Ščit omrežne točke


 • Cenitev

  Od 3,88 USD
  / mesec

 • Na voljo v:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • iOS

  • Linux
 • Odblokira:


  • Netflix

  • iPlayer

ProPrivacy.com Rezultat
7.9 od 10

Povzetek

AnchorFree (s sedežem v Kaliforniji) je prvič objavil ameriško storitev VPN Hotspot Shield kot brezplačno virtualno zasebno omrežje (VPN) leta 2008. Od takrat je bila njegova storitev razdeljena na dva izdelka: brezplačno storitev in premium VPN z imenom Hotspot Shield Elite. Skupno je več kot 600 milijonov uporabnikov po vsem svetu namestilo VPN, ki prikazuje, kako priljubljen je ta izdelek na svetovnem prizorišču.

Na splošno gledano to ponudnico znižamo, ker ima sedež v ZDA, zaradi česar je slaba možnost za tiste, ki želijo popolno zasebnost. Vendar je to hiter VPN, ki velja za boljše odblokiranje kot za zasebnost. Če ne podpiramo OpenVPN, smo morali Hotspot Shield Elite drugače preizkusiti pri drugih ponudnikih, toda hitrosti, ki smo jih dobili, so v bistvu znašale 75% naših osnovnih hitrosti ... zelo impresivno! S temi hitrostmi in osredotočenostjo na pretakanje je Hotspot Shield Elite odlična možnost za tiste, ki želijo dostopati do pretočnih storitev, kot je US Netflix.

Hitre statistike

 • Pristojnost
  ZDA
 • Hkratne povezave
  5
 • ProPrivacy.com SpeedTest (povprečno)
  75,5 Mb / s
 • Države
  25

Velika večina teh porabnikov uporablja brezplačno različico in nobenega dvoma ni dvoma, da je Hotspot Shield neprecenljivo orodje za ljudi, ki živijo v krajih, ki trpijo zaradi odpovedi spletnih strani. Na primer, bil je glavni VPN, uporabljen med protesti v arabski pomladi.

V tem pregledu se bomo osredotočili na premijo "elite" različica Hotspot Shield (plačljiva različica).

Lastnosti

Z naročnino Hotspot Shield Elite dobite:

 • Strežniki v 25 državah
 • 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Izboljšana tehnologija prometnega protokola
 • Kill stikalo
 • Zaščita pred puščanjem internetnega protokola različice 6 (IPv6) in spletna komunikacija v realnem času (WebRTC)
 • Zaščita WiFi (samodejna povezava)
 • Dovoljenje za uporabo petih sočasnih povezav
 • Razširitve brskalnika za Firefox (zelo zastarel) in Chrome (odlične in posodobljene)
 • Zaznavanje zlonamerne programske opreme (samo razširitev za Chrome)
 • Blokator oglasov / sledilnik / blokator piškotkov (samo razširitev za Chrome)
 • Razdelitev tunelov (samo razširitev za Chrome)
 • Aplikacija za Windows, Mac OS X, macOS, iOS in Android
 • Možnost preklopa jezikov v aplikaciji
 • V naročilu Elite ni omejitev podatkov ali omejitev pasovne širine
 • Dovoljeno je enakovredno (P2P)

S strežniki v 25 državah je Hotspot Shield Elite nedvomno odličen VPN za deblokiranje vsebine po vsem svetu..

Hitrost in zmogljivost

Brez napake - Hotspot Shield je hiter. Res hitro! Hitrostni preskusi za ta pregled so bili opravljeni z uporabo Hotspot Shield Elite. Hitrostni preizkusi so bili izvedeni iz Velike Britanije z uporabo londonskega strežnika na beta.speedtest.net. Hitrosti povezave so bili preverjeni, ne da bi bili najprej priključeni VPN, da bi dobili rezultate osnovne ravni (za Združeno kraljestvo in ZDA). Ameriški strežnik sem preizkusil s testnim strežnikom v New Yorku na beta.speedtest.net.

Na Nizozemskem in v Veliki Britaniji sem preizkusil britanski testni strežnik v Londonu. V vsakem primeru sem zbral rezultate petih testov. Vsak barvni blok v grafih predstavlja obseg hitrosti, od najvišje do najnižje. Za več podrobnosti preglejte naše razlago preskusa hitrosti.

Rezultati prenosa zaščitene točke

Rezultati nalaganja ščitnika

Hotspot Shield Elite je nastopal z neverjetno velikimi hitrostmi, kar je bilo zelo blizu mojim hitrostim povezave brez VPN-ja. Hotspot Shield dosega te hitrosti pihanja z uporabo lastnega lastniškega protokola, imenovanega "Catapult Hydra". AnchorFree pravi, da protokol optimizira prenos podatkov VPN, kar mu daje veliko zmogljivost glede na to, kako se prenese uporabna obremenitev znotraj zavarovanih tunelov med odjemalcem in strežnikom..

Hitrost je nesporna, vendar zaprta oblika tega protokola povzroča nekaj pomislekov glede zasebnosti, saj ga ni mogoče v celoti revidirati.

Kakorkoli, če želite super hiter VPN za pretakanje in vas manj skrbi zasebnost - to je verjetno pravi izdelek za vas!

Ali Hotspot Shield odklene Netflix?

Če iščete VPN za Netflix, je morda vredno razmisliti o zaščiti Hotspot elite. Povezala sem se z ameriškim strežnikom VPN in storitev je delovala brezhibno. Povezala sem se s strežnikom v Veliki Britaniji in brez težav sem lahko odblokirala BBC iPlayer. To je odlično. Dokazuje, da elitna različica VPN deluje za deblokiranje vsebine. Hotspot Shield lahko odklene tudi Youtube videoposnetke, ki so v vaši regiji omejeni.

Puščanje IP, puščanje WebRTC in DNS

Preizkusil sem se na puščanje IP, ko sem bil povezan s strežnikom UK Hotspot Shield z uporabo ipleak.net.

Zaznal sem ne puščanja IP, nobenega puščanja DNS in nobenega puščanja WebRTC. Na žalost nisem mogel preizkusiti IPv6, ker ga moj ponudnik internetnih storitev ne zagotavlja. Toda zaradi dejstva, da ima v odjemalcu vgrajena specifična zaščita IPv6, bi predpostavljal, da ta funkcija deluje.

Enostavnost uporabe

Hotspot Shield podpira vse priljubljene naprave. Ponujajo VPN za Windows in Mac VPN aplikacijo. Mobilne uporabnike podpirajo tudi z iOS VPN aplikacijo in VPN za uporabnike Android.

Hotspot Shield imajo razširitev brskalnika, ki je na voljo za Google Chrome; Windows, Android, Mac OS X, macOS in operacijski sistemi iOS. Obstaja tudi dodatek za spletni brskalnik Firefox.

Brezplačna ocena hotspot Shield

Prosti načrt VPN Hotspot Shield je popolnoma osupljiv vir, kljub temu, da je bil kritiziran. Zagovorniki zasebnosti se počutijo neprijetno zaradi dejstva, da je bilo ugotovljeno "aktivno vbrizgavanje kod JavaScripta z uporabo iframesov za namene oglaševanja in sledenja." Te kritike so razumljive in pomisleki še zdaleč niso idealni.

Vendar če upoštevamo, da uporabniki prejemajo podatkovni dodatek v višini 750 Mb na dan, je še vedno koristno za ljudi, ki se obupajo z lokalnimi regionalnimi omejitvami in cenzuro. Pravzaprav je bil Hotspot Shield glavni VPN, ki so ga uporabljali med arabsko pomladjo. V Turčiji so jo veliko uporabljali tudi v času odpovedi spletnih strani v času vojnega udara in okoli njega.

Cena

24 mesecev

3,88 USD
na mesec

6 mesecev

11,66 USD
na mesec

1 mesec

16,84 USD
na mesec

Hotspot Shield Elite lahko kupite samo v enem načrtu. Ne glede na to, kako dolgo se boste naročili, dobite dostop do vseh funkcij VPN-ja. Edina razlika je v obliki stroškov. VPN se znatno zniža, če se zavežete za daljše obdobje.

Če želite uživati ​​mesečno znižano ceno, morate vnaprej plačati celotno naročniško obdobje. Poleg tega AnchorFree nastavi samodejno pogodbo o ponovnem zaračunavanju z vašim bančnim računom. Če ne prekličete, vam bo zaračunalo ponovno, ko se konča obdobje naročnine.

Podjetje ima 45-dnevno garancijo vračila denarja. Poleg tega lahko Hotspot Shield Elite preizkusite sedem dni. To vam daje veliko časa za preklic, če niste zadovoljni s storitvijo.

Za uporabo preizkusa Hotspot Shield Elite morate predložiti podatke o svoji kreditni kartici. Hotspot Shield vas bo samodejno premaknil na plačljivi načrt, razen če prekličete naročnino v sedemdnevnem obdobju. Če ne prekličete preizkusa, vas bo Hotspot Shield postavil na mesečno tarifo, ko vas bo preusmeril na plačano storitev. To je najdražji načrt.

Najboljši načrt, ki je na voljo za Hotspot Shield, je dvoletni načrt, ki zniža mesečne stroške na protivrednost 2,99 USD na mesec. Na spletni strani je na voljo tudi neomejen načrt po ceni 165 dolarjev. To je dobra možnost za vse, ki iščejo pretočni VPN.

Dovolite mi, da vas opozorim, da je možnost odblokiranja Netflix US (na primer) tekoča in da je mogoče, da Hotspot Shield nekega dne preneha imeti možnost deblokiranja storitve. Zato je treba neomejen načrt kupiti le, če razumete, da se storitev lahko spremeni.

Podprte plačilne platforme


Visa / MasterCard


Amex


Kripto valuta

Storitev za stranke

Podpora uporabnikom Hotspot Shield ni ena od močnih točk storitve. Dandanes so premium VPN-ji zelo dobri pri ravnanju s potrošniki v realnem času. Najboljše storitve ponujajo 24/7 klepet v živo, s katerim strankam pomagajo pri uporabi storitve in reševanju težav.

Vendar se zdi, da je podpora strankam obremenjena zaradi velikega števila uporabnikov, ki jih ima VPN. Glede na ceno elitne storitve - ki je zelo podobna drugim storitvam, ki nudijo izjemno podporo - je to razočaranje.

Potrošnike, ki imajo težave, bi bilo pametno najprej poskusiti rešiti s pomočjo baze znanja v centru za pomoč Hotspot Shield. Ta vir bi lahko bil koristen, vendar nima toliko vodičev in je precej omejen.

Če želite poslati prošnjo za pomoč, morate klikniti na "Obrnite se na podporo" in odprite vozovnico za podporo. Ta vozovnica bo urejena prek e-poštnega naslova, s katerim ste naročeni na Hotspot Shield.

Ko vtipkate v polje Predmet obrazca, poda seznam člankov v bazi znanja, za katere menite, da bi lahko pomagali. Ko sem izpolnil obrazec, predlogi niso bili dobri. Tako sem moral še naprej izpolnjevati precej invazivna vprašanja (želel sem vedeti podrobnosti, kot je moj operacijski sistem).

Preizkusna točka Elits Shield

Kliknite na "Pridobite Hotspot Shield" gumb za dostop do strani za prenos. Prenos namestitvenega programa se začne samodejno.

Ko ga prvič zaženete, boste imeli možnost, da se prijavite na sedemdnevno brezplačno preizkusno različico plačane različice. Vnesite podatke o svoji kreditni kartici, če želite dostopati do preizkusa Hotspot Shield Elite.

Če se odločite za to pot po cesti, ne pozabite preklicati pred iztekom tedna, če se odločite, da storitev ni za vas - ali pa vam bomo zaračunali prvi mesec. Upoštevajte, da vam uporaba sedemdnevne preizkušnje odvzame pravico do 45-dnevne garancije za vračilo denarja.

Uporabite veljaven e-poštni naslov, saj morate potrditi naslov, da aktivirate storitev.

Zasebnost in varnost

Rezultati študije CSIRO

Študija CSIRO iz prejšnjega leta 2017 je pokazala, da brezplačna različica Hotspot Shield uporablja sledenje za zbiranje informacij o tem, kaj uporabniki počnejo v spletu. AnchorFree, ameriško matično podjetje Hotspot Shield, vodi trženjsko podjetje, ki dobiva s prodajo teh podatkov. AnchorFree postavlja tudi oglase na spletna mesta, ki jih uporabniki obiščejo, ne da bi ta spletna mesta vedela. Hotspot Shield to stori tako, da na prispele strani vstavi kodo Javascript, da na teh mestih, ko se pojavijo v brskalniku, na teh spletnih mestih postavijo oglase (iz podružnic AnchorFree). To se ne zgodi v plačljivi elitni različici.

Hotspot Shield smo dali priložnost, da odgovorimo na trditve CSIRO. To je tisto, kar nam je sporočilo podjetje:

"Prometa uporabnikov nikoli ne preusmerimo na nobene vire drugih proizvajalcev, namesto na spletna mesta, ki jih nameravajo obiskati. Brezplačna različica naše rešitve Hotspot Shield odkrito in jasno navaja, da jo financirajo oglasi, vendar ne zbiramo osebnih podatkov uporabnikov in ne prestrežemo nobenega prometa z brezplačno niti premijsko različico naših rešitev. Nikoli ne delimo nobenih osebnih podatkov z nobenim od oglaševalcev. Spletna zasebnost naših uporabnikov je bila vedno naša absolutna prioriteta."

Šifriranje

Hotspot Shield uporablja iste standarde šifriranja za vse različice VPN. Tako opisuje ščit Hotspot, ki šifrira:

"Vklop zaščite Hotspot Shield šifrira ves promet med vašo napravo in našimi strežniki z uporabo TLS 1.2 s popolno tajnostjo naprej (ECDHE), 128-bitno šifriranje AES podatkov."

Ta raven varnosti se mi zdi v redu in se običajno šteje za varno. Na žalost pa zato, ker Hotspot Shield izvaja lastniški protokol, imenovan "Katapult Hydra," nimamo natančnih podrobnosti o načinu izvajanja šifriranja. Zaradi tega preprosto ne morem reči, da je dokončno varen.

Vemo, da Hotspot Shield trdi, da je bila Catapult Hydra revidirana in da jo uporabljajo nekateri glavni akterji v tehnološkem sektorju. Na žalost ProPrivacy.com te revizije ni videl (ali celo nobenega dokaza, da obstaja). Zaradi tega ne moremo preveriti, ali je dejansko tako.

Kot vedno velja za varnost VPN - nemogoče je jamčiti za tehnologijo, ki ni odprte kode, - razen če obstaja javno dostopna revizija tretjih oseb, ki jo je opravilo ugledno podjetje.

Pravilnik o zasebnosti Hotspot Shield

Politika zasebnosti Hotspot Shield je bila podvržena kritiki, ker se IP-naslovi uporabnikov niso šteli za "osebno identifikacijski atribut". Dobra novica je, da se je podjetje spoprijelo s to kritiko in posodobilo svojo politiko, da bi izboljšalo svoje storitve. V tem pravilniku je navedeno:

»Vaš resnični naslov IP je shranjen samo za čas trajanja seje VPN in se pobriše po zaključku seje. Vašega resničnega naslova IP ne povezujemo z vašimi spletnimi aktivnostmi in vašega pravega naslova IP ne shranjujemo ali beležimo po koncu seje. "

Poleg tega politika zdaj jasno določa, da:

„Ta pravilnik o zasebnosti zajema brezplačne in plačljive različice Hotspot Shield, vključno s spletnimi mesti Hotspot Shield in mobilnimi aplikacijami (skupaj„ Storitve “). Izraz "AnchorFree", "mi", "mi" in "naši" vključujeta AnchorFree, Inc. in AnchorFree GmbH ter naše podružnice in podružnice. "

To je dobra novica, saj uporabnikom vseh različic Hotspot Shield ni treba skrbeti, da se IP-naslovi shranjujejo poleg dnevnikov povezav..

Zapisovanje dnevnikov

Ščit za dostopno točko navaja, da:

»Ko zaženete Hotspot Shield, zbiramo tudi informacije, ki so specifične za napravo, na primer model strojne opreme, različica operacijskega sistema, vrsta brskalnika, jezik, brezžično omrežje in informacije o mobilnem omrežju. Te informacije vas ne identificirajo in jih uporabljamo za zagotavljanje in izboljšanje storitev, odpravljanje težav in izvajanje analitike v naših storitvah. "

Kljub trditvi Hotspot Shield, da vas ti podatki "ne identificirajo", se običajno ne strinjamo. Menimo, da lahko za identifikacijo uporabite brezžično omrežje, približno lokacijo in ID mobilnega omrežja. Zaradi tega verjamemo, da ima Hotspot Shield še vedno invazivne prakse podatkov. Brez IP-jev je dobra poteza (in zagotovo naredi Hotspot Shield boljši na namizni različici), toda mobilna aplikacija AnchorFree (in njene tretje podružnice) pove veliko tveganih podatkov.

V celoti je znotraj politike še vedno nekaj pomislekov. Kljub temu, da naslovi IP niso shranjeni, so "brezžično omrežje, približna lokacija, id mobilnega omrežja" podatki, s katerimi se lahko identificiramo. Kar zadeva nas, ta nova politika zasebnosti še vedno omogoča, da AnchorFree zbira preveč podatkov in tega VPN-ja še vedno ne moremo dokončno upoštevati za zasebnost..

Vročanje oglasov

V skladu s politiko zasebnosti elitna različica Hotspot Shield ne prikazuje oglasov. To pomeni, da uporabnikom ni treba skrbeti za podatke, ki jih zbirajo oglaševalci. Iz pravilnika:

"Če uporabljate Hotspot Shield Elite, vrhunsko naročninsko različico našega izdelka, ne bomo prikazovali nobenih oglasov in s tem naši partnerji oglasov ne bodo zbirali nobenih informacij o izdelku Elite."

Na brezplačnem načrtu...

Brezplačna različica Hotspot Shield uporabnikom ponuja oglase. Vendar pa politika jasno določa, da:

"Oglasi, ki jih lahko vidite v brezplačni oglaševalski različici Hotspot Shield so splošni - nikoli ne temeljijo na vaših osebnih podatkih."

To pomaga razjasniti, da Hotspot Shield ne zbira neposredno informacij o uporabnikovi VPN, da bi omogočil podjetju AnchorFree (podjetje, ki je lastnik Hotspot Shield) - ali katerega koli od njegovih tretjih podružnic -, da izvaja prilagojeno ciljanje oglasov.

Poleg tega politika o zasebnosti določa:

"Nikoli ne delimo vaših osebnih podatkov z nepovezanimi tretjimi osebami, razen ponudnikov storitev, ki jih uporabljamo za notranjo tehnologijo in poslovne operacije (kot so gostovanje spletnih strani, obdelava plačil, analiza podatkov, informacijska tehnologija, storitve za stranke in dostava e-pošte)."

To se še vedno zdi precej dolg seznam podjetij, s katerimi se lahko delijo podatki (zlasti glede na to, kaj Hotspot Shield še vedno zbira od uporabnikov, tudi v premijski različici).

Končne misli

Opredelitev naslovov IP kot osebno prepoznavnih podatkov je velika izboljšava za to storitev. Vendar nova politika zasebnosti še vedno vsebuje siva območja, ki določajo nekatere invazivne prakse podatkov. Zaradi tega Hotspot Shield še vedno ne smatramo dobrega za zasebnost.

Poleg tega je ta VPN hiter in odblokira veliko vsebine. Če iščete dobro pretočno VPN in vas to ne moti, da ima nepreverjeno šifriranje: Hotspot Shield je zelo dober za deblokiranje pretočne vsebine v HD.

Kot pretočni VPN je malo hitrih VPN-jev, ki so tako hitri - zato vzemite to za preskusno vožnjo!

Glede brezplačnega brskalnika Chrome in brezplačne storitve Hotspot Shield (750 MB na dan)? Delujejo dobro in jih je v časih obupne potrebe uporabljalo dobesedno na milijone ljudi. Samo za to si Hotspot Shield zasluži velik udarec po hrbtu.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me