ProtonVPN


 • Cenitev

  Od 8,00 USD
  / mesec

 • Na voljo v:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • Linux

  • iOS

V tem pregledu ProtonVPN pojasnjujemo, zakaj Proton velja za najboljši brezplačni VPN leta 2020 in si oglejmo njegovo odlično premijsko storitev.

ProPrivacy.com Rezultat
9.1 od 10

Povzetek

ProtonVPN je storitev VPN brez dnevnika, ki temelji na švicarskem podjetju Proton Technologies AG, ki stoji za inovativno in zelo cenjeno e-poštno storitvijo zasebnosti ProtonMail. Proton vodi kandidat za doktore s Harvarda in raziskovalec CERN-a Andy Yen, zato ne preseneča, da je ProtonVPN zelo skrbno premišljen izdelek.

Hitre statistike

 • Države
  16
 • Pristojnost
  Švica
 • Hkratne povezave
  5
 • ProPrivacy.com SpeedTest (povprečno)
  0 Mbps

Švicarska Proton Technologies AG s sedežem v Švici je zdaj uvedla tudi storitev virtualnega zasebnega omrežja (VPN). Glede na zasluženo dober ugled ProtonMaila ne preseneča, da so pričakovanja za ProtonVPN zelo velika. Preberite, če ProtonVPN izpolnjuje ta pričakovanja!

Cena

ProtonVPN ponuja štiri različne načrte, od katerih vsak ponuja 20-odstotni popust, če kupite letno naročnino (razen seveda brezplačnega načrta VPN).

12 mesecev

8,00 USD
na mesec

Brezplačni načrt

ProtonVPN je z dobrim razlogom osvojil nagrado Best Free VPN 2020. Za razliko od večine drugih "brezplačnih" VPN-jev ponuja v veliki meri neomejeno storitev, ki je tako dobra, da se mnogim uporabnikom ne bo treba nadgraditi na bolj premijski načrt.

Primarna omejitev je dostop do samo sedmih strežnikov VPN, ki se nahajajo na Japonskem, Nizozemskem in v Združenih državah Amerike.

Ni omejitev pasovne širine ali hitrosti, čeprav neizogibna povečana obremenitev brezplačnega strežnika pomeni, da hitrosti niso tako dobre kot pri uporabi premijskih strežnikov ProtonVPN (vsaj teoretično - v praksi smo ugotovili, da so brezplačni strežniki skoraj tako hitri kot premijski tisti!).

Brezplačni uporabniki tega VPN ne morejo uporabljati za hudournike. Dovoljena je samo ena istočasna povezava, vendar nič ne preprečuje, da se prijavite na več brezplačnih računov.

V preteklosti je bilo treba brezplačne račune preveriti s SMS-sporočilom, poslanim na vaš telefon, zato z veseljem ugotavljamo, da je zdaj račune mogoče preveriti le z e-poštnim naslovom. In e-poštni naslov za enkratno uporabo deluje prav v redu.

Osnovni načrt

Glavne omejitve za večino uporabnikov s tem načrtom so le dve hkratni povezavi in ​​ni dostopa do posebnih strežniških strežnikov ProtoVPN. Sicer dobite dostop do celotnega standardnega strežniškega omrežja ProtonVPN, vključno s strežniki, na katerih je dovoljeno naravnavanje P2P.

Plus načrt

To je glavni načrt s 5 hkratnimi povezavami in dostopom do vseh funkcij ProtonVPN.

Vizionarski načrt

To je načrt Plus z naročnino na vizionarski načrt ProtonMail in dodatnih pet hkratnih povezav. Treba je povedati, da vizionarski načrt nima večjega ekonomskega smisla za večino uporabnikov, če pogledate na redno določanje cen ProtonMail, tako bo verjetno verjetno všeč le podjetjem in tistim, ki želijo podpirati Proton nad in zunaj poziva.

Če se prijavite na brezplačni načrt, vam samodejno ponudimo 7-dnevno brezplačno preskusno shemo Plus. To je fantastično, saj je do brezplačne preizkuse VPN brez vnosa podatkov o kreditni kartici težko priti.

ProtonVPN sprejema plačilo s kartico ali PayPal. Možno je tudi plačilo prek Bitcoina, ko imate račun. Ni tako dobro oglaševana možnost plačila v gotovini ali z neposrednim bančnim nakazilom, če se obrnete na podporo.

Podprte plačilne platforme


Visa / MasterCard


Amex


Kripto valuta

Lastnosti

Skupaj strežniki 140
Države 16
Podpora usmerjevalnikom
Posredovanje pristanišč
Izbira vrat
Podprti usmerjevalci DD-WRT, AsusWRT, AsusWRT-Merlin, OpenWRT, paradižnik, pfSense, Sabai
Goli kovinski ali virtualni strežniki Gola kovina
Hkratne povezave 5
Torrenting

ProtonVPN ponuja različne načrte z načrti z višjimi cenami, ki omogočajo dostop do večjega števila funkcij, kot je prikazano spodaj:

To je pregled "Plus" ProtonVPN-ja" načrt. To omogoča popoln dostop do vseh glavnih funkcij ProtonVPN:

 • Brez dnevnikov (za podrobnosti glejte spodaj razdelek o zasebnosti in varnosti)
 • 10 hkratnih povezav
 • Torrenting P2P je dovoljen na izbranih strežnikih (vključno s strežniki v ZDA)
 • Popoln dostop do vseh 395+ strežnikov v 33 državah
 • Popoln dostop do Secure Core in čebulnih strežnikov
 • Tor skozi VPN
 • Poročilo o preglednosti in jamstvo za kanare
 • Odblokira ameriški Netflix (samo plačljivi načrti)

Vsi strežniki, ki jih uporablja ProtonVPN, so fizični strežniki iz golih kovin.

Varno jedro

To je funkcija "dvojnega VPN", ki je namenjena zaščiti uporabnikov pred napadi časovne korelacije, kar v bistvu pomeni samo nadziranje povezav med vstopom in zapuščanjem strežnika, da bi jih povezali z vedenjem, ki ga zanima na internetu.

Takšnih napadov tako ali tako ni mogoče enostavno izvleči, toda usmerjanje povezav prek dveh strežnikov, ki se nahajajo v različnih jurisdikcijah, že tako težko delo še oteži..

ProtonVPN varno jedro

Še vedno je mogoče izvajati analizo prometa na začetnem strežniku Secure Core, vendar je ProtonVPN to ublažil tako, da jih je lociral le v državah z zelo močnimi zakoni o zasebnosti in jih zaščitil z zelo visokim standardom fizične varnosti.

Poleg tega so "Secure Core strežniki povezani z internetom z lastnim namenskim omrežjem z naslovi IP, ki jih ima v lasti in upravlja naš lastni lokalni internetni register (LIR)."

Secure Core je nedvomno nepotrebna prekomerna prekomerna poraba za veliko večino uporabnikov VPN, vendar pa daje koristno dodatno zasebnost vsem, ki jih skrbi ciljni nadzor akterjev na državni ravni.

Znak zasebne storitve VPN je zasnovanost zasebnosti in Secure Core kaže, da je bilo pri oblikovanju ProtonVPN vloženo veliko misli..

Tor nad VPN

ProtonVPN omogoča pregledno povezavo s strežniki Tor (čebula) prek VPN. V tej konfiguraciji se pred dostopom do interneta najprej povežete s strežnikom VPN in nato z omrežjem Tor.

Tako je povezovanje z omrežjem Tor zelo enostavno in pomeni, da vam ni treba namestiti Tor Browserja. ISP preprečuje, da bi vedel, da uporabljate Tor, skriva svoj resnični naslov IP pred vstopnim vozliščem Tor in omogoča dostop do storitev Tor Hidden (spletna spletna mesta .onion).

Vendar je treba opozoriti, da je podoben učinek mogoče doseči z uporabo brskalnika Tor, če ste povezani s katero koli storitev VPN. Dejansko je ta konfiguracija varnejša od nastavitve Torn preko VPN, ki jo ponuja ProtonVPN.

Hitrost in zmogljivost

ProtonVPN
NordVPN
ExpressVPN

Zaznano je puščanje IPv4?
Omejitve podatkov
Omejitve pasovne širine
Zaznano je puščanje IPv6?
ProPrivacy.com SpeedTest (povprečno) N / A 70,28 82,77
Zaznano je puščanje WebRTC?
ProPrivacy.com SpeedTest (max / razpok) N / A 227.03 284,91

Ob pisanju tega pregleda imamo na voljo le nekaj dni vredne rezultate hitrostnih testov, zato bomo morali ta odsek posodobiti, ko bomo zbrali več podatkov.

Kar imamo, kažejo povprečne hitrosti 15,2 Mbits / s, najvišje hitrosti pa 73,9 Mbits / s. Kateri so popolnoma sprejemljivi, vendar niso tako dobri kot najhitrejše storitve tam. Kot kažejo naši neuradni testi v nadaljevanju, je uspešnost v resničnem svetu zelo močna.

Povprečni čas iskanja DNS 0,94 sekunde je nekoliko na počasni strani, medtem ko je 4,1 sekunde čas povezave približno povprečen.

Niso skoraj tako znanstveni kot naši preizkusi s polno hitrostjo, tudi če želimo imeti grobo predstavo o tem, kako uporaba brezplačne storitve in Secure Core vpliva na delovanje interneta. Testi so bili izvedeni iz Velike Britanije.

Pregled hitrosti ProtonVPN

Kot vidimo, je razlika med uporabo brezplačnega in nesvobodnega strežnika na Nizozemskem zanemarljiva. Glede na to, da so bili naši podatki posredovani v Belgijo preko Islandije, smo tudi zelo navdušeni nad tem, kako hiter je Secure Core.

V sistemih Windows in macOS nismo zaznali nobenega puščanja IP, vključno s puščanjem WebRTC in IPv6. Trenutno ne moremo preizkusiti IPv6 na mobilnih napravah, vendar v aplikacijah za iOS ali Android VPN ni bilo zaznanih puščanj IPv4 WebRTC.

Enostavnost uporabe

Aplikacije VPN po meri so na voljo za Windows, macOS, Android in iOS. Skript Linuxove ukazne vrstice je na voljo tudi za samodejno konfiguriranje in nadzor OpenVPN (ki ga je treba namestiti posebej, skupaj z različnimi drugimi paketi). Za Linux je na voljo tudi priročnik za namestitev IKEv2.

Odjemalec Windows ProtonVPN

Odjemalec Windows VPN je pametnega videza in ponuja vrsto koristnih informacij. Kul zemljevid strežnika je večinoma namenjen prikazovanju, a ko je enkrat povezan, aplikacija prikazuje koristne statistike prometa sej. Aplikacija Windows uporablja protokol OpenVPN (UDP ali TCP).

ProtonVPN App za okna

Izbira države vas bo samodejno povezala s strežnikom v tej državi - določite lahko hitrost ali naključno. Lahko pa izberete posamezne strežnike. Vsi so jasno označeni, ali so na voljo brezplačnim uporabnikom, ali jih lahko uporabljate ali P2P ali podpirate Tor preko VPN. Prikažejo tudi nalaganje strežnika, da vam pomagajo izbrati hitri strežnik.

Nastavitve ProtonVPN za Windows

Stikalo kill temelji na požarnem zidu, vendar ne uporablja požarnega zidu sistema Windows. To pomeni, da če demon OpenVPN utrpi zrušitev, bo izpostavljen vaš pravi IP. Stikalo ubijanja sicer deluje dobro. Zaščita pred puščanjem DNS je privzeto omogočena, in kot smo videli, deluje dobro.

Edinstven za aplikacijo Windows je deljeno tuneliranje. To vam omogoča, da se odločite, katere aplikacije uporabljajo ali ne uporabljajo VPN, in izključite ali vključite določene IP-je. Omeniti velja, da razlite tuneliranje ne deluje s spletnimi mesti ali storitvami, ki se razrešijo na več domen, kar vključuje Netflix, Amazon, BBC iPlayer in številne druge priljubljene storitve pretakanja. A to je sramota, a je prirojena omejitev tehnologije. Ta VPN vam bo omogočil tudi odblokiranje videoposnetkov z Youtube, ki so znotraj vaše regije omejeni,

Druge platforme

Aplikacije macOS, iOS in Android uporabljajo protokol IKEv2 VPN. Njihova aplikacija za MacOS VPN zdaj vsebuje stikalo za ubijanje. Aplikacije za mobilne naprave nimajo, vendar imajo »Vedno vklopljen VPN«, ki hitro in samodejno ponovno vzpostavi prekinjeno VPN povezavo.

Kljub temu je puščanje še vedno možno, čeprav se to zgodi, čeprav lahko uporabniki sistema Android 7.0+ ročno omogočijo blokarske povezave brez VPN v svojih sistemskih nastavitvah in ustvarijo ustrezno stikalo za uničenje.

Storitev za stranke

Razen podporne strani v stilu FAQ, ki ni obsežna, vendar se zdi uporabna, je podpora na voljo samo po e-pošti in lahko traja dan ali dva, da se odzovemo (približno en dan po naših izkušnjah). Kljub temu smo bili nad kakovostjo navdušeni odgovori, ko so prispeli.

Zasebnost in varnost

ProtonVPN
NordVPN
ExpressVPN

Zmedenost (prikrita)
DNS s samostojnim gostovanjem / posrednikom Da Da Da
IPv4 zaščita pred uhajanjem
IPv6 zaščita pred uhajanjem
Zaščita pred puščanjem WebRTC
Kill stikalo

Politika beleženja

ProtonVPN beleži časovni žig zadnjega uspešnega poskusa prijave. To je shranjeno v nedogled, vendar se prepisuje vsakič, ko se prijavite. IP-ji privzeto niso zabeleženi. Ta nastavitev beleženja ustreza našim kriterijem dnevnika VPN, saj predstavlja minimalno grožnjo zasebnosti uporabnikov.

Pristojnost

Švica na splošno velja za dobro mesto za ustanovitev zasebnega podjetja, zahvaljujoč strogim zakonom o zasebnosti, dejstvu, da zanjo ne velja zakonodaja EU in ni član vohunjenja pod vodstvom ZDA Five Eyes (ali celo štirinajst oči) zavezništvo.

Po drugi strani je Švica sprejela nekaj zaskrbljujočih novih zakonov o nadzoru. Te zahtevajo, da ponudniki internetnih storitev (ISP) in telekomunikacijski operaterji 12 mesecev shranjujejo podrobne dnevnike povezav z metapodatki. Kar ni jasno (ker besedilo samih zakonov ni jasno) je, ali te zahteve za beleženje veljajo za e-poštne in VPN storitve.

Proton pravi, da je prejel zagotovila švicarske vlade in lastnih odvetnikov, da novi zakoni ne veljajo za VPN ali e-poštne storitve s sedežem v državi, vendar v obeh točkah ni mogel predložiti trdnih dokazov o tem.

Protokoli in šifriranje

Odjemalec Windows in skript Linux uporabljata OpenVPN, medtem ko aplikacije macOS, Android in iOS VPN uporabljajo IKEv2. Znano je, da je OpenVPN zelo pravilno varen, če je pravilno konfiguriran, medtem ko je IKEv2 teoretično zelo varen in je običajno hitrejši od OpenVPN. ProtonVPN uporablja naslednje nastavitve OpenVPN:

Podatkovni kanal: AES-256-CBC šifrir s HMAC SHA-512 hashtificiranjem.

Nadzorni kanal: ProtonVPN podpira številne šifrantne sklope, od katerih je najšibkejši AES-256 šifrir s šifriranjem stiskanja RSA-2048 in HHAC SHA-1 overjanja. Popolno tajnost naprej zagotavlja izmenjava ključev Diffie Hellman (dolžina ključa ni znana).

Tudi pri najšibkejših nastavitvah je ta nastavitev varna. IKEv2 uporablja šifro AES-256 s šifriranjem stiskanja RSA-2048, kar je spet varno.

Druge stvari

Kot smo že omenili, ProtonVPN uporablja samo gole kovinske strežnike in nobena od programske opreme, ki smo jo preizkusili, ni imela kakršnih koli puščanj IP. Možno je tudi plačati storitev v Bitcoin in celo gotovino.

Tehnologija prikrivanja za izmikanje blokov VPN je omejena na uporabo OpenVPN TCP (predvidoma vrata 443) za prikrivanje prometa VPN kot običajnega HTTPS prometa. To je lahko zelo učinkovito, vendar je premagan z uporabo celo dokaj osnovnih tehnik globinskega pregledovanja paketov.

Spletno mesto uporablja številne sledilce, vključno z Google Analytics (GA). Proton pa nam je povedal, da se na občutljivih straneh GA ne uporablja.

ProtonVPN objavi poročilo o preglednosti in upravlja z nalogom. Poročilo o preglednosti je lepo, vendar še vedno zahteva zaupanje v Proton, da poroča o vseh primerih. Glede na podobno poročilo o preglednosti ProtonMaila je Proton izpolnil nekaj zahtev za podatke, ki niso bili podprti z veljavno sodno odredbo. V obeh primerih okoliščine upravičujejo takšno odločitev. Zdi se, da je ProtonMail tako ali tako lahko posredoval zelo malo informacij.

Resnično dvomimo o resnični vrednosti kanadskih kanarčkov, toda mnogi se jim zdijo pomirjujoče.

Končne misli

S ProtonVPN je zelo težko najti resnično napako. Je hitra in varna storitev VPN z veliko strežniki, nekaj inovativnih idej in veliko programske opreme. Prav tako se močno zavzema za zasebnost, kar ustreza strašljivemu slovesu, ki si ga je ProtonMail ustvaril v zvezi s tem.

Naša edina resnična kritika je, da bi radi videli ustrezne stikale ubijanja v macOS-u in iOS-u, čeprav to težavo do določene mere ublaži funkcija »Vedno vklopljena VPN« v obeh aplikacijah.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me