SPREMENILI SMO KAKO BREZPLAČILI PREGLEDE!
Pred kratkim smo posodobili naš postopek ocenjevanja za vsa mnenja na ProPrivacy.com. Podrobnosti o naših novih merilih za ocenjevanje najdete tukaj


Mullvad

 • Cenitev

  Od 5,50 USD
  / mesec

 • Na voljo v:


  • Windows

  • MacOS

  • Linux
 • Odblokira:


  • iPlayer

Nagrade ProPrivacy.com zdaj veljajo za zlati standard industrije za prepoznavanje dosežkov v sektorju VPN. Na letošnjem ekskluzivnem dogodku v Las Vegasu je Mullvad VPN prišel na drugo mesto Najboljši VPN za zasebnost in Najboljši VPN za hitrost nagrade. Ne pozabite natančno ugotoviti, zakaj Mullvad VPN velja za drugi najboljši VPN za zasebnost in hitrost povezave v letu 2020.

ProPrivacy.com Rezultat
9.1 od 10

Povzetek

Mullvad je znan kot edini ponudnik virtualnega zasebnega omrežja (VPN), ki sprejema plačilo v gotovini, poslano po pošti. Kot bomo videli v pregledu Mullvad, ta švedski ponudnik VPN več kot izpolnjuje ugled, ki ga predlaga.

Hitre statistike

 • Države
  32
 • Hkratne povezave
  5
 • Pristojnost
  Švedska

Mullvad je ena najbolj zasebnih VPN storitev na trgu. Je tudi ena izmed tehnično najbolj izpopolnjenih in ponuja vrsto naprednih proticenzurskih tehnologij.

Kljub temu je njegova programska oprema preprosta za uporabo. To pomeni, da bodo tudi bolj priložnostni uporabniki VPN zadovoljni s storitvijo, čeprav je težava nekoliko počasna podpora.

Lastnosti

Mullvad vsem uporabnikom svoje storitve ponuja naslednje funkcije:

 • Pet hkratnih povezav
 • Povezave proxy SOCKS5
 • Posredovanje pristanišč
 • Izbira vrat
 • OpenVPN protokol
 • Torrent P2P dovoljen
 • Obfsproxy in Shadowsock mostovi (anticenzurne tehnologije)
 • Varnostna lupina (SSH) in zaščitna vtičnica sloj (SSL) (omamljanje) tuneliranje (anticenzurne tehnologije)
 • VPN z več skoki
 • Popolna usmeritev Internet Protocol različice 6 (IPv6)
 • Strežniki v 22 državah

Večina strežnikov je v Evropi, a Mullvad ima tudi strežnike v Severni Ameriki, Avstraliji in Veliki Britaniji. V primerjavi z drugimi, bolj komercialnimi storitvami je ta nekoliko omejena in lahko omeji uporabnost Mullvada za uporabnike v krajih, kot je Azija.

Poleg tega so vsi Mullvadovi strežniki goli kovinski strežniki (ne primeri virtualnega zasebnega strežnika) pod natančnim nadzorom Mullvada. Na Mullvad lahko hkrati povežete do pet naprav, kar je velikodušno.

Prav tako je treba poudariti dejstvo, da je Mullvad edina storitev VPN, za katero vem, da pravilno usmerja povezave IPv6 skozi tunel VPN. Večina drugih dobrih VPN storitev preprosto onemogoči IPv6, da prepreči uhajanje IP. To trenutno ni večja težava, ampak kudos do Mullvada, da tu pogledamo v prihodnost.

Izbira vrat in posredovanje vrat

Redko je, da se VPN blokirajo, vendar se zgodi v krajih, kot sta Kitajska in Iran (čeprav je to običajno le delno učinkovito). Mullvad vam omogoča, da preprečite takšne ukrepe z izvajanjem VPN na skoraj katerem koli pristanišču (nekaj vrat je blokiranih za reševanje neželene pošte in varnostnih težav).

Najpogostejša za to je zagon prometa OpenVPN prek portala 443. protokola nadzora prenosa (TCP). To je vrata, ki jih uporablja HTTPS, šifrirani protokol, ki varuje spletna mesta. Brez HTTPS ne bi bila mogoča nobena oblika spletnega poslovanja, kot je nakupovanje ali bančništvo. Zato je zelo redko, da se ta vrata blokirajo.

Kot dodaten bonus se promet VPN na TCP vrata 443 preusmeri v šifriranje TLS (Transport Layer Security), ki ga uporablja HTTPS. Zaradi tega je težje opazovanje z globinskim pregledovanjem paketov (DPI). TCP vrata 443 so zato priljubljena vrata za izmikanje blokov VPN.

SSL in tuneliranje SSH

Če prehod na vrata 443 TCP ne zadostuje, da bi se izognil cenzuri ali kako drugače prikril dejstvo, da uporabljate VPN, Mullvad ponuja tuneliranje SSH in SSL (omamljanje). Podatki VPN bodo zaviti v dodatno plast šifriranja SSH ali TLS / SSL.

Ker tehnike DPI ne morejo prodreti skozi to "zunanjo" plast šifriranja, ne morejo zaznati šifriranja OpenVPN "znotraj". Več podrobnosti o tej tehniki najdete v mojem vodniku o tem, kako zaobiti VPN bloke.

Senčne nogavice

Mullvad podpira tudi Shadowsocks. Ta »je odprtokodna proxy aplikacija, ki jo na celinskem Kitajskem pogosto uporabljajo za izogibanje internetni cenzuri.« To je odprtokodno orodje / protokol / strežnik proti požarnemu zidu, ki ga je ustvaril kitajski razvijalec. V bistvu gre za poseben proxy Socket Secure (SOCKS5).

Omeniti velja tudi, da lahko uporabniki Mullvada, ki se povezujejo na enega od svojih premostitvenih strežnikov, povežejo svoje VPN povezave. To je koristno predvsem pri zapletih napadov prometne analize.

Ponovno si za več informacij oglejte moj vodnik o tem, kako obiti VPN Bloke.

Proxy SOCKS5

Poglejte, kaj je proxy strežnik? za popolno razpravo o tem, kaj je proxy SOCKS5. Še posebej so uporabni za torrenterje P2P, saj lahko konfigurirate samo svoj BitTorrent odjemalec, da je zaščiten (namesto da bi uporabljali polno VPN povezavo) ali pa uporabite SOCKS5 in VPN skupaj za "dvojno zaščito" med torrenting.

Mullvad uporablja tudi SOCKS5, da potegne nekaj čednih trikov, kot je omogočanje omamljanja povezav in za deljeno tuneliranje (na voljo vodnik za nastavitev).

Hitrost in zmogljivost

Vsi testi so bili izvedeni na moji povezavi Virgin Media UK z uporabo OpenVPN User Datagram Protocol (UDP).

Mullvad Download hitrost

Hitrost nalaganja Mullvad

Grafi prikazujejo najvišjo, najnižjo in povprečno hitrost za vsak strežnik in lokacijo. Za podrobnosti glejte naše razlago preskusa hitrosti.

Čezatlantske hitrosti so malo nenavadne, a po moji povezavi bi moral biti še vedno dovolj hiter za pretakanje vsebine brez kakršnih koli težav z varovanjem. Hitrosti v Evropi so odlične. Mullvad upravlja številne strežnike v svoji matični državi Švedski. Kot vidimo, so te dejansko uspešnejše od strežnikov, ki so mi geografsko bližje.

Mullvad Ip testi tesnosti

Zaznal nisem puščanja IP

Upoštevajte, da so IPC za zasebno uporabo samo lokalni IP. Ni jih mogoče uporabiti za identifikacijo posameznika in zato ne predstavljajo uhajanja IP-ja. Na žalost moj ponudnik internetnih storitev (Virgin Media UK) ne podpira povezav IPv6, zato trenutno ne morem preizkusiti puščanja IPv6. To je položaj, ki bi se moral v bližnji prihodnosti spremeniti.

Mullvad je Netflix blokiral na vsakem ameriškem strežniku, ki sem ga preizkusil, vendar je dobro deloval za BBC iPlayer na strežniku v Veliki Britaniji..

Cena

1 mesec

5,50 USD
na mesec

12 mesecev

5,60 USD
na mesec

Mullvadov ni mogel biti preprostejši. Stane 5 EUR na mesec (približno 5,75 USD v času pisanja), in to je to. Za razliko od večine VPN storitev pri nakupu daljših naročnin ni popustov. Edina poanta je, da plačilo v Bitcoin dobi 10% popust, "zaradi nižjih pristojbin in manj administracije."

Plačilo Mullvad

Precej kratka, triurna brezplačna preizkusna različica vam omogoča, da preverite, ali storitev deluje, kot mora. Poleg tega Mullvad ponuja 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja (razen za plačila v gotovini zaradi predpisov o pranju denarja).

Mullvad sprejema plačilo s kreditno / debetno kartico (prek PayPal), Swishom, bančno banko in Bitcoin. Edinstven je tudi med ponudniki VPN, saj sprejema gotovino, poslano po pošti. Poleg tega Mullvad sprejema bonove, ki jih je mogoče kupiti v določenih trgovinah, ki jih je mogoče plačati v gotovini. To pomeni, da Mullvad nima neposrednega stika s kupcem.

Te skoraj edinstvene možnosti plačila ponujajo Mullvadu, da je najbolj zasebna VPN storitev.

Enostavnost uporabe

Spletna stran

Estetiko spletnega mesta Mullvad bi opisal kot funkcionalno. Postavitev je čista, informacije pa predstavljene na jasen, lahko dostopen način. Informacije same so informativne, dobro napisane in zajemajo večino vprašanj o storitvi.

Zelo uporabni so predvsem različni vodniki. To vključuje vodnike za nastavitev in splošnejše priročnike za stvari, kot so nastavitev split-tunneling-a, konfiguriranje pfSense-a in kako doseči najboljšo zmogljivost odjemalca BitTorrent.

Mullvad mesečno objavlja tudi zanimive članke iz bloga.

Podpora za Mullvad

Razen velikih vodnikov za nastavitev je podpora omejena na e-poštni naslov. Ko sem se obrnil na Mullvad, sem moral čakati tri dni za odgovor. Povedati je treba, da je bil odgovor, ko je na koncu prišel, odličen. Številne storitve VPN so zelo nejasne ali na njihovo podrobnost o šifriranju, ki ga uporabljajo, ne morejo odgovoriti. Mullvad je na drugi strani zelo natančno in dobro odgovoril na moja vprašanja.

Prijava v Mullvad

Postopek prijave v Mullvad je zelo nenavaden, saj vam ni treba navesti niti e-poštnega naslova niti gesla.

Številka računa Mullvad

Vse kar morate storiti je, da dokažete, da ste ljudje s CAPTCHA, in dobili boste številko računa.

Mullvad račun

Ta številka je edini način, s katerim Mullvad prepozna vaš račun. Uporablja se za prijavo stranki, upravljanje plačil z računom ipd.

Odjemalec Windows

Ko ustvarite številko računa, lahko prenesete programsko opremo Mullvad za Windows VPN.

Mullvad odjemalec 1

Takoj, ko začnete uporabljati programsko opremo, začne vaš triurni brezplačni preizkusni časovnik odkljukati. Kot vidite, nimam povezave IPv6.

Mullvad odjemalec 2

Upoštevajte stikalo DNS za zaščito in ustavljanje na zaščitnem zidu ("Blokirajte internet ob izpadu povezave"). Povezave IPv6 lahko tunelirate tudi prek VPN. Če ta možnost ni omogočena, je IPv6 preprosto onemogočen.

Mullvad odjemalec 3

Če veste, kaj počnete, lahko ročno potegnete z naprednimi nastavitvami povezave do vsebine vašega srca.

Čeprav je odjemalec precej odstranjen, deluje brezhibno in ima vse funkcije, ki jih resnično potrebujete.

Druge platforme

Mullvad ima namenske odjemalce za Windows, Mac OS in Linux, ki so v bistvu enaki. Pozornost odjemalca Linuxa VPN je še posebej vredno, saj so celoviti grafični uporabniški vmesnik (GUI) odjemalci Linux še vedno precej redki.

Mullvad Linux Mint

Odjemalec Mullvad Linux Mint

Celotna navodila za nastavitev odjemalca Linux so na voljo za Ubuntu / Debian, Fedora 23/24, Fedora 25/26, Mint / Debian in Elementary Freya.

Na voljo so podrobna navodila za ročno nastavitev (predvsem OpenVPN) za Windows, Mac OS, Linux, iOS, Android, Qubes OS in izbor usmerjevalnikov (vključno z DD-WRT in Tomato).

Mullvad je velik oboževalec eksperimentalnega protokola WireGuard VPN.

"WireGuard deluje bistveno hitreje kot OpenVPN, pogosto je na majhnih usmerjevalnikih usmerjevalnikov pogosto 5-20x hitrejši in bolje rokuje v gostovanju."

To nisem že naletel na prej, vendar bi morda zanimali trdi strokovnjaki. Mullvad ponuja navodila za namestitev WireGuarda za Linux in usmerjevalnike (kar zahteva namestitev nove strojne programske opreme na vaš usmerjevalnik).

Zasebnost in varnost

Zasebnost je področje, na katerem Mullvad resnično sije. V bistvu ne beleži nobenih dnevnikov in njegova politika podatkov o beleženju je najbolj jasen in izčrpen tak dokument, kar sem jih kdaj srečala. Ključno je, da ni beleženja:

 • prometa
 • Zahteve sistema domenskih imen (DNS)
 • povezave, vključno s tem, kdaj je vzpostavljena, ko prekine povezavo, za kako dolgo ali kakršno koli časovno žigo
 • IP naslovi
 • uporabniška pasovna širina
 • aktivnost računa, razen skupnih hkratnih povezav in podatkov o plačilu, podrobno opisanih v pravilniku

Spletno mesto prav tako ne vsebuje scenarijev za sledenje ali analitiko.

Podjetje Mullvad ima sedež na Švedskem. To z vidika zasebnosti ni idealno, saj Švedska trpi zaradi nekaterih vprašanj vladnega nadzora. Kljub temu pa ponudniki VPN na Švedskem po zakonu niso dolžni voditi nobenih dnevnikov.

Kot sem že omenil, Mullvad sprejema anonimno plačilo prek bitcoinov ali gotovine, poslane po pošti. Kot bomo videli v trenutku, je Mullvad tudi edino podjetje, ki ga poznam in ki sploh ne potrebuje e-poštnega naslova!

To je super in veliko govori o zavezanosti Mullvada do zasebnosti. Vedno si zapomnite, da bo tudi Mullvad še vedno vedel vaš pravi naslov IP.

Za konec še mislim, da je Mullvad zelo odprt glede tega, kdo je lastnik in vodja storitve. Fizični naslov matične družbe (Amagicom AB) je vidno prikazan na spletnem mestu, prav tako pa tudi dejanska imena njegovih lastnikov in članov ekipe.

Ta stopnja preglednosti je zelo osvežujoča v panogi, kjer se lastniki in operaterji VPN radi držijo v senci. Prav tako pomaga vzbuditi veliko zaupanja v Mullvad.

Obiščite Mullvad »

Pravi preizkus tehnične varnosti ponudnika VPN je v podrobnostih šifriranja OpenVPN, ki ga uporablja. Mullvad privzeto uporablja naslednje nastavitve:

Nadzorni kanal: šifra AES-256-GCM s šifriranjem stiskanja RSA-4096 in HHAC SHA-1 avtentikacijo. Popolno skrivnost naprej zagotavlja izmenjava tipk DHE-4096 Diffie Hellman, ki se znova tipka vsakih 60 minut.

Podatkovni kanal: šifra AES-256-GCM. HMAC preverjanje pristnosti hash-a ni potrebno, ker GCM zagotavlja tako zaupnost kot integriteto. GCM namesto oznake HMAC pritrdi tako imenovano oznako za preverjanje pristnosti.

Hash overjanje na nadzornem kanalu lahko nadgradite na SHA-384 z ročnim urejanjem konfiguracijskih datotek. Tudi pri privzetih ravneh je to izjemno varna namestitev

Vsa programska oprema po meri je popolnoma odprtokodna in digitalno podpisana, kar je super.

Želite vedeti več? Oglejte si moj vodnik za šifriranje VPN in 5 najbolj varnih VPN-jev za leto 2017 (ki bo Mullvad verjetno vključil naslednjič, ko ga posodobim).

Končna misel

Na splošno sem zelo oboževalec Mullvada. Le malo drugih VPN storitev se lahko ujema z njihovo predanostjo zasebnosti. Mullvad to podpira s tehnično varnostjo iz litega železa in obilico sofisticiranih tehnologij proti cenzuri.

Če ste bolj priložnostni uporabnik, pa ničesar ne dovolite, da vas odloži. Programska oprema podjetja Mullvad je zelo enostavna za uporabo in deluje brezhibno. Triurna preizkusna različica morda ne bo veliko, vendar je dovolj, da zagotovite, da storitev deluje za vas. Če imate še vedno težave, morate pokriti 30-dnevno garancijo vračila denarja.

To je prav tako dobro, saj se zdi, da je podpora precej počasna. Glede na rezultate hitrostnih testov in lokacije strežnikov je verjetno vredno nakazati, da je Mullvad najbolj primeren za evropske uporabnike.

Če lahko živite s temi omejitvami, menim, da je Mullvad ena najboljših storitev VPN tam.

Obiščite Mullvad »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me