Windscribe

 • Cenitev

  Od 3,70 dolarja
  / mesec

 • Na voljo v:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • Linux

  • iOS
 • Odblokira:


  • Netflix

  • iPlayer

Nagrade ProPrivacy.com so hitro postale zlati standard za prepoznavanje izjemnih dosežkov v sektorju VPN. Na letošnji ekskluzivni prireditvi v Las Vegasu je Windscribe VPN zasedel drugo mesto v naši želeni nagradi Best Free VPN, preberite ta poglobljeni pregled Windscribe, če želite izvedeti, zakaj.

ProPrivacy.com Rezultat
9.8 od 10

Povzetek

Windscribe je kanadska VPN storitev, ki zagotavlja odlično vrednost za denar. Na voljo imajo tako premijo (plačano) kot brezplačen načrt. Ta pregled se osredotoča predvsem na njihovo vrhunsko VPN storitev, ki omogoča dostop do Netflixa s funkcijo Windflix.

Windscribe premium je popolna storitev, ki naročnikom omogoča dostop do strežnikov po vsem svetu, neomejeno pasovno širino in možnost povezovanja neomejenih naprav. Windscribe VPN ima programsko opremo za vse priljubljene platforme, pa tudi razširitev brskalnika Chrome, ki je prav tako pregledana v tem članku.


Hitre statistike

 • Države
  51
 • Pristojnost
  Kanada
 • Hkratne povezave
  100

Lastnosti

Torrenting
Skupaj strežniki 600
Države 51
Podpora usmerjevalnikom
Posredovanje pristanišč
Izbira vrat
Podprti usmerjevalci DD-WRT, paradižnik, Asus, Netgear
Goli kovinski ali virtualni strežniki Gola kovina
Hkratne povezave 100

Windscribe Ltd je nov ponudnik VPN s sedežem v Ontariu v Kanadi. Ustanovljena je bila leta 2016, zaradi česar je Windscribe neverjetno mlada VPN storitev. Ko smo nazadnje pregledali Windscribe VPN, njegove funkcije ni bilo enostavno najti na njegovem spletnem mestu. Dobra novica je, da je od takrat Windscribe posodobil svojo spletno stran in vključil stran »Funkcije«. Lahko ga najdemo v meniju na vrhu spletnega mesta.

Poleg odličnega novega "Lastnosti" strani, vse najpomembnejše razlike med "Neomejeno" in "Omejeno" načrte je mogoče enostavno primerjati na "Cenitev" stran. Naročniki na "Neomejeno" načrt dostopa do:

 • Neomejene hkratne povezave
 • 50 strežniških lokacij
 • Neomejena pasovna širina
 • Šifriranje OpenVPN
 • Šifriranje IKEV2 (privzeto v iOS-u) v različici Beta za Windows in Mac.
 • DNS zaščita pred uhajanjem
 • Killswitch (v odjemalcu pozna kot požarni zid)
 • Neviden način in možnosti posredovanja vrat
 • Adblocker
 • Podpora za vrstnike (P2P)
 • Razširitve za Chrome in Firefox
 • Dostop do Windflix Netflix (samo za profesionalne namene)
 • Funkcija bloka oglasov R.O.B.E.R.T (odličen oglasni blok, ki je popolnoma prilagodljiv)

Omeniti velja, da Windscribe uporabnike opozori, da (kljub dovoljenju neomejenega števila naprav) "Delitev računa je prepovedana". To je zanimivo, ker na strani funkcij Windscribe trdi, da ne "trajni hlodi".

Da bi lahko analizirali, kje se naročniki prijavijo v VPN, bi bilo treba hraniti nekaj dnevnikov povezav - zato bom to preučil v naslednjem razdelku pregleda.

Netflix

Windscribe omogoča dostop do Netflix US in raznih drugih katalogov po vsem svetu prek svojih Windflix strežnikov. Ti strežniki so na voljo samo na plačljivih načrtih. Ugotovili smo, da sistem deluje uspešno, kar pomeni, da je Windscribe storitev, primerna za deblokiranje več vsebine. Vendar smo ugotovili, da je na trenutke nekoliko temperamenten, kar pomeni, da boste morda raje nakupovali drugje, če je vaša glavna skrb Netflix

Hitrost in zmogljivost

Plačljivo različico Windscribe sem preizkusil s pomočjo speedtest.net. Če želite sami preizkusiti hitrosti VPN, lahko to storite s tem orodjem (to je najbolj zanesljivo neodvisno spletno mesto za hitrost, ki sem ga do zdaj naletela). Za osnovno hitrost povezave (brez VPN) sem uporabil testni strežnik v Združenem kraljestvu in ZDA. Preizkusil sem strežnike VPN v Veliki Britaniji in na Nizozemskem s testnega strežnika v Veliki Britaniji. Preizkusil sem strežnik ameriške vzhodne obale s testnega strežnika v New Yorku. Vse teste sem opravil petkrat, da sem dobil povprečje.

Prenos vetrovNaloži vetrovnik

Kot lahko vidite na zgornjih grafih, Windscribe Unlimted zagotavlja veliko večje hitrosti. Pravzaprav je pošteno reči, da so hitrosti v storitvi Windscribe odlične - zaradi česar je odlična storitev za pretakanje vsebine prek spleta v HD. Čeprav je VPN mojo povezavo nekoliko upočasnil, so hitrosti ostale dovolj visoke, da lahko opravim tudi najbolj obsežne podatke.

Največji padec hitrosti povezave je nastal na ameriškem strežniku, kar je bilo v primerjavi s strežniki v Veliki Britaniji in na Nizozemskem nekoliko razočaranje. Vendar so bili tudi ti rezultati več kot primerni.

Preskusi tesnosti

Zaznano je puščanje IPv4?
Zaznano je puščanje WebRTC?
Omejitve podatkov
Omejitve pasovne širine

Dobra novica je poleg hitrih hitrosti, da med odkritjem DNS nisem zaznal nobenega puščanja. S pomočjo ipleak.net sem preveril puščanje DNS in spletne komunikacije v realnem času (WebRTC). Na žalost nisem mogel preizkusiti puščanja IPv6, ker ga moj ponudnik internetnih storitev ne zagotavlja. Čeprav sama nisem zasledila puščanja, na spletnem mestu ProPrivacy.com priporočamo, da te preizkuse izvajate tako pogosto, da zagotovite, da vaš VPN deluje dobro za vas.

Cena

24 mesecev

3,70 dolarja
na mesec

12 mesecev

4,08 USD
na mesec

1 mesec

9,00 USD
na mesec

Čeprav Windscribe močno oglašuje svoj brezplačni načrt, je v glavnem tam, da ljudi pritegne k nakupu premium naročnine. Windscribe Unlimited (premium različica) je na voljo samo v enem načrtu, ki ga je mogoče kupiti vsako leto ali mesečno.

Cene vetrovnic

Kot pri večini storitev VPN so tudi naročniki nagrajeni za daljše obdobje.

Naročniki lahko plačujejo za Windscribe z uporabo MasterCard, Visa, PayPal in American Express. Za ljudi, ki raje plačujejo z Bitcoin (za ohranitev višjih ravni anonimnosti), je to tudi možnost. Na voljo je tridnevna garancija za vračilo denarja (velja za do 10 Gb porabe). Čeprav lahko seveda testirate Windscribe brez tveganj, zahvaljujoč odličnemu brezplačnemu načrtu.

Enostavnost uporabe

Windows
MacOS
Android
Linux
iOS
Windows Phone

Windscribe VPN ima programsko opremo za skoraj vsako platformo na trgu. Odjemalec Windscribe je podprt za vse naslednje:

 • Računalniki: Windows, Mac in Linux Ubuntu
 • Brskalniki: Chrome, Firefox in Opera
 • Mobilni telefoni: iPhone, Android in Windows Mobile
 • Usmerjevalniki: DD-WRT, Tomato in Asus
 • NAS: Synology in QNAP
 • Odjemalci torrentov: uTorrent, Deluge, qBitorrent in VUZE

Prav tako je treba upoštevati, da se pametni televizorji in druge vrste naprav lahko uporabljajo z VPN prek usmerjevalnika ali računalnika. V razdelku z vodniki so celo informacije o nastavitvah za Amazon FireTV in Nvidia Shield in Kodi. Tako boste težko našli tisto napravo, ki je ne morete povezati z Windscribe.

Omeniti velja tudi, da je mogoče kupiti prednameščen usmerjevalnik WiFi od podjetja Windscribe, ki je priložen nameščen VPN in pripravljen za priključitev in predvajanje. To je odlična možnost za vsakogar, ki želi varčen način zaščititi vse naprave v svojem domu.

Če želite uporabiti VPN posebej za hudourništvo, si oglejte naš najboljši vodič VPN za mesta za hudournike.

Windscribe na Mobile

Windscribe uporabnikom ponuja VPN-je za Android, iOS in Windows Mobile. Večina VPN-jev ima programsko opremo za prvi dve platformi. Nasprotno je Windows Mobile običajno združljiv samo z VPN z uporabo datotek konfiguracije OpenVPN in odjemalca OpenVPN tretje osebe. To je odlično delo ekipe Windscribe - ki je zares pokrivala več podlag kot velika večina VPN-jev.

Stranke so na voljo na strani za prenos za Windscribe.

Windscribe mobile deluje in je enak različici za namizje. Z različicami iOS in Android, ko boste zagnali aplikacijo, se boste morali prijaviti. Od tam morate samo dotakniti velikega gumba za vklop / izklop, da zaženete VPN, in izberite želeni strežnik.

Aplikacija Windscribe VPN iPhone je privzeto uporabila šifriranje IKEv2, uporabniki pa bodo morali namestiti tretjo stranko odjemalca OpenVPN za povezavo z Windscribe prek OpenVPN v napravah iOS.

Storitev za stranke

Garancija za vračilo denarja
24-urna podpora
Klepet v živo
Brezplačen preizkus Brezplačni osnovni račun
Dolžina garancije vračila denarja 3

Windscribe ima tri različne možnosti podpore: vodnike za nastavitev, stran s pogostimi vprašanji in vozovnice za podporo. Na žalost nima funkcije klepeta v živo 24 ur na dan, zato boste za komunikacijo z Windscribe morali uporabiti sistem e-poštnih vozovnic..

Stran za podporo Windscribe

Vodniki za nastavitev so fantastični in ponujajo podrobnosti o tem, kako nastaviti Windscribe na vse naprave in platforme. Ne glede na to, ali želite uporabljatiWindscribe v Linuxu, Operi, Windows Mobile, uTorrentu ali celo napravi Synology NAS, boste našli podroben vodnik za nastavitev. Poleg tega vsak vodič za nastavitev vsebuje jasna navodila po korakih s posnetki zaslona.

Stran s pogostimi vprašanji je tudi vsebinsko bogata. Zajema tako osnovna vprašanja kot tudi visokotehnološka vprašanja. Vir je pošten in ne dela napak. Na primer, pojasnjuje, da VPN ne bo zagotavljal anonimnosti, ampak zasebnost (dejstvo, da veliko VPN-jev ne razume razlike med njimi). To je odlično in povečuje zaupanje v splošno znanje VPN-jev (kar se zdi odlično).

Če iz nekega razloga ne najdete odgovora na vprašanje, je možno poslati podporo za prošnjo za podporo ekipi za podporo Windscribe. Preveril sem, ali lahko uporabim to storitev brez registracije, in z veseljem ugotovil, da lahko na zahtevo za vstopnico uporabim ponarejeno uporabniško ime Windscribe, da uspešno postavim vprašanje.

Odgovor na vozovnico sem prejel takoj, odgovor na moje vprašanje pa v 24 urah.

Ko sem kupil naročnino, sem poslal bolj tehnično poizvedbo in ponovno dobil odgovor v 24 urah. Podpora se mi je zdela dobra, vendar ne 24/7 kot mnogi vrhunski VPN-ji.

Zasebnost in varnost

Zmedenost (prikrita)
IPv4 zaščita pred uhajanjem
IPv6 zaščita pred uhajanjem
Zaščita pred puščanjem WebRTC
DNS s samostojnim gostovanjem / posrednikom Da
Kill stikalo

Windscribe ima sedež v Kanadi, ki je del sporazuma o nadzoru Five Eyes. Poleg tega je znano, da je bil CSIS (kanadska različica nedržavnih akterjev) predhodno ujet nezakonito, ki je dostopal do metapodatkov državljanov. K temu dodajte še dejstvo, da naj bi ponudniki internetnih storitev v Kanadi vodili dnevnike, da bi bili skladni z zakonodajo o preprečevanju piratstva (Bill C-11), in razumete, zakaj je Kanada manj kot popolno mesto za osnovo VPN.

Prav zaradi tega je za VPN, ki se nahaja v Kanadi, pomembno, da vodi nič zapisov. Do kakršnih koli dnevnikov, ki jih vodi kanadski ponudnik VPN, se lahko v določenem trenutku dostopi prek naloga ali pa jih celo prekine CSIS.

V EULA Windscribe določa, da:

Windscribe Eula

To pomeni, da lahko podjetje stalno spremlja, kaj se dogaja z vsako naročnino VPN, da zagotovi, da ga hkrati ne uporablja preveč naprav / IP naslovov. Za izvedbo tovrstne analize bi bilo treba shraniti dnevnike povezav in naslove IP - vsaj za kratek čas, če ne za nedoločen čas. Vendar kasneje v EULA, Windscribe navaja, da nobenih podatkov, zbranih o naročnikih, ne bo "osebno določljiv".

Preveril sem pravilnik o zasebnosti in piše, da:

Pravilnik o zasebnosti v veterinarju 1

Kot lahko vidite, Windscribe izbriše vse dnevnike povezav tri minute po končani povezavi z VPN. To pomeni, da mora Windscribe med sejami spremljati morebitne zlorabe storitve (da se prepriča, da jih ne uporablja več kot ena oseba). To je dobra novica in to pomeni Windscribe ne hrani nobenih podatkov, do katerih bi lahko pozneje pristopili organi.

Na splošno se zdi, da čeprav Windscribe pogosto omenja, da bi moral VPN uporabljati le ena oseba - dnevniki, ki jih vodi, otežijo, da bi Windscribe to dejansko uveljavili. Tako boste lahko drugim družinskim članom (ki živijo v isti hiši kot vi) omogočili uporabo VPN brez pomislekov, ki bi jih Windscribe morda opazil.

Politika beleženja podjetja Windscribe je poštena in je odlična. Poleg tega je politika o zasebnosti napisana na zelo jasen in natančen način. To vam omogoča, da zaupate, da VPN pravilno opravlja svoje delo in ne pušča sivih področij, kako se obdelujejo vaši podatki. To je izjemno pozitivna stran storitve VPN Windscribe.

Šifrirni protokoli

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP

Dobra novica je, da gre pri šifriranju za Windscribe za zelo varnega. Omogoča šifriranje OpenVPN (naš priporočeni protokol), implementirano na visok standard. Podrobnosti o izvedbi šifriranja so naslednje:

Šifra AES-256, avtorizacija SHA512 in 4096-bitni RSA ključ - poleg podpore Popolna tajnost za naprej uporaba Diffie Hellman (DHE).

Omeniti velja tudi, da Windscribe te podatke o šifriranju jasno oglašuje na strani z značilnostmi spletnega mesta. To je odlično in od tega se lahko naučijo številni ponudniki VPN. Preglednost tega ključnega področja storitve sega daleč!

Šifriranje Windscribe

Omeniti velja tudi, da je Windscribe v postopku dodajanja protokola IKEv2 svojim strankam. IKEv2 je na voljo za Windows in Mac v novi različici odjemalca Beta. V novem odjemalcu bo čez nekaj mesecev uvedena kot privzeta enkripcija. Windscribe tudi načrtuje, da bo v odjemalca Android dodal IKEv2, vendar bo to po mnenju podjetja trajalo malo več časa. IKEv2 je varna oblika šifriranja, ki zagotavlja odlične hitrosti za pretakanje.

Tu na ProPrivacy.com praviloma priporočamo OpenVPN (ker gre za najbolj zrelo in dobro preizkušeno obliko varne šifriranja VPN). Vendar pa je IKEv2 kot možnost fantastična možnost, ki zagotovo pomaga potrošnikom več možnosti.

Programska oprema Windscribe VPN poleg močno implementirane šifriranja zagotavlja tudi zaščito pred uhajanjem internetnega protokola različice 6 (IPv6) in domenskega sistema (DNS). Prav tako jasno označuje, kateri strežniki se lahko in ne uporabljajo za P2P Torrenting. Odjemalec Windscribe ima tudi stikalo za odstranjevanje, ki vas bo prekinilo iz interneta, če bo vaša VPN povezava izpadla. To vas prepreči, da bi nehote uhajali nekodiran promet do svojega ponudnika internetnih storitev.

Na koncu pa Windscribe omogoča tudi dvojni skok (v razširitvi za Chrome). To omogoča naročnikom, da se usmerijo skozi dva proxy strežnika in ne enega. To bo nekoliko bolj upočasnilo vašo internetno povezavo (in ni posebej potrebna za večino ljudi). Vendar pa je za ljudi, ki želijo čim bolj prikriti svojo lokacijo, zanimiva dodatna funkcija.

Končne misli

Windscribe je kanadski ponudnik VPN, ki je pregleden in skrbi za zasebnost. Iskrena in dobro predstavljena politika zasebnosti podjetja je dokaz njene storitve, ki ga zagotovo lahko štejemo za precej nadpovprečno. Brezplačna različica Windscribe je počasen servis, ki bo ljudem omogočil dostop do blokiranih novic in podobno. Glede na to, da ne stane nič, je to koristen vir, ki bo ljudem zagotovo omogočil, da se izognejo cenzurnim in geografskim omejitvam. Za naloge, ki intenzivno prenašajo podatke, kot je pretakanje, pa jih brezplačna storitev ne bo zmanjšala.

Na drugi strani je načrt Windscribe Unlimited odličen vrhunski VPN, ki zagotavlja bliskovite hitrosti. Čeprav je ameriški strežnik deloval počasneje kot evropski strežniki: je bil dovolj hiter za pretakanje v HD. Glede na relativno nizko ceno te storitve VPN (še posebej, če se zavežete za eno leto), sem ugotovil, da je ta VPN dobro premišljen, dobro oblikovan, v celoti opremljen in z veseljem uporabljati. Z zagotovljeno zasebnostjo zahvaljujoč šifriranju OpenVPN je ta VPN vsekakor vredno razmisliti.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me