Lepljivo geslo


ProPrivacy.com Rezultat
9.8 od 10

Povzetek

Lepljivo geslo
je programska rešitev, zasnovana tako, da ljudem pomaga zaščititi več računov z močnimi, edinstvenimi gesli. Za priljubljenega upravitelja gesel pogosto velja, da je eden najbolj intuitivnih upravljalcev gesel na trgu. Veliko vprašanje pa je, kako se primerja z drugimi robustnimi skrbniki geslov na trgu? In ali je vredno svojega časa? V tem pregledu vas bomo obvestili s testiranjem najnovejše različice lepljivega gesla 8.2.2.1.

Hitre statistike

 • Država
  ZDA

Cene

prost

0,00 USD
na mesec

1 leto

29,99 USD
na mesec

Pregled

Tako kot drugi skrbniki gesla Sticky Password omogoča potrošnikom, da samodejno shranijo več robustnih gesel za poljubno število različnih računov. Ta gesla so shranjena v centralizirani šifrirani bazi podatkov; do katerega lahko uporabnik dostopa samo z enim geslom.

To omejuje število težavnih gesel, ki si jih mora uporabnik zapomniti, hkrati pa jim zagotavlja neprepustnost za zaščito na vseh platformah in storitvah, ki jih uporablja.

Lepljivo geslo je na voljo brezplačno, kar je super. Vendar so nekatere njegove pomembnejše lastnosti omejene, razen če plačate premijo. To je mogoče kupiti za posamezno leto (29,99 USD) ali za celoten račun (149,95 USD). Spodnja slika razkriva funkcije, ki jih pogrešate v različici freemium.

lepljiva gesla freemium različica

S pozitivne strani dobite 30-dnevno brezplačno preskusno različico Premium, tako da boste tudi v tem času, če boste skriti, lahko sinhronizirali vsa svoja trenutna gesla. Poleg tega - če se odločite, da ne boste plačali - jih boste morali ročno vnesti na vsako platformo, da se bodo spomnili.

Če niste prepričani o lepljivem geslu, si oglejte seznam najboljših upravljavcev gesel za nekatere možnosti.

Nastaviti

Sticky Password prihaja s 45 Mb namestitvenim programom, ki ga je mogoče prenesti na njegovo spletno mesto. Izvršljiva datoteka se hitro prenese in jo je enostavno namestiti. Na voljo je tudi za vse štiri priljubljene platforme, ne pa tudi iz Linuxa. Namestitveni program ima osnovno navodila, ki pojasnjujejo ključne funkcije aplikacije. Uporabnikom omogoča tudi, da se ne odločijo za skupno rabo anonimnih podatkov s podjetjem (privzeto vključeno).

licenčna pogodba za lepljivo geslo

Po namestitvi programske opreme se lahko uporabnik prijavi v svoj račun ali nastavi nov račun. Novi uporabniki lahko plačajo premijski račun ali ga uporabljajo brezplačno (s tridesetdnevno preizkusno premijo). Premium bo uporabnikom povrnil 26,95 USD na leto.

ustvarite lepljiv račun za geslo

Ne pozabite, da bo glavno geslo, ki ga vnesete v začetni fazi, geslo, ki varuje vsa ostala gesla - zato morate zagotoviti, da je močno in da ga ne boste pozabili. Programska oprema ima priročen merilnik jakosti gesla na dnu, in čeprav vam bo omogočila ustvarjanje gesla, ki ne presega največjega števca - zelo priporočamo, da to storite.

ustvarite lepljiv dnevnik gesla v podrobnostih

Programska oprema vas opominja, da geslo ne bo shranjeno na strežnikih podjetja in da boste, če ga pozabite - izgubili dostop do vseh svojih geslov. Nekaterim se to lahko zdi nervozno, vendar je dejansko bolj priporočljivo z vidika varnosti, ker pomeni, da vaše glavno geslo ne visi na strežnikih podjetja, kjer bi ga teoretično lahko vlomili.

potrdite glavno geslo

Za tiste, ki raje ne vpišejo svojega glavnega gesla vsakič, je na voljo tudi možnost, da omogočite preverjanje pristnosti prstnih odtisov. Ta funkcija je na voljo tako v sistemu Android kot iOS - če ima vaša naprava skener prstnih odtisov.

Funkcije lepljivega gesla

Kot pri drugih upraviteljih gesel ima tudi Sticky Passwords številne ključne funkcije, ki uporabnikom omogočajo hiter in preprost dostop do njihovih geslov. Te funkcije vključujejo:

 • Združljivost z operacijskim sistemom Windows, Apple, Android in iOS
 • Možnost samodejnega izpolnjevanja obrazcev za prijavo na spletna mesta
 • Nove podatke o prijavi shranite v realnem času, ko ustvarjate nove račune
 • Integracija in združljivost z vsemi priljubljenimi brskalniki (skupaj 16)
 • Samodejno ustvarjanje gesla za hitrost in enostavnost uporabe
 • Sinhronizacija gesla v oblaku v vseh napravah
 • Wifi Sync sinhronizacija gesla za dodatno varnost
 • Šifriranje AES 256 za varno shranjevanje in prenašanje gesel
 • Dva faktorja Auth z Googlovim overiteljem
 • Odklepanje prstnih odtisov (Android in iOS)
 • Samodejno zaklepanje gesla na časovniku
 • Možnost varnostne kopije baze podatkov gesla v oblaku (samo Premium)
 • Funkcija varnih beležk
 • Funkcija identitete za samodejno polnjenje obrazcev z imeni in naslovi

Če omogočite sinhronizacijo v oblaku, vam omogočajo, da se šifrirani podatki brezhibno sinhronizirajo prek varnih strežnikov v oblaku Sticky Password. To vam omogoča, da gesla vedno delite na vse svoje naprave. Še bolje je, da ima Sticky Password možnost sinhronizacije WiFi, ki omogoča skupno rabo vseh šifriranih gesel z vsemi napravami prek lokalnega omrežja. To je odlično, saj pomeni, da vaši šifrirani zbirki podatkov nikoli ni treba iti ven v oblak. Poleg tega aplikacija omogoča ročno sinhronizacijo gesla s pogonom USB ali SD kartico.

Za izjemno paranoične je možnost izbire, da vse šifrirane podatke shranite lokalno samo v napravi, v kateri je nameščen upravitelj gesel. Tako se odstrani možnost, da bi gesla v srednjem napadu prestregla ali podvrgla moškemu. Čeprav je vredno omeniti, da se tudi pri uporabi Cloud Sync gesla sinhronizirajo s šifriranjem AES 256, ki velja za izjemno robustnega in bi zato moral biti varen.

Lepota sinhronizacije z eno od zgornjih metod je, da lahko hitro in enostavno namestite in se prijavite v upravitelja gesel v katero koli od svojih naprav s samo enim glavnim geslom.

Enostavnost uporabe

Lepljivo geslo olajša začetek zaščite vaših računov od trenutka, ko se zažene. Prvič, pozvani boste s sinhronizacijo brskalnika, ki bo pripravljena za uporabo v svojih želenih brskalnikih.

Na prve vtise smo ugotovili, da sta videz in videz grafičnega uporabniškega vmesnika odlična. To je zagotovo skrbnik gesla, ki bi ga lahko priporočili začetniku ali nestrokovni osebi.

Vnos podatkov za prijavo in gesla je preprost, saj morate vse svoje prijave prijaviti v svoje račune, kot običajno. Na tej stopnji vas bo Sticky Password vprašal, če želite shraniti geslo; kliknite da in od takrat naprej bo Sticky Password naredil težko delo za vas. Če vnesete napačno geslo, to ni problem - do gesla lahko dostopate z zavihka v programski opremi in do gesla posodobite, kadar koli želite.

Če se odločite shraniti svoje osebne podatke na Sticky Password - na primer svoje ime in datum rojstva - bodo te stvari na voljo tudi s funkcijo samodejnega izpolnjevanja.

samodejno izpolnjevanje gesla

Sticky Password je nastavljen tudi za delo z aplikacijami, kot je Skype, in ga je mogoče nastaviti tako, da si zapomni podatke o banki ali kartici, tako da lahko samodejno izpolnite tudi plačilne obrazce prek spleta. Če se odločite, da boste svoje podatke o plačilu shranili v bazo podatkov, boste želeli biti popolnoma prepričani, da je glavno geslo izredno robustno.

dodajte račun za aplikacijo, da lepljivo geslo

Vključena je tudi funkcija varnih beležk, ki uporabnikom omogoča varno shranjevanje naključnih podatkov. To bi lahko bilo koristno za ljudi, ki želijo na primer shraniti dolge gesle s kripto valutami. Spodaj je nekaj primerov iz aplikacije vrste podatkov, ki jih lahko shranite:

varno beležko lepljivo geslo

Mobilna različica

Na mobilnem smo ugotovili, da aplikacija deluje zelo podobno kot na namizju. Vtičniki so na voljo za različne brskalnike, ki omogočajo neopazno interakcijo Sticky Password. Za druge aplikacije vam „Lebdeče lepljivo okno“ omogoča hiter dostop do gesel. Vendar je treba omeniti, da je treba ta gesla deliti prek odložišča. To ni idealno zaradi obstoja zlonamerne programske opreme, namenjene kraji podatkov iz odložišč.

lepljiva gesla mobilna različica

Sinhronizacija

Za preizkus sinhronizacije smo se odločili, da preizkusimo funkcijo sinhronizacije WiFi, saj me ta najbolj privlači zaradi kombinacije enostavnosti uporabe in varnosti. Nastavitev je preprosta, preprosto kliknite »Sync« v spodnjem levem kotu odjemalca in izberite želeno možnost; izbrali smo »Sync-local«.

sinhronizacija lepljivega gesla onemogočena

Naslednji klik na: Meni > Nastavitve > Ssinhronizacija in postavite črno piko v »Wifi in druga lokalna omrežja.« Od tam, dokler je programska oprema že nameščena na obeh napravah, sta obe nastavljeni na sinhronizacijo WiFi in sta povezani v lokalno omrežje WiFi - sinhronizacijo se je pripravljen zgoditi. Ugotovili smo, da je sinhronizacija za delo brez kakršnih koli težav.

Samodejno zaklepanje (priporočljivo)

Vedeti je treba, da če računalnik ali mobilno napravo pustite brez nadzora - in še vedno ste prijavljeni z lepljivim geslom - bo kdo lahko dostopal do vaših spletnih računov ali bančnih podatkov. Če želite zagotoviti, da se to ne zgodi, morate zagotoviti, da aplikacijo zaklenete v sistemsko vrstico po vsaki uporabi.

Če se bojite, da bi morda pozabili, ima Sticky Password odlično funkcijo samodejnega zaklepanja, ki omogoča, da se odločite za programsko opremo, da se zaklenete in po določenem času potrebujete glavno geslo. Odločili smo se za najkrajši čas za optimalno raven varnosti (1 minuta neaktivnosti).

jeziček za varnostno lepljenje gesla

Varnost in zasebnost

Sticky Password uporablja šifriranje AES-256 za varno shranjevanje gesel lokalno in njihovo posredovanje prek funkcije sinhronizacije v oblaku. Uporabniki Premium, ki se bodo odločili za uporabo varnostne kopije v oblaku za svojo bazo gesel, bodo imeli tudi svojo bazo podatkov varno zaščiteno z vojaškimi standardi šifriranja AES-256.

Za preverjanje pristnosti glavno geslo ustvari kriptografski ključ z uporabo PBKDF2 šivanja gesla za PHP in 10.000 krogov naključne soli. To so trdni kriptografski temelji; kar pomeni, da lahko lepljivemu geslu zaupate z vidika zasebnosti in varnosti.

Pomanjkanje obnovitve gesla glavnega gesla, čeprav je za nekatere ljudi naporno, je še ena močna varnostna funkcija te storitve. Poleg tega je možnost sinhronizacije ročno ali prek WiFi dodatna prednost.

Še ena prijetna zaščitna funkcija je v obliki vgrajene virtualne tipkovnice, ki ustvari več mišk, da onemogočijo, da bi keyloggerji in gledalci videli, kakšno geslo vnašajo. Všeč so nam tudi vgrajena sposobnost nastavitve dvojne faktorske avtentikacije - kar je značilnost nekaterih konkurentov.

Pomoč strankam

Spletno geslo Sticky Password je enostavno krmariti in je odličen vir, ki ponuja veliko dragocenih informacij in izjemne priročnike za nastavitev. Našli smo strani za nastavitev sinhronizacije, za vklop samodejnega zaklepanja in za številne druge uporabne funkcije.

Razdelek spletnega dnevnika na spletnem mestu omogoča ljudem, da dobijo posodobitve o najnovejših dogodkih in funkcijah. Poleg tega podjetje ponuja tudi dostop do 19-stranskega PDF vodiča.

Čeprav brezplačni uporabniki ne dobijo nobene dodatne podpore, imajo premium uporabniki pravico do podpore v živo in podpore po e-pošti. To je lepa doplačilo za tiste potrošnike, ki se odločijo za plačilo celotnega paketa.

Spodaj si lahko ogledate, kako izgleda prijava v območje člana, potem ko smo se sinhronizirali s brskalnikom Firefox ...

nadgraditi račun z lepljivim geslom

Zaključek

Za ljubitelje zasebnosti in varnosti, ki trdijo, je dejstvo, da lepljivo geslo ni odprtokodno, lahko izklop. To velja, saj je trditve o varnosti na platformi težko preveriti, če je zaprti vir. Po drugi strani je Apple Mac cenjen zaradi varnosti in zasebnosti na svojih platformah, kar je zelo znano, da je zaprtokodni, zato ni treba, da je prekinjalec poslov.

Na splošno smo ugotovili, da je ta upravitelj gesel dobro oblikovan in enostaven za uporabo. Sinhronizacija med napravami in brskalniki je bila brez napora, kar daje Sticky Password prednost pred nekaterimi tekmeci. Aplikacije naredijo vse, kar bi pričakovali od vrhunskega upravitelja gesel, še posebej pa nam je bila všeč naravna možnost, da omogočimo dvofaktorno avtentifikacijo ali bralnik prstnih odtisov.

Ta skrbnik za gesla je zelo enostaven za uporabo in je veliko lažji od na primer KeePass-a (kar je mnogim ljudem najbolj všeč zasebnost). Zaradi tega menimo, da je to odlična možnost za netehnološke ljudi ali starejše državljane, ki imajo težave s pomnjenjem gesla.

Seveda, če je programska oprema zaprtega vira težava za vas, se lahko odločite za Bitwarden - še en enostaven za uporabo skrbnika gesel, ki je odprtokoden. Kljub temu je Sticky Password na trgu že osem let in zdi se, da doslej ni imel težav z varnostjo; kar je testament zasnove.

lepljivo geslo shranite kampanjo upravitelja

Za konec bi morali omeniti še Manate. Sticky Password podari delež vseh plačil naročnine za varčevanje Manatees. To je nenavadna in pohvalna politika podjetja, na katero se sklicuje njeno trženje Manatee.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me