VortexVPN


ProPrivacy.com Rezultat
1 od 10

Povzetek

VortexVPN je zdaj prenehal obstajati. Če si želite ogledati najboljše VPN-je za Android, pojdite na to stran.

Cenitev & Načrti

Načrt VortexVPN se razlikuje od tistega, ki smo ga videli že prej, namesto da bi vam zaračunal časovno obdobje, vam zaračuna podatke, ki jih uporabljate, za katere menimo, da so zelo iznajdljivi - seveda ima to prednosti in slabosti. Ne preseneča, da več ko se prijavite za cenejše. Ko naložite aplikacijo za Android, dobite 250 MB, da jo brezplačno ocenite. Upoštevajte tudi, da se vsi podatki, ki jih kupite, iztečejo po enem letu - vendar menimo, da je to dovolj dolgo.

VortexVPN_Cena

Lastnosti

VortexVPN se od drugih ponudnikov razlikuje po tem, da je izključno namenjen zagotavljanju najboljše storitve za uporabnike Android. Trenutno nudijo samo 4 strežnike v 4 različnih državah, tako da je dostop omejen, vendar so zaradi svojih lokacij dober za geoblokirane storitve. Na svoji spletni strani se ponašajo s stiskanjem spletnih strani, da zmanjšajo porabo podatkov, kar resnično deluje, presenetljivo pa je, da se vaša poraba podatkov izračuna po stiskanju. V primerjavi z njihovo majhnostjo imajo lepo in dobro zaokroženo storitev, kot pojasnjujemo spodaj, ali pa jih lahko takoj preverite:

Varnost & Zasebnost

Za razliko od večine drugih ponudnikov zagotavljajo samo šifriranje storitev OpenVPN, za katere menimo, da ne bi smeli gledati kot na pomanjkljivost, saj menimo, da je to najbolj varno v vsakem primeru - in pri tem uporabljajo 1024 bit!

Novozelandsko podjetje je s svojim glavnim strežnikom v Švici, tako da ima zakon zelo omejen doseg, vendar še vedno beležijo čas prijave in izhoda za statistiko omrežja, vendar ne spremljajo nobenega omrežnega prometa.

Spletna stran

Imajo zelo enostavno spletno mesto, po katerem je enostavno krmariti, vendar menimo, da bi morda lahko vključili še nekaj podrobnosti o storitvah & varnost in stran z novicami, kjer si uporabniki lahko ogledajo razvoj, ki ga obljubljajo.

VortexVPN_Home

Podpora

Kot pri večini drugih malih ponudnikov VPN tudi VortexVPN ima le majhno ekipo in ne more zagotoviti popolne podpore 24/7. Njihova podpora za vozovnice je zelo učinkovita in od njih smo vedno prejeli odgovor v 24 urah.

VortexVPN_Support

Postopek

Vpiši se

Prijava na račun je tako enostavna kot pri katerem koli drugem podjetju, vendar je plačilo lahko več kot farsa, saj sprejemajo samo plačila BitCoin (plačila s kartico bodo na voljo v prihodnosti).

Vortex_Account

Odjemalec Android

Ker je njihov glavni poudarek na Androidu, je to platforma, na kateri smo opravili večino testiranja. Aplikacija je enostavna za namestitev in uporabo. Tukaj lahko malo razpravljamo ali vas obvestimo, saj lahko le izberete strežnik in povežete - preprosto.

Vortex_AndroidHome Vortex_Server Vortex_Connected

Glavna stran aplikacije

Izbira strežnika - prikazuje pings, ki je koristen indikator hitrosti

Povezana s strežnikom Dublin

Zmogljivost (test hitrosti, DNS in IP)

Vsi testi DNS in IP so se vrnili odlično, hitrostni testi pa so bili zelo dobri, kot kaže spodnja tabela.

Vortex_SpeedNoVPN Vortex_SpeedOpenVPN
Brez VPN Povezava OpenVPN

Ker na njihovi spletni strani pravijo, da želijo zmanjšati vašo porabo podatkov in čas nalaganja strani, smo izvedli številne spletne aktivnosti s in brez storitve VPN (med tem pa poskrbite, da počistite predpomnilnike in druge podatke brskanja). V tem obdobju smo zabeležili uporabo podatkov in ugotovili, da nam je z dejavno storitvijo VPN uspelo uporabiti precej manj - to bo seveda odvisno od vrste spletnih mest, ki jih uporabljate. Opazili smo tudi nekoliko hitrejše čase nalaganja, kar je bilo tudi super.

Druge platforme

Na žalost ne moremo razpravljati o odjemalcu Windows, saj ga ni. Preko njihovega spletnega mesta lahko prenesete konfiguracijske datoteke OpenVPN, ki jih lahko uporabljate z več napravami, in vas vodijo do tega, kako ga nastaviti s programsko opremo OpenVPN (v iOS, Linux in Windows) - kar smo storili.

Zmogljivost (test hitrosti, DNS in IP)

Čeprav ga optimizirajo za Android, smo mu kljub temu preizkusili hitrost v sistemu Windows. Nekoliko smo bili presenečeni in razočarani nad rezultati v primerjavi z Androidom, vendar je vseeno dobro deloval. Stiskanje slik, ki ga uporabljajo, je bilo na večjem zaslonu precej bolj vidno in moteče (preizkusili smo ga tudi na tabličnem računalniku in to je bilo nosljivo).

Vortex_NoVPN Vortex_VPN
Brez VPN S programsko opremo OpenVPN

Zaključek

Všeč nam je bilo

  • Preprosta aplikacija
  • Velike hitrosti na Androidu
  • Zmanjšana poraba omrežja
  • Brezplačen preizkus

Nismo bili tako prepričani

  • Uporaba na drugih platformah
  • Hitrost storitve za stranke
  • Stopnje stiskanja ni mogoče prilagoditi

Sovražili smo

  • Majhno število strežnikov

Čeprav na platformah PC ni tako velik, smo na splošno ugotovili, da je VortexVPN odlična storitev, če iščete predanega ponudnika Android VPN, ki zmanjša porabo podatkov in poveča življenjsko dobo baterije.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me