ПриватеПацкетс.ио


 • Цене

  Фром $ 3,00
  / месец дана

ПроПриваци.цом Резултат
7.1 од 10

Резиме

Као што ћемо видети у овом прегледу ПриватеПацкетс.ио, ово није редовна ВПН услуга код које се повезујете на Интернет путем ВПН сервера који покреће и управља ВПН провајдер. ПриватеПацкетс.ио уместо тога олакшава подешавање сопственог приватног ВПН-а на виртуелном приватном серверу (ВПС) који покреће провајдер облака ДигиталОцеан.

Карактеристике

Инсталација ПриватеПацкетс.ио користи Линук Убунту као ОС и наводно подржава ОпенВПН, Л2ТП / ИПсец, ССЛ и ССТП протоколе. Међутим, упутства за подешавање доступна су само за Л2ТП / ИПсец, а нису наведени трагови о томе како подесити ССЛ или ССТП.

Можете одабрати једну од 7 локација (Њујорк, Амстердам, Сан Франциско, Сингапур, Лондон, Франкфурт и Торонто) за базу „Дроплет“. Имајте на уму да је након што се одабере та локација поправљена - изнајмљивали сте тај ВПС. За разлику од уобичајене ВПН услуге, не можете једноставно прескакати између различитих сервера.

Зато је важно пажљиво одабрати локацију вашег ВПС сервера. Будући да је то ваш сервер, нема ограничења у броју истовремених уређаја на које можете да се повежете, што ово чини одличном безбедносном опцијом за велику породицу, мала предузећа или ширу групу пријатеља.

Брзина и перформансе

Испитивања брзине изведена су на широкопојасној вези од 50Мбпс / 3Мбпс УК.

ПриватеПацкетс.ио брзине

Графикони показују највећу, најнижу и просечну брзину за сваки сервер и локацију. Погледајте наше објашњење потпуне пробе брзине за више детаља.

На знатно мањој од половине брзине преузимања без ВПН-а, ови резултати су искрено разочаравајући.

Имајте на уму да, као и код покретања сопственог ВПН-а, ово подешавање не укључује ДНС резолуцију, па ДНС захтеве решава ваш подразумевани провајдер (обично ваш ИСП). Променом на Гоогле ДНС (8.8.8.8) користиће се Гоогле ДНС сервер који се налази у близини локације која је назначила ИП адресу вашег ВПН-а или можете одабрати локацију свог ДНС сервера користећи ОпенНИЦ. Такође ћете морати сами да решите било какве проблеме са пропуштањем ВебРТЦ ИП адресе. Као што се очекивало, нисам имао проблема са приступом ББЦ иПлаиер-у кад сам био повезан са ВПН-ом

Цене и планови

1 месец

$ 3,00
месечно

Цене се испоручују у два дела:

 • Једнократна накнада за подешавање на ПриватеПацкетс.ио од 3 УСД
 • Најам ВПС-а од ДигиталОцеан-а (имајте на уму да ДигиталОцеан ВПС означава као "капљицу"). Ако већ изнајмите ДигиталОцеан Дроплет, можете је користити, или је закуп кошта основно 5 долара месечно.

Новим клијентима ПриватеПацкетс.ио обезбеђује се референтни код за бесплатни кредит од 10 УСД (2 месеца) уз ДигиталОцеан, што је дефинитивно повољна цена.

Имајте на уму да због веома ниске цене коју наплаћује ПриватеПацкетс.ио, накнаду од 3 УСД не можете вратити.

Лакоћа коришћења

ВПН ВС ВПС

ВПС је мање-више тачно како звучи - изнајмите неке ресурсе на физичком серверу који води ВПС компанија (у овом случају ДигиталОцеан). Ово обезбеђује затворено окружење које делује као да је потпуни удаљени физички сервер. На ВПС можете инсталирати било који оперативни систем (све док му добављач то допушта) и третирати ВПС као свој лични удаљени сервер.

Прије сам гледао како пребацити властити ВПН на ВПС и кориштење ПриватеПацкетс.ио пружа већину истих предности и недостатака ове у успоредби с кориштењем редовног ВПН-а..

Предности виртуелног приватног сервера

 • Управљате сопственим ВПН сервером, тако да се не морате ослањати на било које треће стране (иако физички сервер води и одржава ДигиталОцеан).
 • ВПН делује као проки сервер, тако да је савршен за приступ гео-ограниченим сервисима све док се ВПС налази у земљи из које желите да приступите услугама.
 • ВПС пружа приватну ИП адресу. То га чини одличном антицензорском опцијом (и добро ће функционирати против ИП блокова у местима као што су Кина, мада се неће бранити од других цензурских мера као што је дубоко паковање пакета)
 • Сав промет између рачунара и ВПС-а пролази кроз шифровани ВПН тунел. Све док се ВПС налази изван подручја утицаја противника (на пример, ако неко у Ирану жели да избегне владину цензуру и тако постави ВПС сервер са седиштем у Европи), обезбедиће висок ниво приватности
 • ВПН на ВПС такође штити од хакера када се користи јавна ВиФи жаришта
 • Ви сте једини корисник, тако да је пропусност сервера теоретски 100% ваша, мада ограничења пропусне ширине и оптерећење које доживљава ДигиталОцеан центар података могу утицати на то (као што се чини на серверима ДигиталОцеан-а с обзиром на резултате брзине!).

Недостаци ВПС-а

 • Будући да ВПС пружа статичку ИП адресу која вам припада, глобални противник (попут НСА или полицијских снага са међународним дометом) може вам лако пратити интернет активности назад (тј. Они могу затражити да ДигиталОцеан преда све информације које прикупи. )
 • Није погодно за пиратство над ауторским правима - власници ауторских права послаће ДМЦА обавештења (и сличне) ДигиталОцеан-у. За разлику од ВПН провајдера који често не воде евиденције и користе заједничке ИП адресе да би заштитили купце од њих, ДигиталОцеан ће скоро сви заузети врло нејасан поглед на пиратство и вероватно ће искључити ваш налог (и врло вероватно пренети ваше податке власнику ауторских права)
 • ДНС резолуција се ослања на вашег даватеља интернетских услуга или треће стране (као што су Гоогле ДНС или ОпенНИЦ).

Велика разлика у напрезању сопственог ВПН-а је, наравно, што ПриватеПацкетс.ио ради сав тежак посао за вас. Ово није ништа на што ћете се смрдити, јер постављање сопственог ВПН-а на ВПС-у је веома технички изазовно.

Веб сајт

Веб локација ПриватеПацкетс.ио релативно је једноставна ствар, али изгледа паметно и објашњава већину онога што требате знати на начин усмерен на повремене кориснике, а не техничаре (на боље или горе). Доступан је ФАК који даје одговоре на многа питања или можете послати е-пошту. Међутим, вријеме одговора је прилично споро (сљедећи дан), а моја питања о кориштењу шифрирања једноставно су занемарена.

ПриватеПацкетс.ио преглед

Ако наиђете на проблеме са подешавањем ВПН-а, можете да пошаљете подршку е-поштом или обновите ВПН сервер са свеже слике помоћу везе која је послата у вашој е-поруци за подешавање..

Процес

Пријавити се

Први корак је регистрација за ДигиталОцеан налог путем препоруке. Након завршетка, од вас ће се тражити да потврдите своју адресу е-поште, која вас води до странице за плаћање ДигиталОцеан, где морате да унесете податке о кредитној картици (без наплате) или да извршите плаћање у износу од 5 УСД путем ПаиПал-а пре него што се активира ваш рачун.

Само понављање, коришћење ДигиалОцеан-овог простора на серверу сигурно није анонимно!

Из неког разлога ДигиталОцеан није био задовољан мојим подацима о пријави и захтевао ми је да пошаљем фотографски доказ о ИД-у пре него што одобрим свој налог (10 сати касније!). Непотребно је рећи да ме ово није импресионирало. Након активирања, добићете е-поруку са подацима за пријаву ВПС-а, итд.

Тада можете тражити ПриватеПацкетс.ио да постави свој ВПН сервер. Страница портала тражи вашу дозволу за приступ вашем ВПС-у, на којој локацији сервера желите да поставите ВПС и подацима о вашој кредитној картици за накнаду од 3 УСД.

Одабрао сам лондонски сервер за ову рецензију да бих најбоље показао перформансе за своје брзе тестове са седиштем у УК (погледајте касније)

Тада ћете добити е-пошту која садржи ваше детаље о пријави за ВПН (у отвореном тексту) и везу до унапред конфигурисаних ОпенВПН конфигурацијских датотека (.овпн) за свој сервер за преузимање..

Коришћење ПриватеПацкетс.ио ВПН-а

Иако приватна веб страница Пацкетс.ио каже да су подржани ССЛ и ССТП, за то се не дају никаква упутства (чак и након што сам послао е-пошту са подршком око проблема). На веб локацији се налазе упутства за конфигурисање Л2ТП / ИПсец, али вам је доста само за себе када је у питању подешавање ОпенВПН-а помоћу приложених .овпн датотека.

Таква ОпенВПН документација, каква постоји, је тешка у жаргону и збуњивала ме је коју датотеку треба да користим (а ја сам конфигурирао ОпенВПН стотине пута!). У оперативном систему Виндовс, користећи генерички отворени изворни ОпенВПН клијент, једноставно распакујте .овпн датотеке у фолдер „цонфиг“ ОпенВПН-а (упутства су доступна овде.)

Након мале пробе и грешке, открио сам да је „Ремоте Аццесс Л3“ конфигурација онаква какву желимо. Дакле, овде смо повезани са мојим ВПН сервером хостираним на лондонском ДигиталОцеан ВПС-у.

Остале платформе

Детаљни водичи за подешавање Л2ТП / ИПсец за повезивање с ВПН-ом доступни су за Виндовс, Мац ОСКС, иОС, Андроид и генерички Линук. Могуће је и повезивање путем СофтЕтхер ВПН клијента, а теоретски се сваки уређај који подржава Л2ТП / ИПсец може подесити на сличан начин.

Као што је горе наведено, међутим, уопште није дата подршка ССЛ или ССТП конфигурацијама, а подршка за ОпенВПН готово да и нема (осим испоруке необрађених .овпн датотека).

Сигурност и приватност

Прво што треба нагласити је да иако је ВПН о подешавању ВПС-а прилично добар за сигурност (пошто је веза између ваших уређаја и ВПС / ВПН сервера сигурно шифрована), није сјајна за приватност.

ПриватеПацкетс.ио не води евиденцију о било којој вашој активности (и можете опозвати његов приступ свом ВПС-у након што је подешавање довршено), али ВПС изнајмите од ДигиталОцеан-а, који нема мотивацију да заштити своју приватност. То такође значи да је ово подешавање неприкладно за преузимање П2П.

ПриватеПацкетс.ио је са седиштем у Уједињеном Краљевству, али то је углавном ирелевантно, јер ДигиталОцеан управља вашим сервером, а ДигиталОцеан је са седиштем у САД-у (познато по НСА надзору).

Сав промет на вашем ВПН серверу и ван њега биће шифриран, па ДигиталОцеан не може знати шта добијате на Интернету (тако да нема евиденције о употреби), али ће бележити све врсте метаподатака (евиденције веза).

Плаћање на Дигитал Оцеан врши се кредитном картицом или ПаиПал-ом, а плаћање на ПриватеПацтетс.ио врши се искључиво путем кредитне картице. То је тешко анонимно, али како приватност уопште није сврха ове поставке, не сматрам да је то главни проблем.

Са предње стране техничке сигурности, ОпенВПН користи 128-битну АЕС енкрипцију, али иначе није ништа што би вас посебно узбудило. Иако би требало бити могуће надоградити АЕС енкрипцију на 256-битном едитирањем .овпн конфигурацијске датотеке.

Нису наведени детаљи о шифрирању Л2ТП / ИПсец, осим што користи унапред дељени кључ (тражио сам подршку за више информација, али нисам добио одговор).

Касније узмите у обзир моје коментаре о недостатку ДНС резолуције или ВебРТЦ заштите. Било би неправедно критиковати ПриватеПацкетс.ио о тим проблемима јер они утичу на све који имају властити ВПН, али требали бисте бити свјесни.

Последње мисли

Дно црта је ово ... ако желите да угостите сопствени ВПН на изнајмљеном ВПС-у, не постоји лакши начин да то учините. За једнократну накнаду од само 3 УСД. ПриватеПацкетс.ио ће учинити прилично све за вас - нема потребе да се правите са ССХ клијентима и скривеним командама за Линук Терминал! То је прилично само плуг-анд-плаи.

Да ли је ово боље решење за коришћење „редовне“ ВПН услуге? То зависи од ваших приоритета ... То је један од најбољих начина за приступ стриминг сервисима са мањим блоковима као што је ББЦ иПлаиер (али не и Нетфлик). Одличан је и за оне који желе неограничене истовремене везе, или који воле имати потпуну контролу над сопственом ВПН мрежом. Оно што није добро, је приватност или за оне који требају гео-кривотворити разне локације, али све је то у природи покретања сопственог ВПН-а..

Ако желите да покренете сопствени ВПН, ПриватеПацкетс.ио нуди заиста одличну услугу. Једино право спуштање везано је за простор сервера који пружа ДигиталОцеан, а то сам сматрао врло споро. Ако ПриватеПацкетс.ио може проширити своју услугу на друге (брже) ВПС провајдере, тада ће имати врло јединствен и убедљив производ у својим рукама.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me