VPNBook


VPNBook je brezplačen VPN, ki je poln nekaj odličnih presenečenj. Čeprav storitev nima svoje aplikacije in nima veliko lokacij strežnika, je zelo dobro, da se vključite v storitve pretakanja videov. Če želite le, da VPN vstopi v Netflix USA, bi to lahko bilo dobro za vas!

ProPrivacy.com Rezultat
6 od 10

Povzetek

Podjetje ima sedež v Švici, oddelek za podporo strankam pa v Zürichu. Švica je dobra lokacija za zasebno zasebno omrežje, saj je zakonito, da nanje naložite avtorsko zaščiteno gradivo, ne da bi plačevali toliko časa, kot je namenjeno samo osebnemu ogledu. Ob tem imajo storitve omejitve pri nalaganju P2P.

PREDNOSTI

 • Brezplačna storitev (s podporo oglaševanja)
 • Neodvisna aplikacija OpenVPN za Windows, OS X, iOS, Android in Linux
 • Možnost uporabe UPD ali TCP
 • Izboljšana zasebnost
 • Dobre hitrosti

SLABOSTI

 • Majhno strežniško omrežje
 • Dnevniki povezav se hranijo en teden

Lastnosti

Značilnosti paketa podjetja so:

 • Strežniki v štirih državah
 • Popolnoma brezplačno
 • Ni dnevnikov dejavnosti
 • P2P je dovoljen na dveh strežnikih
 • Ni omejitev prenosa podatkov
 • Večjezični vmesnik

Velika težava Britancev v tujini je, da VPN nima nobenega strežnika v Veliki Britaniji. Strežniki, ki so na voljo, se nahajajo v Manassasu v Virginiji, Montrealu v Kanadi, Frankfurtu v Nemčiji in Bukarešti v Romuniji..

Podjetje ne uporablja lastne aplikacije, ampak se zanaša na uporabnike, ki prenašajo OpenVPN GUI. To je brezplačen del programske opreme, ki jo nudi organizacija, ki upravlja standard OpenVPN. Ena težava tega vmesnika je, da od vas zahteva, da vsakič, ko se povežete s strežnikom, vnesete uporabniško ime in geslo.

Varnost

VPNBook ponuja PPTP za ročno nastavitev in OpenVPN prek vmesnika OpenVPN GUI. Izvedba OpenVPN uporablja šifriranje AES s 128-bitnim ključem. Večina VPN-jev uporablja 256-bitni ključ za šifriranje AES. Tisti, ki zagovarjajo 128-bitne ključe, pojasnjujejo, da šifriranje ni bilo nikoli pokvarjeno s 128-bitnim ključem. Tako je malo smiselno ustvariti veliko dodatnega dela, ko ta šifriranje zagotavlja zadostno zaščito.

AES je simetričen ključni sistem. To pomeni, da se za šifriranje in dešifriranje sporočil uporablja isti ključ. To pomeni, da morata imeti obe strani povezave isti ključ. Pri izvedbah OpenVPN je standardna uporaba šifriranja RSA za zaščito distribucije teh ključev.

Večina VPN-jev uporablja 2048-bitni ključ za šifriranje RSA, vrhunska VPN podjetja na svetu pa so začela uporabljati 4096-bitni ključ. V tem pogledu VPNBook nekoliko zaostaja.

Čeprav ni posebno slabo, da se VPNBook za svoj vmesnik opira na brezplačni program OpenVPN GUI, pa pomanjkanje prilagojene aplikacije pomeni, da podjetje ni moglo uvesti dodatnih varnostnih ukrepov, ki so običajni med storitvami VPN. Glavna varnostna funkcija, ki jo je treba dodati vmesniku, je stikalo za uničenje, da aplikacijam prepreči dostop do interneta, ne da bi VPN bil aktiven v liniji. Drug uporaben varnostni ukrep, ki ga vključujejo druga VPN, je samodejna zaščita WiFi, ki je nima VPNBook.

Ali VPNBook vodi dnevnike?

Družba navaja, da ne vodi dnevnikov dejavnosti. Na žalost ohranja dnevnike povezav, ki vključujejo naslov IP in časovne žige. Te informacije so vse, kar bi odvetniki za avtorske pravice morali izslediti do vaše dejavnosti do vaših vrat. Podjetje te dnevnike povezav hrani en teden in kljub njihovim častnim namenom bi jih moralo izročiti, če bi jim predložili sodno odredbo.

Anonimni so VPNBook obtožili, da je medica, ki so jo ameriške oblasti postavile za lov na prestopnike. To je zato, ker so se v preskušanju številnih članov te organizacije pojavili zapisi o povezavah prek VPNBook-a. Vendar pa bi lahko bilo le malo sreče, da so oblasti med tednom uspele dobiti sodni nalog za evidence, da VPNBook hrani svoje dnevnike povezav.

Hitrost

Preizkusi hitrosti storitve VPNBook so bili izvedeni z uporabo implementacije podjetja OpenVPN z uporabo UDP prek vrat 53. V vsakem primeru je bilo s testmy.net opravljeno pet preskusnih voženj z lokacije na Karibih. Povezave z ZDA so bile vzpostavljene s strežnikom v Miamiju, testi v Nemčiji pa v strežniku v Frankfurtu.

S pomočjo IPLocation.net sem preizkusil dejansko lokacijo strežnikov VPNBook, do katerih sem dostopal. Strežnik US1 ni bil na voljo, zato so preizkusi povezav do ZDA potekali brez VPN in nato prek povezav s strežnikom VPNBook US2 in Canada. Čezatlantski testi so potekali preko strežnika VPNBook v Frankfurtu na Majni.

Grafikoni prikazujejo najvišjo, najnižjo in povprečno hitrost za vsak strežnik in lokacijo. Za podrobnejše informacije si oglejte razlago testov hitrosti.

Pri uporabi VPN-ja za storitve pretakanja videov v tujini morate biti prepričani, da VPN ne upočasni povezave toliko, da je prepočasen za udobno gledanje pretočnega videa. Za ogled videoposnetkov SD in 3 Mbps za HD video potrebujete približno 2 Mbps.

Kot je razvidno iz rezultatov, je ameriški strežnik upočasnil povezavo do pod potrebno hitrostjo za pretakanje videa. Vendar pa sem si lahko ogledal videoposnetke z ameriških spletnih mest - naložili so se le dolgo. Lokalne hitrosti interneta niso bile zelo hitre, in če ste na lokaciji z nekoliko boljšim osnovnim internetom, potem okvara VPNBook-a ne bi onemogočila gledanja pretočnih videoposnetkov iz ZDA.

Hitrosti prenosa prek kanadskega strežnika so bile veliko boljše in bi omogočile gledanje video posnetkov SD po internetu. Vendar so bile hitrosti prenosa na isti povezavi neprimerno počasne. Večkrat sem prekinil povezavo in ponovno povezavo ter vsakič znova preizkusil hitrost nezaščitene linije in se prepričal, da ta zmogljivost ni posledica napak v osnovni internetni storitvi. Vendar so se te počasne hitrosti nalaganja pojavile vsakič, ko sem bil povezan s kanadskim strežnikom VPNBook in ne v nezaščiteni liniji.

Med preskusom povezave s strežnikom VPNBook US2 je bilo opravljenih več testov z ipleak.net, da sem preveril puščanje DNS in napako WebRTC. To spletno mesto je poročalo o moji lokaciji kot Manassas, Virginija in vsi strežniki DNS, ki jih je posnelo testno mesto, v Združenih državah Amerike. Torej je VPNBook uspešno skrival mojo identiteto.

Čeprav sem še vedno povezan s strežnikom US2, sem pristopil do testnega mesta doileak.net, ki je tudi zaznalo mojo lokacijo v Združenih državah Amerike. Na tem preskusnem mestu ni bilo mogoče najti neskladnosti WebRTC ali puščanja DNS.

Moj ponudnik internetnih storitev ne uporablja naslovov IPv6, zato nisem mogel preizkusiti puščanja IPv6.

Zaključek

VPNBook ni popoln, vendar je njegova sposobnost, da stopi v Netflix USA, izjemen dosežek, ki to storitev postavlja pred veliko zelo dragih VPN-jev.

Bilo bi lepo, če bi podjetje lahko zasnovalo svojo aplikacijo in vključilo stikalo kill in samodejno zaščito WiFi. Prav tako bi bilo lepo, če bi lahko na voljo strežnik v Veliki Britaniji. Močnejša šifriranje za RSA in AES bi bila dobra ideja, če želi podjetje pritegniti uporabnike iz Kitajske in Bližnjega vzhoda.

Podjetje je zelo odprto glede svojega hranjenja dnevnikov povezav teden dni. Dobro bi bilo, če bi našli način, kako nadzorovati svoje sisteme, ne da bi morali voditi te dnevnike. Dobro je tudi, da podjetje na spletni strani jasno pove, kateri strežniki se lahko uporabljajo za prenos P2P in kateri ne.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me