Badger zasebnosti


Badger za zasebnost je orodje o zasebnosti, ki ga je razvila Fundacija Electronic Frontier. Je zelo uporabna razširitev, ki je na voljo za Firefox, Chrome in Opera. Z namestitvijo in uporabo zasebnosti Badger lahko potrošniki drastično zmanjšajo količino sledenja, ki jih trpijo v rokah spletnih mest.

ProPrivacy.com Rezultat
8 od 10

Povzetek

Lepa stvar zasebnosti Badger je, da poleg ustavljanja ogromnih količin sledenja, v procesu tudi pospeši čas nalaganja strani tako, da zmanjša količino podatkov, ki jih mora vsaka stran naložiti.

Badger zasebnosti je popolnoma brezplačen, kar pomeni, da ga lahko kdorkoli uporablja, da začne takoj blokirati sledilce. Priljubljena razširitev deluje tako, da samodejno blokira sledilce spletnih mest. In uporaba Badgerja o zasebnosti ni težavna zadeva, kot je to primer z več tehničnimi zaviralci skriptov, kot je uMatrix.

Logotip zasebnosti Badger na namizju

Kako deluje Badger o zasebnosti

Badger zasebnosti je na voljo kot razširitev za Chrome, Firefox, Opera in celo za Firefox v Androidu. Če želite dobiti razširitev, jo preprosto poiščite bodisi v brskalniku bodisi neposredno prek Googla. Ko je nameščen, Badger zasebnosti deluje tako, da se samodejno nauči blokirati sledilce. To stori tako, da išče skripte in slike drugih proizvajalcev, za katere se zdi, da puščajo piškotke ali prstni odtis brskalnika.

Razširitve Badger zasebnosti lahko najdete v brskalnikih Google Chrome, Firefox in Opera, pa tudi Firefox v Androidu

Badger o zasebnosti uporablja tudi glavo Ne sledite (DNT), ki je na voljo v vašem brskalniku. Če storitev prezre zahtevo DNT (večina sledilcev popolnoma ne upošteva DNT, ker to ni zakonska zahteva) Badger iz zasebnosti bo spremljal druga spletna mesta za isti sledilnik. Če odkrijete ta skript, ki vas spremlja na treh različnih spletnih mestih, bo zasebnost Badger začel slediti blokado vsakič, ko se pojavi.

Badger zasebnosti blokira tudi sledenje klikom odhodnih povezav na Facebooku, Googlu in Twitterju. Sledenje povezavam je zasnovano tako, da spletnim podjetjem omogoča, da vas spremljajo, ko kliknete povezavo in zapustite njeno spletno mesto. To podjetjem omogoča, da na primer razumejo, kateri oglasi vas zanimajo. Vendar Badger o zasebnosti tudi Googlu preprečuje sledenje povezavam, ki vam sledijo v dokumentih Drive ali pogovorih Hangouts!

Še več, zasebnost Badger zagotavlja zaščito pred sledenjem "pinga" in puščanjem WebRTC - kar pomeni, da če uporabljate VPN, ki trpi zaradi puščanja WebRTC, vas bo zaščitil zasebnost.

Kako uporabljati zasebnost Badger

Uporaba zasebnosti Badger je lahko tako preprosta, kot da jo namestite in pustite, da naredi svoje delo. Vendar pa je vredno razumeti razširitev, da jo kar najbolje izkoristite. Prav tako velja omeniti, da za zaščito pred nepregledno zaščito močno priporočamo, da jo uporabljate v povezavi z uBlock Origin. To pa zato, ker bosta skupaj delala veliko bolj celovito izkušnjo.

Zakaj? Badger zasebnosti blokira samo sledilce drugih proizvajalcev, ki vas aktivno spremljajo, ne pa domen (tudi oglaševalskih), za katere se zdi, da niso. Tako lahko seznanjanje zasebnosti Badger z uBlock Originom (in morda celo Ghosteryjem) pomaga ustvariti bolj izčrpen dranet tako za sledilne osebe kot za druge. Glede na to ste pripravljeni začeti uporabljati zasebnost Badger.

Začnite z namestitvijo razširitve Privacy Badger v vaš brskalnik. Od tega trenutka bodo sledilci, ki so vgrajeni na spletnih straneh, ki jih obiščete, blokirani; močno izboljšuje vašo digitalno zasebnost.

V tem priročniku smo namestili zasebnost Badger v čisto različico Firefoxa, ki je splošno sprejet kot boljši brskalnik za zasebnost kot Chrome.

domača stran zasebnosti badger

Nato smo obiskali Forbes, spletno mesto, ki je dobro znano po tem, da vsebuje veliko sledilcev. Kot je razvidno iz spodnjega posnetka zaslona, ​​je PB zaznal 20 sledilcev.

Zasebnost Badger chrome razširitev

S klikom na ikono PB v orodni vrstici razširitve lahko vidite razčlenitev blokiranih sledilcev. To vam daje moč, da spremenite, kaj počne Badger o zasebnosti z morebitnimi sledilci, ki jih odkrijejo iz drugih domen. Skripti domen tretjih oseb, ki jih zazna PB, so razdeljeni na tri skupine:

  1. Sledilniki, ki so prikazani kot rdeči, so v celoti blokirani.
  2. Rumeni sledilci - z drsnikom na sredini - so slednji, ki so dovoljeni, ker se zdi, da so potrebna za pravilno delovanje spletnega mesta. Rumenim sledilcem je dovoljeno nalagati vsebino z njihovih domen - vendar jih PB aktivno prikazuje, da iz njih odstrani piškotke tretjih oseb in reference.
  3. Zeleni sledilci - z drsnikom na desni - so skripti iz tretjih domen, ki jih PB ni zaznal, da bi vas spremljal na več spletnih mestih (še). Dokler PB ne opazi domene, ki vas spremlja na treh različnih mestih, jih ne bo začela blokirati.

Na splošno priporočamo, da dovolite, da Badger zasebnosti blokira vse, kar želi. Vendar pa obstajajo časi, ko je možno, da se funkcionalnost nekaterih spletnih strani prekine s PB. Če se to zgodi, imate dve možnosti:

  1. Premaknite drsnik za spletno stran, za katero menite, da je potrebna, da vidite, ali s tem določite, kako se spletno mesto nalaga in deluje. Če niste prepričani, katera storitev je potrebna, jih lahko preizkusite eno za drugo, dokler ne najdete tiste, ki jo potrebujete.
  2. Popolnoma onemogočite PB na tem spletnem mestu, da bi dobili dostop do funkcionalnosti, ki jo potrebujete. Badger o zasebnosti vam omogoča tudi, da podatke EFF pošljete nazaj na informacijo, da je aplikacija zlomila spletno mesto. To omogoča, da EFF pregleda spletno mesto in se odloči, ali je varno začeti dovoljevati to storitev preko dranetta.

Kot lahko vidite na spodnjem posnetku zaslona, ​​sta dva od sledilcev, ki sta na Forbesu nastavljena kot rumena, Google in Facebook. To pomeni, da PB verjame, da so ti sledilci potrebni, da stran deluje. Kljub temu je naša prednost, da nas ne bi spremljali Google ali Facebook, zato smo se odločili, da jih premaknemo levo.

badger zasebnosti prikazuje sledenje

Potem ko smo te drsnike premaknili v levo, smo stran osvežili z osvežitvijo, da zagotovimo, da stran še vedno deluje. Kot sumimo, je stran delovala v redu, kar pomeni, da smo dobili nekaj dodatne zasebnosti z ročno blokiranjem teh skript.

Badger zasebnosti prikazuje skripte za blokiranje zasebnosti

Vzemite svoje podatke s seboj!

Omeniti velja tudi, da ima zasebni badger orodje za uvoz / izvoz. To vam omogoča, da izvozite vse podatke, o katerih se je primerek PB naučil v enem brskalniku, in jih lahko prenesete v drugega. Kot rezultat, vam ni treba začeti poučevati zasebnosti Badger iz nič, ko ga namestite.

Če želite uporabiti to funkcijo, pritisnite gumb na zgornji desni del zaslona razširitve in izberite Upravljanje podatkov.

izvoziti uporabniške podatke iz zasebnosti

Nato kliknite ali Prenesi ali Uvozi. Podatki se izvozijo kot datoteka Json, ki je shranjena v vašem računalniku in jih lahko uvozite s trdega diska ali iz USB ključa, če jih želite vzeti s seboj za uvoz v delovni računalnik ali drugam.

Pomembne nastavitve

S klikom na velik zobnik v zgornjem desnem kotu razširitve se odpre okno brskalnika z nastavitvami razširitve. Tu se lahko odločite, da vklopite blokiranje WebRTC in blokiranje sledilcev v načinu brez beleženja zgodovine (Chrome) ali zasebnem brskanju (Firefox).

blokiranje webrtc-a blokirano na strani brez beleženja zgodovine

Ali želite te lastnosti, je odvisno od vaših osebnih želja. Vendar na splošno priporočamo, da vklopite zaščito proti uhajanju WebRTC, ker je to uporabna funkcija.

Druga pomembna nastavitev, ki jo morate paziti, je Spletna mesta za invalide zavihek. To vam omogoča, da preverite, na katerih spletnih mestih ste onemogočili Badger Privacy. Na tem zavihku lahko preverite, kje je PB onemogočen, in si lahko premislite tako, da spletno mesto odstranite s seznama..

Zaključek

Uporaba Badgerja zasebnosti za blokiranje skript drugih proizvajalcev je zelo enostavna in za večino ljudi jo preprosto namestite in pustite, da se izvaja v ozadju. Kljub temu pa kdor koli, ki želi blokirati čim več nezaželenih sledilcev, ima možnost, da se pokaže tako, da na levi strani nastavi več sledilcev.

Poleg tega je mogoče določene sledilce nastaviti na rumeno ali zeleno ali v celoti onemogočiti Badger Privacy, če to negativno vpliva na spletno mesto, ki ga želite uporabiti. Vendar ne pozabite, da vas lahko onemogoči PB med obiskom spletnih mest, ki jih zlomi (na primer spletna mesta, ki ne želijo predvajati videoposnetkov, razen če onemogočite vse blokatorje oglasov), kar pomeni, da boste tvegali pojavna okna in sledenje.

Prav tako toplo priporočamo, da uporabljate PB v povezavi z uBlock Origin, da zagotovite, da se čim več nezaželenih skript blokira. S tem boste še bolj zategnili svoj pas za zasebnost - hkrati pa boste omogočili boljši čas nalaganja strani na vseh spletnih mestih, ki jih obiščete!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me