PCProtect


  • Cenitev

    Od 49,00 USD
    / mesec

ProPrivacy.com Rezultat
2 od 10

Povzetek

V tem pregledu PCProtect AntiVirus Pro najdem varnostni izdelek večplastnikov, ki vključuje komponento VPN. PCProtect je blagovna znamka britanske družbe SS Protect Limited, ki je odgovorna tudi za trženje Scanguard in TotalAV.

Čeprav teh izdelkov še nisem preizkusil, sodeč po njihovih posnetkih zaslonov, so videti enaki kot bar PCProtect, nekaj manjših sprememb blagovne znamke.

Cene in načrti

Na spletni strani se PCProtect AntiVirus Pro oglašuje po 39,99 USD (tudi £ in €), domnevni popust v znesku 80 USD od "redna" cena. Stvar je v tem, da "redna" cena je popolnoma izmišljena, kolikor lahko povem, ker je ta izdelek že trajno "ponudba" leta.

Cene PCProtect

Še bolj zaskrbljujoče pa je, da je to le promocijska cena, ki poteče po 1 letu. Po tem času "se vse storitve samodejno obnovijo po standardni tarifi z istim plačilnim sredstvom, razen če zahtevate spremembo." Standardna letna naročnina stane 149 USD. Yikes! In to na spletni strani sploh ni jasno,

Če želite preizkusiti PCProtect, je na voljo 30-dnevna garancija za vračilo denarja, "Brez vprašanj!" Glede na senčne promocijske taktike, ki jih uporablja, in zavrnitev podpore, da odgovori na moja vprašanja, vendar nisem prepričan, da bi to zagotovilo lahko zaupate.

Lahko pa prenesete brezplačno različico PCProtect. To bo skeniralo vaš sistem glede groženj, povečanja sistema in težav s čistilom diskov, vendar jih ne bo odpravilo. Če želite odpraviti težave, ki jih najde, morate plačati licenco.

Z enim “domačim” (standardnim) paketom je mogoče zaščititi do tri naprave. Spletno mesto ugotavlja, da je mogoče kupiti družinski paket, ki vključuje licence za šest naprav (skupaj). Vendar pa nadaljnje informacije o tem niso na voljo.

Plačilo se izvede s kreditno / debetno kartico ali PayPal.

Lastnosti

Glavne oglaševalne funkcije PCProtect-a so:

Funkcije PCProtect

Čeprav ne zadeva naslovov, PCProtect vključuje tudi VPN.

Obiščite PCProtect »

Zasebnost

PCProtect zbira ogromno osebnih podatkov od svojih uporabnikov - tukaj je preveč podrobnih. Te podatke bomo delili s tretjimi ponudniki storitev (kolikor to dovoljujejo veljavni zakoni o varstvu podatkov), partnerji in sponzorji.

Kredit pa, če zapade v plačilo: "zasebnost" pravilnik jasno razloži, da nimate zasebnosti pri uporabi tega izdelka.

Omeniti velja tudi, da krovna družba PCProtect, SS Protect Limited, ima sedež v Veliki Britaniji. Dom GCHQ in zdaj zakon o preiskovalnih pooblastilih, ki ga je Edward Snowden opisal kot "najbolj skrajni nadzor v zgodovini zahodne demokracije", je Združeno kraljestvo grozno mesto za zasebnost.

Podjetja za tehnologijo in VPN v Združenem kraljestvu so po zakonu dolžna voditi dnevnike in jih na zahtevo izročiti oblastem.

Varnost VPN

Očitali so nam, da PCProtect VPN uporablja OpenVPN s šifro AES-256 s overjanjem hash-ov SHA-512 in stiskanjem RSA-4096. Popolna tajnost za naprej (PFS) je podprta, čeprav ni na voljo nobenih podrobnosti. To so pravzaprav goos nastavitve, čeprav ni jasno, ali se na podatkovnih in nadzornih kanalih uporabljata enake nastavitve overjanja šifrov in hash-ov..

Spletna stran

Spletno mesto je zelo pametno videti, FAQ in baza znanja pa vsebuje veliko informacij o tem, kaj počne PCProtect. Dokumentacija je sicer malo kratka glede trdih podrobnosti. Obstaja tudi dober seznam vadnic v videoposnetkih ali dobro predstavljenih oblikah za uporabo.

Podpora

Poleg omenjenih pogostih vprašanj in učnih navodil se lahko na PCProtect obrnete prek 24/7 klepeta v živo, označenega e-poštnega sporočila ali Twitterja. Facebook strani in Google+ strani trenutno ne delujejo.

PCProtect klepet v živo

Ko sem v klepetu v živo vprašal nekaj tehničnih vprašanj v zvezi s storitvijo VPN PCProtect, sem bil popolnoma prezrt. Če bi to vedenje opisali kot nesramno, ga komajda pokrivamo. Zato sem svoja vprašanja poslala po e-pošti in pozneje naslednji dan prejela natančen odgovor.

Postopek

Vpiši se

Prva težava, na katero sem naletel, je bilo protivirusno opozorilo NOD32 o spletnem mestu PCProtect. Ni vzbujalo zaupanja.

PCProtect

Spletno mesto vabi k prenosu brezplačne različice PCProtect. Ko je nameščen, bo izvedel skeniranje, ki vas bo vedno opozorilo na alarmantno število groženj. Ko poskušate odpraviti te grožnje, vas bomo povabili k nakupu licence.

Programska oprema Windows PCProtect

PCProtect ima zelo pameten videz vmesnika Windows VPN.

PCProtect nadzorna plošča

Je tudi zelo enostaven za uporabo. Samo pritisnite velik zeleni gumb "Scan Now" (Skeniraj zdaj) in začel bo skenirati vaš celoten sistem.

PCProtect skeniranje

Nato lahko izberete, kako se spoprijeti z opredeljenimi grožnjami (karantena, brisanje, seznam dovoljenih dovoljenj ali ničesar).

Rezultati proti virusu PCProtect

Kot bi pričakovali od trditev, da gre za popolnoma predstavljen protivirusni izdelek, PCProtect nudi zaščito pred virusi in drugimi grožnjami v realnem času. System Boost omogoča čiščenje zagonskih programov in odstranitev aplikacij. Upravitelj brskalnikov vam omogoča brisanje piškotkov in zgodovine iz različnih brskalnikov.

Povečanje sistema PCProtect

Upoštevajte, da vse aplikacije za odstranitev vseeno izvajajo vgrajeno rutino za odstranjevanje aplikacije, enako kot Windows Programi in funkcije. To ne naredi, da bi izvedli kakršno koli globoko čiščenje datotek, ki ga je preostalo, kot ga izvaja Revo Uninstaller.

Pripomočki za čiščenje diska bodo lovili podvojene datoteke in sprostili prostor, tako da bodo izbrisali nepotrebne datoteke »junk«. Glede na velikost sodobnih trdih diskov in trdih diskov je dvomljivo, da bi bilo treba s brisanjem neželenih datotek veliko praktične koristi, vendar bo morda pripomoglo k zadovoljstvu vašega občutka urejenosti.!

Zanimivo je, da je Junk Shredder našel veliko manj datotek (139,7 Mb) kot vgrajeni pripomoček za čiščenje diska (263 Mb)

PCProtect čistilec diska

VPN omogoča povezavo s strežniki v 43 različnih državah. Sem spadajo nekatere bolj nenavadne lokacije, kot so Južna Afrika, Brazilija in Azerbajdžan.

Izbira strežnika PCProtect

Požarni zid PCProtect je res samo osnovni požarni zid Windows, z enostavnimi stikali za vklop in izklop vhodnih in odhodnih povezav.

Požarni zid PCProtect

Ko sem prvič začel pregledati ta izdelek, sem imel veliko težav z aktiviranjem računa. Zato sem programsko opremo odstranil, medtem ko čakam na rešitev težave. Ko sem po odstranitvi PCProtekta ponovno zagnal sistem, se ni hotel zagnati!

Šele ko sem izvedel popolno obnovitev sistema Windows s prejšnje točke obnovitve, sem lahko vse zagnal in zagnal znova. Zaradi te izkušnje sem večino tega pregleda opravil s PCProtectom, nameščenim znotraj virtualnega stroja, za lastno zaščito.

Uspešnost in uspešnost

Napredna protivirusna zmogljivost

Protivirusna zaščita je glavna značilnost PCProtect-a, zato je VELIKO vprašanje: kako učinkovit je in ali lahko resnično konkurira drugim uveljavljenim protivirusnim izdelkom z velikim imenom?

Izjava o omejitvi odgovornosti: preizkušanje učinkovitosti protivirusne in proti malware programske opreme ni enostavno (sploh), zato je to provinca strokovnjakov za preprečevanje zlonamerne programske opreme (kar nisem). Ti lahko varno in etično pridobijo viruse, s katerimi lahko testirajo varnostne izdelke v varnih in varnih okoljih.

Naredil sem preizkus PCProtect z uporabo Testfile proti zlonamerni programski opremi, ki sta ga ustvarila Evropski inštitut za računalniško protivirusno raziskovanje (EICAR) in Računalniška protivirusna raziskovalna organizacija (CARO), da preizkusim odziv računalniških protivirusnih programov.

Ta testni datoteki (ki je na voljo v različnih oblikah stiskanja, namenjenih preizkušanju sposobnosti odkrivanja protivirusnih in zlonamerne programske opreme) sam po sebi ni zlonamerna programska oprema, ampak je zasnovan tako, da sproži odziv katere koli dobre programske opreme za protivirusno in proti zlonamerno programsko opremo (samo za Windows).

Testfile ne more meriti, kako učinkovita je programska oprema za odkrivanje pogosto zelo subtilnih virusov, ki obstajajo "v naravi", vendar vsaj kaže na osnovno raven usposobljenosti. Od ukinitve paketa orodij za odkrivanje zlonamerne programske opreme, ki ga je razvil Spy Car, je edino takšno orodje, ki je na voljo javnosti (ki se ga tako ali tako zavedam).

Rezultat: Neuspeh.

Zaščita v realnem času testnega datoteke ni zaznala, ko sem ga naložil, ali mi ni preprečil, da bi ga odprl. Ko sem izvedel ročni hitri pregled, pa je PCProtect datoteko zaznal in jo identificiral kot virus.

Rezultati hitrega skeniranja PCProtect

Ko sem opravil ročni hitri pregled, je PCProtect datoteko zaznal in jo identificiral kot virus. Toda do tega trenutka sem že odprl različne različice programa Testfile. Če bi bili resnični virusi, bi bilo PCProtectovo hitro skeniranje prepozno, da bi preprečil, da bi se moj sistem okužil.

Kot primerjavo je Windows Defender nemudoma zaznal in uvrstil kazenski test (zato ga nisem mogel odpreti), drugič pa sem ga poskusil prenesti.

Zaznavanje škodljive programske opreme PCProtect

Po namestitvi programa PCProtect sem vodil tudi spoštovano programsko opremo za preprečevanje zlonamerne programske opreme Malwarebytes. Zanimivo je, da je od 1.507 groženj, ki jih je identificiral Malwarebytes, 1.501 datotek, ki pripadajo PCProtect!

Uspešnost VPN (hitrost, preizkusi DNS, WebRTC)

Vsi preskusi hitrosti so bili izvedeni na moji povezavi Virgin Media UK 50 Mbps / 3 Mbps.

Hitrosti prenosa PCProtect

Hitrosti prenosa PCProtect

Grafi prikazujejo najvišjo, najnižjo in povprečno hitrost za vsak strežnik in lokacijo. Za podrobnosti glejte naše razlago preskusa hitrosti.

Pri bližnjem strežniku pričakujte, da boste izgubili približno polovico internetne hitrosti. Čeprav sem videl slabše, je to zelo nenavaden nastop.

Zaznavanje puščanja PCProtect

Upoštevajte, da so IPC za zasebno uporabo samo lokalni IP. Ni jih mogoče uporabiti za identifikacijo posameznika in zato ne predstavljajo uhajanja IP WebRTC. Ta UK DNS naslov pa pušča DNS. Na žalost moj ISP (Virgin Media UK) ne podpira povezav IPv6, zato trenutno ne morem preizkusiti puščanja IPv6. To je položaj, ki bi se moral v bližnji prihodnosti spremeniti.

Če iščete VPN za Netflix, boste morda želeli razmisliti o drugi storitvi. PCProtect ni uspel odblokirati Netflixa, ko sem poskušal dostopati do njega iz ameriškega strežnika. Poleg tega sem lahko gledal BBC iPlayer zunaj Združenega kraljestva.

Tehnična varnost

Na spletnem mestu piše, da PCProtect uporablja OpenVPN s šifro AES-256, kar pušča veliko vprašanj brez odgovora. Kot smo že razpravljali, je PCProtect zavrnil podrobnosti, kot so stisk roke, preverjanje pristnosti ali uporaba Perfect Forward Secrecy.

Z šifriranjem je hudič v detajlih. Zato brez podrobnosti ne morem komentirati, kako dobra je varnost VPN.

Druge platforme

PCProtect ponuja Windows, macOS, Android in iOS VPN. Na spletnem mestu piše, da je na voljo tudi za Chromebook in Amazon Fire. Za aplikacijo Chromebook ni na voljo nobenih povezav za prenos.

Za prenos aplikacije Android VPN je potreben Google Play, zato tudi mislim, da ga ni mogoče uporabljati v napravi Amazon Fire. Trenutno je to nekako akademsko, saj očitno posodobljena različica aplikacije Android čaka na odobritev Play Store. To pomeni, da v času pisanja aplikacije aplikacija ni na voljo. Ta pregled lahko posodobim, ko je.

Pregled PCProtect: Sklep

Všeč mi je bilo:
  • Izgleda super
  • Zelo enostaven za uporabo
  • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja (a je temu mogoče zaupati?)
  • Odlično šifriranje VPN
  • Tri zaščitene naprave (standardni načrt)
  • BBC iPlayer ni blokiral VPN
Nisem bil tako prepričan v:
  • Zakaj lahko v Firefoxu vidim samo cene?
  • Mnoge "funkcije" so res standardne funkcije sistema Windows
  • Malwarebytes je PCProtect opredelil kot zlonamerno programsko opremo!
  • Nimam podrobnosti o uporabljenem šifriranju OpenVPN
Sovražil sem:
  • Napaka najosnovnejšega testa za odkrivanje virusa!!!
  • Senčne tržne prakse
  • Po odstranitvi sistema Windows je zlomil Windows
  • Podpora je bila na začetku zelo nesramna
  • Slaba zmogljivost VPN
  • DNS pušča pri uporabi VPN
  • Zelo drago (po poteku uvodnega obdobja)
  • S sedežem v Veliki Britaniji
  • "Politika zasebnosti" je vsaj poštena: vsi vaši podatki pripadajo nam!

Tukaj ne bodimo za grmom. PCProtect je resnično grozen izdelek. Senčna marketinška taktika me je že od začetka sprožila budilke, toda že takrat sem bila šokirana nad tem, kako slaba programska oprema je v resnici.

Najbolj spektakularno pa ni uspelo na svojem najpomembnejšem nastopu! Zaščita v realnem času je popolnoma zgrešila najosnovnejši test na virus!

Biti, ki delujejo, v glavnem samo vplivajo na obstoječe funkcije sistema Windows (na primer "Napredni požarni zid") ali so aktivno slabši od pripomočkov, ki so že v paketu z Windows. VPN sicer deluje in uporablja veliko šifriranja, vendar je zmogljivost približno tako velika kot pri nas. In sodeč po politiki zasebnosti podjetja, zagotovo ni zasebna!

Kar se tiče podpore, ki na začetku nesramno noče odgovarjati na osnovna (če rahlo tehnična) vprašanja, ali me moti? Ne. Čeprav sem bil precej presenečen. Moti me, da je PCProtect zrušil moj sistem, ko sem ga odstranil. Velja mi za to, da navideznega stroja sploh ne uporabljam, da bi ga pregledal.

Ne samo, da resno dvomim o učinkovitosti tega programa, ampak aktivno menim, da gre za zlonamerno programsko opremo, ki lahko računalnik poškoduje, če ga namestite. Izogibajte se.

Obiščite PCProtect »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me