isključiti


 • cijena

  Iz $ 5.00
  / mjesec

ProPrivacy.com Postići
7.9 od 10

Sažetak

Disconnect je izvrsno otvoreno proširenje preglednika orijentiranog na privatnost, a sada je proširen na ovu tehnologiju, nudeći inkluzivan paket privatnosti koji kombinira svoje znanje protiv praćenja i zlouporabe malvertizacije sa svojim anonimnim mogućnostima pretraživanja i VPN mrežom, a sve za izuzetno razumnih 5 dolara mjesečno. Kao što ćemo vidjeti, zabrinutost oko pouzdanosti VPN-a je jedina stvar koja stvarno zadržava ono što je inače vrlo sveobuhvatan, potpuno opremljen i brz paket privatnosti, pa ako Disconnect može riješiti taj problem, tada će vam se od srca preporučiti.

Značajke

Anonimna potraga

Većina tražilica, uključujući Google (u stvari Google), pohranjuje podatke o vama, uključujući:

 • Vaša IP adresa
 • Datum i vrijeme upita
 • Upita za pojmove za pretraživanje
 • ID kolačića - ovaj se kolačić pohranjuje u mapu kolačića vašeg preglednika i jedinstveno identificira vaše računalo. Pomoću njega pružatelj tražilice može pratiti zahtjev za traženjem na vašem računalu

Te se informacije obično šalju na traženoj web stranici i na vlasnike bilo kojih reklamnih banera trećih strana koji se prikazuju na toj stranici. Dok surfate internetom, oglašivači grade (potencijalno neugodno ili krajnje netočno) vaš profil, koji se zatim koristi za ciljanje oglasa prilagođenih vašim teorijskim potrebama. Pored ovoga, vlade i sudovi širom svijeta redovito traže podatke o pretraživanju od Googlea i drugih glavnih pretraživača, koji se obično uredno predaju. Koristeći tehnologiju koja je prvi put viđena u dodatku preglednika, Disconnect će usmjeriti sva pretraživanja putem aplikacije putem vlastitih poslužitelja, tako da je vaša "stvarna" IP adresa skrivena od pretraživača.

Prekini vezu s Googleom

Kao što vidite, pretraživanje pomoću Disconnect sadrži brojne korisne dodatne značajke:

 1. Izbor tražilica - Google je zadani, ali lako pretražujete i pomoću Binga, Yahooa !, DuckDuckGo-a ili Blekka-a
 2. Jednostavan regionalni odabir
 3. Alati za napredno pretraživanje - možete odrediti kako je članak nedavno objavljen na mreži, i pretraživati ​​"doslovno" (podudaranje točnih pojmova za pretraživanje)
 4. Bez reklama
 5. * 'Ikone privatnosti' - one ukratko prikazuju pravila o privatnosti web mjesta koja vam omogućuju da 'razumijete najvažnije pojmove iz pravila o privatnosti web mjesta i ostale informacije o načinu na koji se vaši podaci prikupljaju, koriste i njima rukuje.' * Ova značajka je više ili manje identičan besplatnom produžetku Disconnect Privacy Icons, ali dostupan je samo putem aplikacije Disconnect za Premium korisnike (koji tu mogućnost moraju uključiti na stranici postavki).

Anonimna pretraga definitivno je prilično lukava, pa čak i u usporedbi s dobrim anonimnim tražilicama poput DuckDuckGo i StartPage ima lijepih zvona i zvižduka..

Praćenje vizualizacije

I radne i mobilne aplikacije vizualizirat će kako vas prati web mjesto.

Isključite Windows aplikaciju

Osnovna vizualizacija

Odspojite Windows 2

Dodatni detalji

Odspojite Premium dodatke

Uz VPN uslugu, kupci Disconnect Premium automatski će dobiti proširenje preglednika Disconnect za praćenje kojim je Disconnect postao poznat i proširenje Disconnect Privacy Icons instalirano u svoje preglednike..

Disconnect (za Firefox i Chrome) je naše omiljeno proširenje protiv praćenja i sprečavanja kolačića zahvaljujući ažurnoj bazi podataka za praćenje kolačića, optimizaciji učitavanja stranica, sigurnom WiFi šifriranju i alatima za analizu, što omogućava Disconnect da blokira praćenje trećih strana kolačiće i daje vam kontrolu nad cjelokupnim elementima web stranice. Također sprječava da vas prate društvene mreže poput Googlea, Facebooka i Twittera kako bi mogle prikupljati podatke dok surfate drugdje na Internetu.

Odspojite preglednik

Proširenje Disconnect Search u osnovi radi na istom zadatku kao što je gore navedeno u Anonymous Searchu, osim što omogućuje pretragu sa preglednikom.

Odspojite preglednik 2

Treba napomenuti da su obojica sjajna proširenja preglednika (a Disconnect uvijek čini naše popise preporučenih proširenja preglednika), ali su besplatna i na web stranici Firefox Add-ons i Chrome web trgovini. Tražite više informacija o upotrebi VPN-a sa svojim preglednikom? Disconnect Premium također blokira poznate ili sumnjive web lokacije sa zlonamjernim softverom koji predstavljaju sve veću prijetnju internetskoj sigurnosti. Prema mrežnom udruženju Trust Alliance (OTA), malvertiranje se povećalo za preko 200 posto u 2013. godini na više od 209.000 incidenata, generirajući više od 12,4 milijarde zlonamjernih pojavljivanja oglasa - najviše od jednostavnog posjećivanja zaraženih web stranica bez potrebe da kliknete vezu ili na neki drugi način komunicirate s web stranicom. Potrebno (poznato kao preuzimanja pogonom). Problem je postao toliko loš da je senator John McCain prošle godine održao Kongresno saslušanje o tom pitanju, u kojem je zagovarao veće zakonodavstvo protiv zlonamjernih reklamnih kompanija. Nismo u potpunosti ispitali koliko je zapravo provjera zlonamjernog softvera Disconnect, ali kudos mu je to što je jedina tvrtka za zaštitu privatnosti kojih smo svjesni da otvoreno prepoznaje problem i nudi rješenje za njega..

Brzina i performanse

Brzinu performansi testirali smo koristeći testove TestMy.net utemeljene na HTML 5, koristeći svoj testni poslužitelj u Velikoj Britaniji. Naš je Internet širokopojasna veza u Velikoj Britaniji od 20Mb / s / 1Mb / s. Svi testovi su "najbolje od tri", iako ćemo primijetiti sve posebno anomalije.

Odvojite brzinu 1

Nema VPN-a

Odvojite brzinu 2

Povezan s VPN serverom 'Europe' (Irska)

Odvojite brzinu 3

Spojen na Njemački poslužitelj

Ovo su vrlo dobri rezultati (manje od 10 posto pogotka kada ste povezani na naš najbliži poslužitelj). Mi smo, međutim, naišli na probleme pouzdanosti, s tim da veza nije uspjela tri puta tijekom razdoblja ispitivanja.

Cijena

1 mjesec

$ 5.00
na mjesec

Premium usluga košta vrlo razumnih 5 USD mjesečno ili 50 USD godišnje. Nema besplatne probne verzije ili garancije povrata novca, ali Disconnect nudi osnovnu besplatnu uslugu.

Odspojite cijene

Disconnect ima namjeru ponuditi „cjelovito rješenje za privatnost“. U središtu toga leži VPN, no korisnici također imaju koristi od dokazane tehnologije za prevenciju praćenja i blokiranja zlonamjernog softvera Disconnect i alata za prikrivanje tražilica. Korisnici koji plaćaju VPN uslugu "Zaštita" mogu se odlučiti za povezivanje s VPN poslužiteljima u "SAD-u" (Delaware), "Europe" (Irska), "Aziji" (Japan) i Njemačkoj i mogu povezati do tri uređaja na isto vrijeme. Primijetit ćemo da nijedna zemlja u kojoj se nalaze poslužitelji nije vrlo prijateljski P2P, tako da iako ne možemo vidjeti zabranu upotrebe ovog VPN-a na torentnim web lokacijama u ToS-u, a Disconnect kaže da ne nadzire što korisnici dobivaju na Internet, ovo vjerojatno nije najbolja usluga za P2Pers. Besplatni korisnici ne dobivaju VPN značajke, ali mogu koristiti Disconnect Desktop i mobilne aplikacije za vizualizaciju praćenja na svojim omiljenim web mjestima i za anonimno izvršavanje pretraživanja.

Jednostavnost korištenja

Klijent za rastavljanje računala Disconnect dostupan je za Windows (7+), Mac OSX (10.7+), a mobilna aplikacija dostupna je za Android (4.0+) i iOS (7.0+). Njihov iPhone VPN koristi IKE2 VPN protokol umjesto OpenVPN.

Web-lokacija Disconnect vrlo je pametna afera objašnjava što rade njezine usluge i proizvodi. Jasno je, međutim, usmjeren prema povremenom korisniku, što nas je malo frustriralo u potrazi za detaljnijim informacijama. Iako je dostupan prilično detaljan FAQ, on se bavi samo proširenjem preglednika Disconnect, pa ako imate problema s uslugom Disconnect Privacy, morate kontaktirati tim za podršku putem e-pošte. Kad smo to pokušali, na naše početno ispitivanje nikada nismo dobili odgovor, iako smo na sljedeća pitanja dobili odgovor u roku od nekoliko sati. Ovi su odgovori bili zadovoljavajući, iako smo se našli za detaljima

Prijaviti se

Za premium uslugu možete se prijaviti bilo putem aplikacije (radne površine ili mobilnog uređaja) ili putem web stranice. Kao što je već napomenuto, čini se da je jedini način plaćanja pomoću kreditne ili debitne kartice, ali je u protivnom dovoljno jednostavan.

Isključite plati 5 USD

Da biste koristili račun na novom uređaju, dostupan je kôd koji možete unijeti kada pritisnete 'Nadogradite' na premium račun na tom uređaju.

Windows klijent

Značajke Windows Windows VPN klijenta prilično su osnovne.

Odspojite aplikaciju

Možete odabrati svoju lokaciju

Odspojite postavke aplikacije

Možete odabrati između OpenVPN UPD ili TCP i uključiti ikone privatnosti

Nema fantastičnih stvari poput VPN prekidača i nema očite zaštite DNS-a od curenja (iako je to možda ugrađeno, jer nismo otkrili nikakve DNS propuste).

Aplikacija za Android

Aplikacija Disconnect Android VPN uklonjena je iz Google Play Store prošle godine, očigledno iz razloga što blokira malvertizaciju web stranica protiv Googleovih pravila. Unatoč izvještajima da se vratio u Trgovinu Play, čini se da nije dostupan i mora biti izravno preuzet s web stranice Disconnect.

Odspojite mobilni

Mobilna aplikacija vrlo je slična verziji za stolna računala...

Isključite mobilni 2

... mapira i blokira praćenje po web lokacijama ...

Isključite mobilni 3

.. vrši anonimno pretraživanje i djeluje kao preglednik ...

Isključite mobilni 4

… I ima vrlo slične mogućnosti.

Sve u svemu to je uredna aplikacija koja dobro radi. Iako uključuje samostojeću obrvu

Privatnost i sigurnost

Disconnect je tvrtka sa sjedištem u SAD-u, pa bi oni koji brinu zbog nadzora NSA-e vjerojatno trebali izbjegavati. Međutim, vrlo je otvorena kada je riječ o njegovoj korporativnoj strukturi, investitorima i poslovnom modelu, što zaista nadahnjuje. Također je vrlo ponosan na to što je korporacija „beneficije“ (kolokvijalno, B korporacija)… novi korporativni oblik dizajniran za profitne subjekte koji u procesu donošenja odluka žele uzeti u obzir društvo i okoliš uz profit. “Ovo zvuči sjajno , iako nemamo pojma kako se to radi u praksi.

Na više mjernih i originalnih razina, originalno proširenje preglednika Disconnect osvojilo je brojne pohvale zbog činjenice da je (i još uvijek jest) open source. To je važno u sigurnosnom proizvodu, jer je to jedini način (nesavršen iako jest) provjeriti radi li program (i radi samo!) Ono što on kaže da jest.

Sva proširenja preglednika Disconnect otvoreni su izvor, ali njegovi iOS, Android (temeljeni na ICS-OpenVPN) i aplikacije Desktop još nisu. To bi se, međutim, trebalo promijeniti, jer web stranica kaže da će kod za njih biti "uskoro dostupan", a kad se to dogodi, to će vrlo dobro govoriti o integritetu tvrtke.

Nažalost, jedini način na koji smo mogli kupiti Premium uslugu je korištenje kreditne / debitne kartice, tako da će Disconnect točno znati tko ste, iako bi njegovo korištenje zajedničkih IP adresa trebalo otežati povezivanje korisnika s određenom internetskom aktivnošću.

Disconnect ne vodi evidencije o korištenju (promet ili IP adrese korisnika), ali vodi i minimalne zapise veza - "Jedine informacije koje evidentiramo odnose se na naplatu i upravljanje računom. Na primjer, bilježimo vrijeme veze, korištene bajte i prekidamo vrijeme. “To je prilično uobičajena praksa među pružateljima VPN-a i ne uzrokuje veliku zabrinutost, ali očigledno nije tako prilagođena privatnosti kao što je obećanje da se neće zapisati. svi.

S tehničke strane, sigurnošću na iOS uređajima upravlja se IKEv2 (IPSec) enkripcijom i OpenVPN za Windows, Mac OSX i Android. 256-bitna AES šifra koja se koristi i za OpenVPN i za IKE2 vrlo je jaka (istu šifriranje koristi američka vlada za zaštitu osjetljivih podataka), a 2048-bitna RSA šifriranje ključeva i HMAC SHA1 provjera podataka za OpenVPN je sigurna.

Zaključak

Svidjeli smo se

 • Odlična izvedba
 • Zaštita od 'malvertizacije' i praćenja
 • 3 istodobne veze
 • Jaka enkripcija
 • Nema zapisa o upotrebi (ali neki zapisi veze)
 • Anonimna pretraga (zvonima i zviždaljkama)
 • jeftino
 • Vizualizacija praćenja (pomalo poteškoća, ali pomaže korisnicima biti svjesni problema s praćenjem)
 • Uredne mobilne aplikacije
 • Dijeljeni IP-ovi
 • (* ako aplikacije postanu open source, to će biti super)

Nismo bili tako sigurni u vezi

 • Ograničeni izbor lokacija VPN poslužitelja
 • Lokacije poslužitelja nisu idealne za P2P
 • Tehnička podrška je spora
 • Neki zapisnici veza
 • Sa sjedištem u SAD-u

Mrzili smo

 • Višestruki prekidi

Općenito, prilično smo impresionirani Disconnectom - osim što nudi brzu i vrlo nisku cijenu (5 dolara mjesečno je jako teško raspravljati s) VPN vezom, to je jedina usluga koja to kombinira s anti-praćenjem i uklanjanjem malvertizacije tehnologije za stvaranje vrlo robusnog i inkluzivnog sigurnosnog paketa. Također mislimo da je mobilna aplikacija prilično zabavna.

Ograničeni broj lokacija poslužitelja može predstavljati problem (ovisno o tome koliko su vam bliske) i može stvoriti probleme preuzimačima P2P-a, ali s obzirom na velike rezultate pri brzini koje smo dobili, ne mislimo da će to biti problem za većinu korisnika , Međutim, pomalo zabrinjavajući je broj naših prekida veze, zbog čega smo zabrinuti za pouzdanost usluge. Ovo je, međutim, čisto tehnički problem i, stoga, onaj koji se Disconnect može nadati popraviti dok ide naprijed.

Jedina druga briga je što je Disconnect američka tvrtka, a nijedna od država u kojima se nalaze njegovi poslužitelji nije posebno prijateljska. Ako vas NSA zabrinjava, Disconnect nije idealan izbor.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me