WASEL Pro

 • Cenitev

  Od 7,50 USD
  / mesec

ProPrivacy.com Rezultat
6 od 10

Povzetek

Povzetek pregleda WASEL Pro

WASEL Pro je funkcionalna VPN storitev, ki ponuja odjemalce OpenVPN za različne platforme, vendar jo ovirajo nizke hitrosti in relativno visoka cena.

Hitre statistike

 • Pristojnost
  Nizozemska
 • Hkratne povezave
  2
 • Države
  11

Lastnosti

Podjetje WASEL Pro ima sedež v Egiptu in zanj velja egipčanska zakonodaja, medtem ko je njegova matična družba iSpire Holding U.A. posluje zunaj Nizozemske. Ponujajo deset OpenVPN in deset L2TP strežnikov v osmih državah, s strežniki v Indiji in Singapurju ter Evropi in ZDA.

Strankam sta naenkrat dovoljene dve povezavi z VPN, vendar ne do istega strežnika / protokola. Skupna raba datotek / P2P je v skladu s pogoji določena brez omejitev.


Hitrost in zmogljivost

Glede na uspešnost smo ugotovili, da je storitev WASEL Pro precej spremenljiva in vsekakor teži k počasni strani. Na britanskem strežniku smo imeli največ 1,4 Mb / s, kar pomeni, da lahko ogrožamo gladko pretakanje vsebine z normalno ločljivostjo, vendar za splošno brskanje nismo imeli težav. Učinkovitost se je na splošno gibala okrog 7Mbps, kar je dovolj za pretakanje HD vsebin, kolega pa je z možnostjo SSH na odjemalcu uspel doseči hitrosti kar 22Mbps..

Ostromov preizkus hitrosti v Veliki Britaniji wasel_speed_uk1 wasel_speed_us1
Brez hitrosti VPN, UK. UK OpenVPN, test hitrosti v Veliki Britaniji. US OpenVPN, test hitrosti v ZDA.

WASEL Pro uporabljajo svoje DNS strežnike, vendar bi bilo lepo videti, kako izvajajo zaščito pred uhajanjem DNS v svojem odjemalcu Windows.

Cene in načrti

Strankam WASEL Pro je na voljo en sam načrt storitev z znižanjem mesečne cene za nakup daljših naročnin hkrati. Kljub razlikam v besedilu na spletnem mestu, vsi načrti ponujajo enako storitev. Mesečno plačevanje znaša 9,99 USD, medtem ko nakup celotnega leta vnaprej znaša mesečne stroške 7,50 USD. Kot bomo videli spodaj, je to na višji strani za ponujeno storitev.

wasel_prices

Brezplačno preskušanje celotne storitve je na voljo na spletni strani WASEL Pro, čeprav že nekaj tednov v času pisanja preizkusa ni bilo na voljo in podpora ni bila prepričana, kdaj bi jo ponovno uvedli. Namesto tega je bilo novim uporabnikom, ki želijo preizkusiti storitev, ponujena sedemdnevna garancija za vračilo denarja. Plačilo lahko opravite z različnimi storitvami, vključno s kreditnimi karticami, PayPal in bančnim nakazilom.

Zasebnost in varnost

Kot je navedeno zgoraj, WASEL Pro ponuja izbiro povezav OpenVPN ali L2TP do njihovih strežnikov, pri čemer oboje uporablja 256-bitno šifriranje podatkovnega toka. Za preverjanje pristnosti L2TP se uporablja javni PSK. Na žalost nam podpora ni dala popolnega odgovora, ko smo vprašali o preverjanju pristnosti prek OpenVPN, vendar so omenili, da je protokol, uporabljen za šifriranje, starejši privzeti standard BlowFish.

Podjetje trdi, da je njihov VPN popolnoma brez uporabe, saj ne beleži niti dejavnosti uporabnikov niti metapodatkov o njihovi povezavi.

Enostavnost uporabe

Spletno mesto WASEL Pro se nekoliko razlikuje od standardne predloge spletnega mesta VPN, ki jo uporablja večina ponudnikov. Prvi vtisi so žal nered in zmeda. Naokoli plava veliko ikon, uporabljene angleške pisave pa niso niti najbolj berljive niti najbolj privlačne. Obstaja neprimerna ločitev med področji pogostih vprašanj, podpore in stikov na spletnem mestu, o katerih bomo razpravljali v nadaljevanju, in trenutnim vstavljanjem klepeta, ki se pojavi v angleški različici spletnega mesta, ponuja uvod v arabščini. Razočarani smo bili tudi nad pomanjkanjem informacij o tehničnih vidikih VPN, kot so vrste in prednosti šifriranja.

spletna stran wasel_we

Vendar je enostavno najti povezavo za prenos odjemalca in začeti s storitvijo WASEL Pro. Na voljo je tudi odsek z novicami, v katerem so podrobno opisane posodobitve in izboljšave storitev, čeprav je škoda, da o začasnem preklicu brezplačnega preskušanja na strani z novicami ni bilo nič (ali omenja, kdaj se lahko vrne).

Podpora

Pomoč zaskrbljenim ali radovednim uporabnikom je na voljo pri WASEL Pro po e-pošti, spletnem klepetu v živo ali obisku baze znanja. Viri za pomoč spletnega mesta so nejasno razdeljeni med dve povezavi v zgornjem desnem kotu strani in eno navzdol na levi strani. Pogosta vprašanja, ki vključujejo zelo koristne informacije, so ločena od preostalega območja podpore in na žalost imajo v njem precej zastarele informacije.

Čeprav je glavna baza znanja, čeprav vsebuje še nekaj zelo koristnih informacij, težko primerljiva. E-poštna podpora je na voljo s kopiranjem in lepljenjem e-poštnega naslova, ki ga najdete pod povezavo "kontakt", ali z izpolnjevanjem obrazca pod "Kliknite tukaj, da pustite povratne informacije".

Našli smo spremenljive čase odzivov na e-pošto: na preprosto vprašanje o strežnikih, dnevnikih in pravilnikih hudournikov smo odgovorili v nekaj urah, a na naše vprašanje o protokolih za šifriranje je čakalo veliko dlje, na žalost nepopoln odgovor.

wasel_livechat

Storitev za klepetanje v živo na spletnem mestu nas medtem ni nikoli počakala več kot nekaj sekund za operativno, toda tudi kakovost odziva tukaj je bila spremenljiva. Osvežujoče, če že ne zelo koristno, je bilo, da bi en operativec izpustil stanje in ni imel pojma, kakšen bi lahko bil odgovor na naše vprašanje. Druga vprašanja so bila uspešnejša, in čeprav je bilo veliko odgovorov, ki smo jih prejeli, predpakirane in kopirane, je to v redu, če odgovori na vprašanje in zagotavlja zelo hiter odgovor.

Postopek

Vpiši se

Registracija za WASEL Pro je dokaj neboleča, vendar na žalost zahteva vpis polnega imena, države in naslova ter običajnega e-poštnega naslova in gesla. Obrazec celo zahteva telefonsko številko, in čeprav ni obvezno, ni ničesar, kar bi lahko označili, dokler ne kliknete gumba »registriraj zdaj«. Lažno je mogoče ponarediti vse te podatke, vendar raje, da jih sploh ne zahtevamo.

vasel_registracija

Po registraciji se na dani e-poštni naslov pošlje aktivacijska povezava in uporabniki se lahko nato prijavijo na račun računa na spletnem mestu, da določijo svoj plačilni načrt in način.

Odjemalec Windows VPN

Odjemalec Windows VPN odjemalca WASEL Pro je funkcionalen in enostaven za uporabo, če ne še posebej lep. Obstajajo možnosti za zagon odjemalca ob zagonu in samodejno vzpostavitev VPN povezave, kar je odlično, pa tudi, da se ponovno povežete, če povezava VPN iz katerega koli razloga pade. Hitro se poveže in ob povezavi prikaže koristne informacije, na voljo pa je tudi možnost, da se povežete prek SSH.
wasel_client

Žal smo imeli nekaj težav tudi s stranko. Ko VPN ni mogel vzpostaviti povezave, nam ni dal nobene možnosti, da bi se odrekli ali poskusili znova, zaradi česar smo morali izstopiti iz odjemalca in ga znova zagnati. Ko je povezava po dolgi seji, ki je bila povezana z VPN, očitno padla, se je odjemalec odzval in se moral ubiti z upraviteljem opravil, medtem ko smo morali internetno povezavo ponastaviti. In na manj resni strani je lahko tudi nekoliko težko ugotoviti, kako se vrniti k dialogu o povezavi po preiskavi področja možnosti. Lepo bi bilo videti majhne podrobnosti, kot so bile te iz likanja.

Druge platforme

WASEL Pro ima poleg odjemalca sistema Windows tudi odjemalce za Mac, iOS in Android, poleg tega pa obstaja tudi vodnik za nastavitev L2TP v Linuxu. Vsi odjemalci / aplikacije uporabljajo OpenVPN kot standard.

Aplikacija za Android

V Googlovi trgovini Play sta na voljo dve različici aplikacije WASEL, od katerih je ena iWASEL z blagovno znamko in druga WASEL Pro. Če uporabljate spletno mesto WASEL Pro, morate slednje prenesti, saj sta računa med dvema spletnima mestoma ločena. Odjemalec sam deluje odlično, s podobno estetsko in funkcionalno funkcijo kot bratranec Windows in hitrosti brskanja med povezavo so bile dobre.

wasel_android

Obstaja možnost, da se odjemalec samodejno zažene ob zagonu sistema, vendar na žalost ni možnosti samodejnega zagona VPN povezave..

Končne misli

Za WASEL Pro je dovolj prostora za poliranje in izboljšanje, tako v njihovi osnovni storitvi kot v podpori, ki jo nudijo strankam. Glede na ceno bi vsekakor radi dosegli izboljšanje hitrosti in manj nepotrebnih uporabniških podatkov, ki se zahtevajo za registracijo. Trenutno pa ponujajo funkcionalno storitev VPN z močno šifriranjem in dostojnimi odjemalci za večino glavnih platform, politika brez zapisov pa je hvalevredna.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me