Passwork


Passwork
je varen upravitelj gesel, ki omogoča močno šifriranje od konca do konca. Razvila ga je družba Aii, sedež in gostovanje v Helsinkih na Finskem. Finska velja za dobro mesto, na katerem temelji služba o varovanju zasebnosti, saj je finska vlada zelo spretna v smislu direktiv o hrambi podatkov. Poleg tega Finska ni del večjega sporazuma o nadzoru Nine Eyes ali 14 Eyes.

ProPrivacy.com Rezultat
6.2 od 10

Povzetek

Passwork je storitev, ki je namenjena predvsem ekipam in podjetjem, vendar je primerna tudi za samotne uporabnike. Na žalost ta upravitelj gesla ni odprtokodnega sistema, kar bo nekatere ljudi zagotovo odvrnilo od storitve. V tem pregledu si bomo podrobneje ogledali storitev in se odločili, ali je vredno porabiti svoj denar za naročnino. Ali pa je bolje, da se držite varnega skrbnika odprtokodnih gesel.

Pregled dela

Vse težje si je zapomniti močna edinstvena gesla za vse spletne račune in storitve, ki jih uporabljamo. Tu so zasnovani upravitelji gesel, kot je Passwork. Passwork je preprost upravitelj gesel, ki zaščiti vaša gesla na strani odjemalca z uporabo šifriranja.

Če se v svojem imenu spomnite gesla, lahko brezplačno nastavite težka gesla za vse svoje račune. In ker storitev ponuja končno šifriranje za vsa vaša gesla, vam ni treba skrbeti, če bodo občutljivi podatki za prijavo shranjeni v ranljivem stanju.

Uporabniki interneta se lahko pet dni brezplačno preizkusijo na Passwork.me. Brezplačni načrt omogoča dostop do vseh glavnih funkcij storitve. Poleg tega morajo potrošniki plačati 1,50 USD na uporabnika na mesec. Za več uporabnikov ni na voljo popustov, kar pomeni, da če želite, da ekipa, ki uporablja 25 ljudi, uporablja Passwork, boste morali plačati 450 USD na leto.

Cenovno delo

To je precej drag in nenavaden naročninski format, ki deluje zelo drago, če uporabite Passwork za ekipo. Prednosti Passwork-a za ekipe lahko storitev naredijo privlačno za nekatera podjetja kljub strmim stroškom.

Katere lastnosti ponuja Passwork?

Naročnina na Passwork vam bo zagotovila naslednje glavne funkcije:

 • Varno upravljanje gesla z ničelnim znanjem
 • Močna AES 256 šifriranje za varno shranjevanje in prenašanje gesel
 • Aplikacije za vse platforme
 • Razširitve za Chrome in Firefox
 • Funkcija samodejnega izpolnjevanja obrazcev (z uporabo razširitev brskalnika)
 • Portal v oblaku za enostaven dostop do gesel od kjer koli
 • Oznaka in funkcija iskanja za učinkovito iskanje gesel
 • Uvoz in izvoz gesla enostavno
 • Prijava za spletna mesta in storitve z enim klikom
 • Povabite soigralce, da shranijo trezorje in mape
 • Nastavite dovoljenja po meri za trezorje in mape
 • Sledite spremembam gesla in po potrebi vrnite na stara gesla (različica)
 • Odkrijte in posodobite šibka gesla
 • Sam gostite svoj strežnik gesla, da se izognete uporabi strežnikov Passwork

Kako nastaviti Passwork

Odločili smo se, da bomo s 5-dnevnim brezplačnim preskusom preizkusili tega skrbnika za gesla. Dobra novica je, da lahko vsakdo preizkusi Passwork, ne da bi mu morali izročiti podatke o svoji kartici. To je lep dotik.

Nastavitev računa je izredno enostavna. Obiščite spletno mesto in se pridružite z veljavnim e-poštnim naslovom. Pri ustvarjanju računa vas podjetje opomni, da če pozabite svoje glavno geslo, do gesel nikoli več ne boste mogli dostopati.

Obrazec za prijavo na passwork

To je edina pomanjkljivost resničnega šifriranja na koncu odjemalca. Kljub temu pa nekateri ne morejo obnoviti gesel; to je pravzaprav ena glavnih varnostnih prednosti storitve.

Ko se registrirate, boste samodejno prijavljeni in lahko začnete brezplačno uporabljati upravitelja gesel. Kdor želi uporabiti razširitve brskalnika ali namenske aplikacije za Android ali iOS, lahko do njih dostopa s klikom na ikono nastavitev v zgornjem levem kotu in nato Prijave.

Prenesli smo razširitev za Chrome in aplikacijo za Android, da smo jih preizkusili. Tako prenesete in namestite brez težav. Sinhronizacija gesel s strežnika je mogoča, ker lahko s svojim glavnim geslom dešifrirate gesla, ne glede na to, na kateri različici programa Passwork ste.

Omeniti velja tudi, da lahko vsakdo, ki želi posodobiti svoje glavno geslo, to stori tako, da vnese svoje staro geslo in nastavi novo. To zagotavlja, da če verjamete, da je bilo vaše geslo ogroženo, ga lahko pozneje posodobite, tako da vam shrani celoten trezor gesel.

Priporočamo, da vedno uporabljate močno edinstveno glavno geslo, ki ga niste uporabili pri nobenem drugem računu ali storitvi. In močno priporočam, da uporabite drugo geslo računa in glavno geslo (ali pa gesla ogrožate).

Za pomoč pri izbiri močnega glavnega gesla si oglejte spodnji preveritelj moči gesla:

Geslo Meter

Podrobna ocena bo prišla sem

Je Passwork enostaven za uporabo?

Takoj ko ustvarite račun in nastavite glavno geslo, se samodejno prijavite v spletni portal in začnete shranjevanje gesel v svojo bazo podatkov.

Passwork ima samodejni generator gesla, kar pomeni, da varnih gesel za svoje račune ni treba izmisliti sami. Samodejna gesla so dolga 15 znakov in so sestavljena iz naključnega niza zgornjih in malih črk, številk in simbolov. To je idealno, ker si bo Passwork zapomnil gesla za vas.

Začeli smo z ustvarjanjem trezorja za naša gesla na levi strani. To storite tako, da kliknete znak „Plus“ poleg trezorjev in vnesete ime za trezor.

Ustvari trezor

Če želite dodati geslo, kliknite na modro barvo Dodaj geslo gumb na glavnem zaslonu. Ta gesla lahko dodate v svoj osebni trezor.

Dodajanje gesla

Da bi preizkusili storitev, smo se odločili dodati geslo za svoj Facebook račun. Za vsakogar, ki prvič vzpostavi spletni račun, je na voljo možnost kopiranja gesla v odložišče - tako da lahko na spletno mesto, ki ga vzpostavljate, vnesete samodejno ustvarjeno geslo..

Ko je geslo nastavljeno, se bo prikazalo v trezorju, tako da ga lahko kadar koli kopirate v obrazec. Odločili smo se, da bomo geslo za Facebook označili rumeno (za katerega smo se odločili, da bo barva za vsa naša gesla za socialne medije).

Facebook v bazi podatkov

Odpravili smo se na Facebook, da bi uporabili razširitev za Chrome za dostop do našega gesla za Facebook. S klikom na priponko z domače strani Facebook smo v novem oknu vnesli naše geslo iz trezorja.

Delo s Facebookom

S klikom na modri simbol na desni strani Facebook samodejno vpiše vaše geslo v prijavni obrazec in vam omogoča, da se samodejno prijavite v svoj račun, ne da bi vam bilo treba storiti ničesar. Ta funkcija samodejnega izpolnjevanja je idealna, zato je ta upravitelj gesel odličen za začetnike, ki ne želijo ročno kopirati in lepljati gesel iz svojega trezora.

Da pospešimo stvari, smo se odločili, da bomo nekaj gesla uvozili iz našega starega upravitelja gesel. Večina upraviteljev gesel vam omogoča, da gesla uvozite prek datoteke CSV, Passwork pa se ne razlikuje.

Če želite začeti uvažati svoja gesla, se najprej odpravite do starega upravitelja gesel in jih izvozite prek datoteke CSV, tako da so shranjena na trdem disku. Zdaj kliknite ikono menija poleg Dodajte geslo na glavnem zaslonu programa Passwork in izberite Uvoz podatkov.

Uvozi podatke

Ko se odpre naslednji zaslon, boste imeli možnost uvoziti datoteko CSV.

Izberite datoteko

Ugotovili smo, da lahko deluje brez hicka, in zaradi preizkusa smo lahko uvozili gesla, ki smo jih izvozili iz Chroma. Ta funkcija je odlična za vse, ki želijo hitro in brez stresa preiti iz enega upravitelja gesel v drugega.

Kdor se sprašuje, ali lahko izvozijo gesla, bo vesel, da je na voljo tudi funkcija za vzvratno vožnjo. Če se torej odločite, da Passwork pustite za drugim upraviteljem gesla - boste lahko gesla uspešno preselili. Če želite to narediti, odprite nastavitve in pod Upravljanje izberi Izvozi podatke. Zdaj lahko vnesete svoje glavno geslo, če želite vsa svoja gesla izvoziti v datoteko CSV.

Izvoz podatkov

Vsi, ki se sprašujejo, ali je varno zapustiti svoj računalnik, ko so prijavljeni na spletni portal, lahko zaklenejo upravljalnik gesel, da se zagotovi vnos glavnega gesla za nadaljevanje dostopa do gesel. Za zaklepanje upravitelja gesel preprosto kliknite ključavnico v zgornjem desnem kotu spletnega odjemalca.

Če želite preveriti moč gesel, kliknite zgornjo desno stran spletnega odjemalca puščico in kliknite na Varnostna nadzorna plošča. Zdaj kliknite na Analizirajte gesla za preverjanje trdnosti vseh gesel. Uživali smo v poročilu, ki vam omogoča, da hitro ugotovite, ali obstajajo šibka gesla, ki jih je treba posodobiti.

Za vse, ki želite deliti gesla s člani skupine, bo potrebno, da se ti stiki tudi naročijo na storitev. Ko vaš stik plača naročnino (podjetja lahko plačujejo več računov naenkrat), lahko začnete dodajati te stike. Če želite to narediti, kliknite na Upravljanje z ekipami v zgornjem levem kotu spletnega odjemalca.

Uporabniki lahko delijo dostop do map in trezorjev gesel neposredno prek platforme ali z uporabo skupne skrivnosti. Cenili smo možnost, da različnim članom skupine omogočimo različna dovoljenja, kar je pomembna funkcija za podjetja, ki želijo varno nadzorovati veliko gesel..

Kako dober je delo za zasebnost in varnost

Passwork je podjetje s Finske, ki gosti svoje podatke na strežnikih s sedežem na Finskem. To se šteje kot dobro za zasebnost, ker Finska ni država, ki pretirano nadzoruje prakse. Spletno mesto gostuje na strani a .jaz domena iz Črne gore, kar se spet zdi dobro za zasebnost na papirju.

Kadar gre za varnost, Passwork zagotavlja močno šifriranje na strani odjemalca. To dosežemo z ustvarjanjem glavnega gesla, ki je shranjeno lokalno in se nikoli ne pošlje strežnikom Passwork-a.

Glavno geslo je popolnoma neizterljivo, zato morate biti prepričani, da ga nikoli ne pozabite. Uporabniki lahko s svojim glavnim geslom varno šifrirajo gesla s šifriranjem AES 256, preden jih naložijo na strežnike Passwork na varno uporabo RSA. To velja za varno.

Passwork izvaja tudi močno šifriranje TLS / SSL za zaščito vseh podatkov, ki se od uporabnikovega brskalnika prenašajo na strežnike podjetja. Preizkusili smo kakovost varnostnega prevoza Passwork-a s pomočjo Qualys SSL Labs in ugotovili, da ima oceno A +. To pomeni, da šifriranje TLS Passwork deluje tako, kot mora in so podatki uporabnikov varni med prevozom.

Samostojno opravljeno delo

Na njenem spletnem mestu so informacije, za katere se zdi, da nakazujejo, da je izvorna koda za Passwork na voljo za revidiranje. Vendar smo se obrnili na podjetje in njegov predstavnik nam je hitro sporočil, da je Passwork popolnoma zaprt vir in ga nihče ne more revidirati..

To je resnično škoda, ker je za zaupnost v zasebnost storitev pomembno, da se preveri njena koda. Z zaprto izvorno kodo ni mogoče preveriti, ali šifriranje na strani odjemalca deluje, kot je bilo obljubljeno.

Zaprti vir pomeni, da morate Passworku zaupati, da to počne tako, kot pravi, in ravno tisti element zaupanja vzbuja dvom v katero koli storitev zasebnosti. Na koncu dneva nimamo razloga, da ne bi verjeli, da Passwork ne deluje tako, kot trdijo. Vendar tudi mi nimamo razloga za to.

Iz tega razloga se morate sprijazniti s svojo osebno situacijo, ne glede na to, ali se boste odločili za uporabo tega skrbnika za zaprt izvor. Kdor želi bolj varno, se je vedno bolje držati odprtokodnega upravitelja gesel, ki ga je v celoti revidirala zaupanja vredna tretja oseba.

Za dodatno varnost je mogoče nastaviti dvojno faktorstvo. Za razliko od številnih storitev, ki ponujajo izbiro overiteljev, vam bo Passwork omogočil avtentikacijo samo s pomočjo Google Authenticator.

Všeč nam je tudi možnost preverjanja zgodovine prijave na kartici Nastavitve. Tako lahko zagotovite, da se nihče drug ni prijavil in do vašega gesla dostopal brez vaše vednosti. Omogoča vam tudi, da se na daljavo odjavite iz vseh trenutnih sej, ki vas skrbijo.

Zgodovina prijave

Kar zadeva skupine, je ena od prednosti programa Passwork možnost nastavitve individualnih pravic dostopa do posameznih datotek, map in trezorjev. To uporabniku omogoča varno skupno rabo gesel s člani skupine ali stiki, hkrati pa ohrani možnost preklica dostopa, če je to potrebno. Nastavijo se lahko različne ravni dostopnosti, kar skrbnikom gesla daje popoln nadzor nad tem, do katerega lahko dostopajo, kaj in kdaj.

Uporabniki lahko za skupno rabo gesel odločijo za skupno skrivnost. To prejemniku omogoča, da dešifrira geslo z geslom, ki ga deli prek nekega tretjega komunikacijskega kanala. To je varen postopek.

Vsakdo, ki raje samostojno gostuje gesla na svojem strežniku, lahko to stori in to bo odstranilo potrebo po zaupanju Passwork-u, da varno shrani gesla na svojih strežnikih.

Nazadnje smo preverili politiko zasebnosti in pogoje storitve, da bi zagotovili, da ni nič sumljivega ali neugodnega. Zdi se, da so pravilniki običajna zakonska cena, čeprav velja, da podjetje zbere vaš IP naslov in piškotke postavi v vaš brskalnik. Poleg tega se podjetje sam odpove, da je dejansko moral zaščititi gesla:

Obvestilo o opravljenem delu

Kako dober je Passwork služba za stranke?

Kdor želi vedeti več o uporabi te storitve, ima možnost izvedeti informacije na svoji spletni strani. Pogosta vprašanja so uporaben vir, ki razloži vse, kar bi morda radi vedeli o samostojni izdaji Passwork-a. Vendar so informacije o različici v brskalniku na terenu nekoliko tanke.

Na voljo je spletni dnevnik, ki vsebuje članke o varstvu podatkov in zasebnosti podatkov. Vendar ni nobenega vodnika za dejansko uporabo storitve in ni nobenega navodila, ko prvič zaženete storitev. To pomeni, da bo vsak uporabnik, ki ni seznanjen z upravljavci gesel, zmeden.

To je škoda, ker se na Passwork ni posebej težko navaditi, zato bi lahko z le nekaj uporabniškimi vodniki to storitev priporočili začetnikom. Vsak uporabnik, ki še nikoli prej ni uporabljal skrbnika gesla, morda išče drugje.

Za vse, ki se odločijo za uporabo storitve, obstaja možnost, da po e-pošti zaprosijo za pomoč. Ugotovili smo, da je podporno osebje dobro poznano in odzivi so vedno prišli na isti dan. Vendar je treba omeniti, da se zdi, da je skupina za podporo strankam majhna in je na voljo samo v evropskih delovnih urah.

Klepet v živo je na voljo na njegovi spletni strani, kar je odličen vir. Za začetek pogovora pa se boste morali prijaviti v Facebook messenger. To lahko nekatere uporabnike, ki cenijo zasebnost, počuti precej hladno.

Moje zadnje misli

Passwork je varen upravitelj gesel, ki ni drag in ga je mogoče brezplačno preizkusiti. Vendar pa velja omeniti, da za več uporabnikov ni popustov. To je nenavadno in pomeni, da so na voljo veliko cenejše možnosti za podjetja, ki potrebujejo rešitev za upravljanje gesla.

Možnost uvoza gesel iz druge storitve je odlična in možnost dostopa do gesel od koder koli prek vašega brskalnika - z uporabo glavnega gesla - je to primerna rešitev za vse, ki potrebujejo stalen dostop do svojih geslov na več lokacijah in napravah.

Razširitve brskalnika in funkcija samodejnega izpolnjevanja naredijo ta upravitelj gesel izjemno enostaven za uporabo. In pošteno je reči, da pri uporabi storitve ni velike krivulje učenja. Za začetnike, ki še nikoli prej niso uporabljali skrbnika za gesla, pa bo ta storitev morda nekoliko moteča. To je predvsem zato, ker ni uporabniških priročnikov. Po drugi strani smo podrobno natančno opisali, kako uporabljati storitev v tem pregledu, tako da lahko vsi, ki jih želite preizkusiti z uporabo 5-dnevnega brezplačnega preskusa, to storite brez težav.

Če gre za ekipe, ima ta upravitelj gesla veliko koristnih funkcij, šifriranje od konca do konca pa pomeni, da so vaša gesla vedno shranjena na šifriran način. To pomeni, da ste odgovorni samo za glavni ključ trezorja vašega gesla, in dokler izberete edinstveno glavno geslo, vam nikoli ne bo treba skrbeti, da bodo vaša gesla vložena.

Na splošno smo to storitev našli preprosto in verjamemo, da je primerna za začetnike, ki se ne motijo ​​učiti na nogah.

Razočarani smo ugotovili, da je spletni odjemalec za Passwork zaprt in ga ni mogoče revidirati. To pomeni, da morate storiti nekaj zaupanja in morate verjeti, da z gesli počne tisto, kar piše. Vendar se zdi pošteno reči, da je za večino ljudi primerna rešitev za upravljanje gesla, ki dosega želene rezultate.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me