Spletni brskalnik Cake


Spletni brskalnik Cake je mobilni brskalnik, alternativa Chromu, Firefoxu ali Safariju, za katerega trdijo, da je bil zasnovan že od začetka, z upoštevanjem zasebnosti. Prvič jo je leta 2016 začel izvajati dev s sedežem v ZDA.

ProPrivacy.com Rezultat
7.5 od 10

Povzetek

Za razliko od spletnih iskalnikov, ki temeljijo na zasebnosti, ki delujejo v vašem obstoječem brskalniku - Cake ponuja samostojen vmesnik, ki je zasnovan tako, da uporabnikom zagotavlja dodano funkcionalnost in popolnoma integrirano zasebnost.

Brskalnik Cake je zanimiv predlog, saj so strokovnjaki že prej izrazili zaskrbljenost zaradi možnosti, da Chrome Chrome telemetrijo pošlje nazaj Googlu - tudi ko uporabniki usmerjajo stran od Googlovega iskalnika.

Glede na to smo se odločili, da natančneje pogledamo ta brskalnik in preverimo, ali so njegove funkcije v resnici vredne odstranjevanja drugih običajnih brskalnikov za.

Brskalnik za torte

Brskalnik torte - pregled

Vaš spletni brskalnik je vaša vstopna točka v internet. Iz tega razloga lahko vaš brskalnik obnaša in obravnava podatke lahko močno vpliva na vašo splošno zasebnost.

Spletni brskalniki po svoji zasnovi ponavadi shranjujejo zgodovino brskanja po spletu, tako da se lahko preprosto vrnete na stran, ki ste jo že obiskali. Prav tako podjetjem omogočajo, da za seboj pustijo piškotke, da vas lahko spremljajo, če se vrnete na njihovo spletno mesto.

Spletni brskalnik Cake cilja mobilni prostor z združevanjem obstoječih in novih funkcij

Te vrste funkcij brskalnika zagotavljajo dodatno funkcionalnost in enostavno uporabo. Vendar pa imajo tudi resne pomanjkljivosti zasebnosti - zato se mnogi potrošniki obrnejo na razširitve, kot so Badger zasebnosti, Ghoster in Adblock Plus, da preprečijo neželene skripte, blokirajo sledenje in piškotke ter preprečijo prikazovanje oglasov..

Prednost tovrstnega blokiranja ni le boljša zasebnost, ampak bolj gladka izkušnja. Konec koncev, blokiranje ton vsebine, ki vas ne zanima, lahko skrajša čas nalaganja strani in razbije zaslon.

Prej je bil Firefox najbolj priljubljen brskalnik za pridobivanje boljše zasebnosti na spletu. Zdaj pa spletni brskalnik Cake cilja mobilni prostor z združevanjem obstoječih in novih funkcij, s katerimi želi uporabnikom zagotoviti več nadzora nad svojimi podatki in boljšo izkušnjo brskanja..

Mobilna aplikacija Cake Browser

Lastnosti

 • Aplikacije za iOS in Android
 • Anonimno brskanje
 • HTTPS povsod
 • Vgrajeno je sredstvo za preprečevanje sledenja in blokiranje oglasov
 • Funkcija "Ne sledite" obvešča spletna mesta, ki jih ne želite spremljati
 • Zaščita gesla - vklopite zaščito z geslom za vaš brskalnik
 • Začasna bomba - zasebne zavihke samodejno zaprete po določenem času ali ko zaprete brskalnik
 • Skupinsko iskanje - samodejno povlecite po rezultatih iz več spletnih spletnih storitev
 • Naročite se in sledite spletnim mestom v brskalniku Cake
 • Pojdite skozi rezultate iskanja, da obiščete vsako stran in neposredno ocenite rezultate iskanja
 • Temna tema, svetla tema ali samodejno, ki se med njimi preklaplja glede na čas dneva
 • Izbirate lahko med različnimi iskalniki, vključno z DuckDuckGo

Nastaviti

Prenos in namestitev Cake je prepir. Potrebuje nekaj več kot 10 MB prostora, kar pomeni, da na vaši napravi ne bo pustil masivnega odtisa. Ko je nameščena, aplikacija ponuja kratek opis, ki vam omogoča, da občutite, kaj je na voljo.

Dobrodošli v brskalniku Cake

Po uvodu uporabnike pozdravi začetni zaslon. Za razliko od drugih brskalnikov, ki preprosto naložijo vašo želeno domačo stran, dobite tisto, kar je najbolje opisati kot rezino torte.

Domači pahe brskalnika torte

Prilagodljivo sliko na vrhu zaslona, ​​ki jo lahko spremenite s klikom na ikono nastavitev v zgornjem desnem kotu. Tu lahko nastavite tudi vse pomembne funkcije zasebnosti in varnosti, na primer zaščito z geslom. Kot vidite, je domača stran živahna, estetika pa nas spominja na zmešaj med Safarijem in Chromom.

Za uporabnike Android je nekaj o torti, ki prinaša občutek prefinjenosti, in to se bo morda zdelo željam po iOS podobni izkušnji.

Nato v zgornjem desnem kotu pritisnemo na gumb z nastavitvami, da nastavimo primarne funkcije zasebnosti.

Nastavitve brskalnika za torte

Najprej smo Cake postavili samo na HTTPS. Če je to omogočeno, brskalnik noče odpreti nobenih spletnih mest, ki niso zaščitene s HTTPS. To je super, še posebej za ljudi, ki veliko naključno iščejo po spletu in nakupujejo - kar lahko povzroči, da se spotaknete na dodobra spletna mesta.

Nato nastavimo geslo. Če želite to narediti, preprosto dvakrat vnesite zatič. Od tega trenutka boste morali geslo odpreti. To nikomur ne preprečuje dostopa do vaše zgodovine, shranjenih računov in gesel. To je uporabna in edinstvena varnostna funkcija, ki jo priporočamo, da uporabite - v primeru, da vaša naprava kdaj pade v napačne roke.

Blokiranje pojavnih oken in blokiranje oglasov sta privzeto omogočena, zato priporočamo, da jih pustite vklopljene, da si zagotovite najboljšo izkušnjo. Enako velja za funkcijo Ne sledi.

S klikom na »VPN« vam ponudimo oglas za ponudnika VPN TunnelBear, ki je v našem pregledu dosegel dobrih 8,5 od 10. Kljub temu pa to ni najboljše od domišljije in velja opozoriti, da bo Cake sodeloval s katerim koli VPN-jem. TunnelBear preprosto dobi središče pozornosti zahvaljujoč marketinškemu dogovoru z razvijalci.

S klikom na iskalnik lahko izberete svoj najljubši iskalnik. Med možnostmi so Google, Yahoo (DDC) in Bing. Ker nas čaka zasebnost - odločili smo se za DuckDuckGo.

Možnost iskalnika

Za tiste, ki želijo shraniti podatke na načrtu za mobilne telefone, obstaja možnost, da prepreči Cake pred nalaganjem spletnih mest v ozadju. To je odličen način za zagotovitev, da nalagate samo podatke, ki jih dejansko potrebujete. Resda bo to nekoliko upočasnilo izkušnjo, kar pomeni, da se bodo ljudje, ki skrbijo za podatke, morda bolje držali običajnega brskalnika.

Po drugi strani bo integrirano blokiranje oglasov zmanjšalo nepotrebne podatke - tako da obstaja argument tako za, kot proti. Odločili smo se, da bomo postavili Uporaba podatkov nastavitev na »samo prek WiFi«, da zagotovimo čim bolj prijazno podatkovno izkušnjo.

Enostavnost uporabe

Brskalnik Cake spreminja način iskanja, tako da vam omogoča, da takoj prečkate rezultate spletnih iskanj, ne da bi se morali iskati med rezultati iskanja. Ali vam je to všeč osebno - in je v veliki meri odvisno od tega, ali uživate v tradicionalnem načinu skeniranja rezultatov iskanja in sami izberete stran, kar je možnost.

Upoštevati je treba, da je to brskalnik samo za mobilne naprave, izkušnja pa je posebej usmerjena v mobilne uporabnike.

Cake smo preizkusili na Androidu in iOSu in zagotovo spremeni vašo izkušnjo brskanja. Cake prikazuje rezultate iskanja v popolnoma naloženi obliki kartice, tako da lahko neposredno dostopate do ustreznih rezultatov. Poleg tega trajno naloži naslednja dva rezultata v ozadje, tako da lahko hitro potegnete po njih. To je super za ljudi, ki radi brskajo po rezultatih in ugotovijo, ali so strani ustrezne. Vendar pa zasebnost morda ni najboljša stvar (več o tem kasneje).

Upoštevati je treba tudi, da je torta zasnovana tako, da daje prednost stranem s hitrejšim časom nalaganja. Zato Cake rahlo prekriva rezultate iskalnikov, ki so jih zagotovili Googlovi pajki. To lahko potencialno vpliva na kakovost naloženih strani, ki morda ni všeč vsem.

Na splošno smo ugotovili, da je izkušnja dobra in Cake se zdi zelo primeren za brskanje po spletu med nakupovanjem - ali za zabavo. Toda za vsakogar, ki resneje raziskuje, bo tradicionalni brskalnik lahko še naprej naklonjen.

Kustos vsebine

Kjer se Cake odlikuje v tem, kako utrjuje vsebino in omogoča prilagajanje rezultatov. Torta je zasnovana tako, da zadovolji vaše osebne potrebe, ampak tudi, da vam namiguje, kaj bi radi videli.

Na primer, ko zaženete aplikacijo, vam ponuja seznam dnevnih najboljših petih iskanj v dnevu. Ali vas to privlači, je odvisno od tega, ali vam je všeč spremljanje trendov.

sledite vsebini spletnih strani

Funkcija sledenja spletnim mestom omogoča dodajanje strani na domačo stran in to zagotovo dodaja plast prilagodljivosti, ki bi morala biti všeč vsem. Edina potencialna pomanjkljivost je, da bi se lahko zataknili v nišo, ki je bila ustvarjena po lastni volji in bi se lahko manj verjetno spopadli z novimi stvarmi. Res je, da je tu morda koristna funkcija trenda.

Med iskanjem je možno najprej prilagoditi spletna mesta, ki vam jih ponujajo. Na primer, če vam bodo bolj všeč rezultati iskanja z eBayja in ne Amazona - to lahko spremenite v rezultatih povlecite navzdol po iskanju in ta se bo od takrat naprej držal.

Skupine

Funkcija iskanja skupin je podobna zavihkom, ki jih dobite v Googlovem iskanju, in vam omogoča združevanje iskanj, tako da dobite rezultate, kot so videoposnetki, slike ali nakupovanje. To združevanje v kombinaciji s funkcijo povlecite s seboj sproščen občutek nadzora. Kot rezultat, lahko vsakdo, ki porabi veliko časa za iskanje določenih vrst vsebine, poskusi poskusiti Cake.

shranite skupine vsebin

Sledi

Od trenutka, ko iščete, se začne izkušnja s potezanjem. Povlecite levo in razkrije prvi rezultat iskanja. Če ta rezultat ni tisto, kar potrebujete, morate še naprej vleči levo.

Ko naletite na spletno mesto, ki vas zanima, lahko kliknete "Sledite" in ga dodate na svojo domačo stran. Všeč nam je dejstvo, da so spletna mesta, ki so bila objavljena pred in po, navedena na vrhu strani, saj vam to omogoča, da sledite spletnim mestom, ko se pomikate po njih.

gumb za sledenje skupini vsebin

Kategorije

Na domači strani se s klikom na kategorije omogoči iskanje po spletnih mestih po naslovih skupine. Te so razdeljene v osem kategorij, ki jih sestavljajo novice, tehnologija, šport, igre na srečo, zabava, filmi, TV in glasba, moda in slog ter potovanja.

Iščite po spletnih mestih prek skupine vsebin

Ta funkcionalnost se na prvi pogled zdi koristna. Vendar pa pododdelkov ni mogoče iskati posamezno in tisto, kar je v njem, vam morda sploh ni všeč - torej je popolnoma potluck.

Po drugi strani pa smo po nekaj dneh uporabe Cake dobili občutek, da bolj ko uporabljate brskalnik in se seznanite z njim, večja je verjetnost, da boste imeli koristi od njega.

Zasebnost

Odločili smo se, da pobližje pogledamo funkcije zasebnosti, da vidimo, ali jih lahko brez težav opazimo v akciji. Obiskali smo več spletnih strani, za katera vemo, da služijo veliko oglasov, in doživeli smo izkušnjo brez oglasov. Članki Forbesa, ki so običajno napolnjeni z oglasi, niso imeli nobenega.

Nato smo se odpravili na priljubljeno spletno mesto za pretakanje in Cake je blokiral vse pojavne okne, ki se običajno strežejo. Kljub tej ugodnosti se nekateri tokovi ne bi naložili, ker ne bodo delovali z omogočenimi blokiranji oglasov. To je majhna pomanjkljivost, ki jo boste občutili, če brskate po spletu z omogočenimi vse funkcije zasebnosti Cake.

Enako velja za vsa spletna mesta, ki nimajo potrdila SSL; Prisilite HTTPS se bo preprečilo nalaganje teh strani Če zaupate spletnemu mestu, ki ni HTTPS, ga lahko vedno za trenutek onemogočite. Vendar priporočamo, da ga pustite vklopljenega, ker bo preprečil, da bi bili vaši podatki oškodovani z napadi Man-in-Middle, in vas bo preprečil, da bi se spotikali na potencialno zlonamerna ali ogrožena spletna mesta.

Za vse, ki želite brskati zasebno, je na voljo enakovredna različica Google Incognito. Če želite odpreti zasebno okno brskanja, kliknite na Zavihki v spodnjem desnem kotu domače strani. Tako boste zagotovili, da se nobene strani, ki jih obiščete, ne dodajo v vašo zgodovino. Poleg tega lahko na zasebnem zavihku nastavite "časovno bombo", tako da se samodejno zapre, če aplikacijo pustite neaktivno tri minute.

Način zasebnosti

Funkcija Ne sledite (DNT) je v teoriji vse dobra in dobra, vendar je treba opozoriti, da so nekatere velike spletne strani (na primer Reddit, Twitter, Pinterest) zavezane spoštovanju DNT zahtevkov, večina oglaševalcev pa jo v celoti ne upošteva. To je velika omejitev DNT, kar pomeni, da ne bo deloval tako učinkovito kot razširitve proti sledenju, na primer zasebnost Badger (ki je na voljo v brskalniku Firefox za Android).

DNT vam v marsičem daje lažen občutek varnosti, ker dejansko ne ustavi sledenja. Poleg tega ta funkcija ni nič posebnega. Tako Chrome kot Firefox imata DNT, kar pomeni, da to v resnici ni vredno hvaliti.

Ko smo nadaljevali, smo preverili pravilnik o zasebnosti Cake, da vidimo, kaj trdi podjetje s podatki. Na splošno se zdi pravilnik dober, celo ko uporabnike opozarjajo, naj uporabljajo VPN, če želijo ločiti svoj IP naslov od zahtev za iskanje, ki jih vložijo.

To je pomembno, saj lahko zahteve sledimo do naslova IP uporabnikov, tudi kadar iščete v zasebnem načinu. Še več, čeprav vaša lokalna zgodovina ne bo shranila nobene strani, ki jo obiskujete v zasebnem načinu - vaš ISP lahko še vedno spremlja vse strani, ki jih obiščete.

Pravzaprav Cake potencialno nekoliko škoduje vaši zasebnosti: če uporabljate iskalnik, vaš ponudnik internetnih storitev ne more videti posameznih iskanj zaradi šifriranja HTTPS na strani. Ker pa brskalnik Cake ob iskanju samodejno naloži tri strani, to ponudniku internetnih storitev zagotavlja več podatkov kot običajno; ki bi jih lahko uporabil za ugotovitev vaših iskanj, ko jih izvajate.

Opazili smo tudi, da Cake priznava prilagajanje oglasov z uporabo iskalnih izrazov v običajnem načinu:

"V običajnem načinu brskanja lahko Cake pošlje iskalne izraze partnerju, ki vrne ustrezne sponzorirane rezultate (Cake te zahteve ne pošlje v zasebnem načinu)."

Cake pa razkriva, da se lahko vaš naslov IP posreduje iskalnikom, ki jih uporabljate. Medtem ko vas Cake ne spremlja, ne približuje zahtevam po iskanju - kar pomeni, da lahko Google kljub vašemu naslovu IP še vedno ustvari bazo podatkov o iskanju:

»Tudi ko nas od naslova IP pošljemo v spletnih zahtevah za spletna mesta, ki jih obiščete, ali iskalnike, ki jih izberete (IP naslov je bistven tehnični element za spletna mesta in iskalnike), tega naslova IP nikoli ne povežemo z nobenim iskanjem ali zgodovino brskanja in nikoli je ne povežemo z vašim imenom, e-poštnim naslovom ali drugimi osebnimi identifikacijskimi informacijami brez vaše vednosti in privolitve. "

Zaradi tega se boste morali poleg brskalnika za torte držati zasebnega iskalnika, da boste pridobili vodoodporno zasebnost.

Zaključek

Medtem ko Cake zagotovo ponuja drugačno izkušnjo, se ideja, da je nekako bolj zasebna od drugih brskalnikov, zdi nekaj zmotnega. Večina funkcij zasebnosti, ki jih ima Cake, je na voljo v Firefoxu. Torej, če vam ni posebej všeč zaščita z geslom ali funkcija "Time Bomb", tukaj ni ničesar, kar bi lahko obrnilo.

Vgrajeno blokiranje oglasov in blokiranje pojavnih oken je dobro, vendar te funkcije lahko preprosto dodate v Firefox ali Chrome z uporabo razširitev, ki dajejo še boljše rezultate. Čeprav je resnično brez oglasov izkušnja, ki jo dobite s torto takoj iz polja, je boljša od tiste, ki jo iščete po posameznih iskalnikih - in to je zagotovo vredno dati priložnost Cakeu.

Ena izmed pomanjkljivosti je, da trenutno ne morete v Cake dodati razširitev zasebnosti, kot so Badger zasebnosti, Ghostery ali uBlock Origin, kar pomeni, da skriptov ne morete blokirati ali slediti v celoti.

Ta brskalnik je boljši za tiste, ki jim ni treba stalno skakati med spletnimi stranmi in rezultati iskanja. In za ljudi, ki svoj brskalnik uporabljajo predvsem za nakupovanje in zabavo - ta brskalnik bo ustvaril zabavno mobilno izkušnjo.

Za zaključek bo Cake zelo osebna izbira, odvisno od tega, kaj iščete v brskalniku. Če pa vas čaka nepremočljiva zasebnost in spletna varnost, se zdi bolje, da se uporabljate Firefox z izbiro razširitev vrhunske ponudbe.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me