Psifon

ProPrivacy.com Rezultat
6 od 10

Povzetek

Kaj je Psiphon?

Psiphon je brezplačno in odprtokodno sredstvo proti cenzuri. Zasnovan je tako, da ljudem, ki živijo v omejenih okrožjih, omogoča dostop do odprtega interneta. Kot bomo videli v tem pregledu Psiphona, Psiphon to doseže z uporabo kombinacije tehnologij virtualnega zasebnega omrežja (VPN) in varne lupine (SSH). To pomeni, da če ena možnost ne deluje, lahko druga.

Hitrost in zmogljivost

Vsi testi so bili izvedeni na moji povezavi Virgin Media UK. Pri povezovanju prek VPN ni mogoče izbrati lokacije lokacije - Psiphon je zame izbral Indijo.


Pri uporabi Psiphona ne pričakujte, da bodo hitrosti utripale hitro. V privzetem načinu Windows SSH so hitrosti prenosa znašale v povprečju le 133 kbps. Hitrosti so bili v načinu VPN nekoliko bolj uporabni, čeprav je bil strežnik VPN nameščen zelo daleč od mene.

Aplikacija Android je dosegla veliko bližje obljubljenim 2 Mbps, aplikacija Pro pa je celo nekoliko presegla pri 5 Mbps, ki sem jih plačal.

Preskusi tesnosti

Nisem zaznal puščanja IP s pomočjo aplikacije Windows v načinu SSH ali VPN ali pri uporabi aplikacije Android. Tu lahko vidimo rezultate testov VPN. To so Googlovi strežniki DNS, vendar zahteve DNS posreduje Psiphon, tako da ni nevarnosti za zasebnost.

Upoštevajte, da so IPC za zasebno uporabo samo lokalni IP. Ni jih mogoče uporabiti za identifikacijo posameznika in zato ne predstavljajo uhajanja IP-ja. Na žalost moj ponudnik internetnih storitev (Virgin Media UK) ne podpira povezav z internetnim protokolom različice 6 (IPv6), zato trenutno ne morem preizkusiti puščanja IPv6. To je položaj, ki bi se moral v bližnji prihodnosti spremeniti.

Načrti za oblikovanje cen

1 mesec

0,00 USD
na mesec

Različica Psiphona za Windows je brezplačna. Aplikaciji za Android in iPhone VPN je mogoče tudi brezplačno naložiti.

V državah, ki tega ne prepovedujejo, lahko tudi iz trgovine Google Play prenesete Psiphon za svojo napravo Android. Tu pa se začnejo stvari zapletati ...

Osnovna aplikacija Psiphon iz Trgovine Play je enaka tisti, ki jo lahko prenesete s spletnega mesta, le da prikazuje nekaj oglasov. Pasovna širina v vseh brezplačnih različicah Psiphona je omejena na 2 Mbps.

Obstaja tudi aplikacija Psiphon Pro, ki prikazuje še vidnejše oglase. Te je mogoče odstraniti in za določen znesek omejiti hitrost 2 Mbps. Naročnina na "najvišjo hitrost" stane 4,99 funtov za sedemdnevno prepustnico oziroma 9,99 funtov na mesec. Naročnina "visoke hitrosti" stane 4,99 £ na mesec.

Te cene lahko najdem samo v aplikaciji, zato se lahko razlikujejo glede na regijo. Pri britanskih uporabnikih se aplikacije, ki se v Veliki Britaniji prodajajo za 9,99 funtov, pogosto prodajo za 9,99 dolarja v ZDA. Vendar ne vem, ali je temu tako.

Vse naročnine imajo 30-dnevno brezplačno preskusno obdobje. Prek preskusnega obdobja prekličite prek Trgovine Play in Psiphon vam ne bo zaračunal.

Načrt "največja hitrost" poveča vašo omejitev hitrosti na 5 Mbps. Nisem prepričan, koliko "visoka hitrost" poveča vašo hitrost.

Enostavnost uporabe

Če želite brezplačno prenesti aplikacijo Windows, preprosto obiščite spletno mesto Psiphon. S spletnega mesta lahko naložite tudi programe za Android in iOS, pripravljene za stransko nalaganje. Za to ni potrebna nobena registracija.

Ljudje v državah, ki cenzurirajo dostop do spletnega mesta Psiphon, lahko pišejo po e-pošti [zaščitena e-pošta] da zahtevate, da se aplikacije pošljejo po e-pošti.

Prav tako je mogoče iz trgovine Google Play prenesti osnovno aplikacijo Psiphon Android VPN (z dodanimi oglasi) ali aplikacijo Psiphon Pro. Ta možnost ni na voljo v vseh državah.

Odjemalec Psiphon Windows

Aplikacija Windows VPN deluje v sistemu Windows XP ali novejši.

Funkcija deljenega tuneliranja vam omogoča, da spletna mesta v vaši državi izvzamejo iz šifriranega tunela Psiphon. To je lahko priročno, saj spletna mesta običajno niso cenzurirana znotraj svoje države.

Če običajen način SSH ne deluje, lahko način L2TP / IPsec VPN. Upoštevajte, da način VPN prisili ves vaš internetni promet skozi tunel VPN, medtem ko redni način SSH vpliva samo na programe, ki uporabljajo Windows-ove lokalne nastavitve HTTP in Socket Secure (SOCKS) (na primer vaš brskalnik).

Odjemalcu lahko dovolite, da samodejno izbere »najhitrejšo« državo za vas ali pa s tega seznama izbere strežnik v državi. Upoštevajte, da izbira območja deluje samo za SSH povezave, ne za VPN.

Aplikacija je na voljo v več različnih jezikih. To pomaga, da je dostopna čim večjemu številu ljudi, ki potrebujejo dostop do odprtega interneta.

Na splošno je novo prenovljeni odjemalec Windows videti dobro in je enostaven za uporabo. Nekoliko moteča težava je ta, da se v vašem brskalniku vsakič, ko se povežete s Psiphonom, odpre novica / spletni dnevnik, "Psiphon danes"..

Aplikacija Psiphon Android (brezplačno)

Aplikacija Android deluje samo v načinu SSH. Samodejno izbere strežnike za vas.

Če ste naložili apk datoteko za stransko nalaganje, ne boste videli nobenih oglasov. Če ste aplikacijo prenesli iz Trgovine Play, boste v prostoru, ki ga zaseda logotip Psiphon, na vrhu zaslona videli nekaj dokaj diskretnih oglasov..

Oglejte si porabo pasovne širine v razdelku Statistika. To je lahko še posebej koristno v državah, kjer so podatki mobilnega interneta dragi.

Psiphon bo običajno brskalnik brskalnik, a z Android 4.0 ali novejšo različico je mogoče proksirati celotno napravo. V tem načinu Psiphon deluje zelo kot popoln VPN.

Psiphon Pro za Android

Pro različica aplikacije je zelo podobna brezplačni različici. Omogoča vam podporo razvijalcem s sprejemom oglasov ali nadgradnjo na hitrejšo storitev z nakupi v aplikacijah.

Oglasi so precej vsiljivi. Poleg vidnejših oglasov na glavnem zaslonu se vam prikaže tudi video oglas vsakič, ko se povežete s strežnikom Psiphon, in brskalnik naloži Psiphonove novice / stran za blog.

Če uporabljate različico Pro te aplikacije, boste želeli čim hitreje nadgraditi na plačljivo naročnino!

Ko plačate naročnino, oglasi izginejo in pasovna širina se poveča. Načrt "največja hitrost" nadgradi vašo omejitev hitrosti z 2 Mbps na 5 Mbps

Različica Pro vam omogoča, da prekinete celotno napravo ali samo brskalnik Psiphon po meri, ki je priložen aplikaciji.

Druge platforme

Psiphon je na voljo za Windows, Android in iOS. Psiphon Pro je trenutno na voljo samo za Android. Nisem ga še preizkusil, domnevam pa, da je aplikacija za iOS podobna kot pri Androidu. Na žalost Psiphon ne ponuja različice aplikacije za uporabnike Mac, poglejte naš najboljši seznam VPN za Mac, če ste uporabnik Maca.

Storitev za stranke

Spletno mesto je dokaj osnovno in je osredotočeno na stran za prenos. Za aplikacije Android in Windows je dostojen priročnik za uporabnike.

Na voljo je tudi dolg FAQ, ki odgovarja na večino vprašanj, ki sem jih imel. Vsebuje tudi navodila, kako Psiphon naložiti na naprave Android in iOS, ter osnovni vodič za odpravljanje težav.

Spletno mesto je na voljo v impresivnih 24 jezikih.

Podpora Psiphonu

Razen virov, ki so na voljo na spletnem mestu, ste pri podpori precej sami. Na voljo je e-poštni naslov ([zaščiten preko e-pošte), toda ko sem poskusil vzpostaviti stik s Psiphonom z njim, sem pravkar prejel odgovor v pločevinkah:

"Vsak dan prejemamo veliko sporočil in morda ne bomo mogli odgovoriti na vsako sporočilo posebej."

Čeprav se to zdi smiselno za brezplačne aplikacije, menim, da si ljudje, ki plačujejo do 9,99 £ na mesec za aplikacijo Pisphon Pro Android, zaslužijo boljšo podporo kot to.

Zasebnost in varnost

Varnost

Psiphon privzeto uporablja SSH, da bi zagotovil varno povezavo do svojih strežnikov. To je dovolj varno, da zaobide večino oblik cenzure. Organizacije, kot sta NSA in CIA, pa so znane, da imajo orodja, ki lahko dešifrirajo SSH in jim omogočajo branje vsebine sej SSH.

Za povezave VPN Psiphon uporablja protokol LNTP / IPsec VPN. Kljub nekaterim večinoma teoretičnim vprašanjem se to na splošno šteje za varno. Na spletnem mestu Psiphon ni razloženo, katera šifra ali dolžina ključa se uporablja za varovanje podatkov, toda vse, kar se uporabi, bo v redu za preprosto izogibanje cenzuri.

Spletno mesto Psiphon ponuja kriptografske oznake SHA1 za svoje Windows in stranske aplikacije Android. To je razmeroma šibka oblika integritete podatkov v primerjavi z digitalnimi podpisi PGP, vendar bi morala zagotoviti nekaj zaupanja, da naložene datoteke niso bile posežene.

Psiphon bo samodejno spremenil nastavitve sistema Windows Domain Name (DNS) tako, da bo prikazal seznam dovoljenih strežnikov DNS. To bi moralo zagotoviti, da med uporabo Psiphona ne pride do puščanja DNS.

Zasebnost

Kot smo že omenili, Psiphon nobene trditve o zaščiti vaše zasebnosti ne daje. Na voljo je samo kot proticenzorsko sredstvo.

»Psiphon je zasnovan tako, da vam omogoča odprt dostop do spletne vsebine. Psiphon ne povečuje vaše zasebnosti v spletu in ga ne bi smeli obravnavati ali uporabljati kot spletno varnostno orodje. "

Prvotno jo je razvila digitalna aktivistična skupina Citizen Lab na univerzi v Torontu v Kanadi. Od leta 2007 pa Psiphon Inc. deluje kot neodvisno komercialno podjetje. Občasno še vedno sodeluje z Citizen Lab pri raziskovalnih projektih in je prejel sredstva Evropskega parlamenta in ameriškega državnega oddelka..

Podjetje Psiphon ima sedež v Kanadi in zanj veljajo kanadski zakoni in statuti o zasebnosti. Kanada je aktivna članica vohunskega zavezništva Pet oči.

Programska oprema Psiphon sama ostaja odprtokodna.

Šifrirni protokoli

Dnevniki

»Uporabniški IP naslovi med običajnim potekom Psiphon strežnikov ne zbirajo. Psiphon ne potrebuje uporabniških računov, zato privzeto ni zbirke e-poštnih naslovov, uporabniških imen ali gesel.

"Dnevniki dogodkov vključujejo časovne žige, kode regije (državo in mesto) in atribute, ki ne identificirajo, vključno s ID-jem sponzorja (določi, na podlagi katerega se uporablja sestavljanje stranke Psiphon), različico odjemalca in vrsto protokola. Ogledi strani se združijo po času in / ali seji, preden se prijavijo. "

Psiphon s svojimi komercialnimi partnerji deli zbrane informacije, pridobljene iz dnevnikov dostopa do vedra Amazon S3 in drugih virov. Kot rečem, Psiphona obravnavajte le kot proticenzorsko orodje - ne kot orodje za zasebnost. Za podroben opis, kaj Psiphon beleži in deli, si oglejte njeno politiko zasebnosti. Po zaslugi tega je zelo jasno razloženo stanje.

Funkcije Psiphon VPN

Psiphon je aplikacija, namenjena zaoblikovanju cenzurnih omejitev v restriktivnih državah. Tehnologije, ki jih uporablja, lahko po svoji naravi zagotavljajo določeno zaščito pred nadzorom državnih ali ponudnika internetnih storitev (ISP) nad nadzorom vaših internetnih podatkov..

Razvijalci Psiphona zelo radi poudarjajo, da zaščita pred nadzorom ni namen te aplikacije. V zvezi s tem ne obljubljajo svoje učinkovitosti. Je proticenzurna naprava, zato bi jo morali obravnavati le kot tako.

Psiphon kot tunel SSH

Psiphon Inc. upravlja mrežo strežnikov po vsem svetu. Aplikacija se privzeto poveže z eno od teh z uporabo šifrirane povezave z varno lupino (SSH) z motenjem stiskanja roke.

Strežniki SSH so v marsičem podobni standardnim proxyjem HTTPS (HTTP preko SSL / TLS). Za hiter in dokaj enostaven prenos podatkov o ključnih razlikah med slojem SSH in zaščitnimi vtičnicami (SSL) si oglejte tukaj.

Stiskanje rok

Psiphon SSL povezave uporabljajo prikrivanje roke. Namen tega je skriti dejstvo, da se poskušate izogniti cenzurnim omejitvam.

"Prekrivanje z roko stresa krepi začetno stiskanje SSH proti sistemom, ki identificirajo ali razvrstijo različne mrežne protokole s pregledom podatkov v prometu za statične podpise."

Tukaj je na voljo bela knjiga, ki opisuje, kako deluje Psiphonova zaklepanost pri stiskanju.

Psiphon kot VPN

V operacijskem sistemu Windows se lahko povežete tudi s Psiphonovimi strežniki s protokolom VPN protokola L2 nivoja / zaščite internetnega protokola (IPsec). To je na voljo kot varnostna kopija, če so povezave SSH blokirane. Ni na voljo za mobilne uporabnike.

Prosim poglejte, kaj je proxy strežnik? za več informacij o pooblaščencih in diskusijo o razlikah med proxyji in VPN-ji.

Končne misli

Seveda ima Psiphon resne omejitve. Najbolj opazno je, da gre zelo počasi. Tudi plačilo naročnine na "največjo hitrost" v aplikaciji Pro vam prinaša približno 6 Mbps hitrost prenosa.

Toda to zgreši poanto. Psiphon je brezplačno proticenzorsko orodje, ki deluje. Sodeč po številu komentarjev o tem, ki jih prejmemo, se mnogim ljudem v omejenih okrajih zdi zelo koristno.

Pogosto se pojavijo težave, ki nas uporabniki prosijo za pomoč (ki je ne moremo zagotoviti). To je zato, ker Psiphon Inc. sama ne nudi nobene podpore. Glede na to, da je Psiphon zelo priljubljen, pa je pričakovati, da bo podjetje podprlo, kar je v osnovi brezplačen izdelek, nerazumno in nerealno.

Če živite v omejevalni državi in ​​si ne morete privoščiti ali ne morete dostopati do običajne storitve VPN, potem predlagam, da preizkusite Tor, preden zavežete Psiphon. Tor zagotavlja večjo anonimnost, je hitrejši in podpira aktivno skupino navdušencev, ki želijo ponuditi pomoč tistim, ki jo potrebujejo.

Če pa je Tor blokiran, je Psiphon morda rešitev, ki jo potrebujete.

Če niste omejeni in si lahko privoščite spodoben VPN (ki lahko stane le 2,75 USD na mesec), toplo priporočamo obisk naše strani z najboljšimi storitvami VPN in pridobitev hitrega in varnega VPN-ja za izboljšanje zasebnosti in svobode v internetu.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me