PrivateInternetAccess

 • Cenitev

  Od 3,49 USD
  / mesec

 • Na voljo v:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • Linux

  • iOS
 • Odblokira:


  • Netflix

  • iPlayer

Zasebni dostop do interneta je VPN s sedežem v ZDA, ki vodi nič dnevnikov; trditev, ki jo je dokazala na sodišču. PIA VPN ima strežnike v 33 državah, omogoča močno OpenVPN šifriranje in je eden najbolj priljubljenih VPN-jev med uporabniki Reddita. V tem zasebnem pregledu dostopa do interneta podrobno pogledamo to VPN in vprašamo, ali je vreden vašega denarja.

ProPrivacy.com Rezultat
8.9 od 10

Povzetek

Zasebni dostop do interneta (PIA) je storitev VPN, ki jo že vrsto let spoštujejo v panogi VPN. To je VPN s sedežem v ZDA, ki zagotavlja visoko raven zasebnosti in zanesljivosti. VPN ima pravilnik o ničelnih dnevnikih, kar je tudi dokazal na sodišču. Omogoča tudi močno šifriranje in veliko strežnikov po vsem svetu. PIA je tudi poceni storitev VPN, zaradi česar je privlačna možnost za vse, ki iščejo zasebnost in storitve odklepanja spletnega mesta.

Hitre statistike

 • Pristojnost
  ZDA
 • Države
  33
 • Hkratne povezave
  10
 • ProPrivacy.com SpeedTest (povprečno)
  62,2 Mb / s

Cena

24 mesecev

3,49 USD
na mesec


12 mesecev

5,99 USD
na mesec

1 mesec

9,95 USD
na mesec

Zasebni dostop do interneta je mogoče kupiti v treh različnih naročniških načrtih. Vsi ti načrti ponujajo enako funkcionalnost, razlikujejo se le v tem, da cena postane cenejša, če se zavežete za daljše časovno obdobje. Ta cena VPN znaša 6,95 USD za en mesec med najcenejšimi enomesečnimi VPN-ji, ki smo jih kdaj pregledali. In plačevanje 3,33 USD na mesec za leto je res odlična cenovna točka, ki jo je izjemno težko premagati. Za tiste, ki imajo raje šestmesečno sub, je na voljo možnost, da plačajo protivrednost 5,99 USD na mesec (v enem obroku 35,95 USD). Glede na to, da ta VPN zdaj trdi, da deblokira tokove, je to izjemno poceni storitev VPN.

Naročnine PIA lahko kupite s kreditno kartico, PayPal in številnimi spletnimi plačilnimi sistemi. Naročniki se lahko tudi odločijo za plačilo s številnimi različnimi darilnimi karticami, vključno z Starbucks, Bestbuy in Walmart. To je super za plačilo z več anonimnosti (lahko se prijavite z e-poštnim sporočilom z gorilniki). Poleg tega PIA sprejema bitcoine in Z-cash.

Za tiste, ki želijo preizkusiti PIA, podjetje zagotavlja solidno 7-dnevno garancijsko obdobje za vračilo denarja. To omogoča, da cel teden brez tveganj preizkusi VPN.

Resnično ne moremo poudariti, kako poceni je enomesečni načrt PIA. Omogoča vam preizkušanje VPN-ja ves mesec (ali pa mu denar vrnete v roku 7 dni), da se prepričate, da ga imate radi, preden se zavežete za smešno poceni dvoletni načrt, ki ga ponuja tudi PIA. Impresivno.

Odblokirajte Netflix?

Oktobra 2020 je PIA objavila, da je ponovno pridobila dostop do večjih spletnih strani za pretakanje, kot sta Netflix in BBC iPlayer. To je res odlična novica in pomeni, da bi morala biti PIA zdaj odlična in široko dostopna VPN storitev. Če je vaša želja VPN za dostop do spletnih strani, ki se pretakajo, kot so blokatorji, 123movies, Viooz itd., Bo ta VPN zaščitil vašo zasebnost in vam omogočil brezplačno pretakanje vsebine - ves dan.

Na splošno je to VPN zdaj mogoče šteti za odlično možnost za vse, ki iščejo Netflix VPN, čeprav je seveda zmožnost VPN-ja, da deblokira Netflix, temperamentna, saj Netflix trdo dela, da blokira IPN VPN. Torej, ali lahko PIA precej časa ohrani dostop do uradnih spletnih strani za pare! Lahko tvegate, vendar obstajajo drugi VPN-ji na trgu, ki so dokazali, da iz leta v leto nenehno odblokirajo Netflix in druge storitve pretakanja popualrjev....

Lastnosti

Torrenting
Skupaj strežniki 3500
Podpora usmerjevalnikom
Posredovanje pristanišč
Izbira vrat
Podprti usmerjevalci DD-WRT, paradižnik, PfSense, LEDE, Merlin, AsusWRT
Goli kovinski ali virtualni strežniki Gola kovina
Države 33
Hkratne povezave 10

PIA VPN je v celoti predstavljen VPN, ki ima številne prednosti:

 • Brez dnevnikov VPN

 • Aplikacije za vse platforme

 • P2P Torrenting dovoljeno

 • 3.236 strežnikov v 33 državah

 • Veliko možnosti šifriranja

 • Šifriranje OpenVPN

 • Proxy SOCKS5

 • 10 hkratnih naprav

 • Zmedeni strežniki / prikrita

 • Killswitch na vseh platformah

 • Posredovanje vrat

 • Funkcija samodejnega povezovanja

Nekaj, kar to VPN naredi, je edinstveno, to je, da na svojem spletnem mestu obstajajo podatki o številu strežnikov, lokacijah in pasovni širini. Uporabniki lahko izberejo tudi vsak posamezen strežnik VPN in opravijo hitrost, da vidijo, kako deluje.

Hitrost in zmogljivost

Hitrosti VPN testiramo trikrat na dan z uporabo znanstvenega sistema za testiranje hitrosti na strežniku. Naši strežniki preizkušajo strežnike v Hong Kongu, Avstraliji, Veliki Britaniji in ZDA za hitrost porušitve (največ) in nalaganje povprečja. Zadnji rezultati testov za mesec marec 2019 so prikazani spodaj.

Hitrost PIA VPN

Povprečne hitrosti prenosov 23 Mbps niso slabe glede na ceno tega VPN-ja. Te hitrosti prenosa vam bodo omogočale pretakanje vsebine v visoki ločljivosti. Vendar pa je pošteno reči, da so na trgu na voljo veliko hitrejši VPN-ji.

S pozitivne strani so bile hitrosti razpoka, preizkušene od britanskega strežnika do lokalnega UK testnega strežnika, hitro (87 Mbps), kar pomaga okrepiti, da bo ta VPN deloval v zadovoljstvo večine ljudi.

Rezultate hitrosti smo primerjali s tistimi iz PIA-ovega spletnega sistema za testiranje hitrosti. Po podatkih PIA so bile hitrosti prenosa 42,93 Mbit / s. Naši preskusni strežniki (povprečje smo postavili v zadnjih 24 urah) prikazani rezultati 21.1 Mbit / s. Tako smo ugotovili funkcijo PIA, da preceni hitrosti VPN-ja v primerjavi z našimi testi hitrosti OpenVPN. Mogoče pa je, da PIA preizkuša svojo povezavo z drugačnim protokolom - kar bi lahko povzročilo hitrejše hitrosti (vendar bi bil resnično šokiran, če bi jih podvojil).

Preskusi tesnosti

Zaznano je puščanje IPv4?
Zaznano je puščanje IPv6?
Zaznano je puščanje WebRTC?
Omejitve podatkov
Omejitve pasovne širine
ProPrivacy.com SpeedTest (max / razpok) 254,93
ProPrivacy.com SpeedTest (povprečno) 62.2

Preizkusili smo PIA na puščanje s pomočjo ipleak.net. Naši testi so pokazali, da gre za trdno VPN, ki ne trpi IPv4 IP, WebRTC puščanja ali DNS. Tudi pri Macu pri testiranju povezave IPv6 ni bilo odkritih puščanj.

Vendar smo odkrili puščanje IPv6 WebRTC v operacijskem sistemu Windows. Na srečo je to malo zaskrbljujoče, saj ga lahko enostavno priklopite tako, da onemogočite WebRTC v brskalniku ali pa uporabite razširitev Easy WebRTC Block. Puščanje lahko priklopite tudi z onemogočanjem povezav IPv6 v centru za omrežje in skupno rabo.

Na splošno ima precej dober rezultat in lepo je videti, da ima ta VPN killswitch na vseh platformah.

Zasebnost

Zmedenost (prikrita)
IPv4 zaščita pred uhajanjem
IPv6 zaščita pred uhajanjem
Zaščita pred puščanjem WebRTC
Kill stikalo
DNS s samostojnim gostovanjem / posrednikom Zastopnik

Sedež v ZDA ni idealen za zasebnost. Ameriška vlada je sprejela zakonodajo, ki jo lahko uporabi, da prisili ameriška podjetja, da jim posredujejo vse podatke, ki prehajajo preko njihovih strežnikov (ne samo ameriške strežnike - ampak tudi strežnike po vsem svetu). Na srečo pa je PIA ničelna evidenca VPN, kar pomeni, da nima nobenih zapisov, ki bi jih lahko posredovala oblastem, tudi če je nanjo pristopila.

Po drugi strani pa je možno, da bi ameriške oblasti lahko PIA vročile z odredbo in nalogo, da bi začele voditi hlode. To skrbi za vse, ki potrebujejo vodotesno zaščito zasebnosti. Res pa je tudi, da je PIA ena redkih VPN-jev, ki je na sodišču dokazala, da ne zahteva nobenega dnevnika; nekajkrat.

Ta VPN dovoljuje nalaganje P2P prek BitTorrent-a, kar je vedno znak ponudnika VPN-ja, ki ni zaskrbljen zaradi tega, da bi dnevniki zasegli oblast.

Šifriranje

IKEv2
OpenVPN
Drugi protokoli Cisco iPsec
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP

PIA je eden redkih VPN-jev, ki omogoča veliko število nastavitev šifriranja v svojih odjemalcih. Na voljo so šifriranje PPTP, L2TP / IPsec in OpenVPN.

Naročniki lahko preklopijo na različne funkcije šifriranja za OpenVPN, kar jim daje moč, da varnost VPN postane strožja ali šibkejša (za boljše delovanje). VPN ponuja vse, od močne do smešno močne izvedbe OpenVPN (kar pomeni, da res nima šibkih nastavitev).

Killwitch na vseh platformah zagotavlja tudi zasebnost ljudi. Tu so naslednji standardi šifriranja za OpenVPN:

Podatkovni kanal: šifra AES-256, z močnim SHA256 za avtorizacijo in stisk roke RSA 4096.

Nadzorni kanal: šifra AES-256 z avtentikacijo SHA384. Popolna tajnost za naprej je na voljo z DHE + RSA izmenjavo za stiske roke RSA ali ECDHE + ECDSA za stiskanje rok ECC.

To je izjemno robustno šifriranje, ki bo zagotavljalo vojaško zasebnost in varnost podatkovnega tunela. Čeprav ima veliko možnosti šifriranja začetnike zmedeno za začetnike, je v resnici zelo enostavno nastaviti VPN. Tudi dodatne možnosti so vsekakor bonus te storitve.

Storitev za stranke

Garancija za vračilo denarja
24-urna podpora
Klepet v živo
Brezplačen preizkus Ne
Dolžina garancije vračila denarja 7

Ko gre za storitve za stranke, s PIA dobite tisto, kar plačate. Za razliko od številnih premium VPN-jev na svojem spletnem mestu nima funkcije za podporo klepetanja v živo. To lahko nekatere odvrne. Toda s tako zanesljivim VPN je malo verjetno, da bodo ljudje imeli težave zelo pogosto in dejstvo, da je mogoče dobiti podporo po e-pošti (sistem vozovnic), bo za večino ljudi verjetno v redu..

Kar zadeva druge vire, je zasebni VPN zasebnega dostopa do interneta izstopajoč. Spletno mesto ima razdelek s pogostimi vprašanji in blog, ki je na splošno nadpovprečen za panogo VPN. Glede na povezanost z gurujem zasebnosti in švedskim političnim likom Rickom Falkvingejem to ni presenetljivo.

Morda se edino prepiram s podporo PIA, je ta, da se na svojem spletnem mestu oglašuje kot 24/7.

Zahtevek za podporo Pia

Ugotovili smo, da je to malo nepošteno, saj sem moral počakati približno sedem ur (in en dan do enega dneva), da sem dobil odziv, ko smo to preizkusili.

Spet dobite tisto, za kar plačate v življenju, in ta VPN je poceni. Ker pa večina ljudi verjetno nikoli ne bo potrebovala podpore, ni nujno, da je poškodovan. Vsekakor priporočamo preizkus te VPN z enomesečnim preizkusom in 7-dnevno garancijo vračila denarja. Če en mesec teče brez težav, bo verjetno dve leti na vašem sistemu delovalo brezhibno.

Uporabniška izkušnja

Windows
MacOS
Android
Linux
iOS
Windows Phone

Uporabniško izkušnjo smo ugotovili, da je iz getgo s tem ponudnikom VPN fantastična. PIA je VPN, ki na svojem spletnem mestu dejansko doda pomembne podatke, tako da natančno veste, kaj dobite glede funkcij in implementacije šifriranja. To je dih svežega zraka v industriji, kjer je običajno, da se podrobnosti skrijejo stran.

Kar zadeva njegovo programsko opremo, ima PIA enostavne aplikacije za vse priljubljene platforme, vključno z Androidom, Windowsom, Macom, iOSom in Linuxom. Ima tudi vodnike za njegovo namestitev na izbor usmerjevalnikov (DD-WRT, Tomato, PfSense, LEDE, Merlin, AsusWRT).

PIA ponuja tudi vodnike in vadnice za nastavitev za vsako posamezno platformo, ki lahko začetnikom pomaga, da se VPN začne, če imajo kakšno zmedo.

Proxy SOCKS5 je na voljo tudi vsem naročnikom na spletnem mestu VPN (za vse platforme).

Aplikacija Windows

Njihova aplikacija za VPN za Windows je opremljena s tehnologijo Killswitch in zakulisjem, s katero lahko obkrožite požarne zidove VPN. Omogoča tudi prikrivanje uporabe VPN v državah, kjer so podvržene. Na žalost smo med testiranjem te stranke odkrili puščanje IPv6 WebRTC - zato boste morali onemogočiti povezave IPv6 ali onemogočiti WebRTC, da se VPN lahko varno izvaja..

Na splošno smo ugotovili, da je ta VPN odjemalec stabilen in zanesljiv. Omogoča močno OpenVPN šifriranje, izbiro prednosti šifriranja in oba OpenVPN UDP ali TCP. Ugotovili smo, da so hitrosti dovolj ustrezne za zatiranje videoposnetkov YouTube in drugih platform. In to je zanesljiv odjemalec za prenos prek P2P.

Aplikacija Mac

Ta odjemalec Mac VPN ni imel puščanja na IPV4 ali IPv6. To je odlično in pomeni, da lahko VPN zagotavlja zanesljivo zasebnost in varnost takoj. Na voljo je killswitch in ta odjemalec ima tehnologijo zakritja. Odličen VPN za Mac, ki vsebuje vse, kar potrebujejo uporabniki Mac, da se zaščitijo tako doma kot na javnem WiFi.

Aplikacija za Android

Odjemalec Android VPN je popolnoma enak kot za Windows in Mac. Na voljo je z enakimi funkcijami zasebnosti, vključno s stikalom kill in široko izbiro možnosti šifriranja. Funkcija samodejnega povezovanja je uporabna tudi za ljudi, ki želijo povezavo VPN vsakič, ko uporabljajo internet (na primer za ljudi, ki se gibljejo in veliko uporabljajo javni WiFi, na primer).

Uporabniki lahko izbirajo med protokolom za nadzor prenosa (TCP) in protokolom uporabniških podatkovnih datotek (UDP), kar je priročno za ljudi, ki želijo pretakati svoje naprave na Android. Aplikacijo za Android sem ugotovil, da je stabilna, hitrosti pa se niso razlikovale od izkušenj v namiznih različicah.

aplikacija za iOS

Aplikacija iOS VPN privzeto omogoča šifriranje L2TP / IPsec. To je odlična aplikacija, ki ima funkcijo Connect On Demand, ki deluje v sodelovanju s funkcijo samodejnega povezovanja in tako zagotavlja funkcijo, ki deluje kot killswitch. Deluje tako, da ustavi kakršen koli promet, da ne zapusti iPhone, če se VPN prekine.

Vendar je treba upoštevati, da gre za reaktivno funkcijo v aplikaciji, zato je možno, da lahko pride do puščanja podatkov do vašega ponudnika internetnih storitev, če odjemalec zruši. Na splošno smo ugotovili, da je to odličen VPN odjemalec, ki je dober za pridobivanje digitalne zasebnosti tako doma kot na javnem WiFi.

Končne misli

PIA je visoko naročena storitev VPN, ki jo posamezniki, ki se zavedajo zasebnosti, pogosto pohvalijo na Redditu. To je VPN z visokokakovostnimi odjemalci, ki lahko zagotavljajo zanesljivo raven zasebnosti.

Programska oprema VPN je enostavna za uporabo na vseh platformah in ima potrebne funkcije za zaščito zasebnosti podatkov potrošnikov. Skrb za stranke je včasih kritizirana s tem VPN-om, in pomanjkanje 24/7 klepeta v živo ga danes postavlja pod številne vrhunske storitve VPN. Ne pozabite pa, da je ta VPN cenejši od večine teh storitev - in je zanesljiv, kar pomeni, da verjetno ne boste potrebovali podpore zelo pogosto.

Kar se zdi gotovo, je, da je PIA idealen za bolj izkušene uporabnike VPN, ki lahko izkoristijo nekaj prihrankov z brezplačno storitvijo z manj aktivnim podpornim portalom.

Kar zadeva hitrost, ta VPN ni zaslepljujoč, zato če plačujete za hitro internetno povezavo in ste eden tistih ljudi, ki rad uporablja VPN ves čas, boste morda želeli nekaj hitrejšega. S pozitivne strani so hitrosti stabilne in so dovolj hitre za pretakanje v HD.

PIA VPN zdaj odblokira Netflix US ali BBC iPlayer. Tako bi vam moral ta VPN omogočiti, da od oktobra 2020 uspešno odblokirate te in druge storitve pretakanja. Še več, če z veseljem gledate brezplačno vsebino na spletnih mestih, kot so klobučarji - ali s prenosom iz Pirate Baya - ta VPN je tudi idealno.

Odličen VPN, ki je pravi nakup, saj je dobro opremljen za zagotavljanje digitalne zasebnosti. Žal pa se zdi, da Comcast v ZDA ustavlja uporabnike PIA, kar pomeni, da bodo te stranke v ZDA morda želele iskati drugje.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me