Zameglitev


Abinova zamegljenost
upravitelj gesel je zasnovan tako, da ljudem omogoča zaščito svojih spletnih računov z močnimi, edinstvenimi gesli. Storitev s sedežem v ZDA je na voljo od leta 2014. Vendar gre za rebrandirano aplikacijo, ki se je prvotno imenovala DoNotTrackMe; ki je bil prvotno predstavljen leta 2011. V tem pregledu upravitelja zamrznitve gesla podrobno pogledamo vse vidike te storitve, od tega, kako enostavno je Blur uporabiti, kako varna je njegova politika zasebnosti.

ProPrivacy.com Rezultat
9.1 od 10

Povzetek

Zaradi svoje prejšnje utelešenja kot aplikacije za preprečevanje sledenja je Blur edinstven večnamenski upravitelj gesel, ki ponuja nekaj nenavadnih dodatkov. To vključuje funkcijo blokiranja sledilcev, zamaskiranih e-poštnih sporočil, zamaskiranih kreditnih kartic in maskirnih funkcij telefonskih številk. Kot takšna je večnamenska aplikacija za zasebnost, ki bo morda prišla v poštev ljudem, ki iščejo boljšo zasebnost in varnost v spletu.

Abine's Blur je zagotovo videti kot zmaga za spletno zasebnost. Je torej služba vse, kar je polomljeno, biti? Ali je za vse, ki se trenutno borijo, da si zapomnijo unikatna gesla, potrebna razširitev? In ali se splača odstranjevati druge razširitve razširitev sledilnega bloka?

Pregled

Kot v primeru drugih upravljavcev gesel, je Abine Blur orodje, ki uporabnikom interneta omogoča samodejno zaščito svojih računov z močnimi gesli, ne da bi si jih morali zapomniti vsi.

Dandanes si morajo potrošniki zapomniti gesla za ogromno število računov. In razen, če imajo vsi ti računi edinstvena, zapletena gesla - uporabniki interneta se odpirajo možnosti, da bi lahko vdrli. Upravitelji z gesli, kot je Blur, želijo rešiti to težavo tako, da uporabnikom dovolijo, da v svojem imenu postavijo robustna gesla, ki si jih zapomni.

Uporabniki interneta, ki se odločijo za uporabo Blurja, lahko to storijo brezplačno ali plačajo za premijski račun. Še več, vsi uporabniki prejmejo brezplačno 30 dni nagrade, ko prvič prenesejo pripono. Najboljše od tega je, da so najpomembnejše funkcije - upravljanje gesla, preprečevanje sledenja in zamaskirana e-poštna sporočila - na voljo brez nadgradnje na premijo. Vsakdo, ki želi v brezplačni različici uporabljati funkcijo zakrivanja kartic, bo moral vsakič plačati pristojbino v višini 2 USD.

Za tiste, ki ljubijo razširitev, bo naložba 39 USD na leto izboljšala storitev z dodajanjem varnostne kopije gesla, med sinhronizacijo naprave in varne telefonske številke, ki bo posredovala k vaši resnični številki. In s plačevanjem 14,99 USD na mesec - ali 99 USD letno - uporabniki dobijo dostop do Neomejeno različica Blur - ki prihaja z neomejeno uporabo funkcije zamaskiranih kreditnih kartic brez skritih stroškov.

Funkcije zamegljenosti Abine

 • Razširitev je na voljo za vse platforme (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera in Safari)
 • Blokiranje spletnega sledilca
 • Maskirana e-poštna sporočila
 • Maskirane kreditne kartice (premium)
 • Maskirane telefonske številke (premium)
 • Sinhronizacija gesla med napravami
 • Samodejno izpolnite gesla
 • Uvozi in izvozi gesla
 • Samodejno zaklepanje za zagotovitev varnega gesla
 • Odklepanje prstnih odtisov (Android in iOS)
 • Obnovite račun z rezervno geslo
 • Šifriranje od konca do konca

Vpiši se

Pridobivanje računa pri Blur je izjemno enostavno, preprosto vnesite e-poštni naslov in geslo in pripravljeni ste začeti uporabljati razširitev.

Obrazec za prijavo zamegljenega gesla za prijavo

Storitev vas tudi prosi, da si zabeležite varnostno geslo, da boste lahko obnovili svoj račun, če boste pozabili primarno geslo. Po prijavi vas Blur prosi za prenos razširitve za Chrome ali Firefox; ki vas napoti v PlayStore, kjer lahko dobite aplikacijo. Ko ga namestite, lahko začnete uporabljati programsko opremo za zaščito svojih računov z geslom, ki ga ni več treba zapomniti.

Zamenjajte gesle za varnostno kopiranje upravitelja gesla

Prva stvar, ki jo opazite po namestitvi Blur-a, je, da razširitev takoj začne blokirati sledilce na spletnih mestih, ki jih obiščete. To je značilno, ker vam (tako kot druge aplikacije za blokiranje skladb, kot je zasebni badger), prikaže še majhno številko poleg ikone v opravilni vrstici razširitve..

Razširitev nastavitve gesla Albine Blur v brskalniku

Kot lahko vidite na zgornji sliki, Blur prikazuje isto številko kot Privacy Badger. To razkriva, da je učinkovito opazil in blokiral isto število sledilcev na spletni strani, ki smo jo obiskali.

Enostavnost uporabe

Ko je razširitev nameščena in že izvaja blokiranje sledilcev, lahko uporabniki začnejo s klikom na ikono Blur v svoji orodni vrstici. S tem razkrijete okno, ki omogoča dostop do štirih glavnih funkcij: Računi, Denarnica, Maskiranje in sledenje. Te funkcije je mogoče vklopiti ali izklopiti za vsako od obiskanih spletnih mest. S klikom na katero koli od teh funkcij se odpre okno, v katerem lahko spremenite nastavitve in izvedete nastavitve. Klik na Maskiranje omogoča izbiro med Zamaskirana e-pošta, Maskirane kartice, ali Zamaskirani telefoni. Funkcija zamaskirane telefonske številke je na voljo samo s plačanim računom in omogoča zelo podobno funkcionalnost kot Google Voice.

E-pošta, kartice, zamaskirani telefoni upravitelja zamegljevanja gesla

Klik na Denarnica omogoča nastavitev samodejnega polnjenja podatkov o kartici, samodejno polnjenje identitet in samodejno polnjenje naslovov - pa tudi funkcijo Maskirane kartice. To vam omogoča, da brskate po spletnih obrazcih, ne da bi morali nenehno izpolnjevati svoje podatke. Dodajanje kartice je enostavno in je mogoče storiti, če uporabite brezplačno preskusno premijo.

zaslon za plačilo upravitelja zameglitve

Ko je kartica dodana na nadzorno ploščo, se lahko odločite za samodejno izpolnjevanje podrobnosti za lažjo uporabo ali pa za dodatno varnost uporabite funkcijo maskirnih kartic.

Klik na Računi odpre nadzorno ploščo, kjer lahko vnesete gesla in poverilnice za svoje račune. Če nastavite novo geslo, lahko uporabite funkcijo močnega predloga gesla.

Gesla in samodejno izpolnjevanje

Namesto da bi ročno dodali geslo na nadzorno ploščo, smo začeli z obiskom strani za prijavo, ki zahteva geslo. V ta namen smo se odločili, da obiščemo Facebook in preverimo, ali nas bo skrbnik gesel samodejno pozval, da shranimo geslo za prihodnje poskuse prijave..

Poskus takojšnje prijave na Facebook je povzročil pojav zaslona Blur, ki nam je dal vedeti, da je bil upravitelj geslov zastarel in zaklenjen. Kot rezultat tega smo morali vnesti svoje geslo, da smo lahko vstopili v svoje Facebook poverilnice.

samodejno izpolnjevanje gesel

Če je Blur odklenjen, boste morali dodati geslo v trezor:

samodejno izpolnjevanje e-poštnega naslova

S klikom na »Klikni za dodajanje« se odpre še eno pojavno okno, kjer boste lahko ročno vnesli svoje podatke, da se lahko v prihodnosti samodejno izpolni. Če pa v obrazec preprosto vnesete poverilnice in geslo, vas Blur vpraša, ali želite te podatke samodejno shraniti v trezor gesla.

dodajanje gesla, vključno z generatorjem gesel

Z shranjenim računom se lahko vrnete na stran za prijavo, kjer bo Blur samodejno vnesel podatke na prijavno stran in se uspešno prijavil..

Postopek smo ugotovili kot izjemno enostaven in vsekakor primeren za začetnike, ki iščejo skrbnika za gesla, ki deluje brez napora. Če pa iz katerega koli razloga napačno vnesete geslo, vas Blur opozori takoj, ko prijava ne uspe, kar vam omogoča posodobitev gesla, ne da bi morali iskati po menijih.

Maskiranje po e-pošti in aplikacija Android

Nato smo v Android namestili Blur in z namenom preveriti stranko in preizkusiti funkcijo zakrivanja e-pošte. Funkcija deluje odlično in omogoča pošiljanje e-pošte na naključno ustvarjen naslov, ki ga čarobno posreduje v vašo resnično pošto.

zamaskiran e-poštni zaslon

Ta funkcija je res uporabna in je fantastičen vir, če upoštevamo, da je brezplačen. Glede same aplikacije Android? Zdi se nam, da je enostaven za uporabo in dejstvo, da se samodejno sinhronizira z različico v vašem brskalniku, je odlično za začetnike. Za uporabnike, ki to želijo, je mogoče nastaviti odklepanje prstnih odtisov - koristno, ker se aplikacija hitro zaklene in zahteva, da nenehno vnašate geslo.

Uvoz gesel

Vsi, ki želijo uvesti gesla iz drugega upravitelja gesel, lahko to storijo bodisi prek datoteke CSV bodisi neposredno iz številnih storitev, vključno z 1Password, Dashlane, KeePass, LastPass, PasswordWallet in RoboForm. Uveljavili smo stara gesla z uporabo .CSV datoteke in ugotovili, da deluje brez premetavanja.

uvozi gesla v upravitelja zamegljenosti gesla

Možen je tudi izvoz vaših podatkov in Blur vas vedno vpraša za geslo, preden vam omogoči nadaljevanje. Uporabniki se lahko odločijo za izvoz kot zamrznjeno varnostno kopijo podatkov za obnovitev računa ali prek datoteke CSV za selitev gesel na drugo storitev.

Dvofaktorna avtentikacija je na voljo z nastavitvami računa, vendar se lahko uporabniki odločijo samo za uporabo avtentikacijskih aplikacij, kot so Authy, Google Authenticator ali FreeOTP. Avtentifikacija SMS in fizična 2FA prek Yubikeyja trenutno nista na voljo, kar je škoda.

Samodejno zaklepanje

Zaradi dodatne varnosti se lahko uporabniki odločijo, kako spremeniti, kako pogosto bodo pozvani na geslo. Funkcija samodejnega zaklepanja omogoča nastavitev Blur, da se odjavi ob vsakem ponovnem zagonu brskalnika in tako pogosto kot na vsakih 15 minut. Tako boste zagotovili, da v primeru, da računalnik pustite dlje časa, gesla ne bodo na voljo. Funkcija Varnost z geslom omogoča, da Blur nastavite tako, da zahteva geslo, tudi če se računalnik uporablja, to lahko nastavite tako, da se zažene vsakih 15 minut.

Mogoče je tudi preveriti samodejne varnostne kopije, ki jih je ustvaril Blur. To vam omogoča, da uporabite različico za dostop do prej uporabljenega gesla. Zaradi varnosti lahko varnostne kopije izbrišete, če želite.

samodejna varnostna gesla

Poskrbljeno je tudi za vsakogar, ki si upa sinhronizirati gesla na svojih napravah.

Poleg glavne strani z nastavitvami na nadzorni plošči se lahko vsi, ki se želijo uskladiti z nastavitvami, ki jih Blur privzeto uporablja, s klikom na ikono v orodni vrstici brskalnika, ki mu sledi Nastavitve. S tem se odpre naslednje okno:

nastavitve gesla za brskalnik

Uporabniki lahko te nastavitve posodobijo za vsako posamezno spletno mesto, ki ga obiščejo, ali za vsa spletna mesta. S klikom na Upravljanje seznamov prezrtih lahko preverite, katera spletna mesta imajo določene funkcije, na primer izklopljeno »Samodejno polnjenje kreditne kartice«. Spodaj si lahko ogledate, kako je videti, ko je nastavitev izklopljena.

Za tiste, ki želijo uporabiti funkcijo zamaskirane kreditne kartice, Blur omogoča ustvarjanje začasne kartice „gorilnika“, ki jo uporabljate za spletno nakupovanje. Vsakič, ko uporabljate funkcijo zamaskirane kartice, bo Abine deloval kot srednji človek in upravljal s transakcijo, tako da bo le Abine imel dostop do vaših resničnih podatkov. Posledično vam ta ponarejena kartica omogoča nakupovanje, ne da bi resnične podatke kdaj predali spletnim trgovcem - zaradi tega je veliko težje pasti za lažnimi napadi.

Samodejno izpolnjevanje upravitelja zameglitev gesla

Če lahko prilagodite, katera spletna mesta so dovoljeni, vam podatki zagotavljajo, da nikoli slučajno ne zagotovite podatkov, ki vam niso všeč.

Na splošno smo ugotovili, da je Blur izjemno enostaven za uporabo, in glede na vse funkcije, ki jih ponuja tudi v brezplačni različici - resnično je

Zasebnost in varnost

Sedež v ZDA ni idealen v smislu zasebnosti, saj za vsako podjetje s sedežem v ZDA veljajo nakupni nalogi in odredbe. To pomeni, da bi bilo mogoče Abine tehnično prisiliti na skrivaj začeti posredovati vse podatke, ki jih ima, ameriškim oblastem. To dodajte dejstvu, da je Blur popolnoma zaprta izvorna platforma in morda imate nekaj pomislekov glede uporabe storitve. Dejstvo, da gre za zaprt vir, pomeni, da moraš Abineju zaupati, kot pravi, da to počne s svojimi podatki. To je zato, ker je nemogoče ugotoviti, ali ima ranljivosti ali zadnja vrata, ki bi lahko podjetju omogočila dostop do glavnih geslov.

Podjetje trdi, da nima dostopa do svojega glavnega gesla ali rezervne gesle v šifrirani obliki. To morda res drži, toda ker je ta storitev zaprt vir, bo pri uporabi storitve vedno prisoten element zaupanja. Ali želite podjetju zaupati stvari, ki jih zahteva, je to povsem odvisno od vas in vašega osebnega modela grožnje.

Če raje uporabite podjetje, ki ponuja 100-odstotno preglednost, se boste morali odločiti za upravitelja gesel, ki lahko svojo varnost dokaže z revizijo svoje odprtokodne kode. S tem ne moremo skočiti v analizo trditev Abine Blur.

Politika zasebnosti

Preverili smo pravilnik o zasebnosti, da preverimo, kako podjetje ravna z vašimi podatki. Abine navaja, da uporabniških podatkov nikomur ne prodaja. Vendar pa navaja, da podatke deli z tretjimi osebami, ki jih je pogodil za opravljanje svojih storitev. Poleg tega je količina podatkov, ki jih ima Abine o potrošnikih, dokaj majhna. Hrani nekatere zbirne podatke za izvajanje storitve, vendar, razen če je to nujno potrebno za zagotavljanje storitve, teh podatkov ne hrani poleg osebnih podatkov.

Eno stvar, ki smo jo opazili, je, da podjetje navaja, da vodi evidenco o tem, kje ste jo naložili. Ni jasno, ali to pomeni, da shranjuje vaš IP naslov ali pa le beleži državo, iz katere prenesete pripono.

Prav tako je treba opozoriti, da, ker uporabljate Blur za samodejno izpolnjevanje gesel na spletnih mestih, razširitev pridobi telemetrijo o spletnih mestih, ki jih obiščete, in tako izvaja določeno raven sledenja. Vendar podjetje trdi, da teh podatkov ne bo nikoli delilo ali prodajalo.

Poleg tega podjetje trdi, da nikoli ni prejelo odredbe o nacionalni varnosti in sodišče FISA ni zahtevalo, da varujemo nobene skrivnosti. Ne glede na to, ali menite, da je ta izjava res odvisna od vas, je vredno opozoriti, da če bo prejel naročilnico, ne bo smel nikomur povedati, zato je zelo verjetno, da bo politika zasebnosti ostala enaka.

Po drugi strani pa bi lahko domnevali, da je kazen kanarnik (čeprav nismo prepričani, ali je) in če ta kazen kdaj izgine iz politike zasebnosti, bi bilo mogoče pošteno domnevati, da je bila zanjo vložena naloga in zalogaj vrstni red.

Na splošno se zdi politika zasebnosti močna in ne sproža nobenih posebnih zvončkov, kar pomeni, da se zdi, da ta storitev varno obravnava podatke za namene zagotavljanja storitve.

Šifriranje in varnost

Abine Blur je privzeto na voljo prednastavljeno za shranjevanje vseh vaših podatkov v svojih oblačnih strežnikih. Vendar uporabniki, ki raje samo kdaj shranijo gesla lokalno, lahko to storijo tako, da se pomaknejo do računa > Nastavitve > Rezerva & Sinhronizacija Shranjevanje podatkov lokalno pomeni, da če izgubite ali poškodujete lokalne datoteke vašega spletnega brskalnika, lahko izgubite vsa gesla. Vendar se to na splošno šteje za najvarnejši način shranjevanja gesel, ker zmanjšuje tveganja, povezana z njimi na strežnikih Blur.

Ob tem je treba opozoriti, da bi moralo biti shranjevanje gesel na strežnikih Blur popolnoma varno - saj so vsi vaši podatki šifrirani v vašem brskalniku, preden jih naložite v oblak. Vaša shranjena gesla in številke kreditnih kartic s samodejnim polnjenjem so šifrirane v vaši napravi z varno šifriranjem AES-256.

Rezervna gesla deluje kot sekundarno geslo za obnovitev, ki je priloženo zasebnemu ključu, ki se uporablja za šifriranje vaših podatkov. Ti podatki in rezervna gesla vaše naprave nikoli ne puščajo vaše naprave v nezašifrirani, berljivi obliki. To pomeni, da uslužbenci Blur v nobenem primeru ne morejo dostopati do vaših geslov, in čeprav je podjetje vlomljeno, je na njegovih strežnikih na voljo samo šifrirana različica vašega gesla. To je tisto, kar nam je podjetje povedalo o tem, kako sistem deluje:

"Ko se vaši podatki sinhronizirajo z Abine, se najprej šifrirajo, nato pa se varnostna gesla šifrirajo z vašim glavnim geslom. Ti šifrirani predmeti se pošljejo Abineju. Tudi vaše glavno geslo Abineju ni nikoli poslano. Za preverjanje pristnosti uporabljamo postopek hashiranja, zato mi (Abine) nikoli ne poznamo svojega izvirnega glavnega gesla, poznamo samo izhod enosmerne funkcije na vašem glavnem geslu. "

Ta končna enkripcija mora zagotavljati, da so vaši podatki vedno varni. Vendar pa je vredno opozoriti, da če pozabite geslo in izgubite rezervno geslo, ne boste mogli dobiti dostopa do svojih geslov, ta bodo za vedno izgubljena. Podjetje bo moralo v teh okoliščinah ponastaviti glavno geslo in ustvariti novo varnostno geslo, kar pomeni, da boste morali začeti znova shranjevati gesla v svoj trezor.

Napake v varnosti?

Čeprav je Blur konec leta 2018 zaradi ranljivosti, ki je bila odkrita, prejel nekaj negativnega pritiska, je bila ta težava, ki je bila preseljena iz prejšnjega izraza aplikacije, imenovane MaskMe, že odkrita. Napaka v varnosti lahko hekerjem omogoči dostop do naslednjih podatkov:

 • E-poštni naslovi nekaterih uporabnikov
 • Ime in priimek nekaterih uporabnikov
 • Namigi za geslo nekaterih uporabnikov (vendar samo iz stare aplikacije MaskMe)
 • IP-naslovi vsakega uporabnika so zadnji in zadnji-zadnji, ki se uporabljajo za prijavo v Blur
 • Šifrirano geslo zamegljenosti vsakega uporabnika (popolnoma šifrirano in zato ni uporabno in ni uporabno za dostop do gesla ljudi).

Čeprav je bila varnostna napaka resna, je dobra novica ta, da bi hekerji zaradi šifriranja od konca do konca, ki ga uporablja Blur, lahko dostopali le do šifriranega glavnega gesla ljudi (samo v šifrirani obliki in zato niso uporabni), kar pomeni, da bi niso mogli dobiti dostopa do podatkov o kreditni kartici, gesel in drugih podatkov, zaščitenih znotraj njihovega trezorja. To, čeprav se je šibkost nanašala, za uporabnike Blur na srečo ni bilo zelo škodljivo.

Opozorila o napravi in ​​lokaciji

Zaradi dodatne varnosti vam Blur kadar koli pošlje sporočilo, da se v gesla prijavite iz nove naprave ali lokacije. To pomeni, da boste z uporabo VPN prejeli varnostni pregled. E-poštno sporočilo vam omogoča, da se pomaknete na stran, kjer lahko preverite vse naprave in lokacije, iz katerih ste prijavljeni. To vam omogoča, da prijavite kot lažno dejavnost, če menite, da je bil račun ogrožen.

Dvojni faktor Auth

Za tiste, ki to želite, je mogoče nastaviti dvofaktorno overjanje. To bo dodalo dodatno plast varnosti. Priporočamo tudi uporabo funkcij, ki zagotavljajo, da je zamegljenost zaklenjena in zahteva geslo, ko je 15 minut nedejavno, in ob vsakem ponovnem zagonu brskalnika..

Pomoč strankam

Podpora strankam za Abine Blur je primarno urejena z veliko bazo odgovorov na pogosta vprašanja na njenem spletnem mestu. Ta razdelek s pogostimi vprašanji je koristen vir, ki vam pomaga razčistiti večino vprašanj o storitvi. Poiskali smo koristne informacije o namestitvi programske opreme, njeni nastavitvi, varnostni kopiji, obnovitvi računa z geslo in številnih drugih pomembnih temah.

Za vse, ki želite več neposredne podpore, je možna storitev za stranke s klikom na gumb v zgornjem desnem kotu strani s pogostimi vprašanji. Tu lahko postavite vprašanje, na katero boste odgovorili prek sistema vozovnic.

Končne misli

Abine Blur je izjemno zanimiva razširitev brskalnika, ki ponuja fantastično združljivost med napravami. Začetniki, ki iščejo upravitelja gesel, ki samodejno polni med uporabo, lahko to programsko opremo uporabljajo brezplačno, in ker deluje kot aplikacija za ustavljanje sledilnikov - uporabnikom resnično ponuja veliko koristi.

Zmožnost zakrivanja e-pošte vam omogoča, da se ukvarjate s spletnim trženjem, nakupovanjem in drugimi dejavnostmi, ne da bi vam bilo treba izročiti resnični e-poštni naslov. Za tiste, ki se odločite za izplačilo na premijski račun, je varna telefonska številka, ki prikrije vašo resnično telefonsko številko (na primer številke Google Voice), fantastična za izogibanje neželenim klicem in telefonskim prevaram.

Uživali smo v skoraj vsej tej aplikaciji in zdi se pošteno reči, da je brezplačno izjemno uporabna razširitev. Res pa je tudi, da ima ta družba sedež v ZDA in da je zaprtega izvora, kar lahko nekaterim potrošnikom zazvoni zvonovi.

Ali se boste odločili zaupati in uporabljati Blur, je res odvisno od vas in vašega osebnega modela grožnje. Če imate pomisleke glede zasebnosti glede skrbnika za zamrznitev gesla, se boste morda morali držati nečesa, kot je BitWarden. Vendar je Blur za povprečnega potrošnika res izčrpno orodje, ki zagotavlja veliko zasebnosti z ničelnimi stroški. In iz tega razloga Blur damo palce navzgor.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me