Mailbox.org


Mailbox.org je privatni pružatelj usluga e-pošte sa sjedištem u Njemačkoj, mjesto za koje se obično smatra da je sjajno za privatnost. To Mailbox.org svrstava u elitnu skupinu privatnih dobavljača e-pošte kao što su Tutanota i Posteo - koji se također nalaze u Njemačkoj. Mailbox.org prethodno je preporučio njemački potrošački pas Stiftung Warentest, vrlo cijenjena neovisna organizacija.

ProPrivacy.com Postići
8 od 10

Sažetak

Unatoč ovom općenito pozitivnom izgledu, vrijedno je napomenuti da je njemačka Federalna obavještajna služba, Bundesnachrichtendienst (BND), vrlo sofisticirana i poznato je da surađuje s NSA-om kao dio većeg sporazuma o nadzoru Devet očiju. To može izazvati zabrinutost zbog toga što će se njegovi središnji poslužitelji nalaziti u Njemačkoj (posebno za one potrošače koji odluče koristiti šifriranje na strani poslužitelja radi lakše uporabe).

Mailbox.org se ponosi upravljanjem održivim zelenim poslovnim modelom. Uz to, njegova izjava o misiji zadržava privatnost i anonimnost - kao i utaje vladinog nadzora - u svojoj srži. Usluga je dobro zaokružena s puno značajki i može se smatrati prilično jednostavnom za upotrebu nakon što se neki naviknu.

Koliko košta Mailbox.org?

Mailbox.org omogućuje potencijalnim pretplatnicima besplatno testiranje usluge e-pošte u trajanju od 30 dana. Osim toga, korisnici moraju plaćati 1 € mjesečno za 2GB pohrane pošte i 3 adrese ili 2,50 € mjesečno za 5GB pohrane pošte i nevjerojatnih 25 adresa.

Za sve one koji imaju specifične potrebe postoji i dostupnost za prilagodbu plana pretplate - omogućavajući korporativnim korisnicima pristup većem broju prostora za pohranu ili adresa po potrebi.

U cjelini, otkrili smo da bi plan od 1 eura bio prikladan za potrebe većine ljudi, pružajući korisnicima sve potrebne značajke po izuzetno konkurentnoj cijeni. Zapravo, s obzirom na to koliko je usluga bogata značajkama - smatramo to nečim povoljnim.

Značajke

 • PGP enkripcija (bilo na strani poslužitelja radi jednostavnije uporabe ili upotrebe dodatka Mailvelope)
 • PGP šifrirani poštanski pretinac za osiguranje svih pohranjenih poruka e-pošte
 • Sa sjedištem u Njemačkoj
 • Mogu odabrati vlastitu domenu
 • 100% pogonjen energijom ekološki prihvatljivim
 • GDPR kompatibilan
 • IMAP, POP i ActiveSync podrška za sinkronizaciju
 • Kvalitet SSL ocjena: A + s HSTS i PFS
 • Kalendar
 • Pohrana (pogon)
 • Značajka Webchat
 • Proračunske tablice
 • Pametna pošta
 • Filtar protiv neželjene pošte i zaštita od virusa
 • Stvorite veze za preuzimanje za velike privitke
 • Značajka adresara za upravljanje kontaktima

Privatnost

Prilikom prijave u Mailbox, tvrtka brzo podsjeća korisnike da ne trebaju koristiti svoje pravo ime. To je u skladu s politikom privatnosti tvrtke, koja kaže da korisnici mogu anonimno pokrenuti svoj račun.

Prijavite se

U svojoj politici privatnosti Mailbox.org priznaje da se u trenutku registracije pohranjuje IP adresa zajedno s datumom i vremenom registracije, što zapravo dovodi u pitanje mogućnost anonimne pretplate.

Tvrtka objašnjava da se pohranjuje IP kako bi se omogućilo poduzeću da ispuni kaznene istrage, ako se ukaže potreba. Zbog činjenice da se IP adresa može pratiti do stvarnog vlasnika putem ISP-a, to može izazvati zabrinutost kod nekih ljudi ovisno o njihovom modelu prijetnji. Za sve korisnike koji žele sakriti svoju stvarnu IP adresu s Mailbox.org i za vrijeme korištenja usluge i u trenutku registracije; postoji mogućnost da se VPN prikrije taj vitalni podatak. To će korisnicima omogućiti pristup usluzi privatno.

Izjava o politici privatnosti jasno je u skladu s GDPR-om, što znači da se potrošači mogu uvjeriti da će njihovi osobni podaci biti obrađeni i čuvani samo uz zakonsku osnovu za obradu ili uz izravan pristanak. Sviđa nam se što politika jasno određuje koji će se metapodaci održavati, u koje svrhe i koliko dugo (mada, vrijedno je napomenuti da se čini da će se svi metapodaci održavati oko 7 dana; što neke ljude može odbaciti).

Politika privatnosti jasno daje do znanja da tvrtka ne čuva podatke u bilo koje svrhe koje bi se mogle smatrati upitnima, te ne prenosi nikakve osobne podatke trećim osobama, podružnicama, poslovnim partnerima ili oglašivačima. Svi metapodaci koji se čuvaju na njegovim poslužiteljima čuvaju se samo kratko vrijeme (između četiri i sedam dana) - za koje se kaže da postoje samo kako bi osigurali zadovoljavajuće korisničko iskustvo.

Napokon, Mailbox.org na svom web mjestu objavljuje izvještaj o transparentnosti. To omogućava korisnicima da razumiju razinu zahtjeva kojima se tvrtka podvrgava. Mailbox.org jasno precizira da su u 2018. godini upućena 72 zahtjeva za informacije od kojih je 13 na kraju odbijeno.

U tri navrata, tvrtka je bila prisiljena presresti telekomunikacije. Nažalost, međutim, teško je utvrditi prirodu tih presretanja iz izvješća o transparentnosti, koje je na terenu malo tanko s obzirom na stvarne detalje

sigurnosti

Iz sigurnosnih razloga sva komunikacija s poslužiteljima Mailbox.org odvija se s snažnom SSL / TLS-enkripcijom (HTTPS). Tvrtka također koristi (EC) algoritme DHE za savršenu tajnu unaprijed (PFS) koja je tu da spriječi eventualno buduće dešifriranje zabilježenog podatkovnog prometa.

Pored toga, tvrtka osigurava svoju domenu DNSSEC i DANE / TLSA; tehnologija dizajnirana kako bi se osiguralo da ne manipuliraju podacima treće strane. Nadalje, Mailbox.org koristi HSTS, CAA, CSP, MTA-STS i X-XSS za djelotvorno sprječavanje napada čoveka u sredini (MitM) - povećavajući sigurnost svojih SSL / TLS komunikacijskih kanala.

Kad je u pitanju šifriranje e-pošte, tvrtka omogućuje korisnicima da osiguraju e-poštu s PGP-om utemeljenim na pregledniku ili PGP-u na strani poslužitelja radi jednostavnije uporabe. Za sve koji žele iskoristiti snažnije en-end enkripciju (E2EE), bit će potrebno preuzeti dodatak Mailvelope. Ovo je relativno jednostavan dodatak koji korisnicima omogućuje izvršavanje svih PGP enkripcija iz svog preglednika.

Međutim, vrijedno je napomenuti da se enkripcija utemeljena na pregledniku provodi pomoću JavaScripta; koji nosi određene urođene ranjivosti koje mogu omogućiti da se izvede napad na MitM. Svi koji žele izbjeći ovaj mogući JavaScript iskorištavanje morat će se odlučiti za upotrebu posebnog klijenta e-pošte.

Dostupnost PGP enkripcije na strani poslužitelja omogućava korisnicima da uživaju dodatnu jednostavnost upotrebe. Međutim, usprkos inzistiranju tvrtke da zapravo ne može pristupiti lozinkama za šifriranje i dešifriranje e-poruka; to se ne može smatrati sigurnim kao E2EE. S druge strane, web sučelje ljudima omogućuje slanje šifriranih poruka e-pošte PGP primateljima koji u stvari nemaju PGP (pružajući im https zaštićenu poštansku poštu na poslužiteljima poštanskog sandučića). Ovo je lijepa dodatka, ako vjerujete u sigurnost poslužitelja Mailbox.org.

Lijepa osobina koja je ugrađena u uslugu Mailbox.org je mogućnost izvršavanja TLS provjere prije nego što zapravo pošalje e-poštu. To omogućuje ljudima da provjere ne samo sigurnost u tranzitu, već i razinu kvalitete enkripcije na poslužitelju koji prima. U teoriji, ovo omogućava korisnicima da uoče bilo koje odstupanja prije nego što šalju e-poštu.

Također nam se sviđa da poštanski sandučić pruža PGP enkripciju za sve primljene poruke, uključujući poruke koje stižu nešifrirane. Za kraj, vrijedno je napomenuti da Mailbox.org koristi HTTP strogu sigurnost prijevoza (HSTS) na svim svojim web stranicama, a usluga prima A + ocjenu sa Qualysom.

Jednostavnost korištenja

Otvaranje računa Mailbox.org jednostavno je i ne zahtijeva od korisnika da koriste pravo ime. Nakon popunjavanja obrasca i popunjavanja Google Captcha, korisnicima se kaže da ne zaboravljaju lozinku i pruža im se mogućnost da obnove račun unošenjem telefonskog broja. Iz sigurnosnih razloga smo odbili taj poziv.

Zatim se korisnici pozivaju na obilazak.

poštanski sandučić dobrodošlice

Otkrili smo da je udžbenik koristan način za nove korisnike da saznaju što im je na raspolaganju. Ovo je definitivno prodajna točka za netehnološke korisnike, a tutorial je dostupan u svakom trenutku klikom na oblačić u gornjem desnom dijelu usluge..

krenite na vođenje obilaska klikom na svoj račun

Uvoz kontakata s druge web usluge u početku nije očit. Zapravo smo to uspjeli shvatiti samo kontaktiranjem službe za pomoć. Da biste to učinili, prvo morate kreirati novi javni adresar. Nakon što to učinite, možete kliknuti na izbornik hamburgera pored adresara i odabrati uvoz. Korisnici mogu uvesti kontakte putem vCard ili CSV formata (što smo i koristili).

uvesti kontakte

Uz uvezene kontakte, korisnici mogu početi slati i primati e-poštu kao i obično. Svi koji žele uvesti svoje poruke s drugog klijenta e-pošte mogu to učiniti putem IMAP migracije ili ručno otvaranjem oba računa u jednom klijentu e-pošte treće strane, poput Thunderbird-a.

Uz to, postoji izvrstan servis za migraciju pod nazivom Audriga za koji korisnici poštanskih sandučića mogu platiti 3 eura za uvoz svih njihovih e-poruka, kalendara, kontakata i zadataka sa svog starog davatelja na poštanski pretinac (Gmail je jedna od usluga na koje se može migrirati ovuda). Ova značajka možda nije za sve jer trebate pristati na politiku privatnosti treće strane. Međutim, to bi moglo biti prilično korisno za one koji se manje bave tehnologijom.

Što se mobilnih korisnika tiče, za ovu uslugu nema namjenskih mobilnih aplikacija. Ako to želite, možda bi bilo vrijedno potražiti negdje drugdje. Međutim, Mailbox.org podržava IMAP i POP za upotrebu s aplikacijama za e-poštu treće strane - što znači da ih možete upotrebljavati na mobilnom uređaju sve dok nemate ništa protiv upotrebe klijenta treće strane..

Usluga e-pošte Mailbox.org dolazi s postavljanjem radi pružanja PGP enkripcije pomoću "Guard" - jednostavnog PGP rješenja na web-mjestu koja omogućuje poslužiteljima poštanskog sandučića da sigurno čuvaju vaše ključeve u vaše ime. Za svakoga tko pronađe osumnjičenog za šifriranje na temelju poslužitelja postoji mogućnost prelaska na dodatak Mailvelope. Da biste to učinili, prvo instalirajte proširenje u preglednik Chrome ili Firefox. Zatim kliknite gumb za podešavanje u gornjem nav, a zatim PGP u Webmaileru. U ovom ćete prozoru moći odabrati Mailvelope.

PGP enkripcija

Čim se aktivira Mailvelope, moći ćete koristiti svoj PGP ključ utemeljen na pregledniku za šifriranje i dešifriranje poruka e-pošte iz usluge poštanskog sandučića.

U cjelini, iako smo imali nekoliko problema sa zubivanjem, našli smo laganu upotrebu ovog davatelja usluga e-pošte. Doduše, morali smo komunicirati s službom za podršku kako bismo otkrili neke stvari, a to može isključiti neke nestručne korisnike.

Korisnička podrška

Kontakt s podrškom ostvaruje se posjetom web stranice Mailbox.org. Klik na Podršku omogućuje vam biranje između niza opcija, uključujući „Tehničku podršku.” Nakon što odaberete željeni izbor, od vas će se tražiti da unesete svoju adresu e-pošte i zaporku. Nakon toga moći ćete ispuniti obrazac sa svojim pitanjima.

Odgovori na zahtjeve rješavaju se putem sustava temeljenog na ulaznicama, a odgovori će stići u pristiglu poštu. Čak je i besplatnim korisnicima dopušteno korištenje ove usluge, a mi smo otkrili da je ona vrlo brza. Ukupno smo poslali tri zahtjeva i dobili odgovore u roku od pet minuta od postavljanja pitanja. Odgovori su uvijek bili korisni, pa čak smo stigli i sa snimkama zaslona koje su nam točno pokazale gdje se značajka uvoza, IMAP i prelazak na poštanski papir nalazi unutar softvera.

Pored praktičnog sustava ulaznica, web mjesto Mailbox.org ima i niz blogova i vodiča za pomoć korisnicima. Jedna je mana ovog sustava to što smo često pronalazili odgovore na pitanja korisnika koji su slučajno poslali netočne podatke. To može biti frustrirajuće i može vas ostaviti da se pitate zašto nešto ne radi za vas. Međutim, cjelokupni resursi web stranica vjerojatno su korisni, pogotovo ako se koriste u kombinaciji s službom za podršku.

Zaključak

Mailbox.org je dobro zaokružena usluga e-pošte koja omogućava korisnicima da većinu svojih funkcija iskoriste na besplatnom planu. Ovo je izvrsno jer omogućuje potrošačima da steknu pravilan ukus onoga što nudi, prije nego što se odluče za kupnju pretplate. Iako je u usporedbi s nekim drugim uslugama e-pošte (poput Mailfencea i Posteo-a), poštanski sandučić isprva može izgledati malo zbunjujuće - stvarnost je da je, malo igrajući se, moguće pronaći sve potrebne značajke.

Jednostavna PGP enkripcijska značajka na strani poslužitelja omogućava čak i nestručnim korisnicima da uskoče ravno u svijet šifriranih poruka e-pošte. A za one koji više vole lokalno upravljati ključevima, postoji mogućnost upotrebe Mailvelopea ili čak posebnog klijenta e-pošte, poput Thunderbird-a.

Pomoću ugrađene pohrane, kalendara, adresara, proračunskih tablica, pa čak i značajke web chata ugrađene u klijenta - ovaj se pružatelj usluga e-pošte može lako usporediti s funkcijom koju ste dobili s Googleom. Po cijeni od samo 1 eura mjesečno za povećanje prostora za pohranu e-pošte na 2 GB i 3 adrese, ovaj je pružatelj usluga e-pošte jeftino rješenje i korisnici se lako mogu odlučiti za prilagođene domene koje ovaj pružatelj pokriva potrebe većine ljudi.

Nedostatak ove posebne usluge e-pošte (u usporedbi s Tutanota, na primjer) je taj što ne dozvoljava korisnicima da šifriraju metapodatke poruka. Međutim, to je normalno za PGP šifrirane e-poruke (koje uvijek otkrivaju neke metapodate) i Tutanota to postiže samo korištenjem AES-a. To znači da je činjenica da Mailbox zapravo omogućuje brisanje IP adrese iz zaglavlja odlaznih poruka izvrsno.

Zaključno, ovo je budžetska usluga e-pošte s bogatim značajkama koja ima više mogućnosti od nekih najvećih konkurenata. ProtonMail - koji je relativno nizak u značajkama, koštat će vas oko tri puta više od usluge Mailbox.org. Prema našem mišljenju, to se Mailbox.org ističe kao nešto cjenkanje.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me