Замагљивање

Абине замућење
Менаџер лозинки дизајниран је тако да омогућава људима да заштите своје интернетске налоге јаким, јединственим лозинкама. Услуга са седиштем у САД доступна је од 2014. године. Међутим, заправо је ребрандед апликација која се у почетку звала ДоНотТрацкМе; који је првобитно представљен 2011. године. У овом прегледу менаџера забрињавања лозинки детаљно смо погледали све аспекте ове услуге, од тога како је Блур лако користити колико је безбедна политика приватности..

ПроПриваци.цом Резултат
9.1 од 10

Резиме

Због своје претходне инкарнације као апликације за блокирање пратилаца, Блур је јединствен вишенаменски менаџер лозинки који пружа неке необичне додатке. Ово укључује блокирање пратилаца, маскиране е-поруке, маскиране кредитне картице и маскиране телефонске бројеве. Као таква, вишенамјенска је апликација за приватност која може бити корисна за људе који траже бољу приватност и сигурност на мрежи.

Упркос томе, Абинова замагљеност сигурно изгледа као добитак за приватност на мрежи. Дакле, да ли је услуга све оно што треба да буде? Да ли је то неко обавезно проширење за све који се тренутно труде да памте јединствене лозинке? И за шта вреди одузети друге популарне програме за праћење блокирања?


Преглед

Као што је случај с другим менаџерима лозинки, Абине Блур је алат који омогућава корисницима интернета да аутоматски заштите своје рачуне јаким лозинкама, а да их не морају запамтити.

Потрошачи данас морају памтити лозинке за велики број налога. А, осим ако сви ти рачуни немају јединствене, сложене лозинке - корисници интернета се отварају потенцијалима хаковања. Менаџери лозинки попут Блур-а имају за циљ да реше овај проблем тако што дозвољавају корисницима да постављају робусне лозинке које је упамтио у њихово име.

Корисници интернета који се одлуче да користе Блур могу то учинити бесплатно или уплатом на премиум рачун. Штавише, сви корисници добијају 30 дана бесплатне награде када први пут преузму додатак. Најбоље од свега, најважније карактеристике - управљање лозинком, анти-праћење и маскиране е-поруке - доступне су без надоградње на премиум. Међутим, свако ко жели да користи бесплатну верзију маскирања картице мораће да плати накнаду у износу од 2 долара сваки пут када то учини.

За оне који воле додатак, улагање 39 долара годишње побољшаће услугу додавањем резервне копије лозинки, преко синхронизације уређаја и сигурног телефонског броја који прослеђује вашем стварном броју. И плаћајући 14,99 УСД месечно - или 99 УСД годишње - корисници добијају приступ Неограничено верзија Блур - која се испоручује са неограниченим коришћењем маскираних кредитних картица без скривених трошкова.

Функције Абине Блур

 • Проширење је доступно за све платформе (Цхроме, Фирефок, Интернет Екплорер, Опера и Сафари)
 • Блокирање веб трацкер-а
 • Маскирани имејлови
 • Маскиране кредитне картице (премиум)
 • Маскирани телефонски бројеви (премиум)
 • Синхронизација лозинке на свим уређајима
 • Аутоматско попуњавање лозинки
 • Значајка за увоз и извоз лозинки
 • Аутоматско закључавање како би се осигурало да су лозинке сигурне
 • Откључавање отиска прста (Андроид и иОС)
 • Опорави налог помоћу резервне лозинке
 • Шифрирање од краја до краја

Пријавити се

Добијање налога са Блур-ом је изузетно једноставно, једноставно унесите адресу е-поште и лозинку и спремни сте за почетак коришћења додатка.

Образац за пријаву заменика за замућивање лозинке

Сервис такође тражи од вас да забележите резервну лозинку, како бисте могли да опоравите свој рачун уколико заборавите своју примарну лозинку. Након пријаве, Блур вас тражи да преузмете Цхроме или Фирефок проширење; који вас прослеђује у ПлаиСторе где можете да набавите апликацију. Инсталирајући га, слободно можете да користите софтвер да бисте заштитили налоге лозинком коју више не требате да памтите.

Замрзавање сигурносних копија лозинки менаџера лозинки

Прво што приметите након инсталирања Блур-а је да проширење одмах започне блокирање пратилаца на веб локацијама које посећујете. Ово је приметно јер (као и друге апликације за блокирање нумера попут приватности Бадгер) приказује вам мали број поред иконе на траци са задацима проширења.

Проширење менаџера лозинки Албине Блур у прегледачу

Као што можете видети са горње слике, Блур приказује исти број као и Бадгер приватности. Ово открива да је ефективно уочио и блокирао исти број пратилаца на веб страници коју смо посећивали.

Лакоћа коришћења

Када је проширење инсталирано и већ врши блокирање пратилаца, корисници могу започети кликом на икону Блур на својој алатној траци. На тај начин открива се прозор који омогућава приступ четирију главних функција: Рачуни, Новчаник, Маскирање и Праћење. Те функције се могу укључити или искључити за сваку од веб локација које посећујете. Кликом на било коју од ових функција отвара се прозор у којем можете изменити поставке и имплементирати поставке. Клик на Маскирање омогућава вам да изаберете из Маскирана е-пошта, Карте са маскама, или Маскирани телефони. Функција маскираног телефонског броја доступна је само са налогом који се плаћа и пружа врло сличну функционалност као Гоогле Воице.

Замућивање е-поште, картица, маскираних телефона менаџера лозинки

Клик на Новчаник омогућава вам аутоматско попуњавање детаља са картице, аутоматско попуњавање идентитета и аутоматско попуњавање адреса - као и функцију Маскиране картице. То вам омогућава да прегледавате онлине обрасце без потребе за сталним попуњавањем података. Додавање картице је једноставно и може се обавити када се користи бесплатна пробна верзија пробе.

замагљивање екрана за плаћање менаџера лозинки

Након додавања ваше картице на контролну таблу можете се одлучити за аутоматско попуњавање детаља ради лакше употребе или коришћење функције маскираних картица за додатну сигурност.

Клик на Рачуни отвара контролну таблу где можете уносити лозинке и акредитиве за своје налоге. Ако постављате нову лозинку, можете да користите значајку снажног предлога лозинке.

Лозинке и аутоматско попуњавање

Уместо да ручно додамо лозинку на контролној табли, започели смо тако што смо посетили страницу за пријаву која захтева лозинку. У ту сврху одлучили смо да посетимо Фацебоок како бисмо видели да ли ће нас администратор лозинке аутоматски упутити да сачувамо своју лозинку за будуће покушаје пријављивања..

Покушај да се одмах пријавите на Фацебоок проузроковао је појаву блур-а који нам даје до знања да је менаџер лозинки истекло и закључано. Као резултат тога, морали смо да унесемо своју лозинку да бисмо могли да унесемо своје поверљиве податке на Фацебооку.

аутоматско попуњавање лозинки

Ако је Блур откључан, од вас ће се затражити да додате лозинку у свој трезор:

аутоматско попуњавање адресе е-поште

Кликом на „Кликни за додавање“ отвара се још један скочни прозор у који можете ручно да унесете своје детаље како бисте га убудуће аутоматски пунили. Међутим, ако једноставно унесете своје акредитиве и лозинку у образац, Блур ће вас питати желите ли да аутоматски сачувате те детаље у трезор своје лозинке.

додавање лозинке, укључујући генератор лозинки

Са сачуваним налогом, можете се вратити на страницу за пријаву на којој ће Блур аутоматски уписати податке на страницу за пријаву и успешно се пријавити..

Открили смо да је поступак изузетно лак и дефинитивно погодан за почетнике који траже управљач лозинком који функционише без напора. Ако вам се догоди да из било ког разлога погрешно унесете лозинку, Блур ће вас упозорити чим се пријава одбије, омогућујући вам да ажурирате лозинку без потребе за претрагом кроз меније.

Маскирање е-поште и апликација за Андроид

Затим смо инсталирали Блур на Андроид како бисмо проверили клијента и тестирали функцију маскирања е-поште. Ова функција функционише савршено и омогућава вам слање е-поште на насумично створену адресу која се магично прослеђује у вашу стварну пошту.

маскирани екран е-поште

Ова функција је заиста корисна и фантастичан је ресурс с обзиром да је бесплатна. Што се тиче саме Андроид апликације? Пронашли смо га једноставним за употребу, а почетницима је чињеница да се аутоматски синхронизује са верзијом у вашем претраживачу. За кориснике који то желе можете подесити откључавање отиска прста - корисно јер се апликација брзо закључава и захтева од вас да стално уносите лозинку.

Увоз лозинки

Сви који желе да увезу своје лозинке из другог менаџера лозинки могу то учинити путем ЦСВ датотеке или директно из низа сервиса, укључујући 1Пассворд, Дасхлане, КееПасс, ЛастПасс, ПассвордВаллет и РобоФорм. Тестирали смо увоз старих лозинки користећи .ЦСВ датотеку и открили смо да она функционише без проблема.

увоз лозинки у управитељ замућивања лозинки

Извоз података је такође могућ и Блур вас увек пита за лозинку пре него што вам омогући наставак. Корисници се могу одлучити за извоз или као резервно копирање података за враћање рачуна или преко ЦСВ датотеке за миграцију ваших лозинки на другу услугу.

Двострука факторска аутентификација је доступна са подешавањима налога, али корисници могу да се одлуче за употребу само апликација за аутентификацију попут Аутхи, Гоогле Аутхентицатор или ФрееОТП. Аутентификација СМС-ом и физичка 2ФА путем Иубикеи-а тренутно нису доступни, што је штета.

Аутоматско закључавање

Ради додатне сигурности, корисници могу да се одлуче да промене колико често ће они бити упитани за лозинку. Функција аутоматског закључавања омогућава вам да поставите Блур тако да се одјавите сваки пут када поново покренете прегледач и то често као на сваких 15 минута. Ово осигурава да ако оставите свој рачунар на дуже време, лозинке неће бити доступне. Функција Сигурност лозинке омогућава вам да подесите Блур да захтева лозинку, чак и ако се рачунар користи, то се може подесити да се покреће сваких 15 минута.

Такође је могуће проверити аутоматизоване резервне копије које је направио Блур, ово вам може омогућити да користите верзију за приступ претходно коришћеној лозинци. Из сигурносних разлога могуће је избрисати ове резервне копије ако желите.

аутоматизоване резервне лозинке

Свако се нада да ће се синхронизирати лозинке на својим уређајима.

Поред главне странице поставки на контролној табли, свако ко жели да се помери са подешавањима која подразумевано долази са Блур-ом може то учинити кликом на његову икону на алатној траци прегледача, а затим Подешавања. То ће отворити следећи прозор:

подешавања лозинке за прегледач

Корисници могу да ажурирају та подешавања за сваку појединачну локацију коју посећују или за све веб локације. Кликом на Управљање листама занемаривања можете проверити која веб локација има специфичне функције, попут искључене „Аутоматско пуњење кредитне картице“. Испод можете видети како то изгледа када је поставка искључена.

За оне који желе да искористе маскирану кредитну картицу, Блур вам омогућава да направите привремену картицу сагоревача коју користите за куповину на мрежи. Сваки пут када користите функцију маскиране картице, Абине ће се понашати као средњи човек и бавити се трансакцијом, тако да ће само Абине икада имати приступ вашим стварним подацима картице. Као резултат, ова лажна картица омогућава вам куповину без да икада предате своје стварне податке он-лине трговцима - због чега је много теже пасти за пхисхинг нападе..

Аутоматско попуњавање менаџера замућења лозинке

Могућност прилагођавања који су веб локацијама дозвољени подаци осигурава да никада случајно не дате податке са којима вам није пријатно.

У целини, открили смо да је Блур изузетно једноставан за употребу, а имајући у виду све функције које пружа чак и на бесплатној верзији - заиста јесте

Приватност и сигурност

Са седиштем у САД-у није идеално у погледу приватности, јер свака фирма са седиштем у САД-у подлеже налогима и налозима. То значи да би Абине технички могла бити приморана да потајно започне давање било каквих података америчким властима. Додајте то чињеници да је Блур потпуно затворена изворна платформа и можда бисте имали неких забринутости око коришћења услуге. Чињеница да је затворени извор, значи да морате да верујете Абине-у да ради онако како то каже и са вашим подацима. То је зато што је немогуће утврдити да ли има рањивости или задња врата која би могла да дају чврстом приступу вашим главним лозинкама..

Фирма тврди да нема приступ вашој главној лозинци или резервној лозинци у било чему осим шифрованом формату. То може бити тачно, али пошто је овај сервис затворен, увек ће постојати елемент поверења који ће бити укључен у коришћење услуге. Без обзира да ли желите да верујете фирми да ради оно што она тврди, то потпуно зависи од вас и вашег личног модела претњи.

Ако више волите да користите фирму која нуди 100% транспарентност, морат ћете се одлучити за управитеља лозинки који може доказати своју сигурност ревизијом отвореног кода. Из тога не можемо скочити у анализу тврдњи Абине Блур.

Правила о приватности

Проверили смо политику приватности да бисмо проверили како фирма поступа са вашим подацима. Абине наводи да не продаје податке никоме никоме. Међутим, наводи да дели податке са трећим странама које је уговорила ради пружања својих услуга. Уз то, количина података коју Абине има о потрошачима је прилично мала. Међутим, чува неке агрегиране податке ради покретања услуге, осим ако није неопходно за пружање услуге, те податке не чува поред личних података.

Једна ствар коју смо приметили је да фирма наводи да води евиденцију „где сте преузели“ Блур. Није јасно да ли то значи да чува вашу ИП адресу или да само бележи земљу са које преузмете додатак.

Такође је вриједно напоменути да, пошто користите Блур за аутоматско попуњавање лозинки на веб локацијама, проширење добија телеметрију о веб локацијама које посећујете и на тај начин врши одређени ниво праћења. Међутим, фирма тврди да никада не дели ове податке или их продаје.

Поред тога, фирма наводи да никада није „добила налог за националну безбедност и да нас ФИСА суд није затражио да чува било какву тајну.“ Без обзира да ли верујете да је ова изјава до вас, заправо, своди се на то ако прими налог за гаг, неће бити дозвољено никоме то рећи па је врло вероватно да ће политика приватности остати иста.

С друге стране, можемо претпоставити да је казна канарински налог (мада нисмо сигурни да ли је то) и ако та казна икад нестане из политике приватности, може се претпоставити да јој је уручен налог и казна. наредити.

У целини, политика приватности делује снажно и не подиже посебна звона аларма, што значи да се чини да ова услуга третира податке на сигуран начин само у сврху пружања услуге.

Шифрирање и сигурност

Абине Блур је подразумевано постављен унапред за чување свих ваших података на својим цлоуд серверима. Међутим, корисници који воле да икада само локално чувају своје лозинке могу то учинити тако што ће се кретати до налога > Подешавања > Резервна копија & Синхронизовати. Чување података локално значи да ако се било шта догоди вашем рачунару или су локалне датотеке вашег прегледача избрисане или оштећене, могли бисте изгубити све своје лозинке. Међутим, ово се генерално сматра најсигурнијим начином за чување лозинки, јер смањује ризик који су повезани са њима на Блур-овим серверима.

С тим у вези, вреди приметити да чување лозинки на Блур-овим серверима треба да буде потпуно сигурно - јер су сви ваши подаци шифровани у вашем прегледачу пре него што се отпрему у облак. Складиштене лозинке и бројеви кредитних картица са аутоматским попуњавањем шифрирају се на вашем уређају помоћу сигурне АЕС-256 енкрипције.

Ваша резервна лозинка служи као секундарна лозинка за опоравак која је приложена приватном кључу који се користи за шифрирање ваших података. Ови подаци и резервна лозинка никада не остављају ваш уређај у нешифрираном, читљивом облику. То значи да запосленици Блур-а не могу приступити вашим лозинкама ни под којим условима, а чак и ако је фирма хакована, на њеним серверима је доступна само шифрована верзија ваше лозинке. То је оно што нам је фирма рекла о начину на који систем функционише:

„Када се ваши подаци синхронизују са Абине-ом, прво се шифрују, а затим се резервна лозинка шифрира помоћу главне лозинке. Ови шифровани објекти су оно што се шаље Абине-у. Ваша главна лозинка такође се никада не шаље Абине. За аутентификацију користимо поступак распршивања, тако да ми (Абине) никада не знамо вашу оригиналну главну лозинку, знамо само излаз једносмерне функције на вашој главној лозинци. "

Ова крајња енкрипција треба да осигура да су ваши подаци увек безбедни. Међутим, вриједно је напоменути да ако заборавите лозинку и изгубите резервну лозинку, нећете моћи да добијете приступ вашим лозинкама, оне ће заувек бити изгубљене. Под тим околностима, фирма ће морати да ресетује главну лозинку и креира нову резервну лозинку, што значи да ћете морати поново да започињете спремање лозинки у трезор.

Недостаци сигурности?

Иако је тачно да је Блур крајем 2018. године добио негативну штампу због рањивости која је откривена, тај проблем који је премештен из претходног израза апликације зване МаскМе, од тада је закрпљен. Пропуст у безбедности потенцијалним хакерима је омогућио приступ следећим подацима:

 • Е-адресе Сомер корисника
 • Име и презиме неких корисника
 • Савјети за лозинку неких корисника (али само из старе апликације МаскМе)
 • Последња и последња ИП адреса сваког корисника која се користи за пријаву на Блур
 • Шифрирана лозинка за замагљивање сваког корисника (потпуно шифрована и самим тим није корисна и није употребљива за приступ лозинкама људи).

Иако је грешка у сигурности била озбиљна, добра вест је да ће због шифрирања од краја до краја, које користи Блур, хакери имати приступ само шифрованој главној лозинци за људе (само у шифрованом формату и стога нису корисни), што значи да би нису били у могућности да добију приступ детаљима, кредитним картицама и другим подацима заштићеним у трезору. Ово се, иако се угроженост односила, на срећу није било штетно за кориснике Блур-а.

Упозорења о уређају и локацији

За додатну сигурност, Блур вам шаље поруку кад год се пријавите на своје лозинке с новог уређаја или локације. То значи да ће коришћење ВПН-а резултирати добијањем безбедносне провере. Е-пошта вам омогућава да се помакнете до странице на којој можете верификовати све уређаје и локације са којих сте пријављени. Ово вам омогућава да означите пријаву као лажну активност ако верујете да је рачун угрожен.

Двоструки фактор Аутх

За оне који то желе, могуће је поставити двофакторну аутентификацију. То ће додати додатни слој сигурности. Такође препоручујемо коришћење функција које омогућавају да се Блур закључа и захтева лозинку након што је 15 минута била неактивна и сваки пут када се прегледач поново покрене..

Подршка муштеријама

Корисничком подршком за Абине Блур примарно се управља путем велике базе одговора на најчешћа питања на његовом вебсајту. Тај одељак ФАК је користан ресурс који вам може помоћи да разјасните већину питања о услузи. Пронашли смо корисне информације о инсталирању софтвера, његовом подешавању, прављењу резервних копија, враћању налога са запорком и многим другим важним темама.

За све који желе директнију подршку, могућа је услуга купцима кликом на дугме у горњем десном углу странице са ФАК-ом. Овде можете поставити питање на које ћете добити одговор путем система улазница.

Последње мисли

Абине Блур је изузетно занимљиво проширење прегледача које нуди фантастичну компатибилност са различитим уређајима. Почетници у потрази за менаџером лозинки којим аутоматско попуњавање у покрету може бесплатно користити овај софтвер, а зато што је удвостручен као апликација за заустављање праћења - он заиста нуди пуно предности корисницима.

Могућност маскирања ваше е-поште омогућава вам да се укључите у мрежни маркетинг, куповину и било које друге активности без да предајете своју стварну адресу е-поште. А за оне који се одлуче уплатити на премиум рачун, сигуран телефонски број који маскира ваш стварни телефонски број (попут Гоогле Воице бројева) фантастичан је за избјегавање нежељених позива и телефонских превара..

Уживали смо у готово свему што се тиче ове апликације, а чини се фер рећи да је бесплатно то изузетно корисно проширење. Међутим, тачно је и да је ова фирма са седиштем у САД-у и да је затвореног извора, што може да звони алармним звонима одређеним потрошачима..

Да ли се одлучите за поверење и користите Блур, зависи од вас и вашег личног модела претњи. Ако имате бриге о приватности око Блур менаџера лозинки, можда ћете се морати придржавати нечега као што је БитВарден. Међутим, за просечног потрошача Блур је заиста свеобухватан алат који пружа много приватности и нула трошкова. И из тог разлога, палцима палимо руку.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me