PrivatePackets.io ima sjedište u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali to je uglavnom nebitno jer DigitalOcean upravlja vašim serverom, a DigitalOcean je sa sjedištem u SAD-u (poznato po NSA nadzoru).

Sav promet na vašem VPN poslužitelju i van njega bit će šifriran, pa DigitalOcean ne može znati što dolazite na Internet (tako da nema zapisa o upotrebi), ali će bilježiti sve vrste metapodataka (evidencije veza).

Plaćanje na Digital Ocean vrši se kreditnom karticom ili PayPalom, a plaćanje na PrivatePactets.io vrši se samo putem kreditne kartice. To je teško anonimno, ali kako privatnost uopće nije svrha ove postavke, ne smatram da je to glavni problem.

Što se tiče tehničke sigurnosti, OpenVPN koristi 128-bitnu AES enkripciju, ali inače se ništa ne može jako uzbuditi. Iako bi trebalo biti moguće ažurirati AES enkripciju na 256-bitnom uređivanjem .ovpn konfiguracijske datoteke.

Nisu date pojedinosti o šifriranju L2TP / IPsec, osim što koristi unaprijed podijeljeni ključ (tražio sam podršku za više informacija, ali nisam dobio odgovor).

Također kasnije zabilježite moje komentare o nedostatku DNS rezolucije ili WebRTC zaštite. Bilo bi nepravedno kritizirati PrivatePackets.io o tim problemima jer oni utječu na sve koji imaju vlastiti VPN, ali trebali biste biti svjesni.

Završne misli

Dno crta je ovo ... ako želite ugostiti vlastiti VPN na iznajmljenom VPS-u, nema lakšeg načina da to učinite. Za jednokratnu naknadu od samo 3 USD. PrivatePackets.io će učiniti prilično sve za vas - nema potrebe zabrljati sa SSH klijentima i skrivenim naredbama za Linux Terminal! To je prilično samo plug-and-play.

Je li ovo bolje rješenje za korištenje "redovnog" VPN servisa? To ovisi o tome koji su vaši prioriteti ... To je jedan od najboljih načina za pristup streaming uslugama s manjim blokovima kao što je BBC iPlayer (ali ne i Netflix). Također je sjajno za one koji žele neograničene istovremene veze ili koji vole imati potpunu kontrolu nad vlastitom VPN mrežom. Ono što nije dobro, je privatnost ili za one koji trebaju geofarkirati razne lokacije, ali sve je to u prirodi pokretanja vlastitog VPN-a..

Ako želite pokrenuti vlastiti VPN, PrivatePackets.io nudi zaista izvrsnu uslugu. Jedino pravo spuštanje vezano je za prostor na poslužitelju koji pruža DigitalOcean, a to sam smatrao vrlo sporo. Ako PrivatePackets.io može proširiti svoju uslugu na druge (brže) VPS pružatelje usluga, tada će imati vrlo jedinstven i uvjerljiv proizvod na rukama.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me