TigerVPN


 • Cenitev

  Od 4,16 USD
  / mesec

ProPrivacy.com Rezultat
8.2 od 10

Povzetek

TigerVPN, ustanovljen leta 2011, je slovaška storitev VPN, ki se je ponovno uvedla maja 2016. Novi motor, novo spletno mesto in nove aplikacije TigerVPN rahlo dvignejo obraz. Relativno kratka zgodovina podjetja pomeni, da se o kakovosti storitve javno ne ve veliko, zato sem se odločil, da bom TigerVPN preizkusil sam. Ne pozabite prebrati tega pregleda TigerVPN, če želite izvedeti, ali so se odrezali!

Hitre statistike

 • ProPrivacy.com SpeedTest (povprečno)
  26 Mbps
 • Pristojnost
  Slovaška
 • Hkratne povezave
  5
 • Države
  42

Lastnosti

TigerVPN deluje iz slovaške prestolnice Bratislave. Slovaška je odlična država, s katero lahko deluje ponudnik VPN. To je zato, ker je slovaško ustavno sodišče nedavno razsodilo, da je kakršen koli množični nadzor državljanov protiustaven. TigerVPN je dobro zaokrožen VPN z naslednjimi premijskimi lastnostmi:

 • 300 strežnikov v 42 državah
 • 5 hkratnih povezav - za letne naročnike. (Dve povezavi, če plačujete mesečno)
 • Brez dnevnikov uporabe
 • Aplikacije za Windows, Mac, iOS in Android
 • brezplačno StickyPassword (Premium načrt)
 • Shimo VPN Manager (z letnim načrtom)
 • 500 Mb brezplačne preizkuse
 • Podpora na osnovi vozovnic

Hitrost in zmogljivost

Vsi hitrostni testi so bili izvedeni z lokacije v srednji Evropi. Strežniki so bili testirani petkrat, da bi ugotovili povprečje. Moja povprečna hitrost brez VPN je bila na dan testov registrirana kot 70 Mbps. Testirali so nemške strežnike, vzhodno obalo ZDA in UK. Nemški strežnik se je najbolje obnesel s povprečno hitrostjo prenosa 32 Mbps. Tako v Združenem kraljestvu kot v ZDA strežniki v povprečju znašajo približno 15 Mbps, pri čemer je UK nekoliko hitrejši (verjetno zaradi njegove bližine).

Vsi strežniki so delovali dovolj dobro, da sem lahko prenašala HD. Vendar je padec od 40 do 50 Mbps precej velik - in ljudje s počasnejšo internetno povezavo za začetek - lahko ugotovijo, da ne morejo pretakati brez varovanja. Hitrost prenosa je ostala precej bolj stabilna in v primerjavi z mojim osnovnim testom znižala le majhno količino. Pri testiranju Tiger VPN nisem odkril puščanja IP, puščanja DNS ali WebRTC, kar je odlična novica. Vendar nisem preizkusil puščanja IPv6, ker trenutno še nimam povezave IPv6.

Cene in načrti

2 leto

4,16 USD
na mesec

12 mesecev

6,67 USD
na mesec

6 mesecev

8,33 dolarja
na mesec

Kadar gre za cene in načrte, TigerVPN sledi industrijsko standardni poti. Stranke lahko izbirajo med 1, 6 ali 12-mesečno pogodbo. Za daljše obveznosti se povečujejo popusti. Cene TigerVPN so precej povprečne. 6,67 USD na mesec za najnižje cene (letna naročnina) ni preveč slabo in ugodno primerja z drugimi VPN-ji - čeprav je resnično mogoče dobiti nekaj boljšega za manj.

Letni načrt vam omogoča do pet hkratnih povezav. Po drugi strani je 11,99 USD za enomesečno naročnino precej strmo in dobite le dve povezavi. TigerVPN ponuja brezplačno preizkusno različico za nove stranke, s katerimi lahko eksperimentirajo s storitvijo. Preskus je omejen na samo 500 MB podatkov in izbrane lokacije. Vendar je za tiste, ki želijo poskusiti pred nakupom, dobrodošla funkcija. Možnosti plačila so običajne z običajnimi kreditnimi / debetnimi karticami in PayPal kot možnostmi. Vesel sem bil, ko sem videl tudi možnost plačila v Bitcoin-u. To pomeni, da je mogoče doseči dodatno stopnjo anonimnosti.

Zasebnost in varnost

OpenVPN je privzeti protokol. To uporabnikom ponuja največ varnosti. TigerVPN daje uporabnikom tudi možnost preklopa na L2TP. TigerVPN uporablja standardno šifriranje AES-256-CBC s standardnim protokolom OpenVPN. Na žalost TigerVPN ne podpira Perfect Forward Secrecy, kar pomeni, da verjetno ni varen pred podobnimi kot NSA. TigerVPN jasno navaja, da dnevniki uporabe niso shranjeni. Vendar so nekatere podrobnosti povezave, vključno s časovnimi žigovi in ​​pasovno širino "začasno shranjene".

Glede na to, da Slovaška nima obveznih zakonov o hrambi podatkov, je to frustrirajoče. Tisti z visokimi potrebami po zasebnosti se bodo verjetno namrstili na dnevnike povezav in bi morali pogledati drugam. Vendar pa za veliko večino ljudi dnevniki povezav ne bi smeli skrbeti. TigerVPN dovoljuje skupno rabo datotek in ima strežnike, optimizirane za to. TigerVPN na večini strežnikov dovoljuje hudourništvo P2P, čeprav na svojih strežnikih v ZDA zahteva, da se vzdržijo te dejavnosti. Skupno pa TigerVPN uporablja precej spodobno šifriranje, čeprav še vedno ne dosega ravni ExpressVPN,
na primer.

Končne misli

TigerVPN je v redu VPN, ki je enak kot pri mnogih drugih VPN-jih na trgu (če plačujete letno). Vendar je treba opozoriti, da je mogoče dobiti ničelne dnevnike VPN, ki Netflix US deblokirajo za manj. VPN dobro deluje na vseh priljubljenih platformah in ima precej spodobno skrb za stranke. Na žalost v svojem cenovnem razredu nima podpore za klepet v živo, kot mnogi VPN-ji. TigerVPN trdi, da je deblokiral ameriški Netflix, vendar na mojih testih ni uspel.

Vendar je iPlayer v času pisanja uspešno odblokiral iPlayer. Z nekaj dnevniki povezav, brez popolne tajnosti za posredovanje v šifrirnem paketu in pomanjkanjem ključavnice - ta VPN še zdaleč ni na vrhu zasebnosti zasebnosti VPN. Malo skrbi tudi počasna hitrost, potrošniki pa so se pritoževali nad različnimi hitrostmi na vseh strežnikih. Če upoštevam, moram sklepati, da je ta VPN podcenjena. Poglejte drugam.

Obiščite TigerVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me