Windscribe


 • cijena

  Iz $ 3,70
  / mjesec

 • Dostupno na:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • Linux

  • iOS
 • deblokira:


  • Netflix

  • iPlayer

Nagrade ProPrivacy.com brzo su postale industrijski zlatni standard za prepoznavanje izvanrednih dostignuća u VPN sektoru. Na ovogodišnjem ekskluzivnom događaju u Las Vegasu, Windscribe VPN oduzeo je drugo mjesto u našoj željenoj nagradi Best Free VPN, Pročitajte ovu opsežnu recenziju Windscribe da biste saznali zašto.

ProPrivacy.com Postići
9.8 od 10

Sažetak

Windscribe je kanadska VPN usluga koja pruža izvrsnu vrijednost za novac. Na raspolaganju su im premija (plaćena) i besplatni plan. Ovaj se pregled prvenstveno fokusira na njihovu premium VPN uslugu koja pruža pristup Netflixu značajkom Windflix.

Windscribe premium je značajka usluge koja pretplatnicima omogućuje pristup poslužiteljima diljem svijeta, neograničenu propusnost i mogućnost povezivanja neograničenih uređaja. Windscribe VPN ima softver za sve popularne platforme, kao i proširenje Chrome preglednika koji je također pregledan u ovom članku..

Brza statistika

 • zemlje
  51
 • Nadležnost
  Kanada
 • Istovremene veze
  100

Značajke

Torrenting
Ukupno poslužitelja 600
zemlje 51
Podrška za usmjerivač
Prosljeđivanje luka
Odabir priključka
Ruteri se podržavaju DD-WRT, rajčica, Asus, Netgear
Goli metal ili virtualni poslužitelji Goli metal
Istovremene veze 100

Windscribe Ltd je pružatelj VPN-a sa sjedištem u Ontariou u Kanadi. Osnovan je 2016. godine, što Windscribe čini nevjerojatno mladom VPN uslugom. Prošli put kad smo pregledali Windscribe VPN, njegove značajke nije bilo lako pronaći na njegovoj web stranici. Dobra vijest je da je od tada Windscribe ažurirao svoju web stranicu kako bi uključio stranicu "Značajke". Može se lako pronaći na izborniku pri vrhu web stranice.

Pored izvrsne nove "Značajke" stranici, sve najvažnije razlike između "Neograničen" i "ograničen" planovi se lako mogu usporediti na "cijena" stranica. Pretplatnici na "Neograničen" plan dobiti pristup:

 • Neograničene istodobne veze
 • 50 lokacija poslužitelja
 • Neograničena propusnost
 • OpenVPN enkripcija
 • Šifriranje IKEV2 (zadano na iOS-u) u Beti za Windows i Mac.
 • DNS zaštita od curenja
 • Killswitch (poznaje vatrozid klijenta)
 • Nevidljivi način rada i mogućnosti prosljeđivanja vrata
 • Adblocker
 • Peer-to-peer (P2P) podrška
 • Proširenja za Chrome i Firefox
 • Windflix Netflix pristup (samo profesionalno)
 • Značajka R.O.B.E.R.T-a (izvrsni oglasni blok koji je u potpunosti prilagodljiv)

Vrijedi napomenuti da Windscribe upozorava korisnike da (unatoč dopuštanju neograničenih uređaja) "Dijeljenje računa je zabranjeno". Ovo je zanimljivo jer na stranici značajki Windscribe tvrdi da ne "trajni trupci".

Da bi se analiziralo gdje se pretplatnici prijavljuju u VPN, trebalo bi voditi neke zapisnike veza - tako da ću ovo istražiti u sljedećem odjeljku pregleda.

Netflix

Windscribe omogućuje pristup Netflix US-u i raznim drugim katalozima širom svijeta putem svojih Windflix poslužitelja. Ti su serveri dostupni samo na plaćenim planovima. Otkrili smo da sustav uspješno funkcionira, što znači da je Windscribe usluga pogodna za deblokiranje više sadržaja. Međutim, otkrili smo da je to ponekad temperamentno, što znači da možda radije kupujete negdje drugdje ako vam je Netflix najvažnija briga.

Brzina i performanse

Isprobao sam plaćenu verziju Windscribea pomoću speedtest.net. Ako želite sami testirati VPN brzine, to možete učiniti pomoću tog alata (to je do sada najpouzdanije neovisno web mjesto za testiranje brzine). Upotrijebio sam testni poslužitelj u Velikoj Britaniji i SAD-u da bih dobio svoju brzinu osnovne veze (bez VPN-a). Ispitao sam VPN poslužitelje u Velikoj Britaniji i Nizozemskoj s britanskog testnog poslužitelja. Testirao sam američki poslužitelj Istočna obala s testnog poslužitelja u New Yorku. Proveo sam sve testove pet puta da bih dobio prosjek.

Preuzimanje vjetropisaPrijenos vjetar

Kao što možete vidjeti na gornjim grafovima, Windscribe Unlimted omogućuje puno veće brzine. Zapravo, može se reći da su brzine na Windscribe-u izvrsne - što ga čini izvrsnom uslugom za streaming sadržaja na internetu u HD-u. Iako mi je VPN malo usporio vezu, brzine su ostale dovoljno visoke da mogu obaviti i najzahtjevnije zadatke.

Najveći pad brzine veze zabilježen je na američkom poslužitelju, što je pomalo razočaralo u usporedbi s poslužiteljima u Velikoj Britaniji i Nizozemskoj. Međutim, čak su i ti rezultati bili više nego dobri.

Testovi propuštanja

Otkriveno je istjecanje IPv4?
Otkriveno je curenje WebRTC-a?
Ograničenja podataka
Ograničenja propusne širine

Uz velike brzine, dobra vijest je da nisam otkrio nikakve curenja DNS-a tijekom. Upotrijebio sam ipleak.net za provjeru curenja DNS-a i internetske komunikacije u stvarnom vremenu (WebRTC). Nažalost, nisam bio u mogućnosti testirati IPv6 na propuštanje, jer mi ga ISP ne pruža. Iako nisam pronašao propuste, ovdje na ProPrivacy.com preporučujemo da takve testove izvodite toliko često da biste bili sigurni da vaš VPN dobro funkcionira za vas.

Cijena

24 mjeseca

$ 3,70
na mjesec

12 mjeseci

$ 4,08
na mjesec

1 mjesec

$ 9,00
na mjesec

Iako se Windscribe snažno oglašava svojim besplatnim planom, on je uglavnom tu da privuče ljude na kupovinu premium pretplate. Windscribe Unlimited (premium verzija) dolazi samo u jednom planu, koji se može kupiti godišnje ili mjesečno.

Cijene vjetropisa

Kao i kod većine VPN usluga, pretplatnici se nagrađuju za počinjenje duljeg razdoblja.

Pretplatnici mogu platiti Windscribe koristeći MasterCard, Visa, PayPal i American Express. Za ljude koji radije plaćaju koristeći Bitcoin (radi zadržavanja viših nivoa anonimnosti), ovo je također opcija. Dostupna je trodnevna garancija povrata novca (vrijedi do 10 Gb korištenja). Iako, naravno, možete testirati Windscribe free risk zahvaljujući izvrsnom besplatnom planu.

Jednostavnost korištenja

Windows
MacOS
Android
Linux
iOS
Windows Phone

Windscribe VPN ima softver za gotovo svaku platformu na tržištu. Klijent Windscribe podržan je na sve sljedeće:

 • Računala: Windows, Mac i Linux Ubuntu
 • Preglednici: Chrome, Firefox i Opera
 • Mobilni telefoni: iPhone, Android i Windows Mobile
 • Usmjerivači: DD-WRT, Tomato i Asus
 • NAS: Synology i QNAP
 • Torrent klijenti: uTorrent, Deluge, qBitorrent i VUZE

Također je vrijedno imati na umu da se pametni televizori i druge vrste uređaja mogu koristiti s VPN-om putem usmjerivača ili računala. U odjeljku vodiči nalaze se čak i informacije o postavljanju za Amazon FireTV i Nvidia Shield i Kodi. Kao takav, teško će vam se pronaći uređaj koji ne možete povezati s Windscribe-om.

Također je vrijedno napomenuti da je moguće kupiti unaprijed trepnuti WiFi usmjerivač od Windscribe-a koji dolazi s instaliranim VPN-om i spreman je za uključivanje i reprodukciju. Ovo je izvrsna opcija za sve koji žele besprekornu zaštitu svih uređaja u svom domu.

Ako VPN želite koristiti posebno za bujicu, pogledajte naš najbolji vodič za VPN za torrent stranice.

Windscribe na mobitelu

Windscribe nudi korisnicima VPN-ove za Android, iOS i Windows Mobile. Većina VPN-ova ima softver za prve dvije platforme. S druge strane, Windows Mobile obično je samo VPN kompatibilan s OpenVPN konfiguracijskim datotekama i OpenVPN klijentom treće strane. Ovo je izvrsno djelo tima Windscribe - koji su stvarno pokrili više baza od velike većine VPN-ova.

Svi su klijenti dostupni na stranici za preuzimanje Windscribe-a.

Windscribe mobile funkcionira i izgleda isto kao i za desktop verziju. Uz verzije iOS-a i Android-a, nakon što pokrenete aplikaciju, od vas će se zatražiti da se prijavite. Odatle trebate samo dodirnuti veliki gumb za uključivanje / isključivanje kako biste pokrenuli VPN i odaberite željeni poslužitelj.

Aplikacija Windscribe VPN iPhone koristila šifriranje IKEv2 prema zadanim postavkama, korisnici će morati instalirati trećeg klijenta OpenVPN povezivog klijenta da bi se povezali s Windscribe-om putem OpenVPN-a na iOS uređajima.

Služba za korisnike

Povrat novca zagarantovan
24-satna podrška
Live chat
Besplatno probno razdoblje Besplatni osnovni račun
Trajanje garancije povrata novca 3

Windscribe ima tri različite opcije podrške: vodiče za postavljanje, stranicu sa FAQ-om i ulaznice za podršku. Nažalost, nema funkciju chata uživo 24 sata dnevno, pa ćete za komunikaciju s Windscribeom morati upotrijebiti sustav ulaznica za e-poštu..

Stranica podrške za vjetrovnicu

Vodiči za postavljanje su fantastični i daju detalje o tome kako postaviti Windscribe na sve uređaje i platforme. Bez obzira želite li koristiti Windscribe na Linuxu, Operi, Windows Mobileu, uTorrentu - ili čak Synology NAS uređaju - pronaći ćete detaljan vodič za postavljanje. Nadalje, svaki vodič za postavljanje sadrži jasne detaljne upute sa snimkama zaslona.

Stranica FAQ također je bogata sadržajem. Obuhvaća osnovna pitanja i visokotehnološka pitanja. Resurs je iskren i ne pravi neobične pogreške. Na primjer, to objašnjava da VPN neće pružiti anonimnost, već privatnost (činjenica da izgleda da mnogi VPN-ovi ne razumiju razliku između njih). Ovo je izvrsno i povećava povjerenje u opće znanje VPN-a (što se čini izvrsnim).

Ako iz nekog razloga ne možete pronaći odgovor na pitanje, moguće je poslati kartu za podršku ekipi za podršku Windscribe-a. Provjerio sam mogu li upotrebljavati ovu uslugu bez registracije i rado sam otkrio da na zahtjev za ulaznicu mogu upotrijebiti lažno korisničko ime za Windscribe kako bih uspješno postavio pitanje.

Odgovor na kartu primio sam odmah, a odgovor na moje pitanje u roku od 24 sata.

Nakon što sam kupio pretplatu, poslao sam još tehničkog upita i ponovno dobio odgovor u roku od 24 sata. Otkrio sam da je podrška dobra, ali ne 24/7 kao mnogi vrhunski VPN-ovi.

Privatnost i sigurnost

Zamagljivanje (nevidljivost)
IPv4 zaštita od curenja
IPv6 zaštita od propuštanja
Zaštita od propuštanja WebRTC-a
DNS sa vlastitim hostom / proxy-om Da
Ubojiti prekidač

Sjedište Windscribe-a je u Kanadi, a dio je sporazuma o nadzoru Pet očiju. Pored toga, poznato je da je CSIS (kanadska verzija NSA) prethodno uhvaćen ilegalno pristupajući metapodacima građana. K tome dodajte činjenicu da bi internetski davatelji internetskih usluga u Kanadi trebali voditi zapisnike kako bi se pridržavali zakonodavstva o borbi protiv piraterije (Bill C-11) i razumjeli ste zašto je Kanada manje nego savršeno mjesto za utemeljenje VPN-a..

Iz tog je razloga važno da VPN smješten u Kanadi vodi politiku ništice. Bilo kakvim zapisnicima koje vodi kanadski VPN pružatelj usluga mogli bi se u nekom trenutku pristupiti putem naloga ili možda čak presretnuti putem CSIS-a.

U EULA Windscribe određuje da:

Windscribe Eula

To znači da tvrtka može pratiti što se događa s svakom pretplatom VPN-a kako bi se osiguralo da je istodobno ne koristi previše uređaja / IP adresa. Da bi se napravila ovakva analiza, potrebno je pohraniti zapisnike veza i IP adrese - barem na kratko vrijeme, ako ne na neodređeno. Međutim, kasnije u EULA, Windscribe izjavljuje da prikupljenih podataka o pretplatnicima neće biti "osobno identificirati".

Provjerio sam politiku privatnosti i na njemu piše da:

Pravila o privatnosti privatnika 1

Kao što vidite, Windscribe briše sve zapise veza tri minute nakon što veza s VPN-om završi. To znači da Windscribe mora nadzirati moguće zloupotrebe usluge tijekom sesija (kako bi bili sigurni da ga ne koristi više od jedne osobe). Ovo je dobra vijest i znači to Windscribe ne čuva nikakve podatke kojima bi vlasti kasnije mogle pristupiti.

U cjelini, čini se da iako Windscribe često spominje da VPN treba koristiti samo jedna osoba - dnevnici koje on održava otežavaju Windscribe-u da to stvarno provede. Kao takav, bit će u redu dopuštajući drugim članovima obitelji (koji žive u istoj kući kao i vi) da koriste VPN bez briga koje bi Windscribe mogao primijetiti.

Pravila prijavljivanja Windscribea su fer i izvrsna su. Osim toga, politika o privatnosti napisana je na vrlo jasan i precizan način. To vam omogućuje povjerenje da VPN ispravno radi svoj posao i ne ostavlja siva područja koja okružuju način na koji će se baviti vašim podacima. Ovo je izuzetno pozitivna strana Windscribe-ove VPN usluge.

Protokoli šifriranja

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP

Dobra vijest je da se kod šifriranja Windscribe može smatrati vrlo sigurnim. Omogućuje OpenVPN enkripciju (naš preporučeni protokol) implementiranu na visoki standard. Pojedinosti o implementaciji šifriranja su sljedeće:

AES-256 šifra, autorizacija SHA512 i 4096-bitni RSA ključ - pored potpore Savršena tajna naprijed pomoću Diffie Hellmana (DHE).

Također je vrijedno napomenuti da Windscribe jasno oglašava te detalje kodiranja na stranici s značajkama web stranice. To je izvrsno i od čega bi se mnogi pružatelji VPN-a mogli naučiti. Transparentnost u ovom ključnom području usluge ide daleko!

Šifriranje vjetrova

Također je vrijedno napomenuti da je Windscribe u procesu dodavanja IKEv2 protokola svojim klijentima. IKEv2 je dostupan za Windows i Mac u novoj Beta verziji klijenta. Bit će uvedena kao zadana enkripcija na novom klijentu za nekoliko mjeseci. Windscribe također planira dodati IKEv2 Androidovom klijentu, ali to će potrajati malo više vremena prema tvrtki. IKEv2 je siguran oblik šifriranja koji omogućuje izvrsne brzine za strujanje.

Ovdje na ProPrivacy.com, kao općenito pravilo, preporučujemo OpenVPN (jer je to najzreliji i dobro testirani oblik sigurne VPN enkripcije). Međutim, imati IKEv2 kao opciju fantastična je opcija koja definitivno pomaže potrošačima pružiti više mogućnosti.

Osim snažno implementirane enkripcije, Windscribe VPN softver nudi i zaštitu od propuštanja internetskog protokola verzije 6 (IPv6) i DNS sistema. Također jasno označava koji se serveri mogu, a ne mogu koristiti za P2P Torrenting. Windscribe klijent ima i prekidač za isključivanje koji će vas prekinuti s interneta ako ispadne vaša VPN veza. To vas sprečava da slučajno procurite nešifrirani promet vašem davatelju internetskih usluga.

Konačno, Windscribe također pruža dvostruki skok (u Chromeovom proširenju). To omogućava pretplatnicima da tunel prođu kroz dva proxy poslužitelja, a ne jedan. To će malo usporiti vašu internetsku vezu (i nije osobito potrebno većini ljudi). Međutim, za ljude koji žele opsjednuti svoju lokaciju što je više moguće, zanimljiva je dodatna značajka.

Završne misli

Windscribe je kanadski VPN pružatelj usluga koji je i transparentan i čuva privatnost. Iskreno i dobro predstavljena politika privatnosti tvrtke svjedoči o njenim uslugama, što se definitivno može smatrati znatno iznad prosjeka. Besplatna verzija Windscribea sporo je usluga koja će ljudima omogućiti pristup blokiranim vijestima i slično. S obzirom da ništa ne košta, koristan je resurs koji će ljudima definitivno omogućiti da zaobiđu cenzurnu i geografsku ograničenje. Za zadaće koje zahtijevaju značajne podatke poput streaminga, besplatna usluga neće je smanjiti.

S druge strane, Windscribe Unlimited plan je izvanredan vrhunski VPN koji pruža blistave brzine. Iako je američki poslužitelj radio sporije od europskih poslužitelja: bio je dovoljno brz za streaming u HD-u. S obzirom na relativno nisku cijenu ove VPN usluge (posebno ako se obvezujete na godinu dana), ustanovio sam da je ovaj VPN dobro osmišljen, dobro dizajniran, potpuno opremljen i sa zadovoljstvom koristiti. Uz sigurnost privatnosti zahvaljujući šifriranju OpenVPN-a, ovaj VPN svakako vrijedi razmotriti.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me