zamagliti


Abine zamućenje
upravitelj lozinki dizajniran je tako da omogućava ljudima da zaštite svoje internetske račune jakim, jedinstvenim lozinkama. Usluga sa sjedištem u SAD-u dostupna je od 2014. godine. Međutim, zapravo je rebranded aplikacija koja se u početku zvala DoNotTrackMe; koja je prvotno pokrenuta u 2011. U ovom pregledu voditelja zastoja lozinke detaljno smo pogledali sve aspekte ove usluge, od toga kako je Blur jednostavno koristiti koliko su sigurne njegove politike privatnosti.

ProPrivacy.com Postići
9.1 od 10

Sažetak

Zbog svoje prethodne utjelovljenja kao aplikacije za blokiranje pratilaca, Blur je jedinstveni višenamjenski upravitelj lozinki koji pruža neke neobične dodatke. To uključuje blokiranje pratilaca, maskirane e-poruke, maskirane kreditne kartice i maskirane telefonske brojeve. Kao takva, višenamjenska je aplikacija za privatnost koja može biti korisna za ljude koji traže bolju privatnost i sigurnost na mreži.

Nasuprot tome, Abineova zamagljenost svakako se čini pobjedom za internetsku privatnost. Dakle, je li usluga sve što je prijelomno biti? Da li je to svima koji se trenutno moraju sjetiti jedinstvene zaporke? I vrijedi li odustati od proširenja za druge popularne programere za praćenje?

Pregled

Kao što je slučaj s drugim upraviteljima lozinki, Abine Blur je alat koji omogućuje korisnicima interneta da automatski zaštite svoje račune jakim lozinkama, a da ih ne trebaju zapamtiti..

Danas potrošači moraju pamtiti zaporke na ogromnom broju računa. A osim ako svi ti računi nemaju jedinstvene, složene lozinke - korisnici interneta otvaraju se potencijalima hakiranja. Upravitelji lozinki poput Blur-a nastoje riješiti ovaj problem tako što korisnicima ostavljaju robusne lozinke koje je upamtio u njihovo ime.

Korisnici interneta koji se odluče za korištenje Blur-a to mogu učiniti besplatno ili uplatom na premium račun. Štoviše, svi korisnici dobivaju 30 dana besplatne nagrade prilikom prvog preuzimanja proširenja. Najbolje od svega, najvažnije karakteristike - upravljanje lozinkom, anti-praćenje i maskirane e-poruke - dostupne su bez nadogradnje na premium. Međutim, svatko tko želi koristiti značajku maskiranja kartica na besplatnoj verziji morat će platiti naknadu u iznosu od 2 USD svaki put kada to učini.

Za one koji vole proširenje, ulaganje 39 dolara godišnje će poboljšati uslugu dodavanjem sigurnosne kopije lozinki, sinkronizacije uređaja i sigurnog telefonskog broja koji prosljeđuje na vaš stvarni broj. I plaćajući 14,99 USD mjesečno - ili 99 USD godišnje - korisnici dobivaju pristup Neograničen inačica Blur - koja dolazi s neograničenom uporabom maskiranih kreditnih kartica bez skrivenih troškova.

Značajke Abine Blur

 • Proširenje je dostupno za sve platforme (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera i Safari)
 • Blokiranje web tragača
 • Maskirani e-mailovi
 • Maskirane kreditne kartice (premium)
 • Maskirani telefonski brojevi (premium)
 • Sinkronizacija lozinke na svim uređajima
 • Automatsko popunjavanje zaporki
 • Značajka uvoza i izvoza zaporki
 • Automatsko zaključavanje radi osiguravanja lozinke
 • Otključavanje otiska prsta (Android i iOS)
 • Oporavak računa rezervnom lozinkom
 • End-to-end šifriranje

Prijaviti se

Dobivanje računa s Blur-om izuzetno je jednostavno, jednostavno navedite adresu e-pošte i zaporku i spremni ste za početak korištenja proširenja.

Obrazac za prijavu zamućenja zatamnjenja lozinkom

Usluga vas također traži da zabilježite rezervnu lozinku kako biste mogli oporaviti svoj račun ako zaboravite svoju primarnu lozinku. Nakon prijave, Blur traži da preuzmete proširenje za Chrome ili Firefox; koji vas prosljeđuje u PlayStore gdje možete dobiti aplikaciju. Nakon instaliranja, slobodni ste početi koristiti softver za zaštitu svojih računa lozinkom koju više ne morate pamtiti.

Zamućivanje sigurnosnih kopija lozinki upravitelja lozinki

Prvo što primijetite nakon instaliranja Blur-a je da proširenje odmah započne blokiranje pratilaca na web lokacijama koje posjetite. To je važno jer se (kao i druge aplikacije za blokiranje pjesama poput privatnosti Badger) prikazuje mali broj pokraj ikone na programskoj traci proširenja.

Albine Blur upravitelj lozinki proširenje u pregledniku

Kao što možete vidjeti na gornjoj slici, Blur prikazuje isti broj kao i Badger privatnosti. To otkriva da je učinkovito uočio i blokirao isti broj pratilaca na web stranici koju smo posjetili.

Jednostavnost korištenja

Kad je proširenje instalirano i već blokira praćenje, korisnici mogu započeti klikom na ikonu Blur na alatnoj traci. Na taj se način otkriva prozor koji omogućuje pristup četiriju glavnih funkcija: Računi, Novčanik, Maskiranje i Praćenje. Te se značajke mogu uključiti ili isključiti za svaku od web lokacija koje posjetite. Klikom na bilo koju od tih funkcija otvara se prozor u kojem možete promijeniti postavke i implementirati postavke. Klik na maskiranje omogućuje vam odabir Maskirane e-poruke, Karte s maskama, ili Maskirani telefoni. Značajka maskiranog telefonskog broja dostupna je samo s plaćenim računom i pruža vrlo sličnu funkcionalnost kao Google Voice.

E-pošta, kartice, maskirani telefoni upravitelja zamućenja

Klik na Novčanik omogućuje vam automatsko popunjavanje pojedinosti kartice, automatsko popunjavanje identiteta i automatsko popunjavanje adresa - kao i značajku Maskirane kartice. To vam omogućuje da pregledavate online obrasce bez potrebe za stalnim popunjavanjem podataka. Dodavanje kartice je jednostavno i može se provesti ako koristite besplatnu probnu premiju.

zamagljivanje zaslona plaćanja upravitelja lozinke

Nakon dodavanja vaše kartice na nadzornu ploču možete se odlučiti za automatsko popunjavanje pojedinosti radi lakše uporabe ili korištenje značajke maskiranih kartica radi dodatne sigurnosti.

Klik na Računi otvara nadzornu ploču na kojoj možete unijeti lozinke i vjerodajnice za svoje račune. Ako postavljate novu lozinku, možete koristiti značajku snažnog prijedloga zaporke.

Lozinke i automatsko ispunjavanje

Umjesto da ručno dodamo lozinku na nadzornoj ploči, započeli smo s posjetom stranici za prijavu koja zahtijeva lozinku. U tu svrhu odlučili smo posjetiti Facebook kako bismo vidjeli hoće li nas upravitelj lozinki automatski zatražiti da spremimo svoju lozinku za buduće pokušaje prijave..

Pokušaj da se odmah prijavite na Facebook uzrokovao je pojavu blur-a koji nam daje do znanja da je upravitelj lozinki isteknuo i zaključan. Kao rezultat toga, morali smo unijeti svoju lozinku kako bismo mogli ući u svoje vjerodajnice na Facebooku.

automatsko popunjavanje lozinki

Ako je Blur otključan, od vas će se zatražiti da dodate lozinku u svoj trezor:

automatsko popunjavanje adrese e-pošte

Klikom na "Klikni za dodavanje" otvara se još jedan skočni prozor u koji možete ručno unijeti svoje podatke da biste ga ubuduće automatski punili. Međutim, ako jednostavno unesete svoje vjerodajnice i lozinku u obrazac, Blur će vas pitati želite li automatski spremiti te detalje u trezor svoje lozinke.

dodavanje lozinke, uključujući generator lozinke

Sa spremljenim računom, možete se vratiti na stranicu za prijavu na kojoj će Blur automatski unijeti podatke u stranicu za prijavu i uspješno se prijaviti..

Otkrili smo da je postupak izuzetno jednostavan i definitivno pogodan za početnike koji traže upravitelja lozinki koji funkcionira bez napora. Ako vam se dogodi da iz bilo kojeg razloga pogrešno unesete lozinku, Blur će vas upozoriti čim se prijava odbije, omogućujući vam da ažurirate lozinku bez potrebe za pretraživanjem izbornika.

Maskiranje e-pošte i aplikacija za Android

Zatim smo instalirali Blur na Android kako bismo provjerili klijenta i testirali značajku maskiranja e-pošte. Značajka savršeno funkcionira i omogućava vam slanje e-pošte na nasumično stvorenu adresu koja se magično prosljeđuje u vašu stvarnu poštu.

maskirani zaslon e-pošte

Ova je značajka zaista korisna i fantastičan je resurs s obzirom da je besplatna. Što se tiče same aplikacije Android? Pronašli smo ga jednostavnim za upotrebu, a početnicima je činjenica da se automatski sinkronizira s verzijom u vašem pregledniku. Korisnicima koji to žele moguće je postaviti otključavanje otiska prsta - korisno jer se aplikacija brzo zaključava i zahtijeva od vas da stalno unosite zaporku.

Uvoz lozinki

Svi koji žele uvesti svoje lozinke iz drugog upravitelja lozinki mogu to učiniti bilo putem CSV datoteke ili izravno iz niza usluga, uključujući 1Password, Dashlane, KeePass, LastPass, PasswordWallet i RoboForm. Isprobali smo uvoz starih lozinki pomoću .CSV datoteke i otkrili smo da ona funkcionira bez problema.

uvoz lozinki u upravitelj zamućenja zamućenja

Izvoz podataka je također moguć i Blur vas uvijek pita za lozinku prije nego što dopustite da nastavite. Korisnici se mogu odlučiti za izvoz bilo kao sigurnosna kopija podataka za zamjenu za vraćanje računa ili putem CSV datoteke za migraciju vaših lozinki na drugu uslugu.

Dvostruka faktorska provjera dostupna je s postavkama računa, ali korisnici se mogu odlučiti samo za korištenje autentifikacijskih aplikacija poput Authy, Google Autentifikatora ili FreeOTP. Autentifikacija SMS-a i fizička 2FA putem Yubikeyja trenutno nisu dostupni, što je šteta.

Automatsko zaključavanje

Radi dodatne sigurnosti, korisnici se mogu odlučiti za promjenu učestalosti upita za lozinku. Značajka automatskog zaključavanja omogućuje vam da se Blur odjavi za svaki put kad ponovno pokrenete preglednik i to često kao i svakih 15 minuta. To osigurava da ako napustite svoje računalo duže vrijeme, vaše lozinke neće biti dostupne. Značajka sigurnosti lozinke omogućuje vam da postavite Blur da zahtijeva lozinku, čak i ako se računalo koristi, to se može postaviti na pokretanje svakih 15 minuta.

Također je moguće provjeriti automatizirane sigurnosne kopije koje je napravio Blur, to vam može omogućiti da koristite inačicu za pristup prethodno korištenoj zaporki. Iz sigurnosnih razloga moguće je izbrisati sigurnosne kopije ako želite.

automatizirane sigurnosne kopije lozinke

Također se brine svi koji se nadaju sinkronizaciji zaporki na svojim uređajima.

Pored glavne stranice postavki na nadzornoj ploči, svatko tko se želi boriti s postavkama koje Blur zadano ima, to može učiniti i klikom na njegovu ikonu na alatnoj traci preglednika, nakon čega slijedi postavke. Ako se to dogodi, otvorit će se sljedeći prozor:

postavke lozinke za preglednik

Korisnici mogu ažurirati te postavke za svaku pojedinačnu web lokaciju koju posjećuju ili za sve web lokacije. Klikom na Upravljanje popisima zanemarivanja možete provjeriti koje su web stranice imale određene značajke, kao što je "Automatsko punjenje kreditne kartice". Ispod možete vidjeti kako to izgleda kad je postavka isključena.

Za one koji žele iskoristiti značajku maskirane kreditne kartice, Blur vam omogućuje stvaranje privremenog "plamenika" kartice koju koristite za kupnju na mreži. Svaki put kada koristite značajku maskirane kartice, Abine će se ponašati kao srednji čovjek i nositi se s transakcijom tako da će samo Abine ikada imati pristup stvarnim podacima vaše kartice. Kao rezultat, ova lažna kartica omogućuje vam kupnju bez da ikada predate svoje stvarne podatke mrežnim trgovcima - zbog čega je mnogo teže pasti za phishing napade..

Automatsko popunjavanje zamućivača lozinke

Mogućnost prilagođavanja dopuštenih podataka na web stranicama osigurava da nikada ne date slučajno podatke sa kojima vam nije ugodno.

U cjelini, otkrili smo da je Blur izuzetno jednostavan za korištenje, a s obzirom na sve značajke koje pruža čak i na besplatnoj verziji - doista je

Privatnost i sigurnost

Sjedište SAD-a nije idealno u pogledu privatnosti, jer svaka firma sa sjedištem u SAD-u podliježe jamstvima i nalozima. To znači da bi Abine tehnički mogla biti prisiljena potajno započeti davanje bilo kakvih podataka američkim vlastima. Dodajte tome činjenicu da je Blur potpuno zatvorena izvorna platforma i možda biste imali nekih bojazni oko korištenja usluge. Činjenica da je to zatvoreni izvor, znači da morate Abineu vjerovati da to radi kao što to kaže i s vašim podacima. To je zato što je nemoguće utvrditi da li ima ranjivosti ili stražnja vrata koja bi mogla čvrsto omogućiti pristup glavnim lozinkama..

Tvrtka tvrdi da nema pristup vašoj glavnoj zaporki ili sigurnosnoj zaporci u bilo kojem osim šifriranom formatu. To može biti istinito, ali, budući da je ova usluga zatvorenog izvora, uvijek će postojati element povjerenja koji je uključen u korištenje usluge. Bez obzira želite li vjerovati tvrtki da će učiniti ono što ona tvrdi, to potpuno ovisi o vama i vašem osobnom modelu prijetnji.

Ako više volite koristiti tvrtku koja nudi 100% transparentnost, morat ćete se odlučiti za upravitelja lozinki koji može dokazati svoju sigurnost revizijom otvorenog koda. Ako se tako izvučemo, možemo skočiti u analizu tvrdnji Abine Blur.

Pravila o privatnosti

Provjerili smo pravila o privatnosti kako bismo provjerili kako tvrtka postupa s vašim podacima. Abine navodi da ne prodaje podatke nikome. Međutim, navodi da dijeli podatke s trećim stranama koje je ugovorila radi pružanja svojih usluga. Uz to, količina podataka koju Abine posjeduje o potrošačima prilično je mala. No čuva neke agregirane podatke radi pokretanja usluge, osim ako nije nužno za pružanje usluge, te podatke ne čuva pored osobnih podataka.

Ono što smo primijetili je da firma navodi da vodi evidenciju o tome "kamo ste preuzeli" Blur. Nije jasno da li to znači da pohranjuje vašu IP adresu ili samo bilježi zemlju s koje preuzmete proširenje.

Također je vrijedno napomenuti da, budući da Blur koristite za automatsko popunjavanje lozinki na web stranicama, proširenje dobiva telemetriju o web lokacijama koje posjetite i na taj način obavlja određeni nivo praćenja. Međutim, tvrtka tvrdi da nikada ne dijeli ove podatke niti ih prodaje.

Pored toga, firma navodi da nikada nije „dobila nalog za nacionalnu sigurnost i od nas FISA-in sud nije zatražio da čuvamo nikakve tajne.“ Bez obzira vjerujete li da je ova izjava zapravo sputana na vas, vrijedi napomenuti da ako primi nalog za gagu, neće biti dozvoljeno nikome to reći pa je vrlo vjerojatno da će politika privatnosti ostati ista.

S druge strane, možemo pretpostaviti da je kazna kanarinski nalog (iako nismo sigurni je li to) i ako ta kazna ikad nestane iz politike privatnosti, može se pretpostaviti da joj je uručen nalog i kazna. narudžba.

U cjelini, politika privatnosti čini se jakom i ne pokreće nikakva posebna zvona alarma, što znači da se čini da ova usluga tretira podatke na siguran način samo u svrhu pružanja usluge.

Šifriranje i sigurnost

Abine Blur prema zadanim postavkama postaje unaprijed pohranjena sve vaše podatke na svojim cloud poslužiteljima. Međutim, korisnici koji više nikada ne žele lokalno pohranjivati ​​svoje lozinke mogu to učiniti tako da dođu do Računa > postavke > rezerva & Sinkronizacija. Spremanje podataka lokalno znači da ako se na vašem računalu bilo što dogodi ili ako su lokalne datoteke vašeg web preglednika izbrisane ili oštećene, mogli biste izgubiti sve svoje lozinke. Međutim, ovo se općenito smatra najsigurnijim načinom za pohranu lozinki jer smanjuje rizik koji su povezani s njima na Blurovim poslužiteljima..

U skladu s tim, vrijedno je napomenuti da bi spremanje lozinki na Blur-ove poslužitelje trebalo biti savršeno sigurno - jer su svi vaši podaci šifrirani u vašem pregledniku prije nego što se pošalju u oblak. Vaše pohranjene lozinke i brojevi kreditnih kartica s automatskim popunjavanjem šifriraju se na vašem uređaju koristeći sigurnu AES-256 enkripciju.

Rezervna zaporka služi kao sekundarna lozinka za oporavak koja je priložena privatnom ključu koji se koristi za šifriranje podataka. Ti podaci, kao i rezervna lozinka, nikad ne ostavljaju vaš uređaj u neskriptiranom, čitljivom obliku. To znači da zaposlenici tvrtke Blur ne mogu pristupiti vašim lozinkama ni pod kojim uvjetima, a čak i ako je tvrtka hakirana, na njezinim poslužiteljima je dostupna samo šifrirana verzija vaše lozinke. To je ono što nam je tvrtka rekla o načinu na koji sustav funkcionira:

"Kad se vaši podaci sinkroniziraju s Abineom, prvo se šifriraju, a zatim se pričuvna lozinka šifrira s vašom glavnom zaporkom. Ti šifrirani predmeti su ono što se šalje Abine. Vaša glavna lozinka također se nikad ne šalje Abine. Za provjeru autentičnosti koristimo postupak raspršivanja, tako da mi (Abine) nikad ne znamo svoju originalnu glavnu lozinku, znamo samo izlaz jednosmjerne funkcije na vašoj glavnoj lozinci. "

Ova krajnja enkripcija trebala bi osigurati da su vaši podaci uvijek sigurni. No, vrijedno je napomenuti da ako zaboravite lozinku i izgubite rezervnu lozinku, nećete moći dobiti pristup svojim lozinkama, one će zauvijek biti izgubljene. U tim okolnostima tvrtka će morati resetirati glavnu lozinku i stvoriti novu sigurnosnu zaporku, što znači da ćete morati ponovo započeti spremanje lozinki u trezoru Blur..

Nedostaci sigurnosti?

Iako je istina da je Blur krajem 2018. godine dobio negativan pritisak zbog ranjivosti koja je otkrivena, taj problem koji je premješten iz prethodnog izraza aplikacije zvane MaskMe, od tada je zakrpljen. Propust u sigurnosti potencijalnim je hakerima omogućio pristup sljedećim podacima:

 • E-adrese nekih korisnika
 • Ime i prezime nekih korisnika
 • Savjeti za zaporku nekih korisnika (ali samo iz stare aplikacije MaskMe)
 • IP adresa svakog korisnika posljednja i posljednja koristi za prijavu na Blur
 • Svaka korisnička šifrirana lozinka za zamagljivanje (potpuno šifrirana i samim tim nije korisna i ne upotrebljiva za pristup lozinkama ljudi).

Iako je propust u sigurnosti bio ozbiljan, dobra vijest je da će zbog enkripcije od kraja do kraja koju koristi Blur hakeri moći pristupiti samo šifriranom glavnom zaporkom ljudi (samo u šifriranom formatu i stoga nisu korisni), što znači da bi nisu mogli dobiti pristup detaljima, kreditnim karticama i drugim podacima zaštićenim u trezoru. To se, iako je ugroženost odnosila, na sreću nije bilo štetno za korisnike Blur-a.

Upozorenja o uređaju i lokaciji

Radi dodatne sigurnosti, Blur vam šalje poruku u bilo kojem trenutku kada se s novog uređaja ili lokacije prijavite zaporke. To znači da će upotreba VPN-a rezultirati primanjem sigurnosne provjere. E-adresa vam omogućuje da dođite do stranice na kojoj možete provjeriti sve uređaje i lokacije s kojih ste prijavljeni. To vam omogućuje da označite prijavu kao lažnu aktivnost ako smatrate da je račun ugrožen.

Dvostruki faktor Auth

Za one koji to žele moguće je postaviti dvofaktornu provjeru autentičnosti. To će dodati dodatni sloj sigurnosti. Također preporučujemo korištenje značajki koje osiguravaju da je Blur zaključan i zahtijeva lozinku nakon što je 15 minuta bila neaktivna i svaki put kad se preglednik ponovno pokrene..

Korisnička podrška

Korisnička podrška za Abine Blur primarno se vrši putem velike baze odgovora na najčešća pitanja na njezinom web mjestu. Taj odjeljak Često postavljana pitanja korisni je resurs koji vam može pomoći razriješiti većinu pitanja o usluzi. Pronašli smo korisne informacije o instaliranju softvera, njegovom postavljanju, sigurnosnoj kopiji, vraćanju računa s zaporkom i mnogim drugim važnim temama.

Svima koji žele direktniju podršku moguća je korisnička usluga klikom na gumb u gornjem desnom dijelu stranice FAQ. Ovdje možete postaviti pitanje na koje ćete dobiti odgovor putem sustava ulaznica.

Završne misli

Abine Blur izuzetno je zanimljivo proširenje preglednika koje nudi fantastičnu kompatibilnost s različitim uređajima. Početnici u potrazi za upraviteljem lozinki s automatskim punjenjem u pokretu mogu besplatno koristiti ovaj softver i zato što je ujedno i kao program za zaustavljanje praćenja - on zaista nudi puno prednosti korisnicima.

Mogućnost maskiranja e-pošte omogućuje vam da se uključite u mrežni marketing, kupovinu i bilo koje druge aktivnosti bez predaje stvarne adrese e-pošte. A za one koji se odluče uplatiti na premium račun, siguran je telefonski broj koji maskira vaš stvarni telefonski broj (poput Google Voice brojeva) fantastičan za izbjegavanje neželjenih poziva i telefonskih prijevara..

Uživali smo u gotovo svemu oko ove aplikacije, a čini se fer reći da je besplatno to izuzetno korisno proširenje. Međutim, istina je i da je ova tvrtka sa sjedištem u SAD-u i da je zatvorenog izvora, što može odrediti zvona alarma određenim potrošačima..

Bilo da se odlučite vjerovati i koristiti Blur, ovisi o vama i vašem osobnom modelu prijetnji. Ako imate pitanja vezanih uz privatnost u vezi s Blur-ovim upraviteljem lozinki, tada biste se možda trebali pridržavati nečega poput BitWardena. Međutim, za prosječnog potrošača Blur je stvarno sveobuhvatan alat koji pruža puno privatnosti i nula troškova. I iz tog razloga dajemo Bluru palce gore.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me