VPNGate


ProPrivacy.com Rezultat
6 od 10

Povzetek

VPNGate je prostovoljno omrežje VPN. Zasnovan je bil za raziskovanje "dobro razporejenega VPN sistema" in je stranski projekt SoftEther VPN. To je brezplačna in odprtokodna programska oprema za več protokolov, ki jo je razvila Univerza Tsukuba na Japonskem. Uporabniki vrat VPN se lahko povežejo s protokolom SoftEther VPN ali z uporabo običajnejših protokolov VPN.

Lastnosti

Uporabniki se lahko prosto povežejo s katerim koli od tisoč strežnikov, ki jih vodijo prostovoljci po vsem svetu. Medtem ko to pišem, je 9.111 registriranih javnih relejnih strežnikov VPN, od tega 96 na spletu. Ta številka se od dneva do dneva nekoliko razlikuje, vedno pa jih bo med njimi veliko.

seznam strežnikov

Strežniki se nahajajo skoraj povsod! Vedno je na voljo popoln in posodobljen seznam strežnikov.

Strežniška programska oprema SoftEther, ki jo uporabljajo VPN relejni strežniki VPN, lahko sprejme povezave s protokolom SoftEther VPN (glej spodaj), OpenVPN, L2TP / IPsec, SSTP in še več.

V praksi sta SoftEther in OpenVPN najbolje podprta protokola VPN.

SoftEther

SoftEther je brezplačna in odprtokodna alternativna VPN platforma. Protokol SoftEther VPN se imenuje tudi SSL-VPN. To je zato, ker temelji na HTTPS in zato uporablja šifriranje SSL / TLS in vrata TCP 443.

Zaradi tega je SoftEther VPN promet skoraj neločljiv od običajnega varnega prometa HTTPS. Zato je požarne zidove zelo težko blokirati. Protokol SoftEther SSL-VPN je zato odličen za premagovanje različnih oblik blokov VPN.

SoftEther

Poleg uporabe lastnega protokola VPN je mogoče programsko opremo SoftEther VPN Server povezati z uporabo različnih drugih protokolov VPN.

SoftEther VPN je na voljo za Windows, Linux, Mac, FreeBSD in Solaris. Druge naprave se lahko povežejo s strežniki SoftEther VPN z uporabo drugega podprtega protokola. To vključuje Android, iOS in druge naprave.

Njeni razvijalci trdijo, da je SoftEther hitrejši od OpenVPN.

Hitrost in zmogljivost

Vsak strežnik vrat VPN zasebno vodi prostovoljec, kar pomeni, da ne morete pričakovati neskladnosti delovanja med strežniki. In to še preden upoštevate dejavnike, na primer geografsko oddaljenost od vas.

Zato je treba te rezultate obravnavati zgolj kot grobo indikacijo hitrosti, ki jo lahko pričakujete pri uporabi VPN Gate. Strežniki so bili izbrani bolj ali manj naključno, na podlagi meritev lokacije in oglaševanih meritev uspešnosti.

Upoštevajte, da se nisem mogel povezati s približno polovico vseh strežnikov, s katerimi sem se poskusil povezati. Strežniki, ki sem jih preizkusil, so bili:

  • Japonska (linijska hitrost 207,7 Mb / s, Ping 21,21)
  • Združene države Amerike (hitrost linije 32,7, Mbps Ping 11,11)
  • UK (Vrstna hitrost 16,1, Mbps Ping -, -)

Prenos hitrostiPrenos hitrosti

Grafi prikazujejo najvišjo, najnižjo in povprečno hitrost za vsak strežnik in lokacijo. Za podrobnejše informacije si oglejte razlago testov hitrosti.

Ti rezultati verjetno ne bodo nobenega komercialnega ponudnika VPN prebudili ponoči! V bistvu so bili v mojih testih vsi strežniki VPN Gate precej počasnejši kot pri uporabi mreže Tor. Hitrosti prenosa so bile pogosto le nekaj Kb / s!

Vendar je treba opozoriti, da se najhitrejši strežniki nahajajo v vzhodni Aziji. Če ste torej geografsko bližje krajem, kot sta Japonska in Južna Koreja, je morda zmogljivost veliko boljša.

Preskusi puščanja IP

Med uporabo SoftEther VPN nisem zaznal puščanja DNS IPv4 ali WebRTC. Upoštevajte, da moj ISP (Virgin Media UK) ne podpira IPv6, zato ne morem preizkusiti puščanja IPv6.

Če se povežete prek OpenVPN, lahko izberete datoteke .ovpn, ki določajo ustrezen strežnik DNS, da preprečite puščanje DNS.

Ameriški Netflix me ni blokiral pri uporabi ameriškega strežnika, ki sem ga preizkusil, čeprav je bila hitrost povezave tako slaba, da predvajanje videoposnetkov v praksi ni bilo mogoče. Če lahko najdete ameriški strežnik, ki je dovolj hiter za pretakanje video vsebin, boste to verjetno lahko storili s pomočjo VPN Gate.

Cena

1 mesec

0,00 USD
na mesec

"Vrata VPN NIKOLI ne bodo v prihodnje plačljiva storitev."

Tako kot Tor Network, vse strežnike VPN Gate vodijo prostovoljci. To pomeni, da je VPN Gate popolnoma brezplačen za uporabo.

„Poleg tega japonski zakon o telekomunikacijah zahteva, da se pri vladi registrirajo vse„ plačilne storitve omrežja “in da je v skladu z ukazom ministra za notranje zadeve in zveze. Če torej vrata VPN postanejo plačilna storitev, nas bo vmešala japonska vlada. Da bi se temu izognili, ne želimo biti plačljiva storitev. Dejstvo, da VPN Gate sestavlja veliko prostovoljcev po vsem svetu, naj bi otežilo položaj plačljive storitve. "

Torej "brezplačno" resnično pomeni brezplačno! To je vsem najljubša cena. Juhu!

Enostavnost uporabe

Vpiši se

Registracija ali osebni podatki niso potrebni. Na strani s seznamom strežnikov VPN so na voljo razpoložljivi strežniki. Vsak strežnik ponuja vodnik in vse ustrezne konfiguracijske datoteke, potrebne za povezavo z njim prek katerega koli protokola, ki ga podpira.

Statistika strežnika

Seznam strežnikov prikazuje povzetek statistike, na primer čas pretočnega strežnika, ki vam pomaga izbrati strežnik, ki je primeren za vas.

Odjemalec VPN Windows SoftEther

Najlažji način za uporabo vrat VPN je Prenesi in namestite posebno različico odjemalca SoftEther VPN. To je tisto "Vtičnik odjemalcev za vrata VPN" vnaprej konfigurirano. To vam omogoča povezavo s strežniki vrat VPN s protokolom SoftEther VPN.

Upravitelj strank

Ko je nameščen, preprosto izberite »VPN javni relejski strežniki Gate VPN«…

Javni relejni strežniki VPN

In predstavljen vam je seznam strežnikov! Na voljo so različne statistike, strežnike pa lahko razvrstite glede na vaše prioritete.

Stanje povezave

Ko se odločite, samo dvokliknite vnos strežnika, da se povežete z njim

Zadnji strežniki

Med delovanjem lahko do številnih ključnih funkcij SoftEther VPN-a dostopate tako, da z desno miškino tipko kliknete ikono za obvestila

Ena težava, ki sem jo opazil, je, da ko prekinem povezavo s strežnikom VPN, moje nastavitve DNS ne povrnejo prejšnjih privzetih nastavitev. Zato sem moral jih ponastavite ročno vsakič z namenom dostopa do interneta.

Spletna stran

VPN Gate je stranski projekt SoftEther VPN, ki ga je razvila Univerza Tsukuba na Japonskem. Zato ne preseneča, da je spletno mesto (in z njim povezano spletno mesto SoftEther VPN) polno koristnih tehničnih informacij. Navsezadnje fantje z univerze Tsukuba zelo radi pokažejo svojo tehnologijo!

Informacije so dobro organizirane, ključni koncepti pa so dobro razloženi. Infographics in posnetki zaslona se velikodušno uporabljajo za ponazoritev doseženih točk.

Čeprav so Angleži občasno malo zadremali, nikoli nisem imel težav z razumevanjem, kaj se govori.

Podpora

Vrata VPN niso komercialne storitve. Torej ni nobene podporne skupine, ki bi vam pomagala, če naletite na težave. Obstaja pa uporabniški forum VPN Gate, kjer lahko postavljate vprašanja.

To je precej aktivno in na najbolj smiselna (nezahtevna) vprašanja je mogoče dobiti odgovor. Vendar ne pozabite, da je vsa pomoč članov foruma prostovoljna.

Zasebnost in varnost

Zasebnost

Najpomembnejša stvar, ki jo morate razumeti pri VNP-ju, je, da jo vodijo prostovoljci. To pomeni, da lahko kdorkoli lahko prostovoljno upravlja strežnik vrat VPN. In vsak prostovoljec lahko zato vohuni za vašo internetno dejavnost (razen če je HTTPS skril).

Na strani s seznamom strežnikov VPN je v vsakem vnosu jasno navedeno, da se strežnik beleži.

Politika beleženja

V praksi je to običajno dva tedna. Ni pa mogoče zagotoviti, da se upošteva ta pravilnik za beleženje, in povsem mogoče je, da nekateri strežniki delujejo kot lončki.

Poleg tega Univerza v Tsukubi kot del svoje politike proti zlorabi hrani dnevnike povezav (ne dnevnikov uporabe) "tri ali več mesecev." Ti dnevniki vključujejo:

  • Datum in čas
  • ID, IP naslov in ime gostitelja ciljnega VPN strežnika
  • Vrsta akcije (povezava ali prekinitev povezave)
  • Neobdelan IP naslov in ime gostitelja računalnika izvornega VPN-ja
  • Vrsta protokolov VPN (SSL-VPN, L2TP, OpenVPN ali SSTP)
  • VPN odjemalca programske opreme-ime, različica in ID (če je na voljo)
  • Število paketov in bajtov med VPN povezavo in informacije o odpravljanju napak v komunikacijskih napakah

Ti podatki se samodejno pošljejo na strežnik za beleženje univerze po vsakem strežniku vrat VPN.

„Analiza dnevnika povezav z VPN je koristna za raziskovanje globalnega izvornega naslova IP. Dnevnike povezave VPN razkrijemo policistu, tožilcu, odvetniku ali sodišču, ki je pooblaščeno z veljavnimi zakoni. "

Vrata VPN zato niso primerna za tiste, ki želijo zasebnost (kaj šele "anonimnost!). Če želite zasebnost, namesto tega uporabite dobro komercialno storitev VPN brez dnevnika ali Tor. Za pridobitev popolne zasebnosti priporočamo, da uporabite storitev Tor VPN. Po pravici povedano, zasebnost ni tisto, za kar so vrata VPN. Namesto tega bi ga morali razumeti kot orodje za preprečevanje cenzure in proti javnemu omrežju WiFi.

Tehnična varnost

SoftEtherVPN sprejema različne možnosti šifriranja.

Načini šifriranja

Vsak operater strežnika Gate VPN lahko sam izbere možnosti šifriranja, ki jih bo uporabil na svojem strežniku.

Izbirnik šifriranja

Do 256-bitne šifre AES s 406-bitnim šifriranjem ključa RSA je podprta SHA-1 HMAC preverjanje pristnosti s prvotno tajnostjo (različne skupine Diffie Hellman)..

Težko pa je povedati, katero šifriranje uporablja vsak strežnik v praksi. Kaj je vredno, sem prenesla in pregledala številne konfiguracijske datoteke OpenVPN s strežnikov naključnih vrat VPN. V vseh primerih smo uporabili AES-128 s SHA-1 HMAC hashtificiranjem.

Teoretično lahko potem strežniki VPN Gate uporabljajo zelo močno šifriranje. Vendar je v praksi najvarneje domnevati, da ne. Glede na to, da VPN vrata v resnici ne gre za zasebnost, to verjetno ne bo velik problem za večino uporabnikov.

Ogledala

Ena izmed najboljših uporabnih vrat VPN je kot proticenzorsko orodje. Ker požarni zidovi nekaterih vlad (na primer na Kitajskem, Severni Koreji, Iranu in Siriji) preprečujejo dostop do spletnega mesta Gate VPN, ogledalna mesta so na voljo (glej tudi tukaj).

Kitajska zlasti redno blokira IP naslove znanih strežnikov vrat VPN. Očitno kateri koli strežnik, ki je na spletu že več kot nekaj ur, bo verjetno blokiran. Uporabnikom na Kitajskem zato svetujemo prijavi se za vsakodnevna obvestila po e-pošti, ki vsebujejo zrcalni seznam URL-jev (z uporabo mednarodne e-poštne storitve).

Zrcalni strežniki

Torrenting

Ali je dovoljeno prenašanje torrentov P2P videti nekaj sivega območja (sodeč po forumih spletnega mesta). Sistem to omogoča, vendar ga lahko operaterji vozlišč, ki temeljijo na tehnologiji, blokirajo s pomočjo programske opreme tretjih oseb.

Torrenting s strežniki, kjer je nalaganje P2P nezakonito, lahko povzroči težave operaterjem, zato se zdi zelo nesramen. In bi operaterji verjetno posredovali kršitve IP naslovov organom za izvrševanje avtorskih pravic, če bi jim posredovali DMCA ali podobna obvestila. Vendar je prenos v strežnike v državah, kjer je to zakonito, morda v redu.

Končne misli

Kot brezplačno, proticenzorsko orodje, ki ga vodijo prostovoljci, je vrata VPN težko potrkati. Torej spoštovanje razvijalcev vrat VPN na univerzi Tsukuba in vseh prostovoljcev strežnikov VPN Gate. Na žalost se mi je v praksi VPN Gate pokazal prepočasi, da bi bil kdaj uporaben.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me