SPREMENILI SMO KAKO BREZPLAČILI PREGLEDE!
Pred kratkim smo posodobili naš postopek ocenjevanja za vsa mnenja na ProPrivacy.com. Podrobnosti o naših novih merilih za ocenjevanje najdete tukaj


iVPN

 • Cenitev

  Od 6,00 USD
  / mesec

 • Na voljo v:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • iOS
 • Odblokira:


  • Netflix

  • iPlayer

ProPrivacy.com Rezultat
7.6 od 10

Povzetek

V tem pregledu IVPN najdem ponudnika VPN s sedežem v Gibraltarju, ki sploh ne hrani dnevnikov. Nekaj ​​je drago za tisto, kar je v bistvu dokaj omejena VPN storitev, toda kaj počne, to (na splošno) naredi prav. Pomembno je, da uporablja močno šifriranje in ne pušča vašega resničnega naslova IP. Pravi morilec pa je hitrostna uspešnost IVPN-a. Preprosto preprosto, spada med najboljše, kar sem jih kdaj videl.

Hitre statistike

 • Pristojnost
  Gibraltar
 • Države
  18
 • Hkratne povezave
  5

Lastnosti

Naslednje funkcije so na voljo vsem uporabnikom:

 • Strežniki v 12 državah
 • Do tri istočasne povezave (več na voljo na zahtevo)
 • Posredovanje vrat (prek spletnega vmesnika ali odjemalca)
 • Multihop VPN
 • OpenVPN in L2TP / IPsec VPN protokolov
 • Karantski kaliber
 • P2P je dovoljen

Strežniki imajo sedež predvsem v Evropi, pa tudi v ZDA, Kanadi in Hong Kongu.

Multi-hop (dvojni) VPN

To vam v osnovi omogoča, da "verižite" strežnike VPN, tako da se vaši podatki usmerjajo med dvema strežnikoma VPN med potovanjem med vami in internetom.

Vaš računalnik / naprava -> VPN strežnik 1 -> VPN strežnik 2 -> Internet

Odlična (in edinstvena) lastnost IVPN-ovega izvajanja multihop VPN-ja je ta, da omogoča dvakratni skok preko katerega koli od njegovih strežnikov. Kljub imenu pa ni mogoče preskočiti več kot dveh strežnikov.

Takšno vezanje lahko prinese nekatere varnostne koristi, vendar bo vedno povzročilo veliko izgubo hitrosti. Kot trdim v tem članku, menim, da so prednosti zasebnosti / varnosti večnamenskih VPN, ki uporabljajo isto storitev VPN, precej omejene. Razumem pa, da to ni pogled, ki si ga vsi delijo.

Obiščite IVPN »

Hitrost in uspešnost

Vsi testi so bili izvedeni na moji povezavi Virgin Media UK 50 Mbps / 3 Mbps s pomočjo protokola OpenVPN UDP. Grafi prikazujejo najvišjo, najnižjo in povprečno hitrost za vsak strežnik in lokacijo. Za podrobnosti glejte naše razlago preskusa hitrosti

hitrosti iVPN

Kot vidimo, so čezatlantske hitrosti prenosa zelo spodobne, čeprav so hitrosti prenosa manjše. Vendar so ti rezultati, ko ste povezani z bližnjimi strežniki v Evropi, fantastični! To so pravzaprav nekateri najboljši rezultati, ki sem jih videl v štirih letih pri pregledu storitev VPN.

Kot lahko jasno vidimo, IVPN uporablja strežnike Google DNS. Po natančnem pregledu dnevniških datotek lahko potrdim, da podpira zahteve DNS, tako da se zdi, da prihajajo od IVPN in ne od uporabnikov. Zaznal nisem puščanja IPv4, DNS ali WebRTC.

Upoštevajte, da so IPC za zasebno uporabo samo lokalni IP. Ni jih mogoče uporabiti za identifikacijo posameznika in zato ne predstavljajo uhajanja IP-ja. Na žalost moj ISP (Virgin Media UK) ne podpira povezav IPv6, zato trenutno ne morem preizkusiti puščanja IPv6. To je položaj, ki bi se moral spremeniti v bližnji prihodnosti.

Posodobitev: od takrat smo ponovno preizkusili puščanje IP na povezavi z omogočenim IPv6 in zaznali puščanje WebRTC IPv6 v obeh macOSih Windows. Glede na sicer odlično tehnično varnost družbe IVPN smo ugotovili, da je to zelo razočaranje.

Če iščete VPN za Netflix, je ta storitev vredna razmisleka. Z njim sem lahko odblokiral ameriško vsebino Netflix. Poleg Netflixa boste s to storitvijo lahko gledali BBC iPlayer zunaj Združenega kraljestva.

Cene in načrti

Standardno

6,00 USD
na mesec

Pro

10,00 USD
na mesec

Konec leta 2020 je IVPN svoj enotni načrt razdelil na dva. Standardni paket je dostopnejši kot doslej, zajema dve napravi hkrati in stane le 6 USD na mesec ali 60 USD na leto, če ste predani in želite prihraniti 12 USD. Ponudba je veliko bolj izčrpna, saj se je izboljšala v primerjavi s prejšnjo ponudbo 5 naprav, saj lahko postrežete s 7 napravami za 10 dolarjev na mesec ali 100 dolarjev letno. Obstaja skrit četrtletni načrt v višini 30 dolarjev na vsake tri mesece, vendar je ta na voljo samo za obstoječe uporabnike, ki so bili samodejno nadgrajeni na profesionalni paket.

IVPN ne omejuje lokacij ali protokolov v nobenem paketu, vključno z dostopom do strežnikov Wireguard in njegovega lastniškega orodja AntiTracker. Nekoliko razumljivo je, da sta Multihop in Port Forwarding zaklenjena za višjim paywall-om, izključno za profesionalno različico.

Podjetje IVPN ponuja tridnevno brezplačno preskusno različico, vendar so za to izkoristili podatke o plačilu. Če ne prekličete pred iztekom tridnevne preizkuse, vam bomo zaračunali. Poleg tega IVPN ponuja sedemdnevno garancijo za vračilo denarja (od datuma plačila). Za tehnične težave je na voljo 30-dnevna podaljšana garancija za vračilo denarja.

IVPN sprejema plačilo s kreditno / debetno kartico, PayPal ali Bitcoins (prek BitPay). Previdno lahko z uporabo Bitcoinov storitev plačate anonimno, vendar ne pozabite, da bo IVPN vsekakor vedel vaš pravi naslov IP.

Zasebnost in varnost

IVPN je vključen v Gibraltar, britansko čezmorsko ozemlje (BOT). Gibraltar nima obveznih zakonov o hrambi podatkov, kar IVPN-ju omogoča, da ponudi popolnoma brez VPN storitev.

»V nobenem primeru ne shranjujemo dnevnikov povezav. Poleg tega na svoje DNS strežnike ne beležimo uporabe pasovne širine, podatkov seje ali zahtevkov ... Za razliko od številnih ponudnikov storitev IVPN namenoma ne beleži nobenih podatkov o uporabi, povezanih z računom, saj zagotavljamo neomejeno in neomejeno storitev brez kvot. "

Kar je super. Toda vprašanje, ali naj se Gibraltar uvrsti med državo zavezniškega združenja štirinajstih oči, visi vprašanje. Res je, da Velika Britanija ima majhen neposreden vpliv na notranje zadeve Gibraltarja, toda kot BOT je Gibraltar še vedno pod jurisdikcijo in suverenostjo Združenega kraljestva..

Zato se zdi najbolj varno domnevati, da lahko Združeno kraljestvo izvaja pritisk na gibraltansko vlado in njene družbe in ustanove, če to želi. Sedež v Gibraltarju je zato verjetno varnejši kot sedež v državi Štirinajst oči, vendar ni idealen.

Mogoče bi bilo treba omeniti, da je pri pisanju tega pregleda odjemalec Windows Windows EULA vseboval nekaj navedb o pristojnosti po ameriški zakonodaji. IVPN pa mi zagotavlja, da temu ni tako in da je EULA zdaj posodobljen, da bi bilo jasno, da je IVPN v celoti v pristojnosti Gibraltarja.

Šifriranje

Za šifriranje OpenVPN IVPN uporablja šifro AES-256 s stiskanjem RSA-4096 in HHAC SHA-1 avtentikacijo (nadzorne in podatkovne kanale). Diffie-Hellmanova izmenjava (DHE) uvaja popolno tajnost PFS) z novim šifrirnim ključem, ki se generira vsako uro.

To je odlično. In spletno poročilo Qualys SSL ima oceno A + s PFS, kar je tudi odlično.

Nekoliko dvomim o vrednosti, da imam nalog za kanalizacijo, vendar se zavedam, da jih drugi cenijo.

Spletna stran

Spletno mesto IVPN uporablja pametno sivo, rdeče in belo temo. Na voljo ni ogromno informacij, toda kaj je, je informativno in je odgovorilo na večino vprašanj, ki sem jih imel.

Spletno mesto vsebuje tudi dober uvod in splošne napotke, kako delujejo VPN, in cenim pomanjkanje bombastičnega jezika, ki napačno trdi, da storitev zagotavlja "anonimnost".

Cenim tudi jasno politiko zasebnosti, ki je napisana v navadnem angleškem jeziku.

Podpora

Podpora je prek označenega elektronskega sistema (na voljo spletni obrazec). IVPN obljublja odziv v 24 urah, na splošno pa sem v parih urah prejel popoln in znan odgovor.

Spletno mesto vsebuje tudi možnost Live Chat, vendar ob poskusu ni delovalo. IVPN mi pravi, da je "Klepet v živo eksperimentalna funkcija, ki jo trenutno testiramo; ne zagotavljamo, da je na voljo klepet v živo".

Programska oprema

Vpiši se

Edini osebno prepoznavni podatek, ki ste ga zahtevali med registracijo, je veljaven e-poštni naslov. Ni razloga, da to ne more biti za enkratno uporabo. Ko plačate, boste prejeli uvodno e-poštno sporočilo z uporabniškim imenom (ki ga lahko spremenite) in povezavo do vodnikov za nastavitev IVPN-a.

Odjemalec VPN Windows IVPN

Odjemalec Windows je precej nezahtevna aplikacija. Požarni zid pa deluje tudi kot stikalo za uničenje in zaščito pred puščanjem DNS, saj internetni promet ne more vstopiti v računalnik ali izstopiti iz njega, razen skozi tunel VPN

Nenavadna značilnost je možnost, da požarni zid pustite vklopljen, tudi če odjemalec VPN ne deluje. Tako lahko zagotovite, da se nikoli ne boste slučajno povezali z internetom, ne da bi se VPN zagnal

Lahko spremenite vrata znotraj odjemalca in izberete povezavo obsfproxy, da se izognete cenzuri. Obfsproxy je orodje, namenjeno zavijanju podatkov v plast zatemnitve, zaradi česar je težko zaznati, da se uporablja OpenVPN. Sprejelo ga je omrežje Tor, večinoma kot odgovor na to, da je Kitajska preprečila dostop do javnih vozlišč Tor. Ne glede na to je Tor in ga je mogoče konfigurirati za OpenVPN (kot je tukaj). Kot smo že omenili, IVPN omogoča tudi dvakratni skok z uporabo katerega koli od njegovih strežnikov.

Mogoče bi bilo videti preprosto, toda stranka opravi svoje delo. Požarni zid bi moral zagotoviti, da pri uporabi storitve ne pride do puščanja IP (glejte rezultate preskusov spodaj). Vendar sem ugotovil, da je odjemalec zelo nestabilen in je med pisanjem tega pregleda doživel številne zrušitve. Na pozitivni strani mi je to omogočilo, da potrdim, da stikalo za požarni zid deluje tako, kot je oglaševano!

Druge platforme

IVPN ponuja odjemalce VPN po meri za Windows in VPN odjemalce za Mac OSX. Imajo VPN za iPhone in aplikacije za VPN za Android. Ponuja tudi različne vodnike za nastavitev OpenVPN in L2TP / IPsec za Windows, Mac OSX, Android, iOS, Windows Phone, DD-WRT usmerjevalnike in še več.

Predhodno utripajoči in predhodno konfigurirani usmerjevalniki IVPN DD-RT so na voljo pri Flashrouterjih
.

Končne misli

Moram reči, da sem nad IVPN zelo navdušen. Čeprav je kratko pomanjkanje, ponuja storitev VPN brez dnevnika, v kateri so zajete vse najpomembnejše stvari. Vaš IP naslov ne pušča v uporabi in uporablja zelo močno šifriranje.

Večinoma je bilo tudi noro hitro. Zelo redko beležim rezultate v Veliki Britaniji in na celinsko Evropo kjerkoli v bližini kot dobre. Rezultati za ZDA niso bili ravno tako impresivni, vendar so še vedno zelo sprejemljivi.

Torej IVPN me zelo močne palce dvigne. Zdaj, ko bi se le ta prekleti odjemalec Windows nehal zrušiti!

Obiščite IVPN »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me